ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Οριζόντια παράταση υποβολής αντιρρήσεων για τους Δασικούς Χάρτες



Η στρατιωτική στολή είναι πρακτική, απλή, φτηνή και ποτέ δεν παύει να είναι της μόδας.: ( Φιντέλ Κάστρο )


…ΘΕΜΑΤΑ …06-0-2018


Οριζόντια παράταση υποβολής αντιρρήσεων για τους Δασικούς Χάρτες























Με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες έως τις 30 Μαΐου 2018. Η ρύθμιση είναι οριζόντια και αφορά τόσο τους κατοίκους εσωτερικού όσο και τους κατοίκους εξωτερικού. Η ρύθμιση αφορά τους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν στις κάτωθι περιοχές:
Με τη ρύθμιση δίνεται περισσότερος χρόνος στους πολίτες για να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία  που έχουν νομοθετηθεί κατα την προηγούμενη διαδικασία ανάρτησης όπως:
           Ηλεκτρονική υποβολή αντίρρησης.
           Αίτηση προδηλου σφάλματος.
           Αίτηση εξαγορας ή χρήσης έκτασης δασικού χαρακτήρα για γεωργική καλλιέργεια.
Ο βασικός λόγος που δίνεται αυτή η παράταση είναι η μη ανταπόκριση των δήμων όσον αφορά την υποχρέωσή τους να οριοθετήσουν τους οικισμούς και τις οικιστικές πυκνώσεις και να διασφαλίσουν το δικαίωμα μη υποβολής αντίρρησης των πολιτών.
Για τον λόγο αυτό στην ίδια τροπολογία δίνεται παράταση γι' αυτή την οριοθέτηση έως τις 15 Μαΐου 2018 στους δήμους των οποίων:
           οι δασικοί χάρτες είχαν εναρκτήρια ημερομηνία ανάρτησης από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2017,
           οι δασικοί χάρτες είναι προς επικαιροποίηση ή κατάρτιση κατά την έναρξη ισχύος του νόμου.
Εκτιμάται ότι έχοντας πια το ΥΠΕΝ επιλύσει τα θέματα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και της οριοθέτησης των οικιστικών ορίων, οι μελλοντικές αναρτήσεις δασικών χαρτών στη χώρα (περίπου στο 55% της χώρας) δεν θα χρειάζονται επιπλέον χρόνο για την υποβολή αντιρρήσεων και θα επαρκούν οι 105 ημέρες όπως ορίζει ο νόμος 3889/2010. Ως εκ τούτου, η περίοδος δυνατότητας υποβολής αντιρρήσεων επί του δασικού χάρτη θα είναι 105 ημέρες για τους κατοίκους εσωτερικού και 125 ημέρες για τους κατοίκους εξωτερικού για τις περιοχές Ημαθίας, Χίου και Ανατολικής Αττικής, για τις οποίες έχει ανακοινωθεί ότι θα αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες ως εξής:
           Ημαθία – Ανάρτηση 09-02-2018  (Σύνολο Περιφερειακής Ενότητας)
           Χίος – Ανάρτηση 23-02-2018 (Προκαποδιστριακοί ΟΤΑ Ανέμωνα, Θυμιανών, Ιωνίας, Καμποχωρίων, Μαστιχοχωρίων και Χίου)
           Ανατολική Αττική Ανάρτηση 02-03-2018 (Προκαποδιστριακοί ΟΤΑ Συκάμινου, Νέων Παλατιών, Καλάμου, Ωρωπού, Σκάλας Ωρωπού και Μαρκόπουλου Ωρωπού) .

Από σήμερα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών








 








Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, μπορούν να προσφεύγουν από σήμερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, λογιστές, δημοσιογράφοι, αγρότες κ.α.) προκειμένου να ρυθμίσουν οφειλές προς την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Η αίτηση μπορεί να αφορά οφειλές έως 50.000 ευρώ προς την ΑΑΔΕ και επιπρόσθετα οφειλές έως 50.000 ευρώ προς τον ΕΦΚΑ. Τους επόμενους μήνες θα υπάρξει δυνατότητα ρύθμισης και για όσους έχουν υψηλότερες οφειλές.
Προϋπόθεση ένταξης στη διαδικασία είναι:
1.         Ο ελεύθερος επαγγελματίας να έχει επιτύχει κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) μία φορά κατά την προηγούμενη τριετία (ακόμα και το φορολογικό έτος 2017, εφόσον επιθυμεί)
2.         Η οφειλή, μετά το «κούρεμα» προστίμων και προσαυξήσεων να αξιολογείται ως βιώσιμη και συγκεκριμένα είναι έως 8 φορές μεγαλύτερη του ετησίου εισοδήματος του οφειλέτη (π.χ. για εισόδημα 5.000 ευρώ, η οφειλή μετά το «κούρεμα» να είναι μέχρι 40.000 ευρώ)
3.         Η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη να είναι μικρότερη από το 25πλασιο της οφειλής προς ρύθμιση (π.χ. για οφειλή προ «κουρέματος» 40.000 ευρώ, δεν πρέπει τα περιουσιακά στοιχεία να υπερβαίνουν το 1 εκατ. ευρώ)
Οι ρυθμίσεις περιλαμβάνουν «κούρεμα» τόκων, προστίμων και προσαυξήσεων, καθώς και επιμήκυνση της εναπομείνασας οφειλής έως 120 δόσεις, ανάλογα με το ύψος της οφειλής και του εισοδήματος του οφειλέτη.Συγκεκριμένα:
           για οφειλές έως 3.000 ευρώ προσφέρονται μέχρι 36 δόσεις
           για οφειλές 3.000,01 – 20.000 ευρώ προβλέπεται «κούρεμα» 85% τόκων και προσαυξήσεων, καθώς και ρύθμιση έως 120 δόσεις
           για οφειλές 20.000,01 – 50.000 ευρώ προβλέπεται «κούρεμα» 85% τόκων και προσαυξήσεων και επιπλέον «κούρεμα» 95% προστίμων, καθώς και ρύθμιση έως 120 δόσεις
Ο καθορισμός της δόσης προκύπτει βάση της αρχής ότι το άθροισμα δόσεων προς ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ σε ετήσια βάση δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα τρίτο του καθαρού εισοδήματος (EBITDA), προσαυξημένο με το μέσο όρο τριετίας των εσόδων από άλλες πηγές (π.χ. ενοίκια). Για τον προσδιορισμό του εισοδήματος λαμβάνεται υπόψη είτε το εισόδημα του προηγούμενου έτους είτε ο μέσος όρος της προηγούμενης τριετίας (ότι είναι υψηλότερο από τα δύο).Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού γίνεται μέσω του ιστοτόπου της ΕΓΔΙΧ, στη διεύθυνση www.keyd.gov.gr.Επίσης από σήμερα ενεργοποιείται νέα αναβάθμιση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του εξωδικαστικού, περιλαμβάνοντας πρόσθετους αυτοματισμούς, μεταξύ των οποίων και την καταχώρηση των στοιχείων οφειλών προς την ΑΑΔΕ. Πλέον, δηλαδή, όλες οι οφειλές προς τράπεζες, ΕΦΚΑ και ΑΑΔΕ καταχωρούνται αυτόματα.

Η επέκταση της εφαρμογής e-παράβολο στους Δήμους, τα δικαστήρια και άλλους φορείς, αναμένεται να εκτινάξει τη χρήση των e-παραβόλων





























Η επέκταση της εφαρμογής e-παράβολο στους Δήμους, τα δικαστήρια και άλλους φορείς, αναμένεται να εκτινάξει τη χρήση των e-παραβόλων, η οποία αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, ενώ προχωρά και η έκδοση και πληρωμή τους μέσω ΑΤΜ και POS.Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και το Υπουργείο Εσωτερικών, επεκτείνει τη δυνατότητα χρήσης ηλεκτρονικών παραβόλων σε όλους τους Δήμους της Χώρας. Oι πολίτες, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “e-παράβολο”, μπορούν ήδη να εκδίδουν τα παράβολα για την άδεια πολιτικού γάμου και την αναγγελία άσκησης επαγγέλματος. Εντός του 2018,  θα έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν ηλεκτρονικά το σύνολο των παραβόλων των Δήμων. Η ηλεκτρονική έκδοση των παραβόλων των Δήμων υποστηρίζεται από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Οικονομικών και τον κόμβο υπηρεσιών της ΚΕΔΕ, ο οποίος φιλοξενείται στο πλέον σύγχρονο υπολογιστικό κέντρο του Δημοσίου, το G-cloud της Γ.Γ.Π.Σ. Τους τελευταίους μήνες εντάχθηκαν στο e-παράβολο τα παράβολα της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών και μεγάλος αριθμός παραβόλων του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τα δικαστήρια της χώρας. Παράλληλα, αναπτύσσονται νέες υπηρεσίες που θα προσφέρουν σύντομα τη δυνατότητα έκδοσης και  πληρωμής  παραβόλων μέσω των ΑΤΜ και των συσκευών POS,  χωρίς δηλαδή να απαιτείται μετάβαση και αναμονή των πολιτών στα ταμεία των τραπεζών. Η λειτουργία των νέων αυτών υπηρεσιών υποστηρίζεται επίσης από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Οικονομικών.Αξιοσημείωτο είναι ότι μέσω της ιστοσελίδας της Γ.Γ.Π.Σ. (www.gsis.gr), των ΚΕΠ και των Τραπεζών, έχουν συνολικά διατεθεί πάνω από 14 εκατομμύρια e-παράβολα από την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής. Μόνο το 2017, εκδόθηκαν 5 εκατομμύρια e-παράβολα (αύξηση 25% από το 2016) και πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές ύψους 280 εκατ. ευρώ (αύξηση 47% από το 2016). Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία για το e-παράβολο στην ενότητα http://www.minfin.gr/eParavoloStatistics 

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Συνελήφθη 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση και παράνομη είσοδο στη χώρα
Κατασχέθηκαν σε «καβάντζα» σε δύσβατη περιοχή στην Κάτω Λάβδανη Ιωαννίνων, τρεις σάκοι που περιείχαν (46.600) γραμμάρια κάνναβης 






































Συνελήφθη, χθες (05-02-2018) το απόγευμα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής-διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα. Ειδικότερα, ο 34χρονος αλλοδαπός εντοπίστηκε και συνελήφθη καθώς προέκυψε ότι επιτηρούσε σε δύσβατη περιοχή στην Κάτω Λάβδανη Ιωαννίνων, σημείο με κρυμμένη ποσότητα κάνναβης (καβάντζα), την οποία είχε προηγουμένως εισαγάγει στη χώρα, μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου, με σκοπό να την προωθήσει στο εσωτερικό της χώρας. Σε έρευνα που έγινε στο σημείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις σάκοι, που περιείχαν δέκα έξι δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -46- κιλών και -600- γραμμαρίων.Επίσης, στην κατοχή του δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο.Ο συλληφθείς, ο οποίος στερείται νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ το προανακριτικό έργο ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συνελήφθησαν δύο άτομα, διακινητές ναρκωτικών, σε «μπλόκο» στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας
Κατασχέθηκαν περίπου -69- κιλά κάνναβης μέσα σε αυτοκίνητο
Συνελήφθησαν, σήμερα (06-02-2018) τα ξημερώματα στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο άτομα, ένας 37χρονος ημεδαπός και ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενοι για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση. Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 37χρονος και στο οποίο επέβαινε και ο 27χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο χώρο των αποσκευών, μέσα σε τρεις σάκους, (64) δέματα που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους (68.850) γραμμαρίων.Επίσης, κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο ανήκει σε εταιρεία ενοικιάσεων οχημάτων και το οποίο είχε ενοικιάσει ο 37χρονος δράστης, προκειμένου χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά των ναρκωτικών καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθη ημεδαπή στην Πρέβεζα, για παράνομη εμπορία παιδικών αθυρμάτων
Συνελήφθη, την (04-02-2018) το απόγευμα, στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, 46χρονη ημεδαπή, για παράνομη εμπορία και διάθεση παιδικών αθυρμάτων. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως διαπιστώθηκε η 46χρονη, ιδιοκτήτρια εμπορικού καταστήματος, διέθετε προς πώληση παιδικά αθύρματα, χωρίς σχετική άδεια. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (1.932) παιδικά αθύρματα. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, θα διαβιβασθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.
Εξιχνιάστηκαν και άλλες περιπτώσεις κλοπών από μηχανήματα έργων στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 36χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε συλληφθεί για διάπραξη κλοπής στην ίδια περιοχή
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας που πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων μετά τη σύλληψη 36χρονου ημεδαπού την 29.01.2018 για διάπραξη κλοπής (Σχετικό το από 30-01-2018 Δελτίο Τύπου), εξιχνιάστηκαν και άλλες περιπτώσεις κλοπών από μηχανήματα έργων στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων.Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκε ως δράστης 36χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε συλληφθεί την 29-01-2018, για διάπραξη κλοπής στην ίδια περιοχή. Ειδικότερα, προέκυψε ότι ο 36χρονος,  το ίδιο χρονικό διάστημα, αφαίρεσε τρεις μπαταρίες από μηχανήματα έργων, ιδιοκτησίας 43χρονου ημεδαπού.Οι μπαταρίες αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη.Η συμπληρωματική δικογραφία σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων. 





Δεν υπάρχουν σχόλια: