ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

( ΓΓΛΛΠΝΕ ) : Χρηματοδότηση για την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ασφάλειας στους ελληνικούς λιμένες



Οι γυναίκες ποτέ δεν χρησιμοποιούν τη λογική, γι’ αυτό σπάνια έχουν άδικο.: ( Γουίλιαμ Χάζλιτ )


…ΘΕΜΑΤΑ …2-01-2018


( ΓΓΛΛΠΝΕ )  : Χρηματοδότηση για την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ασφάλειας στους ελληνικούς λιμένες














Ευρεία σύσκεψη για την χρηματοδότηση της προμήθειας και εγκατάστασης συστημάτων ασφάλειας στους ελληνικούς λιμένες, πραγματοποιήθηκε την, Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστου Λαμπρίδη. Η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ), ως αρμόδια για την ορθή εφαρμογή των διατάξεων των διεθνών κανονισμών είχε ζητήσει από τους Φορείς Διοίκησης και Εκμετάλλευσης  Λιμένων (ΦΔΕΛ) να δηλώσουν τα αιτήματα τους, προκειμένου να εξασφαλίσει την δυνατότητα χρηματοδότησης από Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Στην σύσκεψη συμμετείχαν είκοσι έξι (26) Φορείς Διοίκησης και Εκμετάλλευσης  Λιμένων που είχαν ανταποκριθεί στην πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας και είχαν υποβάλει αιτήματα και προκαταρκτικό προϋπολογισμό για την αναβάθμιση των συστημάτων ασφάλειας στις λιμενικές εγκαταστάσεις αρμοδιότητάς τους. Εκ μέρους του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συμμετείχαν: στελέχη της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου, της ΓΓΛΛΠΝΕ και της Διεύθυνσης Έλεγχου Διαχείρισης Ασφάλειας Πλοίων  και  Λιμενικών Εγκαταστάσεων.Ο Γενικός  Γραμματέας κ. Χρήστος Λαμπρίδης στην εισήγησή του αναγνώρισε ότι η εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων ασφάλειας σύμφωνα με τις διατάξεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 725/2004 και του Διεθνούς Κώδικα ISPS για την ασφάλεια των πλοίων και των λιμενικών εγκαταστάσεων είναι αναγκαία συνθήκη, προκειμένου οι ελληνικοί λιμένες να μπορούν να φιλοξενούν κρουαζιερόπλοια και γενικότερα διεθνείς πλόες.Επί πλέον, τόνισε ότι στόχος του Υπουργείου ΝΑΝΠ και της ΓΓΛΛΠΝΕ είναι η κατάρτιση ενός ορθολογικού προγράμματος παρεμβάσεων για την συντονισμένη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη και αναβάθμιση των ελληνικών λιμένων, ώστε να περιοριστούν οι αστοχίες και καθυστερήσεις του παρελθόντος που προκαλούνταν από την σύγχυση προτεραιοτήτων. Χαρακτηριστικές ενότητες αυτού του προγράμματος είναι να τεθεί μια ορθολογική  προτεραιότητα στην υλοποίηση  έργων μεγάλης κλίμακας με την αξιοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που έχει αναπτύξει η ΓΓΛΛΠΝΕ,  να ενταχθούν έργα μικρής κλίμακας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) από το οποίο το Υπουργείο έχει εξασφαλίσει αυξημένη χρηματοδότηση για το 2018 και βέβαια να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση της προμήθειας και εγκατάστασης συστημάτων ασφάλειας για τον ISPS που ήταν και το θέμα της σύσκεψης. Παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν αναλυτικά οι διαδικασίες και οι προϋποθέσεις για την υποβολή των αιτήσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) (π.χ. πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, κατάρτιση τεχνικών προδιαγραφών, διαχειριστική επάρκεια φορέων, προγραμματικές συμφωνίες). Στην συζήτηση που ακολούθησε κατεγράφησαν τα ερωτήματα των ΦΔΕΛ και τα προβλήματα που ενδεχομένως θα προκύψουν στην εξέλιξη της διαδικασίας.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ -  Θέμα: «Η εφαρμογή “infogov” συμπλήρωσε δέκα μήνες λειτουργίας και ανανεώνεται με νέες κατηγορίες και δυνατότητες για τους χρήστες»
















 







Συμπληρώθηκαν δέκα μήνες λειτουργίας της εφαρμογής “infogov”, μέσω της οποίας ενημερώνονται οι πολίτες  για τις πρωτοβουλίες και δράσεις της Κυβέρνησης.Από τον Απρίλιο του 2017 μέχρι σήμερα περισσότεροι από 20.000 χρήστες εγκατέστησαν την εφαρμογή infogov σε smartphones και tablets και ενημερώθηκαν για πάνω από 1.700 κυβερνητικές δράσεις που αναρτήθηκαν σε αυτήν.
Η εφαρμογή περιέχει τις ακόλουθες κατηγορίες:
         Κοινωνική Αλληλεγγύη & Πρόνοια
         Παιδεία
         Ανθρώπινα δικαιώματα & ισότητα των φύλων
         Υγεία
         Ανάπτυξη, Οικονομία & Υποδομές
         Εργασία & Κοινωνική Ασφάλιση
         Περιβάλλον & Ενέργεια
         Αγροτική Ανάπτυξη
         Πολιτισμός & Αθλητισμός
         Δημόσια διοίκηση & Αυτοδιοίκηση
         Άλλα Θέματα
Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν σε ποιά/ές από τις παραπάνω κατηγορίες θεμάτων θέλουν να ενημερώνονται μέσω αυτόματων ειδοποιήσεων, ενεργοποιώντας την αντίστοιχη επιλογή “notification“ για μία ή περισσότερες κατηγορίες. Μπορούν επίσης να κοινοποιήσουν το περιεχόμενο της εφαρμογής στα Social Media με την προσθήκη συνδέσμου προς τον επίσημο ιστότοπο της Ελληνικής Κυβέρνησης (government.gov.gr).Η εφαρμογή “infogov” είναι  διαθέσιμη στα λειτουργικά συστήματα “android” και “ios” και μπορείτε να την κατεβάσετε σε smartphones και σε tablets από το “Play Store” ή το “App Store”.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
























Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, υπέγραψε την Υπουργική Απόφαση για τη ρύθμιση των δανείων του τ.ΟΕΚ.Όλοι οι δανειολήπτες από ίδια κεφάλαια του τ.ΟΕΚ, κάνοντας χρήση της ρύθμισης, θα έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν το δάνειό τους με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους. Περισσότεροι από 80.000 εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, ΑμΕΑ, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες και χήροι με προστατευόμενα μέλη, ωφελούνται συνολικά αλλά και με ειδικές ρυθμίσεις, οι οποίες έχουν λάβει υπόψη τις ιδιαίτερες δυσκολίες των πιο ευάλωτων κοινωνικά και οικονομικά ομάδων.Στόχος της κυβέρνησης είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα. Η ρύθμιση των δανείων του τ.ΟΕΚ ήταν μία ακόμη δέσμευση προς αυτή την κατεύθυνση που γίνεται πράξη.
Μεταξύ άλλων, η ρύθμιση προβλέπει:
           Διαγραφή του υπολοίπου της οφειλής για όσους δανειολήπτες έχουν συνολικό χρέος μικρότερο των 6.000€.
           Διαγραφή του υπολοίπου της οφειλής για όσους δανειολήπτες έχουν καταβάλει ποσό ίσο ή μεγαλύτερο από το 60% του Τελικού Ποσού Δανείου.
           Διαγραφή των τόκων κεφαλαίου και τόκων υπερημερίας για όλους τους δανειολήπτες.
           Αφαίρεση από το αρχικό ποσό δανείου των τόκων κεφαλαίου και τόκων υπερημερίας που έχουν καταβληθεί από τους δανειολήπτες.
           Διαγραφή των κεφαλαιοποιημένων τόκων.
           Έκπτωση 15% στο ποσό χορήγησης όλων των δανειοληπτών.
           Επιπρόσθετη έκπτωση 10% στο ποσό που προκύπτει από την παραπάνω μείωση για τις ευάλωτες ομάδες (πχ. τρίτεκνοι, συνταξιούχοι, περιπτώσεις χηρείας, μονογονεϊκές οικογένειες, ΑμΕΑ, σεισμόπληκτοι, πυρόπληκτοι).
           Επιπρόσθετη έκπτωση 20% στο ποσό που προκύπτει από τη μείωση του 15% για τους πολύτεκνους.
           Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής κατά δέκα έτη.
           Ειδικά μέτρα για τους άνεργους και τους έχοντες αδυναμία πληρωμής.
           Μέτρα γρήγορης αποπληρωμής.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:





















           Δευτέρα (29-01-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα-  Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
           Τρίτη (30-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
           Τετάρτη (31-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
           Πέμπτη  (01-02-2018)    και    ώρες    από     08:00  έως   15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
           Παρασκευή   (02-02-2018)   και  ώρες    από  18:00  έως  01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
           Κυριακή    (04-02-2018)    και   ώρες   από    08:00   έως   15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί - Γλυκή.
Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί στα Ιωάννινα, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της εκβίασης, της τοκογλυφίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα
Συνελήφθησαν, χθες (26-01-2018) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 42 και 41 ετών καθώς και μια 71χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εκβίασης, της τοκογλυφίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία 44χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία οι κατηγορούμενοι την εκβίαζαν με απειλές κατά της επιχείρησης που λειτουργούσε και κατά της ζωής της, απαιτώντας να τους καταβάλει τοκογλυφικούς τόκους και οφειλές, σε χρηματικά ποσά που είχε δανειστεί τμηματικά, κατά το χρονικό διάστημα από τον Φεβρουάριο του 2015 έως τον Αύγουστο του 2017.Έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, μεσημεριανές ώρες χθες (26-01-2018), συνελήφθη ο 42χρονος άνδρας, ο οποίος προσήλθε σε προκαθορισμένο ραντεβού, προκειμένου να παραλάβει από την 44χρονη χρηματικό ποσό που αξίωναν εκβιαστικά ενώ λίγη ώρα αργότερα συνελήφθησαν και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι.Σε έρευνες στα σπίτια των δραστών βρέθηκε επιπρόσθετα και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (5.000) ευρώ καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 57χρονος αλλοδαπός στην Πρέβεζα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών
Συνελήφθη, σήμερα (27-01-2018) μετά τα μεσάνυχτα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 57χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση. Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 57χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης επτά ετών και χρηματική ποινή (10.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.











Δεν υπάρχουν σχόλια: