ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Χορήγηση αδειών για νέες φυτεύσεις οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου


Η τέχνη της πολιτικής είναι να φέρνεις τα πράγματα έτσι, ώστε να έχεις όφελος να είσαι ενάρετος.:  ( Κλωντ Ελβέτιος )


…ΘΕΜΑΤΑ …15-03-2018

Χορήγηση αδειών για νέες φυτεύσεις οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου





















Οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠ.Α.Α.Τ., αίτηση-υπεύθυνη δήλωση από 27 Φεβρουαρίου μέχρι 27 Μαρτίου. Η αίτηση είναι αποδεκτή όταν σ’ αυτή επισυνάπτονται ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ικανοποίηση του κριτηρίου επιλεξιμότητας. Στην περίπτωση που δεν επισυνάπτονται δικαιολογητικά που αφορούν κριτήρια προτεραιότητας. Η αίτηση είναι επιλέξιμη, αλλά δεν βαθμολογείται για τα κριτήρια αυτά.Στην αίτηση-υπεύθυνη δήλωση δηλώνεται η έκταση (σε στρέμματα) και οι συντεταγμένες των κορυφών κάθε αγροτεμαχίου, για το οποίο πρόκειται να χορηγηθεί η άδεια, καθώς και η τοπική κοινότητα και το τοποπωνύμιο της περιοχής του.Για την διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής μπαίνουμε στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ στην διεύθυνση www.minagric.gr και ακολουθούμε την παρακάτω πορεία:
1.         Ψηφιακές Υπηρεσίες
2.         Αίτηση αδειών φύτευσης αμπέλου
3.         Σύνδεση
4.         Δημιουργία λογαριασμού
5.         Σύνδεση Χρήστη
6.         Επιλογή υπηρεσίας
7.         Αίτηση αδειών φύτευσης
8.         Δημιουργία Αίτησης
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας (γραφείο 32) και στην κ. Δήμητρα Μάντζου ή στο τηλέφωνο 2665 360134.
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

Δωρεά στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας 





















Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών και στο πλαίσιο της απαραίτητης συνεργασίας των προνομιακών δομών, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ιωαννιτών  προχώρησε, την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, σε μεγάλη δωρεά φαρμακευτικού υλικού αξίας 4.700€, προς το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.Αξίζει να επισημανθεί ότι τα φάρμακα που δωρήθηκαν καλύπτουν συγκεκριμένες ανάγκες των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου μας.  Με αφορμή την παραπάνω δωρεά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτριος Πάκος δήλωσε: 
«Μεταφέροντας και τις ευχαριστίες των δεκάδων ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Ηγουμενίτσας, επιθυμώ δημόσια να ευχαριστήσω το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ιωαννίνων για την γενναιόδωρη προσφορά του. Συνεχίζουμε την προσπάθεια να χαρίζουμε χαμόγελα σε όλο και περισσότερες οικογένειες και ευχόμαστε το Κοινωνικό Φαρμακείο να υποστηριχτεί και στο μέλλον και από άλλες δομές δημιουργώντας έτσι ένα διευρυμένο δίκτυο αλληλεγγύης».
Δωρεά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας
Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Θεσπρωτίας, τον Σύλλογο Κρεοπωλών και το Σούπερ Μάρκετ «ΞΕΝΟΣ» για την ευγενική προσφορά τους σε τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.Η δωρεά τους εξασφάλισε την άρτια διανομή τροφίμων του μηνός Φεβρουαρίου σε ωφελούμενους του Προγράμματος του Κοινωνικού Παντοπωλείου.Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Δημήτρης Πάκος δήλωσε σχετικά:
«Επιθυμώ να ευχαριστήσω και δημόσια τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Θεσπρωτίας, τον Σύλλογο Κρεοπωλών και το Σούπερ Μάρκετ «ΞΕΝΟΣ» για την γενναιόδωρη προσφορά τους σε τρόφιμα και για την βοήθειά τους να πραγματοποιήσουμε με επιτυχία το σημαντικό κοινωνικό έργο που έχουμε αναλάβει προς τους κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες μας. Ελπίζουμε το παράδειγμά τους να ακολουθήσουν και άλλοι, φορείς αλλά και ιδιώτες».
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ






















Με τροπολογία που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή, οι μη μισθωτοί αποκτούν πλέον ασφαλιστική ικανότητα, εφόσον έχουν καταβάλει στον ΕΦΚΑ τις ελάχιστες εισφορές από την 1/1/2017. Επίσης, η τροπολογία προβλέπει τη διεύρυνση της ασφαλιστικής κάλυψης σε μέλη οικογενειών μισθωτών και μη μισθωτών, τα οποία δεν καλύπτονταν έως σήμερα. Ταυτόχρονα, καθορίζονται ενιαίες προϋποθέσεις για τη χορήγηση και ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας. Συγκεκριμένα, με βάση τη διάταξη:
-           Για την περίοδο 1/3/2018- 28/2/2019, η ασφαλιστική ικανότητα χορηγείται εφόσον ο ασφαλισμένος μισθωτός έχει πραγματοποιήσει 50 ημέρες ασφάλισης ή δύο μήνες ασφάλισης, αν πρόκειται για μη μισθωτό ο οποίος έχει καταβάλει στον ΕΦΚΑ τις ελάχιστες εισφορές από την 1/1/2017.
-           Λαμβάνεται μέριμνα και χορηγείται ασφαλιστική ικανότητα από 1/3/2018 έως 28/2/2019 χωρίς προϋποθέσεις σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι και οι ασφαλισμένοι των πρώην ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ που έχουν οφειλές για τα έτη 2011, 2012 και 2013 και ο μέσος όρος του οικογενειακού τους εισοδήματος για τα έτη αυτά δεν υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.
-           Στα προστατευόμενα μέλη της οικογένειας προστίθενται: α) τα ανάδοχα άγαμα τέκνα, β) τα άγαμα τέκνα που σπουδάζουν σε ΙΕΚ, γ) τα τέκνα με αναπηρία άνω του 67% που εργάζονται ή απασχολούνται είτε για βιοποριστικούς λόγους είτε για λόγους εργασιοθεραπείας, δ) οι ορφανοί πατρός και μητρός εγγονοί και αδελφοί μέχρι του 24ου έτους της ηλικίας τους και εφόσον συνεχίζουν τις σπουδές τους μέχρι του 26ου έτους της ηλικίας τους (αντί του 18ου που ίσχυε), ε) τα εκτός γάμου εγγόνια, εφόσον ο γονέας δεν ασφαλίζεται από ίδιο δικαίωμα. 
-           Από 1/3/2019 και μετά για την χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας απαιτούνται 75 ημέρες για μισθωτό ή 3 μήνες ασφάλισης για μη μισθωτό.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Θέμα: Από τις 14 έως τις 23 Μαρτίου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για χορήγηση μετεγγραφής σε αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές των ΑΕΙ και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών






























Η κυβέρνηση αποφάσισε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αδελφών που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις. Η δέσμευση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου υλοποιήθηκε με την ψήφιση της διάταξης για τις μετεγγραφές αδελφών φοιτητών που περιλαμβάνεται στον νόμο για την Ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ν. 4521/2018 (Α΄ 38). Καμία οικογένεια δεν θα συντηρεί δύο επιπλέον σπίτια λόγω σπουδών.Από σήμερα, Τετάρτη 14 Μαρτίου, και ώρα 11:00πμ έως την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 στις 12:00πμ, τα αδέλφια προπτυχιακοί φοιτητές των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής. Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://transfer3.it.minedu.gov.gr (ή την ιστοσελίδα του Υπουργείου) προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες χρησιμοποιούν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία  του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (Εύδοξος, Ακαδημαϊκή Ταυτότητα) του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.Μετά το πέρας της σχετικής προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 





















Εμείς οι εργαζόμενοι στις κατασκευές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας μας, συγκεντρωθήκαμε  σήμερα Τετάρτη 14 Μαρτίου στα πλαίσια της Πανελλαδικής Πανοικοδομικής  απεργίας που προκήρυξε η Ομοσπονδία μας, για να διατρανώσουμε την αντίθεση μας στην αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική  της κυβέρνησης. Κοινή διαπίστωση όλων μας είναι ότι η επίθεση κυβέρνησης και  μεγαλοκατασκευαστών  απέναντι στη ζωή μας, συνεχίζεται αμείωτη και εντείνεται χωρίς να έχει ημερομηνία λήξης. Τα προβλήματα που βιώνει ο κλάδος μας και κατά συνέπεια εμείς και οι οικογένειες μας, συσσωρεύονται εδώ και πολλά χρόνια. Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες , συνεχίζει να δίνει  «γη και ύδωρ» στους μεγαλοκατασκευαστές στο όνομα δήθεν μιας δίκαιης ανάπτυξης. Όμως εμείς γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο και εκμεταλλευτικό σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει. Δεν μπορείς να έχεις και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ακέραιη. Συνεπώς η ανάπτυξη που μας υπόσχεστε κύριοι της  κυβέρνησης δεν πρόκειται να αποκαταστήσει τις  Σ. Σ. Εργασίας, την ασφάλιση, τα μεροκάματα, συνολικά τους όρους δουλειάς και την καλυτέρευση της ζωής μας. Αυτή η ανάπτυξη δεν έχει  σχέση με τα δικά μας συμφέροντα. Είναι ανάπτυξη για να γεμίζουν τα θησαυροφυλάκια των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων. Στον αντίποδα αυτής της ανάπτυξης θα μπορούσε να υπάρχει πραγματική ανάπτυξη που θα ωφελούσε  όλο το λαό, εάν η κυβέρνηση υιοθετούσε το επεξεργασμένο εδώ και χρόνια από την Ομοσπονδία  οικοδόμων σχέδιο, για την δημιουργία ενός κρατικού κατασκευαστικού φορέα που με κεντρικό σχεδιασμό, θα έπαιρνε  υπ΄όψιν του όλες τις ανάγκες της χώρας, για αντιπλημμυρικά έργα, κατασκευές σχολείων και νοσοκομείων, σύγχρονων εργατικών λαϊκών κατοικιών κ.λ.π.  Κάτι τέτοιο όμως έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα  των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων και με την κερδοφορία τους. Κάτι τέτοιο όμως θα απαντούσε και θα έδινε λύση σε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι εργαζόμενοι στις κατασκευές και πρώτα από όλα στο πρόβλημα της ανεργίας που εδώ και μια δεκαετία έχει τσακίσει κόκκαλα.Για όλους αυτούς τους λόγους καταγγέλλουμε  και την σημερινή κυβέρνηση όπως και τις προηγούμενες. Δηλώνουμε ότι  σ΄αυτήν  την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στις αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές έως ότου ανατρέψουμε το ανελέητο και βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα που τις γεννάει. Με τον αγώνα μας, με την σημερινή μας απεργιακή κινητοποίηση στέλνουμε  μήνυμα ότι θα συνεχίσουμε μέχρι να βγούμε νικητές.  Αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε  και απαιτούμε: μέτρα τώρα για την προστασία των ανέργων και την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες. Αυξήσεις στα μεροκάματα και τους μισθούς. Αναγνώριση και διανομή εδώ και τώρα των «υπέρ αγνώστων ενσήμων». Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Ανασύσταση και επάνδρωση των ελεγκτικών μηχανισμών για ουσιαστικό έλεγχο κατά των αυθαιρεσιών της εργοδοσίας.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
Κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών σε δασώδη περιοχή στον Παλαμπά Φιλιατών









































Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, χθες (14-03-2018) το απόγευμα, σε δασώδη περιοχή στον Παλαμπά Φιλιατών Θεσπρωτίας,  δύο ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν οχτώ δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (40) κιλών και (390) γραμμαρίων.Διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθη 36χρονος στα Ιωάννινα που υποδυόταν τον αστυνομικό στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, σήμερα (15-03-2018) το πρωί στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, ένας 36χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αντιποίηση αρχής. Ειδικότερα, χθες το βράδυ στα Ιωάννινα, ο 36χρονος, ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στάθμευσε έτερο όχημα όπου επέβαιναν τέσσερις γυναίκες και προσποιούμενος τον αστυνομικό απαίτησε να του επιδείξουν τα έγγραφά τους.Για την διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκαν επισταμένες έρευνες από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα την άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης και τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Αγνωστος δράστης, με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου, τον τραυμάτισε στο δεξί του χέρι 37χρονο στον Λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας
Καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, από 37χρονο ημεδαπό, οδηγό Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου, ότι την (13-03-2018) το βράδυ στον Λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας, άγνωστος δράστης, με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου, τον τραυμάτισε στο δεξί του χέρι.Ο παθών μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για την παροχή πρώτων βοηθειών.Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.
Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού στην Πρέβεζα
Συνελήφθη, την (13-03-2018) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, για παράβαση της νομοθεσίας «περί αλλοδαπών».
Σύλληψη   φυγόποινου ημεδαπού στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, την (13-03-2018) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 57χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς  Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης εννέα μηνών και χρηματικής ποινής (900) ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας «περί επιταγών».
Κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών σε δασώδη περιοχή στον Παλαμπά Φιλιατών
Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, χθες (14-03-2018) το απόγευμα, σε δασώδη περιοχή στον Παλαμπά Φιλιατών Θεσπρωτίας,  δύο ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν οχτώ δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (40) κιλών και (390) γραμμαρίων.Διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών στους Κεραμάτες Άρτας
Συνελήφθη, χθες (14-03-2018) το απόγευμα στους Κεραμάτες Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 24χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (9,77) γραμμαρίων.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.




















Δεν υπάρχουν σχόλια: