ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

1,5 εκατ. ευρώ σε Δήμους για έργα υποδομών στα αιτήματα που υπέβαλαν δήμοι της χώρας



Κι αν δεν έχω καταλάβει την αγάπη, σε τι χρησιμεύει που έχω καταλάβει τα υπόλοιπα; : ( Μισέλ Ουελμπέκ )


…ΘΕΜΑΤΑ …13-02-2018



1,5 εκατ. ευρώ σε Δήμους για έργα υποδομών στα αιτήματα που υπέβαλαν δήμοι της χώρας


Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα που υπέβαλαν δήμοι της χώρας, ενέκρινε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις συνολικού ποσού ύψους 1.520.000 ευρώ, για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν στις υποδομές των δήμων από θεομηνίες και, για έργα υποδομών με σκοπό την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.
Ειδικότερα, με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠΕΣ από το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας», που τηρείται στο  Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αποκλειστικά για έργα αποκατάστασης των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν δήμους της χώρας το προηγούμενο διάστημα, οι εν λόγω επιχορηγήσεις συνολικού ποσού ύψους 1.340.000 ευρώ, αποδίδονται ως εξής:























 Επίσης, εγκρίθηκε η επιχορήγηση του Δήμου Δίου Ολύμπου, Νομού Πιερίας, με το ποσό των 180.000 ευρώ, αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων ενεργειών αποκατάστασης των δικτύων ύδρευσης, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας, με χρέωση του αντίστοιχου λογαριασμού του ΥΠΕΣ, που τηρείται στο  Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Θέμα:  Για τις συνέργειες μεταξύ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου























Με αφορμή δημοσιεύματα του επαρχιακού Τύπου σχετικά με την πορεία των συζητήσεων μεταξύ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει:Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του. Το Υπουργείο θα λάβει σοβαρά υπόψιν την ομόφωνη πρόταση της Επιτροπής συνεργασίας ανάμεσα στα δύο ανώτατα ιδρύματα της περιοχής, του Πανεπιστημίου και του ΑΤΕΙ για την ίδρυση Τμήματος Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας ώστε αυτό  να ανταποκρίνεται στα ακαδημαϊκά κριτήρια, να είναι βιώσιμο και να διασφαλίζει στους φοιτητές του σπουδές υψηλού επιπέδου.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Χαμός χθες το βράδυ στην Άρτα όπου 37χρονος τραυμάτισε με κυνηγητικό όπλο ζευγάρι ημεδαπών και δύο αστυνομικούς





















Ο ίδιος τραυματίστηκε κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και παραβίαση δικαστικής απόφασης .Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος 37χρονου ημεδαπού για απόπειρα ανθρωποκτονίας, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και για παραβίαση δικαστικής απόφασης. Ειδικότερα, χθες το βράδυ στην Άρτα, ο 37χρονος έβαλε με κυνηγητικό όπλο, με ανθρωποκτόνο πρόθεση, κατά ζευγαριού ημεδαπών και του ανήλικου παιδιού τους, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του ζευγαριού. Στη συνέχεια προκάλεσε υλικές ζημιές με τη χρήση του όπλου σε παρακείμενο πρατήριο υγρών καυσίμων. Από την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων εντοπίστηκε να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στον Άγιο Δημήτριο Άρτας. Ο 37χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο επανειλημμένα κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν. Τραυματίστηκαν δυο αστυνομικοί και ο δράστης, ο όποιος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.Κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο του, κάλυκες καθώς και το κυνηγητικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα.Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Διάρρηξη - Κλοπή με τη μέθοδο του «ριφιφί» σε αργυροχρυσοχοείο στα Ιωάννινα
Σε εξέλιξη βρίσκονται αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων, μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι διέπραξαν διάρρηξη - κλοπή με τη μέθοδο του  «ριφιφί» σε αργυροχρυσοχοείο στα Ιωάννινα.Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες της 11/12-02-2018 στα Ιωάννινα, οι δράστες, εισήλθαν αρχικά σε ακατοίκητο διαμέρισμα πρώτου ορόφου που βρίσκεται πάνω από κατάστημα αργυροχρυσοχοΐας και στη συνέχεια αφού άνοιξαν οπή στο ταβάνι του καταστήματος (μέθοδο του «ριφιφί»), εισήλθαν σε αυτό και αφαίρεσαν ασημένια αντικείμενα, κοσμήματα και μία ζυγαριά ακριβείας.Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών στο Πέραμα Ιωαννίνων
Συνελήφθη, χθες (12-02-2018) το πρωί στο Πέραμα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 37χρονος ημεδαπός, ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο και κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης και μία συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης.
Σύλληψη φυγόποινου ημεδαπού στη Βροσίνα Ιωαννίνων
Συνελήφθη, χθες (12-02-2018) το πρωί στη Βροσίνα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας, ένας 53χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης ενός έτους και χρηματικής ποινής (2.900) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
Σύλληψη φυγόποινου ημεδαπού στην  Πρέβεζα
Συνελήφθη, χθες (12-02-2018) το απόγευμα στην  Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πρέβεζας, ένας 46χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης δύο ετών και τριών μηνών, για επικίνδυνη σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή βία.
Συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για κλοπές στην Ελεούσα Ιωαννίνων
Εξιχνιάσθηκαν μία υπόθεση κλοπής από κατάστημα και μία απόπειρα κλοπής από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Ελεούσα Ιωαννίνων.Συνελήφθη, χθες (12-02-2018) το απόγευμα στην Ελεούσα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 22χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 22χρονος βραδινές ώρες της 11/12-02-2018 στην Ελεούσα Ιωαννίνων, διέρρηξε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ - παντοπωλείο), από όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό, ενώ στην συνέχεια αποπειράθηκε να διαρρήξει Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο ήταν σταθμευμένο στο χώρο στάθμευσης του ανωτέρω καταστήματος. Στην κατοχή του βρέθηκε μέρος του χρηματικό ποσού που αφαιρέθηκε το οποίο και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση επαγγελματιών στην περιοχή των Ιωαννίνων
Συνελήφθη,  στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 51χρονος ημεδαπός, μέλος της εγκληματικής ομάδας, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και δύο ημεδαπούς συνεργούς του, έναν 32χρονο άνδρα και μία 31χρονη γυναίκα .Οι δράστες τηλεφωνούσαν σε επαγγελματίες των Ιωαννίνων και προσποιούμενοι ότι είναι υπάλληλοι εταιρείας, αποσπούσαν χρηματικά ποσά με το πρόσχημα της ανανέωσης ετήσιας συνδρομής τους σε επαγγελματικό κατάλογο.Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δράστες εμπλέκονται μέχρι στιγμής σε τουλάχιστον (10) περιπτώσεις απάτης στην περιοχή των Ιωαννίνων ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός των ατόμων που έχουν εξαπατηθεί είναι πολύ μεγαλύτερος.Εξακριβώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, η δράση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούταν στη συστηματική εξαπάτηση επαγγελματιών στην περιοχή των Ιωαννίνων, με το πρόσχημα της ανανέωσης ετήσιας συνδρομής τους σε επαγγελματικό κατάλογο.Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (12-02-2018) το απόγευμα στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, ένας 51χρονος ημεδαπός, μέλος της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και απάτες κατ’ εξακολούθηση, ενώ οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και δύο ημεδαπούς συνεργούς του, έναν 32χρονο και μία 31χρονη, οι οποίοι αναζητούνται. Ειδικότερα, ο 51χρονος συνελήφθη τη στιγμή που παραλάμβανε χρηματικό ποσό από 47χρονο ημεδαπό επαγγελματία, τον οποίο είχαν προσεγγίσει τηλεφωνικά με απατηλές προφάσεις.Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες τηλεφωνούσαν σε επαγγελματίες – πελάτες σε επαγγελματικό κατάλογο και με το πρόσχημα της ανανέωσης της ετήσιας συνδρομής τους σε αυτόν, ζητούσαν ως αντίτιμο χρηματικά ποσά. Επιπλέον, όπως προέκυψε από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, ο 51χρονος συλληφθείς είχε αναλάβει το ρόλο του παραλήπτη των χρημάτων («εισπράκτορας») από τα θύματα, ενώ τα άλλα δύο μέλη της ομάδας είχαν αναλάβει το ρόλο καθοδήγησης και επικοινωνίας με τα υποψήφια θύματα. Με το συγκεκριμένο τρόπο δράσης, προέκυψε ότι τα μέλη της ομάδας, εξαπάτησαν από αρχές του τρέχοντος μήνα, τουλάχιστον άλλους εννέα επαγγελματίες ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός των παθόντων είναι πολύ μεγαλύτερος. Στην κατοχή του 51χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
           το χρηματικό ποσό των (1.980) ευρώ,
           πενήντα έγγραφα είσπραξης συνδρομής,
           εκατόν είκοσι ανεκτέλεστα έγγραφα είσπραξης,
           ιδιόχειρες σημειώσεις,
           κινητό τηλέφωνο
Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων για την εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: