ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ



Η τύχη δεν είναι τυχαία, είναι μόχθος. Το χαμόγελο της επιτυχίας κερδίζεται.: ( Έμιλυ Ντίκινσον )


…ΘΕΜΑΤΑ …03-0-2018


ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε  ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ





















Διορθωτικές παρεμβάσεις απ’ την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ώστε να επιστραφούν οι παράτυπα παρακρατηθείσες περικοπές απ’ τις συντάξεις (κύριες και επικουρικές) και τα μερίσματα ώστε να μην ταλαιπωρούνται χιλιάδες συνταξιούχοι με την υποβολή αιτήσεων ζητά η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ και Π.Σ.Σ. Δικηγόρων.Σε επιστολή της πρός την Έφη Αχτσιόγλου και Αναστάσιο Πετρόπουλο, υπουργό και υφυπουργό, αντίστοιχα, Εργασίας, η ΣΕΑ αναφέρει:
« Κυρία Υπουργέ,Κύριε Υφυπουργέ.                                                                                  
Πλέον είναι φανερό πως κατά τον υπολογισμό των παρακρατήσεων από τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, καθώς στον υπολογισμό και επαναπολογισμό τους, έγιναν σοβαρά  λάθη και αυθαιρεσίες, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις, όπως  άλλωστε διαπιστώθηκε και  με τις παρακρατήσεις υπέρ του ΕΟΠΥΥ,  αυτές να υπερβαίνουν ακόμα και τις προβλέψεις των νόμων, που οι προηγούμενες και η δική σας κυβέρνηση ψηφίσατε. Βλέπουμε δηλαδή στην πράξη να γίνονται κατά παράβαση της νομοθεσίας, παράνομα και καταχρηστικά τέτοιες περικοπές των συντάξεων.Ζητάμε και για τις περιπτώσεις αυτές, που οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ γνωρίζουν και άμεσα μπορούν να υπολογίσουν τα παράνομα παρακρατηθέντα ποσά από κάθε συνταξιούχο, όπως έκαναν και με τις κρατήσεις των εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ, να παρέμβετε και με υπουργική – κυβερνητική εντολή να υποχρεώσετε τις διοικήσεις των ταμείων να προβούν στις απαραίτητες άμεσες ενέργειες, που θα διορθώσουν τα προβλήματα αυτά και να επιστρέψουν τα επιπλέον ποσά στους δικαιούχους.  Επιπλέον να δώσετε εντολή ώστε κάθε μεταβολή που γίνεται στις συντάξιμες αποδοχές, αυτή να εμφανίζεται αναλυτικά στο μηνιαίο ενημερωτικό σημείωμα κάθε συνταξιούχου. Σας επισημαίνουμε και πάλι  πως είναι  δική σας υποχρέωση αυτή η παρέμβαση, εφ’ όσον οι παραβάσεις αυτές αφορούν την εφαρμογή νομοθετικών ρυθμίσεων. Με τον τρόπο αυτό θα απαλλάξετε χιλιάδες συνταξιούχους από την περιττή ταλαιπωρία να προσέρχονται στις υπηρεσίες των ταμείων, για να υποβάλλουν αιτήσεις ή πολύ περισσότερο να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη με το αζημίωτο. Αναμένουμε άμεσα απάντηση στην παρούσα. Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχτούμε την οποιαδήποτε ολιγωρία για την επίλυση αυτού του προβλήματος ».
 Για το  Δ.Σ.  
Ο πρόεδρος                   ο Γραμματέας 
 Τάκης Πετσίνης          Δήμος Κώτσιας

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε επιχορηγήσεις συνολικού ποσού 1,9 εκατ. ευρώ σε Δήμους για την εξόφληση υποχρεώσεων






















Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε επιχορηγήσεις συνολικού ποσού ύψους 1.916.529,43 ευρώ στους Δήμους της χώρας και τα νομικά πρόσωπα αυτών, αποκλειστικά για την εξόφληση υποχρεώσεών τους.Ειδικότερα, από το Πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ (19η Απόφαση), επιχορηγούνται οι δήμοι της χώρας που αναφέρονται στον ακόλουθο πίνακα, με το ποσό συνολικού ύψους 829.260,55 ευρώ, αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση υποχρεώσεών τους που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής, που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως 31/7/2017. Η διαδικασία που οφείλουν να ακολουθήσουν οι επιχορηγούμενοι Δήμοι και οι σχετικές προϋποθέσεις για την εξόφληση των συγκεκριμένων υποχρεώσεων, ορίζεται στην υπ’ αριθμ. 30307/11-09-2017 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών. Με χρέωση του λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», στο πλαίσιο του Προγράμματος Αυτοδιοίκηση Κοινωνική Συνοχή - Ισόρροπη Ανάπτυξη (ΑΚΣΙΑ), το εν λόγω ποσό αποδίδεται ως εξής:
ΟΤΑ
Νομός
Ποσό(σε ευρώ)
Αγίας Βαρβάρας
Αττικής
25.708,04
Λαυρεωτικής
Αττικής
51.617,08
Πεντέλης
Αττικής
120.645,74
Δυτικής Αχαΐας
Αχαΐας
16.501,84
Φιλιατών
Θεσπρωτίας
64.773,99
Θερμαϊκού
Θεσσαλονίκης
472.792,93
Ρήγα Φεραίου
Μαγνησίας
17.698,60
Στυλίδας
Φθιώτιδας
59.522,33

1 εκατ. ευρώ στους Δήμους Πέλλας, Σερβίων – Βελβεντού, Νοτίου Πηλίου και Ιάσμου για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων
Ακολούθως, ο υπουργός Εσωτερικών ενέκρινε την επιχορήγηση συνολικού ποσού ύψους 1.087.268,88 ευρώ σε δήμους της χώρας και τα νομικά πρόσωπα αυτών, αποκλειστικά για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους, με χρέωση του λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών «Επιχορηγήσεις εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΕΣ – κάλυψη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων», που τηρείται στο  Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους.
Αναλυτικά τα ποσά:
Περιγραφή
Νομός
Ποσό(σε ευρώ)
Δήμος Πέλλας
Πέλλας
249.316,97
Δήμος Σερβίων - Βελβεντού
Κοζάνης
498.405,91
Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Νοτίου Πηλίου
Μαγνησίας
75.549,55
Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ιάσμου
Ροδόπης
263.996,45


ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε.  ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ  
  




















                           
Η Ένωση Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Νομού Θεσπρωτίας πραγματοποίησε την Τρίτη την κοπή  της πρωτοχρονιάτικης πίτας για την περιοχή της  Παραμυθιάς. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πλήθος συνταξιούχων της περιοχής στους οποίους ο πρόεδρος Τάκης Πετσίνης έκανε  τον απολογισμό του Δ.Σ. για το 2017. Στην συνέχεια έγινε η κοπή της πίτας.
    Για το  Δ.Σ.  
 Ο πρόεδρος                ο Γραμματέας 
Τάκης Πετσίνης        Δήμος Κώτσιας

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ -  NEWS
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:























           Δευτέρα (05-02-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα-  Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
           Τρίτη (06-02-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
           Τετάρτη (07-02-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
           Πέμπτη  (08-02-2018)    και    ώρες    από     18:00  έως   01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
           Παρασκευή   (09-02-2018)   και  ώρες    από  08:00  έως  15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
           Σάββατο    (10-02-2018)   και   ώρες   από    08:00   έως   15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.
Συνελήφθη 26χρονος στην Εγνατία Οδό, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών 
Κατασχέθηκαν (25,6) γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή «βράχου»
Συνελήφθη, την (01-02-2018) το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό (στο ύψος των διοδίων Δροσοχωρίου), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 26χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 26χρονος και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν στην κατοχή του και στο εσωτερικό του οχήματος, δύο συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη σε μορφή «βράχου», συνολικού βάρους (25,6) γραμμαρίων.Επιπλέον, κατασχέθηκε το παραπάνω αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συνελήφθησαν δύο 17χρονοι αλλοδαποί στην Ηγουμενίτσα, για αρπαγή τσάντας από 65χρονη ημεδαπή
Συνελήφθησαν, την (01-02-2018) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο 17χρονοι υπήκοοι Αλβανίας, κατηγορούμενοι για κλοπή και παράνομη είσοδο στη χώρα. Ειδικότερα, χθες το πρωί στην Ηγουμενίτσα, οι δύο 17χρονοι, ενεργώντας από κοινού, προσέγγισαν 65χρονη ημεδαπή, που κινούνταν πεζή και αφαίρεσαν αιφνιδιαστικά την τσάντα της.Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, οι οποίοι εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς και τους συνέλαβαν.Η τσάντα αποδόθηκε στην παθούσα.Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί στα Ιωάννινα, κατηγορούμενοι για διάπραξη κλοπών
 Επίσης, η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε  βάρος τους περιλαμβάνει παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών, όπλων και αλλοδαπών
Συνελήφθησαν, την (01-02-2018) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τέσσερις αλλοδαποί, δύο υπήκοοι Λιβύης, ηλικίας 20 και 29 ετών, ένας 34χρονος υπήκοος Ιράκ και ένας 30χρονος υπήκοος Συρίας, κατηγορούμενοι για διάπραξη κλοπών καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί αλλοδαπών.Συγκεκριμένα, οι δράστες κατελήφθησαν μέσα σε σπίτι το οποίο είχαν   διαρρήξει και διέμεναν ενώ  στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
           οικιακές συσκευές και άλλα αντικείμενα, τα οποία είχαν αφαιρέσει τις προηγούμενες ημέρες, από άλλο σπίτι στα Ιωάννινα.
           μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (17,6) γραμμαρίων,
           ένα πτυσσόμενο στιλέτο.
Τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια.Οι συλληφθέντες, οι οποίοι στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα
Συνελήφθη, την (01-02-2018) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 50χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Ταυτοποίηση στοιχείων δράστη - Σχηματισμός δικογραφίας του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 34χρονου ημεδαπού και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία για κλοπή, διότι κατά τη διερεύνηση υπόθεσης κλοπής σε βάρος ταχυδρομικού διανομέα, που έγινε προχθές το πρωί στον Άγιο Δημήτριο  Πέτα Άρτας, προέκυψε η συμμετοχή του 34χρονου στην υπόθεση.Προανάκριση σε πλήρη εξέλιξη από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Εξιχνιάστηκαν διαδοχικές κλοπές, που έγιναν το ίδιο βράδυ σε καταστήματα και εκκλησίες στην πόλη της Άρτας
Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, 24χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, διαδοχικές  υποθέσεις κλοπών, που έγιναν το ίδιο βράδυ σε καταστήματα και εκκλησίες στην πόλη της Άρτας.
Για τις υποθέσεις αυτές, εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (02-02-2018) το πρωί στην Άρτα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 24χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο δράστης βραδινές ώρες της 01/02-02-2018 διέπραξε εννέα κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, στην πόλη της Άρτας.Συγκεκριμένα, από τη διερεύνηση της εγκληματικής του δράσης εξακριβώθηκε ότι:
           διέρρηξε κυλικείο, απ’ όπου αφαίρεσε τρόφιμα και χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή,
           διέρρηξε κατάστημα με εκκλησιαστικά είδη, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή,
           διέρρηξε, παραβιάζοντας τα ρολά ασφαλείας, τέσσερα καταστήματα στο χώρο της λαϊκής αγοράς και αφαίρεσε από τα δύο, χρηματικά ποσά,
           διέρρηξε το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου και αφαίρεσε χρηματικό ποσό από το παγκάρι,
           διέρρηξε  τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάποιο αντικείμενο,
           διέρρηξε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αφού ερεύνησε το χώρο, αποχώρησε χωρίς να αφαιρέσει κάτι.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: