ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Νέο Σύστημα : «Κλεισθένης 1» - Το νέο θεσμικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης


Μια συνείδηση χωρίς Θεό, είναι σαν δικαστήριο χωρίς δικαστή. : ( Λαμαρτίνος )

…ΘΕΜΑΤΑ 13-04-2018

Νέο Σύστημα : «Κλεισθένης 1» -  Το νέο θεσμικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 «Ο «Καλλικράτης» έκλεισε τον κύκλο του, σήμερα μπαίνουμε  σε μια νέα μεταρρυθμιστική περίοδο», σημειώνει ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» όπου αποκαλύπτει ακόμη ότι το όνομα της μεταρρύθμισης τους θεσμικού πλαισίου που θα διέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είναι «Κλεισθένης 1»..«Όπως ο Κλεισθένης έθεσε τις βάσεις για τη δημοκρατική μεταρρύθμιση της αρχαίας Αθήνας, έτσι και εμείς θέλουμε να κάνουμε μια βαθιά δημοκρατική τομή στην αυτοδιοίκηση με την καθιέρωση της απλής αναλογικής. Όπως αντιληφθήκατε είστε οι πρώτοι που μαθαίνετε το όνομα της νέας μεταρρύθμισης με τον ιδιαίτερο συμβολισμό που έχει αυτό», αναφέρει ο υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους της «Εφημερίδας των Συντακτών».Πάντως, η προσθήκη «1» στην ονομασία του νέου αυτοδιοικητικού θεσμικού πλαισίου, προμηνύει νέες αλλαγές. Για αυτό και ο υπουργός διευκρινίζει ότι «κάνουμε τα  πρώτα βήματα μιας νέας περιόδου που θα ολοκληρωθεί σε μια δεύτερη φάση. Η ολοκλήρωση αυτής της νέας μεταρρυθμιστικής προσπάθειας θα σχετίζεται με τη συνταγματική αναθεώρηση, αλλά και την πλήρη ανάταξη της οικονομίας που θα δώσει νέες δυνατότητες».
…..Ο Κλεισθένης του Αλκμεωνίδου ο Αθηναίος υπήρξε Αθηναίος πολιτικός του 6ου αι. π.Χ., της οικογένειας των Αλκμεωνιδών, και εγγονός του Κλεισθένη του Σικυώνιου. Το 508-507 π.Χ. έθεσε τις βάσεις για τη δημοκρατική μεταρρύθμιση της Αθήνας……

Απλοποιημένη διαδικασία ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων που δεν ξεπερνούν συνολικά το ποσό των 50.000 €





























Δημοσιεύθηκε η με Αρ. Πρωτ.:40597 απόφαση της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους με θέμα «Απλοποιημένη διαδικασία ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων που δεν ξεπερνούν συνολικά το ποσό των πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000,00 €) στο πλαίσιο υπαγωγής τους στον ν. 4469/2017».Στις 29 Νοεμβρίου 2017 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπ’ αριθμ. 130060/27-11-2017 κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β’, 4158/29-11-2017) «Απλοποιημένη διαδικασία ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων που δεν ξεπερνούν συνολικά το ποσό των πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000,00 €) στο πλαίσιο υπαγωγής τους στον ν. 4469/2017 «Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων και άλλες διατάξεις (Α΄ 62)».

Αλλαγές στις ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων για το πρόγραμμα των νέων γεωργών



















Υπογράφηκε η τροποποίηση του χρονοδιαγράμματος υποβολής των αιτήσεων της 2ης πρόσκλησης του προγράμματος νέων γεωργών (Μέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020).Η 2η πρόσκληση αφορά μόνο στις Περιφέρειες στις οποίες μετά την 1η Πρόσκληση προέκυψε υπόλοιπο δημόσιας δαπάνης δηλαδή στις Περιφέρειες Αττικής, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδος.
Το χρονοδιάγραμμα υποβολής των αιτήσεων στήριξης της 2ης πρόσκλησης τροποποιείται ως εξής:
           Ως περίοδος για την απόκτηση ονόματος και κωδικού χρήστη για καταχώρηση αίτησης στήριξης ορίζεται η περίοδος από 15-3-2018 έως και 16-4-2018.
           Ως περίοδος σύνταξης και οριστικοποίησης των αιτήσεων στήριξης από την οποία τεκμαίρεται το εμπρόθεσμο της υποβολής αιτήσεων στήριξης ορίζεται η περίοδος από 
15-3-2018 έως και 3-5-2018.
           Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή που αναρτώνται στο ΠΣΚΕ πρέπει να έχουν ημερομηνία έκδοσης μέχρι και τις 20-4-2018.
           Η υποβολή των φυσικών φακέλων υποψηφιότητας πραγματοποιείται έως τις 17/5/2018 στη ΔΑΟΚ του τόπου μόνιμης κατοικίας του αρχηγού της γεωργικής εκμετάλλευσης.
Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης-φακέλων υποψηφιότητας, πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) που λειτουργεί στον ιστότοπο http://www.ependyseis.gr. Αναλυτικότερα στοιχεία για τους όρους, προϋποθέσεις και υποχρεώσεις αναφέρονται στην πρόσκληση του Μέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», η οποία έχει αναρτηθεί στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις, www.minagric.gr και  www.agrotikianaptixi.gr  .

Οι ζωντανοί στην ενορία Κεστρίνης συνεόρτασαν αναστάσιμα με τις ψυχές των νεκρών !

















Οι ζωντανοί στην ενορία Κεστρίνης συνεόρτασαν αναστάσιμα με τις ψυχές των νεκρών! Με πρωτοβουλία της ενορίας, ανήμερα της Ζωοδόχου Πηγής, πιστοί λειτουργήθηκαν στο ναό της Αναστάσεως του νεκροταφείου. Έφεραν λουλούδια και τα απόθεσαν σε μνήματα. Στο ναό ψάλλονταν αναστάσιμοι ύμνοι και στους τάφους οι νεκροί αγάλλονταν. Το "Χριστός Ανέστη", αυτή η ιαχή νίκης και θριάμβου, συγκλόνισε τους ζωντανούς, αλλά ήταν και το προμήνυμα των νεκρών. Και από την εδώ, τη γήινη πλευρά, και από εκεί, την αντίπερα όχθη, την ουράνια πολιτεία, διαλαλήθηκε περίτρανα ότι ο αναστημένος Χριστός είναι παντοδύναμος και πάντοτε νικά. Πόσο θα είμαστε ευτυχείς, οι ζωντανοί αν παντού και πάντοτε και στη χαρά και στη λύπη μας μένουμε στενά αφοσιωμένοι και συνδεδεμένοι στον μαζί Του. Και πόσο ευτυχισμένοι είναι οι νεκροί, που βρίσκονται στην αγκαλιά του νικητή του θανάτου. Με τη χάρη και τη δύναμη του Αναστημένου Χριστού οι λύπες μεταβάλλονται σε χαρές και οι χαρές είναι μόνιμες και αληθινές, γιατί είναι δώρα δικά Του...
Εκ του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά Κεστρίνης Θεσπρωτίας

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας




















Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
           Δευτέρα (16-04-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα-  Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
           Τρίτη (17-04-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
           Τετάρτη (18-04-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
           Πέμπτη  (19-04-2018)    και    ώρες    από     18:00  έως   01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
           Παρασκευή   (20-04-2018)   και  ώρες    από  08:00  έως  15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
           Σάββατο    (21-04-2018)   και   ώρες   από    08:00   έως   15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.
Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών, κατά το τελευταίο 48ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα
Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 48ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις και σχηματισμοί δικογραφιών, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου. Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
           Προχθές το βράδυ, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης  Κακαβιάς Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, ένας 37χρονος υπήκοος Τουρκίας, διότι επιχείρησε να εισέλθει στη χώρα κάνοντας χρήση διαβατηρίου Τουρκικών Αρχών, το οποίο έφερε πλαστές σφραγίδες.
           Χθες το πρωί, στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 24χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του καθώς και σε αποθήκη ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ακατέργαστη ινδική κάνναβη, συνολικού βάρους (20,67) γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
           Χθες το απόγευμα, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 56χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης πέντε ετών και δύο μηνών, για απάτη και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
           Χθες αργά το απόγευμα, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 29χρονος ημεδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε κατείχε στο σπίτι του μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
           Σήμερα μετά τα μεσάνυκτα, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, ένας 41χρονος ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα, με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, κατελήφθη να λειτουργεί μουσική, έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.
           Σήμερα μετά τα μεσάνυκτα, στα Ιωάννινα, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας 25χρονος υπήκοος Αλγερίας, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων παραμονής στη χώρα ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ ναρκωτικά χάπια, για τα οποία δεν διέθετε σχετική ιατρική συνταγή.
           Σήμερα το πρωί, στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Μεσολογγίου, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και δέκα ημερών, για παραβάσεις του ΚΟΚ.
           Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας Ιωαννίνων, σε βάρος 46χρονου υπηκόου Αλβανίας, για κλοπή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενήργησε η παραπάνω Υπηρεσία σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, ο 46χρονος εμπλέκεται σε διάρρηξη – κλοπή από σπίτι στην Καρίτσα Ιωαννίνων, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 07 έως 09-02-2018, απ’ όπου αφαιρέθηκαν τιμαλφή καθώς και είδη ένδυσης και υπόδησης.











Δεν υπάρχουν σχόλια: