ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας : Ψήφισμα σχετικά με τις μεταθέσεις Ιατρών από το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών Θεσπρωτίας



Η ζωή αποτελείται από κομμάτια που δεν ενώνονται μεταξύ τους.: ( Φρανσουά Τρυφφώ 
)

…ΘΕΜΑΤΑ …12-20-2018


Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας : Ψήφισμα σχετικά με τις μεταθέσεις Ιατρών από το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών Θεσπρωτίας  
























Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας στη συνεδρίασή του τηn Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, αφού έλαβε υπόψη την επιστολή Ιατρών του Γ.Ν. – Κ.Υ. Φιλιατών για τις επικείμενες μεταθέσεις Ιατρών από το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών Θεσπρωτίας, καθώς και την εισήγηση του κ. Δημάρχου,
Αποφάσισε ομόφωνα τη δημοσίευση του κάτωθι ψηφίσματος: (Απόφαση Δ.Σ. 03/2018)
Εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την υποστελέχωση των δομών υγείας στο Νομό Θεσπρωτίας, που πρόκειται να επιδεινωθεί μετά την εφαρμογή του νόμου που προβλέπει εθελούσια μετακίνηση προσωπικού ανεξαρτήτως των αναγκών της δομής.Η πολιτική αυτή στον κρίσιμο τομέα της υγείας, θα οδηγήσει όλες τις δομές της και ιδιαίτερα το Νομαρχιακό Νοσοκομείο, που βρίσκεται στην παραμεθόριο, σε αδυναμία να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις ανάγκες.Καλούμε λοιπόν την Κυβέρνηση,
           Να καλύψει άμεσα τα κενά που υπάρχουν.
           Να αντικαταστήσει άμεσα το προσωπικό το οποίο πρόκειται να μετακινηθεί.
           Να λειτουργήσει τις δομές που χρειάζεται ο τόπος και ιδιαίτερα το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας, χωριστά όμως από τη Α’ βάθμια δομή υγείας στην Ηγουμενίτσα.
Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στο Υπουργείο Υγείας και στους τοπικούς Βουλευτές.
Ο Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας  :  Δονάτος Μαρτίνης

Δήμος Ηγουμενίτσας : Διακοπή της κυκλοφορίας λόγω εκτέλεσης έργων





















Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι λόγω εκτέλεσης έργων υποδομής, θα διακοπεί η κυκλοφορία επί της οδού Λυρικών Ποιητών στο Λαδοχώρι, έως και τέλος Φεβρουαρίου.
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - Έκθεση φωτογραφίας της Π.Ε Θεσπρωτίας  στην Ηγουμενίτσα ,στα πλαίσια των εορτασμών για τα 105 χρόνια της απελευθέρωσης της Ηπείρου





















Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας στα πλαίσια των εορτασμών για τα 105 χρόνια  της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου καθώς επίσης και της πρόσφατης ανακήρυξης του Αγίου Γεωργίου των Ιωαννίνων ως προστάτη των Ευζώνων ,  διοργανώνει  έκθεση  φωτογραφίας με θέμα “Εύζωνες / Οι φύλακες των αφανών” της Δήμητρας Χατζηαδάμ , στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Ηγουμενίτσας “Πάνθεον” και σας προσκαλούμε  στα εγκαίνια  το Σάββατο  17  Φεβρουαρίου 2018  στις 18:30. Η καταξιωμένη φωτογράφος Δήμητρα Χατζηαδάμ συνεχίζοντας την πορεία της στην Ελληνική επικράτεια , παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ηγουμενίτσα το έργο της  που καταγράφει το αγέρωχο παρουσιαστικό των Ευζώνων , την δύσκολη εκπαίδευση τους , τις ιδέες και τα συναισθήματά τους ,  καθώς επίσης και την παραδοσιακή στολή τους που φέρει πλήθος συμβολισμών λαογραφικού και ορθόδοξου χαρακτήρα. Αποτελείται από 6 βασικά έργα σε φυσικό μέγεθος Εύζωνα  2 μέτρων και τα υπόλοιπα σε ποικιλία διαστάσεων. Το φωτογραφικό υλικό συνοδεύεται από μαρτυρίες Ευζώνων και ηχητικό ντοκουμέντο από τις δραστηριότητες τους. Ο Εύζωνας ταυτίζεται με την ελληνική λεβεντιά και αξιοπρέπεια , αψηφώντας τις  καιρικές συνθήκες αποτελεί  παράδειγμα στρατιωτικής αρετής και ήθους. Καθημερινά θα γίνονται δωρεάν ξεναγήσεις στην έκθεση από την καλλιτέχνη για την πληρέστερη  ενημέρωση του κοινού. Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν σχολεία, σύλλογοι και διάφορες ομάδες ενηλίκων.
Η έκθεση φωτογραφίας τελεί υπό την αιγίδα της Unesco.
Φορέας οργάνωσης είναι η Περιφερειακή Ενότητα  Θεσπρωτίας. (http://www.thesprotia.gr/).
Χορηγός  της εκδήλωσης είναι η ANEK LINES. https://www.anek.gr/en/).
Διάρκεια έκθεσης: 17 έως 25 Φεβρουαρίου 2018
Χώρος: Πνευματικό κέντρο του Δήμου Ηγουμενίτσας  “ Πάνθεον”, Εθ. Αντιστάσεως 44.
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα  έως Σάββατο 10:00 - 14:00 & 18:00 - 21:00
Κυριακές  10:00 -14:00 ,
Ξεναγήσεις καθημερινά: 11:30 & 18:30 .  
Η  είσοδος είναι ελεύθερη  
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      
Πορεία της  έκθεσης:
ΑΘΗΝΑ 22.03 - 03.04 / 2016
Αρχικά η έκθεση φωτογραφίας “Εύζωνες / Οι φύλακες των αφανών”, εγκαινιάστηκε στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, από τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και σύσσωμη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
ΚΑΒΑΛΑ 27.06 - 06.07 / 2016
Ο Δήμος Καβάλας φιλοξένησε την έκθεση φωτογραφίας, στην Δημοτική Καπναποθήκη. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από την Δήμαρχο, παραβρέθηκαν μέλη του Δ/Σ, εκπρόσωποι του Στρατού και της Εκκλησίας, καθώς και πλήθος κόσμου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 26.10 - 05.11 / 2017
Η έκθεση φωτογραφίας “Εύζωνες / Οι φύλακες των αφανών” συνεχίστηκε στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Την έκθεση τίμησε ο Κυβερνήτης του Θωρηκτού "Αβέρωφ", αρχιπλοίαρχος Σ. Χαραλαμπόπουλος Π.Ν, καθώς και οι υπασπιστές του Προέδρου της Δημοκρατίας.
ΑΘΗΝΑ 02.12.2017
Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, φιλοξένησε στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας μαζί με το 13ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών χορών, την έκθεση φωτογραφίας, παρουσία 18.000 ποντίων.
Facebook:  @dimitra.hatziadam.photography 
#evzon   #exhibition_evzones  #evzones  #dimitra_hatziadam  # thesprotia #anek_lines

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
«Ανοίγει» ο δρόμος για την ανάπτυξη της Θαλασσοθεραπείας στην Ελλάδα – Με Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, διαμορφώνεται το θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των Κέντρων Θαλασσοθεραπείας.



























Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 356/Β/7-2-2018) η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Κέντρων Θαλασσοθεραπείας. Με την Απόφαση, που συνυπογράφεται από τους Υπουργούς, Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα Όλγα Γεροβασίλη, καθορίζονται οι τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές ανέγερσης, μετατροπής και επέκτασης των Κέντρων Θαλασσοθεραπείας, καθώς και η χορήγηση Ειδικού Σήματος Λειτουργίας.Στην απόφαση προβλέπεται η ένταξη της διαδικασίας χορήγησης του Ειδικού Σήματος στο σύστημα διεκπεραίωσης, μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) που λειτουργούν ως Ενιαία Κέντρα Εξυπηρέτησης (ΕΚΕ).Τα Κέντρα Θαλασσοθεραπείας είναι εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής, κατά την έννοια της παραγράφου 3 του άρθρου 1 του ν.4276/2014, με ειδικό εξοπλισμό, στις οποίες γίνεται χρήση θερμαινόμενου θαλασσινού νερού, άμμου, λάσπης ή ηφαιστειακών λίθων, φυκιών και άλλων θαλάσσιων ουσιών για λόγους υγείας, προληπτικούς ή θεραπευτικούς, υπό ιατρική παρακολούθηση και σε συνδυασμό με το θαλάσσιο περιβάλλον.Τα Κέντρα Θαλασσοθεραπείας ιδρύονται είτε αυτοτελώς είτε σε συνδυασμό με νέα ή λειτουργούντα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα κατηγορίας 4 και 5 αστέρων. Προϋποθέσεις για την ανέγερση Κέντρου Θαλασσοθεραπείας είναι το συμβατό με τον σκοπό και τη λειτουργία του θαλάσσιο περιβάλλον από την περιοχή του οποίου εξασφαλίζεται η χωρίς αλλοιώσεις μεταφορά του θαλασσινού νερού.Τα Κέντρα Θαλασσοθεραπείας δύνανται να συνοδεύονται από αθλητικές εγκαταστάσεις,τηρώντας τις εκάστοτε προβλεπόμενες προδιαγραφές.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Συνελήφθησαν πέντε υπήκοοι Αλβανίας στη Λάκκα Θεσπρωτίας για εισαγωγή στη χώρα ναρκωτικών 



























Συνελήφθησαν πέντε υπήκοοι Αλβανίας σε αγροτική περιοχή στη Λάκκα Θεσπρωτίας, για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα.Κατασχέθηκαν πάνω από -96- κιλά κάνναβης .
Συνελήφθησαν, την (11-02-2018) μετά τα μεσάνυκτα σε αγροτική περιοχή στη Λάκκα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, πέντε υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31, 50, 26, 31 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα. Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αποτροπή της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα μας και κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών και στοιχείων, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι πέντε αλλοδαποί, οι οποίοι μετέφεραν πεζοί ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν (55) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -96- κιλών και -432- γραμμαρίων. Επίσης, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των στοιχείων των παραπάνω αλλοδαπών, σε βάρος του 50χρονου, εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα. Κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά καθώς και πέντε κινητά τηλέφωνα.Οι συλληφθέντες, οι οποίοι στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός, για κλοπή από οικία στη Φιλοθέη Άρτας
Συνελήφθη, την (09-02-2018) το μεσημέρι, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 23χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προχθές το βράδυ στη Φιλοθέη Άρτας, ο κατηγορούμενος μαζί με δύο συνεργούς του που αναζητούνται, αφού παραβίασαν μπαλκονόπορτα μονοκατοικίας, εισήλθαν στο εσωτερικό του σπιτιού και αφαίρεσαν κοσμήματα, χρηματικό ποσό και φορητό υπολογιστή, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο.Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε και κατασχέθηκε στην κατοχή του 23χρονου μέρος των κλοπιμαίων καθώς και το αυτοκίνητο, που  χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διάπραξης της κλοπής.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός στην Άρτα, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων
Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την εμπορία και την παράνομη κατοχή βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, συνελήφθη, την (09-02-2018) το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 41χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων. Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα παντοπωλείο, ιδιοκτησίας του 41χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά συσκευασίες που περιείχαν συνολικά (280) πυροτεχνήματα, τα οποία διέθετε παράνομα προς πώληση. Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, την (09-02-2018) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 45χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης δεκαπέντε μηνών, για κλοπή.
Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, την (09-02-2018) αργά το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, για παράνομη διακίνηση μεταναστών.
Θανατηφόρο τροχαίοστο 25ο χιλιόμετρο της  Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνη
Χθες (11-02-2018) το απόγευμα, στο 25ο χιλιόμετρο της  Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 53χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 62χρονος υπήκοος Αλβανίας.Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 53χρονου οδηγού του πρώτου οχήματος ενώ ελαφρά τραυματίστηκε ο 62χρονος οδηγός του δεύτερου οχήματος. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.
Σύλληψη φυγόποινου ημεδαπού στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, σήμερα (12-02-2018) μετά τα μεσάνυκτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας 56χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, συνολικής ποινής φυλάκισης εννέα μηνών και χρηματικής ποινής (950) ευρώ, για εισφορές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: