ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ : Διευκρινιστική εγκύκλιο για τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ


Εάν το ποίημα δεν γεννιέται με την ίδια φυσικότητα των φύλλων πάνω στα δέντρα, είναι καλύτερα να μην γεννιέται καθόλου. :  ( Τζων Κητς )

 …ΘΕΜΑΤΑ 18-04-2018


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

























Διευκρινιστική εγκύκλιο για τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ των μελών εταιρειών ή και διαχειριστών ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ και ΙΚΕ, των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων καθώς και προσώπων που έχουν αγροτικό εισόδημα και παράλληλα ασκούν και άλλη επαγγελματική δραστηριότητα, υπέγραψε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος. Με βάση την εγκύκλιο, ο τρόπος υπολογισμού των προβλεπόμενων εισφορών ανά κατηγορία για τα μέλη εταιρειών και τους διαχειριστές ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ και ΙΚΕ, θα ισχύσει από την 01/06/2018 προκειμένου να μην διαταραχθεί το καθεστώς που ίσχυσε από την έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ. Για τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων που υπάγονταν στην ασφάλιση του πρώην ΟΓΑ και ασκούν παράλληλη αγροτική δραστηριότητα διευκρινίζεται ότι καταβάλλουν από 1/1/2017 τις εισφορές του άρθρου 40 του ν. 4387/2016 (καθεστώς αγροτών)  για το σύνολο του εισοδήματος που αποκτούν.Τέλος, για τα πρόσωπα που ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα (μισθωτή εργασία ή ελεύθερο επάγγελμα ή αυτοαπασχόληση) και παράλληλα έχουν εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα, διευκρινίζεται ότι η αληθής έννοια του κατ’ επάγγελμα αγρότη, υπό το ν. 4387/2016, συντρέχει εφόσον το ύψος του εισοδήματος από την άσκηση της αγροτικής δραστηριότητας υπερβαίνει το ποσό των 4.923,12 ευρώ (410,26 ευρώ Χ12).
Επισυνάπτεται η εγκύκλιος.

ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ Κ.Ψ.Υ.
























Το ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ του Γ.Ν.- Κ.Υ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ σε συνεργασία με μέλη της ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ ΚΟΥΡΕΩΝ ΚΟΜΜΩΤΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ «Η Αφροδίτη» θα παρέχουν στα πλαίσια εθελοντισμού, κοινωνικής προσφοράς, ευαισθητοποίησης και αλληλεγγύης την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 στις 10:00 εθελοντικά υπηρεσίες κομμωτικής και αισθητικής στους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας του ΚΕΝΤΡΟΥ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ. Στόχος είναι η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, η βελτίωση της διάθεσης μέσω της αυτοφροντίδας, της βελτίωσης της αυτοεικόνας και της ικανοποίησης προσωπικών αναγκών που παραμελούνται, η γνωριμία και κοινωνική συνδιαλλαγή των ληπτών, η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Συνελήφθησαν δύο άτομα που  εμπλέκονται σε υπόθεση  εισαγωγής στη χώρα και μεταφοράς μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση























Βρέθηκαν σε «καβάτζα» σε δασική περιοχή  στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας και κατασχέθηκαν πάνω από -121- κιλά ακατέργαστης κάνναβης Συνελήφθησαν, την  (15-04-2018) αργά το απόγευμα, σε δασική περιοχή στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αντιμετώπισης Παράτυπης Μετανάστευσης του Τμήματος Αλλοδαπών Θεσπρωτίας και της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Θεσπρωτίας, ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 50χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι -κατά περίπτωση- για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους  καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα.Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων και πληροφοριών για εισαγωγή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία στη χώρα μας και μετά από συστηματικές έρευνες, εντόπισαν στην παραπάνω περιοχή, υπαίθριο χώρο αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών «καβάτζα», με περισσότερα από 121 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών είχε εισάγει, μεταφέρει και αποκρύψει εκεί ο 37χρονος αλλοδαπός, μαζί με έναν ακόμα συνεργό του, που αναζητείται, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της στο εσωτερικό της χώρας.Επίσης, στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και ένας 50χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε στην παραπάνω περιοχή να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και συνελήφθη καθώς εξακριβώθηκε η συμμετοχή του στην εισαγωγή και απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών.Συνολικά κατασχέθηκαν:
           πέντε ταξιδιωτικοί σάκοι με -108- δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -121- κιλών και -492- γραμμαρίων
           Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και
           κινητό τηλέφωνο
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ το προανακριτικό έργο ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθησαν στη Βεργίνα Ημαθίαςδύο άτομα που  εμπλέκονται σε υπόθεση εισαγωγής στη χώρα και μεταφοράς μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών

























Συνελήφθησαν στη Βεργίνα Ημαθίας, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο άτομα που  εμπλέκονται σε υπόθεση εισαγωγής στη χώρα και μεταφοράς μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνησηΜε τη σύλληψή τους απετράπη η διακίνηση στο εσωτερικό της χώρας πάνω από (147) κιλών ακατέργαστης κάνναβης.Συνελήφθησαν, την  (16-04-2018) το βράδυ στη Βεργίνα Ημαθίας, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 46χρονος ημεδαπός και ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενοι -κατά περίπτωση- για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους.  Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων και πληροφοριών για μεταφορά προς το εσωτερικό της χώρας μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών  με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, εντόπισαν χθες το βράδυ στην Εγνατία Οδό, το παραπάνω αυτοκίνητο με οδηγό τον 46χρονο ημεδαπό και  έμφορτο με πάνω από -147- κιλά κάνναβης.Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες στη Βεργίνα Ημαθίας, τη στιγμή που ο 46χρονος συναντήθηκε με τον 35χρονο αλλοδαπό και του παρέδιδε την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της στο εσωτερικό της χώρας.Συνολικά κατασχέθηκαν:
           -87- δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -147- κιλών και -850- γραμμαρίων, που βρέθηκαν στο χώρο αποσκευών και στα πίσω καθίσματα του οχήματος,
           το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 46χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών,
           τέσσερα κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των -200- ευρώ και
           μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (0,9) γραμμαρίων
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας, ενώ το προανακριτικό έργο ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Σύλληψη 56χρονου υπηκόου Αλβανίας διωκόμενου με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί ναρκωτικών»
Συνελήφθη, την (16-04-2018) μετά τα μεσάνυκτα, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 56χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης. Αναλυτικότερα, ο 56χρονος επιχείρησε να εισέλθει στη χώρα, μέσω του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Κακαβιάς και όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης των Ιταλικών Αρχών, για κατοχή και μεταφορά, με σκοπό την πώληση, πέντε κιλών κοκαΐνης, πράξη που διαπράχθηκε το έτος 2000 στην πόλη Μπέργκαμο Ιταλίας.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Θανατηφόρο τροχαίο στην Πρέβεζα
Την  (16-04-2018) και ώρα 18.40΄, στο 51ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αντιρρίου (στο ύψος του Αγίου Γεωργίου Πρέβεζας), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 52χρονη ημεδαπή, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε πρανές του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της οδηγού.  Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί  το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού Πρέβεζας.
Άμεση σύλληψη 16χρονου αλλοδαπού για ληστεία σε βάρος 22χρονης ημεδαπής στην πόλη των Ιωαννίνων
Αναζητείται συνεργός του.Συνελήφθη,  την  (15-04-2018) αργά το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 16χρονος υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος των οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για ληστεία  κατά συναυτουργία.Ειδικότερα, χθες αργά το βράδυ στην πόλη των Ιωαννίνων, ο 16χρονος μαζί με έναν ακόμα συνεργό του που αναζητείται, πλησίασαν 22χρονη ημεδαπή πεζή και με την απειλή μαχαιριού, της απέσπασαν το κινητό της τηλέφωνο και ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου. Εκδόθηκαν αστυνομικές αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εντόπισαν τον 16χρονο να κινείται πεζός  στην παραπάνω περιοχή και τον συνέλαβαν. Κατασχέθηκε το μαχαίρι που χρησιμοποίησαν οι δράστες, ως μέσο τέλεσης της ληστείας.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.












Δεν υπάρχουν σχόλια: