ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για την Εξισωτική Αποζημίωση έτους 2018, συνολικού προϋπολογισμού 230 εκατ. €


Είναι πολύ πιο δύσκολο να μη ζηλεύεις ένα φίλο που είναι ευτυχισμένος από το να είσαι γενναιόδωρος προς ένα φίλο που είναι δυστυχισμένος.: ( Αλμπέρτο Μοράβια )

 …ΘΕΜΑΤΑ 06-04-2018

 
Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για την Εξισωτική Αποζημίωση έτους 2018, συνολικού προϋπολογισμού 230 εκατ. €
























Εκδόθηκε η πρόσκληση του προγράμματος Εξισωτικής Αποζημίωσης (Μέτρο 13 : «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020), που περιλαμβάνει α) το υπομέτρο 13.1: Χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε ορεινές περιοχές και β) το υπομέτρο 13.2: χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε περιοχές με φυσικούς περιορισμούς (μειονεκτικές) εκτός των ορεινών.Το σύνολο του προϋπολογισμού της πρόσκλησης ανέρχεται στο ποσό των 230.000.000 ευρώ και αναμένεται να ενταχτούν σε αυτό περίπου 400.000 δικαιούχοι.Η πρόσκληση αφορά α) σε όλες τις περιοχές που είναι χαρακτηρισμένες ως ορεινές με βάση την Οδηγία του Συμβουλίου 81/645/ΕΟΚ, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, και β) στις περιοχές που υπόκεινται σε φυσικούς περιορισμούς που προκαλούνται από δυσχερείς κλιματολογικές ή εδαφολογικές συνθήκες ή συνδυασμό τους, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 32 Καν (ΕΕ) 1305/2013.Η στήριξη χορηγείται σε ετήσια βάση και ανά εκτάριο γεωργικής έκτασης, προκειμένου οι δικαιούχοι να αποζημιωθούν για το διαφυγόν εισόδημα και τις πρόσθετες δαπάνες, που συνεπάγεται η άσκηση της γεωργικής δραστηριότητας στις ορεινές περιοχές και στις περιοχές με φυσικούς περιορισμούς (μειονεκτικές). Το ύψος της ενίσχυσης καθορίζεται στα 125 ευρώ ανά εκτάριο για το Υπομέτρο 13.1 και στα 95 ευρώ ανά εκτάριο για το Υπομέτρο 13.2, και εξαρτάται από την έκταση της εκμετάλλευσης, μειούμενο προοδευτικά μετά τα 20 ha και έως τα 30 ha  όπως αναλυτικά περιγράφεται στην Πρόσκληση.Δικαιούχοι των υπομέτρων αποτελούν φυσικά και νομικά πρόσωπα, τα οποία :
1)         Είναι ενεργοί γεωργοί κατά την έννοια του άρθρου 9 Καν (ΕΕ) 1307/2013, όπως εξειδικεύεται με το άρθρο 3 της Υπουργικής Απόφασης 104/7056 «Εθνικές επιλογές, διοικητικά μέτρα και διαδικασίες εφαρμογής των άμεσων ενισχύσεων κατ’ εκτέλεση του Καν. (ΕΕ) 1307/2013 και του Καν. (ΕΕ) 1306/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου» (ΦΕΚ 147Β/22.1.2015), όπως κάθε φορά ισχύει.
2)         Ασκούν γεωργική δραστηριότητα :
α) εντός των ορεινών περιοχών
β) εντός των μειονεκτικών περιοχών σύμφωνα με την υφιστάμενη οριοθέτηση
3)         Είναι ενήλικα άτομα (στην περίπτωση δικαιούχων φυσικών προσώπων)  και δεν έχουν αποχωρήσει από την ενεργό επαγγελματική δραστηριότητα.

Η Αίτηση στήριξης αποτελεί παράλληλα αίτηση πληρωμής και υποβάλλεται ταυτόχρονα με την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης στον ΟΠΕΚΕΠΕ, από τον ίδιο το γεωργό ή από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του και συγκεκριμένα :
           είτε απευθείας στον ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω online συστήματος,
           είτε μέσω ενός πιστοποιημένου Φορέα υποβολής ενιαίας αίτησης ενίσχυσης
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται :
1.         Στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.
2.         Στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων www.agrotikianaptixi.gr και του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. www.opekepe.gr.
Αναλυτικότερα στοιχεία για τους όρους, προϋποθέσεις και υποχρεώσεις αναφέρονται στην πρόσκληση του μέτρου, η οποία έχει αναρτηθεί στις παραπάνω ηλεκτρονικές διευθύνσεις.

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας, ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα για παραβάσεις μόνο παράνομης στάθμευσης




















Με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, επιστρέφονται από σήμερα 4 Απριλίου 2018, οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις, ενόψει των εορτών του Πάσχα.Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και χθες 3 Απριλίου 2018, μόνο για παραβάσεις παράνομης στάθμευσης. Συγκεκριμένα:
           του άρθρου 34 του Κ.Ο.Κ. (παράνομη στάθμευση) και
           της παραγράφου 3 του άρθρου 4 (πινακίδα Ρ-40, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση), για την οποία προβλέπεται αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας του οχήματος για είκοσι (20) ημέρες, σύμφωνα με την παράγραφο 8 του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ.
Σημειώνεται ότι προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
 Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:





















           Τρίτη (10-04-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
           Τετάρτη (11-04-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
           Πέμπτη  (12-04-2018)    και    ώρες    από     08:00  έως   15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
           Παρασκευή   (13-04-2018)   και  ώρες    από  18:00  έως  01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
           Κυριακή    (15-04-2018)    και   ώρες   από    08:00   έως   15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί - Γλυκή.

Κλοπή καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων
Καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων ότι  άγνωστοι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 20-03-2018 έως 05-04-2018, αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής-Αερόπολης στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων, εισήλθαν στο εσωτερικό και αφαίρεσαν διάφορα συλλεκτικά αντικείμενα και χρηματικό ποσό. Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Σύλληψη 34χρονου ημεδαπού, για υγειονομικές παραβάσεις στην Άρτα
Συνελήφθη, σήμερα (06-04-2018) μετά τα μεσάνυκτα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, ένας 34χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, διότι  σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, κατελήφθη να λειτουργεί μουσική, έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.


Ανεύρεση σορού στην Αρτα
Σε συνέχεια του εκ (03-04-2018) ενημερωτικού δελτίου μας, σχετικά με την ανεύρεση σορού αγνώστου ανδρός, ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε ότι η σορός ανήκει σε 31χρονο υπήκοο Ρουμανίας, για τον οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση την 21-03-2018, στις Ρουμανικές αρχές.Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου στην Άρτα
Συνελήφθη,την (04-04-2018) το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Άρτας, ένας 34χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, του Τριμελούς και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, συνολικής ποινής φυλάκισης τριών ετών και δέκα μηνών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και κλοπή.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών στη Φιλιππιάδα
Συνελήφθη, χθες (04-04-2018) το απόγευμα στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Ειδικών Δράσεων Πρέβεζας, ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.

Σύλληψη αλλοδαπού για ψευδή ανώμοτη κατάθεση και καταδικαστική απόφαση στο  Καλπάκι
Συνελήφθη, την (04-04-2018) το απόγευμα στο  Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, για ψευδή ανώμοτη κατάθεση, παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστική απόφαση.Αναλυτικότερα, ο δράστης συνελήφθη αρχικά για παράνομη είσοδο στη χώρα  καθόσον στερούνταν παντελώς νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων ενώ όπως διαπιστώθηκε δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας.Στη συνέχεια, από τον έλεγχο των πραγματικών του στοιχείων, προέκυψε επιπρόσθετα ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων και του Β’ Αυτοφώρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, συνολικής ποινής φυλάκισης έντεκα μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για κλοπή και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για παράνομη είσοδο και καταδικαστική απόφαση στην Ηγουμενίτσα
Συνελήφθησαν, την (04-04-2018) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 53 και 24 ετών, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen. Επιπρόσθετα, σε βάρος του 53χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις των Μονομελών Πλημμελειοδικείων Γρεβενών και Καστοριάς, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.







Δεν υπάρχουν σχόλια: