ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ανακοίνωση του Δ/κού Σ/λιου του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Φιλιατών



Το σεξ είναι ένας από τους εννέα λόγους για μετενσάρκωση. Οι υπόλοιποι οκτώ είναι άνευ σημασίας :  ( Χένρυ Μίλλερ )


…ΘΕΜΑΤΑ …13-03-2018


Ανακοίνωση του Δ/κού Σ/λιου του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Φιλιατών

















Σε συνέχεια της από 5-3-2018 ανακοίνωσης το Δ/κό Σ/λιο του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Φιλιατών θα ήθελε να ενημερώσει το κοινό σε σχέση με την πρόσβαση στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου στην Ηγουμενίτσα τα παρακάτω :
Η πρόσβαση στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου στην Ηγουμενίτσα θα γίνεται από τον Δημοτικό Δρόμο προς Δρέπανο – Γήπεδο Ηγουμενίτσας- Νέα Σελεύκεια και στη συνέχεια από την πρόσβαση που φτιάχτηκε από την εργασία που έγινε το ΤΕΠ ως συνοδό έργο.Στη συνέχεια μετά την παραλαβή του ΤΕΠ με πρωτοβουλία του Δ/κού Σ/λίου του Γ.Ν.- Κ.Υ. Φιλιατών, της Τ.Υ. της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας και Ιδιωτών συντάχθηκε μελέτη για τη σύνδεση του ΤΕΠ με την Ε.Ο. Ηγουμενίτσας- Ιωαννίνων η οποία χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου με το ποσό των 247.800,00 € η οποία μελέτη δημοπρατήθηκε στις 15-3-2018.Με την παρούσα θα ήταν παράλειψή μας να μην ευχαριστήσουμε: 
1. τους ιδιοκτήτες που παραχώρησαν την ιδιοκτησία τους για να υλοποιηθεί ο Δημοτικός δρόμος που προβλέπεται από το Σχέδιο πόλης Ηγουμενίτσας στην 5η ΠΕ και συνδέει το ΤΕΠ με την Ε.Ο  και
2.  Την Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Θεσπρωτίας και τους ιδιώτες που
 ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – Κ.Υ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ - Παναττική διαμαρτυρία





















Παναττική διαμαρτυρία οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΝΑΤ, ΟΣΕ και ΠΣΣ Δικηγόρων στις 8 Μάρτη 2018. Στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης πήραν μέρος και η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης,  η Πανελλήνια Ένωση Ομότιμων Μελών ΤΕΕ (ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ), η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ),  ο Σύλλογος Συνταξιούχων Τρόλλεϋ, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών, και η πρωτοβουλία Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων. Η ΣΕΑ παρέδωσε υπόμνημα πρός την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Έφη Αχτσιόγλου και τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Πετρόπουλο, στο οποίο αναφέρει:
«Κυρία Υπουργέ
Κύριε Υφυπουργέ                                                                                  
Οι συνταξιούχοι της χώρας μας έχουν υποφέρει τα πάνδεινα από τις αντισυνταξιουχικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων. Τα αιτήματά μας έχουν κοινοποιηθεί προς εσάς καθώς και στον κ. Πρωθυπουργό με αναλυτικά υπομνήματα. Όσα μας αφαίρεσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, οι συντάξεις μας, η υγεία, τα δώρα μας, τα πάντα, είναι πληρωμένα με το αίμα μας και την δουλειά μας. Δεν μας χαρίστηκαν δεν τα χρωστάμε σε καμιά κυβέρνηση, σε κανένα τραπεζίτη, σε κανένα δανειστή. Όλα μας τα αιτήματα είναι προς διεκδίκηση. Στα χρόνια της κυβέρνησή σας δεχτήκαμε νέα πλήγματα, σε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις σφαγίασαν. Με τον νόμο  4387/16 μας αφαιρέθηκε ακόμα το ΕΚΑΣ, μειώθηκαν δραστικά οι επικουρικές μέχρι εξαφάνισης και τώρα είμαστε μπροστά σε νέο σφαγιασμό με τις μειώσεις της προσωπικής διαφοράς, την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, την μείωση του αφορολόγητου που μας αφαιρούν 3ες έως 4ες ακόμα συντάξεις τον χρόνο.  Διεκδικούμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στην συνείδησή μας ότι μας έχει αφαιρεθεί.
κ. υπουργέ
Στο θέμα που έχει προκύψει με τις αυθαίρετες και πέραν του νόμου 4387/16, περικοπές, η θέση και η απαίτησή μας είναι: Η κυβέρνηση με πολιτική απόφαση να αναγνωρίσει το λάθος της τώρα, και να αποδώσει στους δικαιούχους τα ποσά που προκύπτουν από τις διαφορές παρακράτησης της εισφοράς αλληλεγγύης και τον υπολογισμό της κύριας και επικουρικής σύνταξης χωρίς δικαστήρια, αιτήσεις και προαπαιτούμενα, όπως έγινε με τις επιστροφές για την υγεία στις κύριες συντάξεις και όχι στην μεταθανάτια ζωή. Αυτή μας την θέση, σας την έχουμε κοινοποιήσει με υπόμνημά μας στις 1.2.18. Για μια ακόμη φορά εκφράζουμε την αντίθεσή μας και ζητάμε την κατάργηση του νόμου 4387/16, η εφαρμογή των διατάξεων του θα κάνουν τις συντάξεις μας προνοιακά βοηθήματα».
   Για το  Δ.Σ.  
   Ο πρόεδρος                         ο Γραμματέας 
    Τάκης Πετσίνης                   Δήμος Κώτσιας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ : 70 εκατ. ευρώ στους ΟΤΑ για την αναβάθμιση των δημοτικών  Παιδικών Χαρών 





















Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, υπέγραψε σήμερα, Τρίτη 13 Μαρτίου 2018, την απόφαση ενεργοποίησης της πρόσκλησης προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ για την «Προμήθεια και Τοποθέτηση Εξοπλισμού για την Αναβάθμιση Παιδικών  Χαρών των Δήμων της Χώρας» στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης Δήμων «ΦιλόΔημος ΙΙ». Το Υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους δήμους της Χώρας για την υποβολή προτάσεων προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της ψυχαγωγίας των ανηλίκων. Το πρόγραμμα υλοποιείται έως την 31η Δεκεμβρίου 2019. Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων ορίζεται η 31η  Μαΐου 2018.Επιλέξιμες δαπάνες είναι:
           Κάθε είδους δαπάνη που αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση του εξοπλισμού των παιδικών χαρών.
           Κάθε είδους δαπάνη για την προμήθεια και τοποθέτηση ασφαλούς δαπέδου των παιδικών χαρών, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.
           Κάθε είδους δαπάνη για την προμήθεια και τοποθέτηση κατάλληλου και επαρκούς φωτισμού, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.
Το ποσό χρηματοδότησης ανά δικαιούχο (δήμο), διαμορφώνεται βάσει των κάτωθι κριτηρίων:
α) Σε δήμους με μόνιμο πληθυσμό έως 1.500 κατοίκους χρηματικό ποσό 130.000 ευρώ.
β) Σε δήμους με μόνιμο πληθυσμό πάνω από 1.500 κατοίκους:
β1) Χρηματικό ποσό 200.000 ευρώ προσαυξημένο με  ποσό ίσο με τον μόνιμο πληθυσμό του δήμου, εφόσον δεν υπάρχει σε αυτόν οικισμός άνω των 5.000 κατοίκων.
β2) Χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο 90% του αθροίσματος των                200.000 ευρώ συν ποσού ίσου με το  μόνιμο πληθυσμό του δήμου, εφόσον υπάρχει τουλάχιστον ένας οικισμός άνω των 5.000 κατοίκων.
Επιδίωξη του Υπουργείου Εσωτερικών είναι να δοθεί μια ουσιαστική ώθηση στη λειτουργία πιστοποιημένων παιδικών χαρών στη βάση των νέων, σύγχρονων κανονισμών ασφαλείας οι οποίοι αυστηροποιούν τις προδιαγραφές  για την προστασία των παιδιών. Η προαναγγελία της ενίσχυσης έχει ήδη γίνει δεκτή ιδιαίτερα θετικά από τους αιρετούς, οι οποίοι εκτιμούν ότι θα κατορθώσουν να επαναλειτουργήσουν έναν πολύ μεγάλο αριθμό Παιδικών Χαρών με τη βοήθεια της πολύπλευρης χρηματοδότησης και τις ουσιαστικές διαδικασίες που προβλέπονται. Πρόκειται για την τρίτη πρόσκληση που εκδίδεται το τελευταιό χρονικό διάστημα στο πλαίσιο του προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ», το οποίο έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό 240 εκατ. ευρώ για το 2018. Με τη συγκεκριμένη πρόκληση βρίσκονται πλέον στη διάθεση των δήμων συνολικά 180 εκατ. ευρώ για την προμήθεια μηχανημάτων έργου, τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και των αύλειων χώρων τους και την αναβάθμιση Παιδικών Χαρών.  Μαζί με τον «ΦιλόΔημο Ι», οι δράσεις του οποίου αναμένεται να ενεργοποιηθούν σταδιακά το επόμενο χρονικό διάστημα, προβλέπεται να τεθούν στη διάθεση των δήμων συνολικά 740 εκατ. ευρώ για το 2018 με στοχευμένες δράσεις που έχουν άμεση και απτή θετική επίδραση στην καθημερινή ζωή του πολίτη. Ο «ΦιλόΔημος Ι» έχει προϋπολογισμό 500 εκατ. ευρώ για το 2018 με δυνατότητα επέκτασης στα 2 δισ. ευρώ σε βάθος πενταετίας. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τη συνεργασία  του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Τα δύο νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, που σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και  Ανάπτυξης, έρχονται να προστεθούν στις υφιστάμενες δυνατότητες επιπρόσθετης ενίσχυσης του έργου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο επιχορηγεί και την εξόφληση οφειλών τους, αλλά και έργα λόγω έκτακτων αναγκών.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Απονομή του μεταλλίου « Αστυνομικός Σταυρός » σε Υπαστυνόμο και Αρχιφύλακες της Ελληνικής Αστυνομίας 

























Η βράβευση πραγματοποιήθηκε για εξαίρετη δραστηριότητα που επέδειξαν, κατά τη διάρκεια των καθηκόντων τους.Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα ( 13 Μαρτίου 2018 ) το πρωί, στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, απονεμήθηκε το μετάλλιο «Αστυνομικός Σταυρός» και αντίστοιχο δίπλωμα, σε Υπαστυνόμο Α΄ και δύο Αρχιφύλακες της Ελληνικής Αστυνομίας, για δραστηριότητα την οποία επέδειξαν κατά τη διάρκεια των καθηκόντων τους, που συνιστά εξαίρετη πράξη.Η βράβευση πραγματοποιήθηκε από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου, Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, ο οποίος και επέδωσε στους βραβευθέντες Τιμητικό Δίπλωμα και το Μετάλλιο «Αστυνομικός Σταυρός».Υπενθυμίζεται ότι, η απονομή του Αστυνομικού Σταυρού πραγματοποιήθηκε μετά την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος και αφορά τη σύλληψη επικίνδυνου κακοποιού, την 12-05-2013, στον κόμβο της Πεδινής Ιωαννίνων, αφαιρώντας από τα χέρια του απασφαλισμένη χειροβομβίδα.Στην τελετή βράβευσης παρέστησαν ο Διευθυντής Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Βασιλάκος, αξιωματικοί και προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων και των ενώσεων αποστράτων καθώς και συγγενείς και φίλοι των τιμηθέντων.
Σύλληψη δύο ημεδαπών για αγοραπωλησία κοκαΐνης στην πόλη της Άρτας

























Συνελήφθησαν, χθες (12-03-2018) το βράδυ στην πόλη της Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 48 και 45 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε αγοραπωλησία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην πόλη της Άρτας. Ειδικότερα,  χθες βράδυ στην Άρτα, εντοπίστηκε ο 48χρονος ημεδαπός, ο οποίος και συνελήφθη, διότι νωρίτερα είχε πούλησε μία συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους (0,53) γραμμαρίων, στον 45χρονο συλληφθέντα. Επιπρόσθετα, στην κατοχή του 48χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (170) ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού  στον Παραπόταμο
Συνελήφθη, χθες (12-03-2018) αργά το απόγευμα στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παράβαση της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός στην Πρέβεζα, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών
Κατασχέθηκαν (98,1) γραμμάρια ηρωίνης, (33,8)  γραμμάρια κάνναβης και μία ζυγαριά ακριβείας.Συνελήφθη, χθες (12-03-2018) το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 51χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση.Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες το απόγευμα στην πόλη της Πρέβεζας τον 51χρονο και μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του καθώς και σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, τα παρακάτω:
           μία συσκευασία που περιέχει ηρωίνη σε μορφή βράχου, βάρους (96,3) γραμμαρίων,
           δύο συσκευασίες με ηρωίνη σε σκόνη, συνολικού βάρους (1,8) γραμμαρίων,
           μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (33,8) γραμμαρίων,
           μία ζυγαριά ακριβείας,
           δύο κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Συνελήφθη 22χρονος στην Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων, για κλοπή σε βάρος μαθητών
Συνελήφθη, χθες (12-03-2018) το μεσημέρι στην Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας 22χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.Ειδικότερα, χθες το πρωί στη Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια εκδρομής σχολείου, ο 22χρονος αφαίρεσε από τα μπουφάν τεσσάρων μαθητών μικρά χρηματικά ποσά. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.






Δεν υπάρχουν σχόλια: