ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ελληνικος Ερυθρός Σταυρός - Θέμα: « Έναρξη Μαθημάτων Πρώτων Βοηθειών στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας»Ο γάμος είναι όπως στο εστιατόριο: μόλις σε σερβίρουν κοιτάς τα πιάτα των άλλων.: ( Σασά Γκιτρύ  )


…ΘΕΜΑΤΑ …01-03-2018


Ελληνικος Ερυθρός Σταυρός -  Θέμα: « Έναρξη Μαθημάτων Πρώτων Βοηθειών στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας»
Ξεκίνησε η υλοποίηση του Συμφώνου Συνεργασίας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και Ελληνικής Αστυνομίας και στο Νομό Θεσπρωτίας.Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει την εκπαίδευση όλου του Προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας σε θέματα Πρώτων Βοηθειών από την Εκπαιδεύτρια Νοσηλεύτρια του Τμήματος μας. Η Εκπαίδευση ξεκίνησε τις 20/02/2018 και θα ολοκληρωθεί στις 30/05/2015 .

Δήμος Ηγουμενίτσας : Πρόσκληση σε ανοικτή Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα την Ανάπτυξη των Υδρογονανθράκων στην Ήπειρο


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας με την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας διοργανώνει Ανοικτή Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα την ανάπτυξη των υδρογονανθράκων στην Ήπειρο. Αφορμή για την εκδήλωση αποτελεί το πρόγραμμα σεισμικών ερευνών απόκτησης δεδομένων για υδρογονάνθρακες στην περιοχή της Ηπείρου, από την εταιρεία “Repsol”,στο πλαίσιο της σύμβασης που έχει συνάψει με το Ελληνικό Δημόσιο και η ανάγκη για έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση των δημοτών τόσο για την συγκεκριμένη έρευνα όσο και συνολικά για το έργο της ανάπτυξης των υδρογονανθράκων στην περιοχή.Στην εκδήλωση εκπρόσωποι των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών και επιστημονικών φορέων, θα ενημερώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο, τους δημότες αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο μέσω εισηγήσεων αλλά και απαντώντας σε ερωτήματα που θα τεθούν, για το σχεδιασμό, τα τεχνικά ζητήματα, την οικονομική διάσταση του έργου της ανάπτυξης των υδρογονανθράκων καθώς και τα περιβαλλοντικά ζητήματα που σχετίζονται με αυτό.Η εκδήλωση προγραμματίζεται για την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 ώρα 18:00 στο πνευματικό κέντρο «ΠΑΝΘΕΟΝ» του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

Η Ηγουμενίτσα υποψήφια πόλη στα βραβεία της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2017


Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιες πόλεις για τα βραβεία της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2017 - EUROPEANMOBILITYWEEK, όπου συμμετείχαν περισσότερες από 2.500 πόλεις. Η επιλογή έγινε από ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων σε θέματα κινητικότητας και μεταφορών .Φέτος, για πρώτη φορά, δημιουργήθηκε κατηγορία βραβείου για πόλεις με λιγότερους από 50.000 κατοίκους στην EUROPEANMOBILITYWEEK, αναγνωρίζοντας τα επιτεύγματα των μικρότερων πόλεων στην Ευρώπη για τη βιώσιμη κινητικότητα. Το εν λόγω βραβείο απονέμεται στις τοπικές αρχές που επιδεικνύουν σημαντικές προσπάθειες για την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.Οι υποψηφιότητες για το βραβείο της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2017 για πόλεις κάτω των 50.000 κατοίκων είναι:
           Ηγουμενίτσα (Ελλάδα)
           Lindau (Γερμανία)
           Tivat (Μαυροβούνιο)
Σύμφωνα με την απόφαση των Μελών της Κριτικής Επιτροπής, η Ηγουμενίτσα σημείωσε μεγάλη επιτυχία χάρη στις έντονες προσπάθειές της να γνωστοποιήσει τα οφέλη της βιώσιμης κινητικότητας στους κατοίκους της και τους κατοίκους των κοντινών οικισμών. Η πόλη Lindau υλοποίησε εντυπωσιακά μόνιμα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των χώρων στάθμευσης, ενώ οι κριτές επαίνεσαν και την πόλη του Tivat για την συμμετοχή των πολιτών στις δράσεις. Η βράβευση της νικήτριας πόλης θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες (Βέλγιο) στις 21 Μαρτίου 2018 από την κυρία Violeta Bulc, Αρμόδια Επίτροπο σε θέματα Μεταφορών και τον κύριο Daniel Calleja, Γενικό Διευθυντή Περιβάλλοντος.
Ιστορικό
Η εκστρατεία ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, δίνοντας στις πόλεις την ευκαιρία να δοκιμάσουν εναλλακτικές λύσεις βιώσιμων μεταφορών. Ενθαρρύνοντας τους πολίτες να επιλέξουν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο, μπορούμε να συμβάλουμε στη μείωση των εκπομπών άνθρακα, στην βελτίωση της ποιότητας του αέρα και να καταστήσουμε τις αστικά κέντρα σε ευχάριστες περιοχές για όλους.Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συμμετείχε για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 2017 στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και πολίτες, ανέλαβε δράσεις που είναι συναφείς με την ''καθαρή'' και ''ισότιμη'' αστική κινητικότητα και αναδεικνύουν την αναγκαιότητα να στραφούμε στη βιώσιμη ανάπτυξη και να επιδιώξουμε καθαρότερο περιβάλλον και καλύτερη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους. Επικεντρώθηκε, επίσης, στο να επισημάνει τα πλεονεκτήματα των καθαρότερων τρόπων μεταφοράς, στο να προωθήσει μέτρα βιώσιμης μετακίνησης και να προσκαλέσει τους ανθρώπους να δοκιμάσουν εναλλακτικές λύσεις μετακίνησης αφήνοντας εκτός πόλης το αυτοκίνητο. Κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας ο Δήμος Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με πολίτες και φορείς (Δημοτικός  Ναυταθλητικός  Όμιλος Ηγουμενίτσας, Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας, Εφορία Αρχαιοτήτων Νομού Θεσπρωτίας, Σκακιστικός  Όμιλος Ηγουμενίτσας, Σχολική  Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας, Α.Σ.ΠΕ ''ΕΡΜΗΣ'', Γ.Σ. ''ΠΡΩΤΕΑΣ'', ΚΑΕ ''ΠΡΩΤΕΑΣ'', Ο.Α. ''ΤΙΤΑΝΗ'', ΚΔΑΠ ΔΙΑΥΛΟΣ & ΑΡΙΩΝ Δήμου Ηγουμενίτσας, ΚΔΑΠ μεΑ «το εργαστήρι» Δήμου Ηγουμενίτσας, Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO Ν. Θεσπρωτίας, ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ, Καλλιτεχνικό εργαστήρι ''Το Αβγό'', Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο Δημοτικά Σχολεία Ηγ/τσας, Ενεργοί ποδηλάτες Ηγουμενίτσας, Σύλλογος Γονέων, Φίλων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία «Η Στοργή», Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης «Ομόνοια», ΚΤΕΛ  Ν. Θεσπρωτίας, Ερυθρός Σταυρός παράρτημα Ηγουμενίτσας και το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας), πρόβαλε εκείνες τις πολιτικές και πρωτοβουλίες που μπορούν να αναπτυχθούν για να ωφεληθούμε από ένα καλό σύστημα δημόσιας συγκοινωνίας και ένα διευρυμένο δίκτυο ποδηλάτων και πεζών. Ανέδειξε τα μόνιμα μέτρα που υλοποιήθηκαν, επικεντρωμένα κυρίως στη διαχείριση της κινητικότητας, στην προσβασιμότητα και στη δημιουργία νέων και τη βελτίωση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων για ποδήλατα.Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναγνώρισε τις προσπάθειες της πόλης μας για την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και δραστηριοποίηση των τοπικών αρχών, των φορέων και των πολιτών στην προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας. Επισήμανε δε ότι:
"Η Ηγουμενίτσα επιδιώκει την αύξηση της βιώσιμης κινητικότητας στο κέντρο της πόλης και τα προάστια, συμπεριλαμβανομένων και των γύρω οικισμών. Με νέα δρομολογία αστικών λεωφορείων και τη δημιουργία ενός εύκολα προσβάσιμου συστήματος ανταλλαγής ποδηλάτων, στοχεύει στην αλλαγή συμπεριφοράς υπέρ της ποδηλασίας και των μέσων μαζικής μεταφοράς. Για τους μετακινούμενους, η ημέρα χωρίς αυτοκίνητο συμπληρώθηκε από δωρεάν μετακίνηση εντός και εκτός του κέντρου της πόλης με λεωφορεία, καθώς και επέκταση του δικτύου των πεζοδρομίων και ποδηλατόδρομων. Οι μαθητές των σχολείων συμμετείχαν σε διαγωνισμό ζωγραφικής και φωτογραφίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ενθάρρυνση μετακίνησης στο σχολείο χωρίς να επιβαρύνεται το περιβάλλον. Υπήρχε, τέλος, ένα περίπτερο ενημέρωσης για το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για τους κατοίκους της περιοχής, στο οποίο παρουσιάστηκαν οι νέοι χώροι αναψυχής και ψυχαγωγίας κατά μήκος του παραλιακού μετώπου που σχεδιάζονται".
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος με αφορμή την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων δήλωσε τα ακόλουθα:
 «Είμαστε ικανοποιημένοι και χαρούμενοι που η πρώτη προσπάθεια μας έθεσε την πόλη μας ως υποψήφια για Ευρωπαϊκό βραβείο. Η συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας αποτέλεσε μια πρόκληση για όλους μας. Η ενεργοποίηση και συμμετοχή των πολιτών αλλά και των φορέων, τους οποίους και ευχαριστούμε, καταδεικνύει την πρόθεση όλων να συμβάλουν στην αλλαγή που έχει ανάγκη η πόλη μας. Μια αλλαγή που ως Δημοτική Αρχή κάνουμε πράξη, εκπονώντας το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) προκειμένου οι όποιες αλλαγές να βασίζονται σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό στον οποίο οι πολίτες συμμετέχουν ενεργά. Στα έργα που προωθούνται μέσω του ΣΒΑΚ συμπεριλαμβάνονται η κατασκευή ποδηλατοδρόμων και πεζοδρόμων, η βελτίωση της προσβασιμότητας σε όλα τα σημεία της πόλης, η λειτουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης και η καθιέρωση της δημόσιας συγκοινωνίας, που θα βελτιώσουν πραγματικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων».
Περισσότερες πληροφορίες:
           http://www.mobilityweek.eu/
           http://mobilityweek.eu/press-releases/2018-award-nominees

Συνελήφθη 42χρονος που επιχείρησε να εισάγει με σκάφος στη χώρα (424) κιλά κάνναβης με σκάφος σε παραλιακή περιοχή της ΠλαταριάςΣυνελήφθη 42χρονος αλλοδαπός Αλβανικής υπηκοότητας, για εισαγωγή μέσω της θαλάσσιας οδού και διακίνηση στη χώρα μεγάλης ποσότητας κάνναβης .Η σύλληψή του ήταν αποτέλεσμα οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας σε παραλιακή περιοχή της Πλαταριάς Θεσπρωτίας.Ο δράστης επιχείρησε να εισάγει με σκάφος στη χώρα (424) κιλά κάνναβης.Οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα (01.03.2018) μετά τα μεσάνυχτα σε παραλιακή περιοχή της Πλαταριάς Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας με τη συνδρομή σκαφών των Λιμεναρχείων Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας και Λευκάδας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί αλλοδαπός διακινητής μεγάλης ποσότητας κάνναβης.Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθη ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος επιχείρησε να εισάγει στη χώρα μας μέσω της θαλάσσιας οδού, (424) κιλά κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση και διάθεση στην εγχώρια παράνομη αγορά των ναρκωτικών.Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της αιφνιδιαστικής αστυνομικής επέμβασης, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ο 42χρονος τη στιγμή που προσέγγιζε με σκάφος παράκτια περιοχή της Πλαταριάς Θεσπρωτίας και επιχειρούσε να βγάλει από αυτό, σημαντική ποσότητα κάνναβης.Συνολικά, κατασχέθηκαν 36 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (424)  κιλών, το σκάφος, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.Ο συλληφθείς με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, στην οποία βαρύνεται με την κατηγορία της οργανωμένης εισαγωγής στην χώρα ναρκωτικών ουσιών, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: