ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Υπογραφή νέας σύμβασης με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) : Οπτικοί-Οπτομέτρες



Η ψυχανάλυση είναι μια θεραπεία εναντίον της άγνοιας. Δεν έχει κανένα αποτέλεσμα επάνω στη βλακεία. :  ( Ζακ Λακάν )


…ΘΕΜΑΤΑ …28-01-2018


Υπογραφή νέας σύμβασης με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)  :  Οπτικοί - Οπτομέτρες
























Με αφορμή την αρνητική στάση που κρατούν οι σχετικά με την υπογραφή νέας σύμβασης με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)- αξίζει να αναφερθεί ότι:
1.         Με τη νέα σύμβαση, όπως προβλέπεται από τον ΕΟΠΥΥ, οι πολίτες – δικαιούχοι της παροχής γυαλιών οράσεως δεν θα είναι αναγκασμένοι να προπληρώνουν το ποσό αποζημίωσης στα καταστήματα οπτικών, ύψους 100€, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.   
2.         Με τη νέα σύμβαση, οι πολίτες – δικαιούχοι της παροχής γυαλιών οράσεως, δεν θα χρειάζεται να συγκεντρώνουν έγγραφα, να συμπληρώνουν αιτήσεις και να προσέρχονται στις κατά τόπους υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να αποζημιωθούν αλλά θα μεταβαίνουν στο πλησιέστερο συμβεβλημένο κατάστημα οπτικών με αποτέλεσμα να αποφεύγουν την ταλαιπωρία ειδικά όσοι βρίσκονται σε νησιωτική περιοχή ή δήμο που δεν έχει υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ.
3.         Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων οπτικών θα πληρώνονται εντός του προγραμματισμένου χρονοδιαγράμματος και των ορίων της σύμβασης, όπως οι υπόλοιποι 25.000 πάροχοι του ΕΟΠΥΥ, των οποίων η πληρωμή γίνεται πολλές φορές σε διάστημα μικρότερο των 90 ημερών.   
4.         Θα εκλείψουν παραβατικές συμπεριφορές μέσα από τον έλεγχο που θα ασκείται στο πλαίσιο της σύμβασης. Με αυτό τον τρόπο θα καταπολεμηθούν φαινόμενα διασπάθισης δημόσιου χρήματος.
Το Υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του Οργανισμού έχουν ως στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και τον εξορθολογισμό της δαπάνης.
         Ποιον εξυπηρετεί η προπληρωμή του ποσού από τους πολίτες στα καταστήματα οπτικών ; Τους πολίτες;
         Ποιον εξυπηρετεί το γεγονός ότι κάθε χρόνο οι πολίτες προσκομίζουν στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ περίπου 400.000 έγγραφα; Τους πολίτες ή τους εργαζομένους στον ΕΟΠΥΥ;
         Ποιον εξυπηρετεί η χορήγηση οπτικών ειδών από καταστήματα εάν δεν γνωρίζει ο ΕΟΠΥΥ κατά πόσο τα καταστήματα αυτά πληρούν τις προδιαγραφές (ύπαρξη άδειας, ύπαρξη οπτομέτρη κ.α.) ; Το κράτος ή τους πολίτες;
Θα περιμέναμε από τον κλάδο των Οπτομετρών να δείξει περισσότερη ειλικρίνεια στη δημόσια συζήτηση.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Ναρκωτικά – Θεσπρωτία : Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που  εμπλέκονται σε υπόθεση  μεταφοράς μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση



























Κατασχέθηκαν συνολικά εβδομήντα δέματα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (124.810) γραμμαρίων.Επιπρόσθετα, ένας εκ των δραστών αναζητούνταν ως δραπέτης, καθόσον είχε παραβιάσει άδεια που του είχε δοθεί από Κατάστημα Κράτησης της χώρας.Συνελήφθησαν, χθες (27-01-2018), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Β’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, τρεις  υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 44, 46 και 44 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται στη μεταφορά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ποσότητας κάνναβης περίπου (124) κιλών.Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και απόδρασης κρατουμένου.Επιπρόσθετα, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 37χρονος ημεδαπός, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση και συνελήφθη χθες το μεσημέρι σε περιοχή της Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ηλιούπολης. Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες τα ξημερώματα, ένα ύποπτο αυτοκίνητο στην παλαιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας, με κατεύθυνση την Ηγουμενίτσα και επιχείρησαν να το ελέγξουν.Οι επιβάτες του οχήματος δε συμμορφώθηκαν, αναπτύσσοντας ταχύτητα και απορρίπτοντας ταυτόχρονα στο οδόστρωμα συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη ενώ στη συνέχεια εγκατέλειψαν το όχημα στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας και τράπηκαν πεζή σε φυγή.Στο πλαίσιο επισταμένων αναζητήσεων, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς οι τρεις αλλοδαποί δράστες σε δασική περιοχή στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας και στη Νεράιδα Θεσπρωτίας και συνελήφθησαν.Από το οδόστρωμα και το εσωτερικό του οχήματος περισυλλέγησαν συνολικά πέντε σάκοι, που περιείχαν (70) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -124- κιλών και -810- γραμμαρίων.Από την αστυνομική έρευνα προέκυψαν επίσης τα ακόλουθα:
           το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ανήκει σε εταιρεία ενοικιάσεων οχημάτων και το είχε ενοικιάσει 37χρονος ημεδαπός, προκειμένου χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά των ναρκωτικών, ο οποίος και συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής.
           ο 44χρονος συλληφθείς αναζητούνταν ως δραπέτης από την 13-02-2016, καθόσον  είχε παραβιάσει τακτική άδεια που του είχε δοθεί από το Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για ναρκωτικά.
           σε βάρος του 46χρονου συλληφθέντα εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσπρωτίας, ποινής φυλάκισης δύο ετών και τριών μηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ το προανακριτικό έργο ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός στην Ηγουμενίτσα, ο οποίος εμπλέκεται σε παράνομη προώθηση μη νόμιμων αλλοδαπών από τη χώρα μας στην Ιταλία
Συνελήφθη, χθες (27-01-2018) μετά τα μεσάνυκτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 43χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.Ειδικότερα, ο 43χρονος κατελήφθη χθες μετά τα μεσάνυκτα, μπροστά στην είσοδο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, να αποβιβάζει από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο επτά αλλοδαπούς, υπηκόους Ιράκ (ηλικίας 33, 32, 21, 33, 16, 18 και 22 ετών), εκ των οποίων οι έξι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 43χρονος μετέφερε τους παραπάνω αλλοδαπούς, από την Αθήνα στην Ηγουμενίτσα,  έναντι χρηματικής αμοιβής (300) ευρώ, προκειμένου να διευκολύνει τη μετάβασή τους στο εξωτερικό, μέσω του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας.Το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για την λαθρομεταφορά κατασχέθηκε καθώς και το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, που βρέθηκαν στην κατοχή του 43χρονου.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, με σκοπό την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και τον εντοπισμό συνεργών του 43χρονου διακινητή.
Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού στο Δελβινάκι Ιωαννίνων
Συνελήφθη, χθες (27-01-2018) το πρωί στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σάμου, για πλαστογραφία πιστοποιητικών.
Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών στα Ιωάννινα
Συνελήφθησαν, χθες (27-01-2018) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 48 και 50 ετών, διότι στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης.







Δεν υπάρχουν σχόλια: