ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΠΑΡΑΔΟΣΗ : Τραγούδια με κλαρίνο και δάκρυα στους τάφους του Γηρομερίου Θεσπρωτίας


Δόσις ολίγη τε φίλη τε.μτφρ: Προσφορά μικρή αλλά εγκάρδια (ή καλοδεχούμενη). :  ( Ομηρος )

 …ΘΕΜΑΤΑ 09-04-2018


ΠΑΡΑΔΟΣΗ : Τραγούδια με κλαρίνο και δάκρυα στους τάφους του Γηρομερίου Θεσπρωτίας
















 



Στο χωριό Γηρομέρι αναβίωσε για μια ακόμη χρονιά, τη Δευτέρα του Πάσχα 9 Απριλίου, το μοναδικό ταφικό έθιμο στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στις αρχές του 18ου αιώνα. Αμέσως μετά τη θεία λειτουργία στο ναό της Μεταμόρφωσεως του Σωτήρος του νεκροταφείου και τα τρισάγια από τον ιερέα, κάτοικοι και συγγενείς νεκρών, στάθηκαν με οργανοπαίχτες πάνω από τους τάφους. Οι συγγενείς του νεκρού, παρήγγειλαν το τραγούδι, που προτιμούσε, όσο ήταν στη ζωή, και ακούστηκε πάνω από τον τάφο του. Με κλαρίνα, ντέφια, λαούτα έσπασε η νεκρική σιωπή των μνημάτων και γιορτάστηκε η Λαμπρή. Και από το νεκροταφείο το γλέντι απλώθηκε σ' όλο το χωριό.



ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS

Συνελήφθη 28χρονη υπήκοος Αλβανίας στη Λίμνη Ιωαννίνων, για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση 

























Η συλληφθείσα επέβαινε σε λεωφορείο, ενώ στις αποσκευές της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους περίπου δέκα κιλών και ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), βάρους (194,6) γραμμαρίων .Συνελήφθη, χθες (07-04-2018) το μεσημέρι, στη διασταύρωση Λίμνης Πωγωνίου, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Δελβινακίου, μία 28χρονη υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενη για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση. Συγκεκριμένα, η αυτόφωρη σύλληψή της πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, μετά από έλεγχο που έγινε στην 28χρονη, η οποία επέβαινε σε υπεραστικό λεωφορείο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Κακαβιά - Ιωάννινα. Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι η 28χρονη αλλοδαπή μετέφερε στις αποσκευές της δύο δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (10) κιλών και (650) γραμμαρίων καθώς και μία συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), βάρους (194,6) γραμμαρίων. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ενώ εξετάζεται η συμμετοχή στην υπόθεση άνδρα συνεργού της συλληφθείσας.


Εξιχνίαση κλοπής χρηματικού ποσού στα Ιωάννινα
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονου υπηκόου Αφγανιστάν.Πραγματοποίησε αγορές με κλεμμένη κάρτα συναλλαγών 39χρονου ημεδαπού.Εξιχνιάστηκε,  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, κλοπή χρηματικού ποσού από 39χρονο ημεδαπό στα Ιωάννινα. Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 30χρονου υπηκόου Αφγανιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. Ειδικότερα, ο 30χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και όπως προέκυψε από την έρευνα, είχε πραγματοποιήσει διαδοχικές  αγορές με κλεμμένη κάρτα συναλλαγών 39χρονου ημεδαπού, με ανέπαφη χρήση της κάρτας σε τερματικά μηχανήματα αυτόματων πληρωμών, αφαιρώντας συνολικά από τον λογαριασμό του το χρηματικό ποσό των (30,94) ευρώ. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.


Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοφορία 
Συνελήφθη, την (06-04-2018) το μεσημέρι στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 22χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, διότι σε έλεγχο που έγινε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα πιστόλι κρότου με ενσωματωμένη γεμιστήρα που έφερε επτά αβολίδοτα φυσίγγια. Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού στο  Δελβινάκι
Συνελήφθη, την (06-04-2018) το απόγευμα στο  Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄  Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 52χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, για αρπαγή ανηλίκων.


Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού   στο  Καλπάκι
υνελήφθη, την (06-04-2018) το μεσημέρι στο  Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄  Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης εννέα μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και λαθρεμπορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: