ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Πανελλαδικό συλλαλητήριο : ΣΥNΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ



Ποιο είδος παροιμίας προτιμάτε: «κάλλιο αργά παρά ποτέ» ή «κάλλιο ποτέ παρά αργά»;  : ( Λούις Κάρολ )


…ΘΕΜΑΤΑ …18-12-2017


Πανελλαδικό συλλαλητήριο : ΣΥNΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ  ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ       

«Είμαστε όλοι και όλες στον αγώνα και δεν δίνουμε καμιά ανοχή στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης».






































Το μήνυμα αυτό έστειλαν οι συνταξιούχοι με το πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργάνωσαν στο Σύνταγμα, το απόγευμα της Παρασκευής 15/12, διεκδικώντας όλα όσα τους έχει αφαιρέσει η αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, τις συντάξεις τους, το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν Υγεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση για τους ίδιους, τα παιδιά και τα εγγόνια τους.Συνταξιούχοι από όλη τη χώρα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ ΝΑΤ, και ΠΣΣ Δικηγόρων: Περισσότερα από 70 λεωφορεία δρομολογήθηκαν από τα συνταξιουχικά σωματεία για να μεταφέρουν τους διαδηλωτές από κάθε γωνιά της χώρας στο Σύνταγμα. Στην κινητοποίηση αυτή συμμετείχαν και ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ με ένα λεωφορείο .Τους συνταξιούχους από όλη τη χώρα που συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση χαιρέτισε και καλωσόρισε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, μιλώντας στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.Χαιρετισμούς στη συγκέντρωση απηύθυναν πρόεδροι άλλων Ομοσπονδιών και ειδικότερα ο Χρήστος Μπουρδούκης από τους συνταξιούχους του Δημοσίου, ο Παντελής Τάτσης από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, η Φανή Κούρου από το Σύλλογο ΑΞΙΑ δικαιούχων συντάξεων χηρείας, ο Τάσος Γεωργιάδης από τους συνταξιούχους των ΕΛΤΑ, ο Σωτήρης Ραυτόπουλος από τους συνταξιούχους του ΟΣΕ, ο Γιάννης Γουσέτης από τους συνταξιούχους δικηγόρους, η Γεωργία Παπαδάκου από τους συνταξιούχους εμπόρους (ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ), ο Γιώργος Βρανάς από τους συνταξιούχους του ΝΑΤ και ο Τέλης Κάντας από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΘΩΜΑ Γ. ΠΙΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Εύχομαι σε όλες και όλους  καλά  Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά  με υγεία   και αγάπη 







































Η θεια γέννηση ας γεμίσει τις ψυχές μας με ελπίδα και ας μας δώσει δύναμη για να κτίσουμε  μια καλύτερη κοινωνία  ,  ένα καλύτερο αύριο  για τα παιδιά μας .Ας μας φωτίσει να διδαχτούμε επιτέλους από τα λάθη μας και να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες προκλήσεις της εποχής μας με θάρρος και αποφασιστικότητα.  Χωρίς διχασμούς και ιδεοληψίες που τόσο πολύ μας έχουν στοιχίσει αλλά με σύμπνοια και συνεργασία . Χωρίς μεμψιμοιρίες και  με εμπιστοσύνη στις ικανότητες μας μπορούμε να πάμε ξανά μπροστά. Ας φωτίσει τον ανηφορικό μονόδρομο της  αλήθειας  και της  κοινής λογικής που πρέπει να ανέβουμε αν θέλουμε να  πετύχουμε την ατομική ,κοινωνική και εθνική μας ανάταση.
Καλή χρονιά και χρόνια πολλά .    

Ενωτική Παρέμβαση Εργαζομένων γιαστις εκλογές για το κοινό Υπηρεσιακό Συμβούλιο (Υ.Σ.) της 6ης ΥΠΕ (ΠΓΝΙ- Γ.Ν. Χατζηκώστα- Γ.Ν. Φιλιατών)

























Η Ενωτική Παρέμβαση Εργαζομένων χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στις εκλογές για το κοινό Υπηρεσιακό Συμβούλιο (Υ.Σ.) της 6ης ΥΠΕ (ΠΓΝΙ- Γ.Ν. Χατζηκώστα- Γ.Ν. Φιλιατών). Ευχαριστεί τους εργαζόμενους που με την ψήφο τους ανέδειξαν την παράταξή μας για πρώτη φορά και κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες στην ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ στα νοσοκομεία, δίνοντάς μας την εντολή εκπροσώπησης στο Υ.Σ. Στις εκλογές στις 15/12/2017 τα τελικά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:
Ψήφισαν 1226 (ΠΓΝΙ: 761, Γ.Ν. Γ. Χατζηκώστα: 372, Γ.Ν. Φιλιατών: 138)
 Λευκά 34,  Άκυρα 24
Έλαβαν:
           Ενωτική Παρέμβαση Εργαζομένων 318
           Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων   289
           ΔΑΚΕ 272
           ΠΑΜΕ 145
           Ανεξάρτητη Κίνηση Φιλιατών 135
           Μεμονωμένος Υποψήφιος 9
Οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους εκφράσανε με τον πιο σαφή τρόπο τη θέληση και την αποφασιστικότητα τους να γυρίσουμε  επιτέλους σελίδα και στον εργασιακό μας χώρο. Οι κύριοι εκφραστές ξεπερασμένων συνδικαλιστικών πρακτικών και πολιτικών, αλλά και οι αυτόκλητοι «μοναδικοί» δήθεν υπερασπιστές των εργαζομένων που ευθύνονται για χρονίζοντα προβλήματα στον κλάδο μας, αλλά και για την πλήρη απαξίωση και ευτελισμό των συνδικαλιστικών μας οργάνων έλαβαν το δικό τους σαφές μήνυμα. Είναι αυτοί στην τελική που αποτελούσαν το κατεστημένο επί χρόνια στην διαχείριση της εξουσίας, στην δημόσια διοίκηση και στους συνδικαλιστικούς φορείς.Η Ενωτική Παρέμβαση Εργαζομένων δηλώνει ότι θα τιμήσει στο ακέραιο την εμπιστοσύνη των εργαζομένων και θα συνεχίσει να παλεύει μαζί τους με όλες τις δυνάμεις της για αξιοκρατία, διαφάνεια στις αποφάσεις, καλύτερες συνθήκες δουλειάς και αμοιβών, για ένα δημόσιο σύστημα υγείας αντάξιο των προσδοκιών του Λαού μας. Γιατί ο στόχος μας πρωτίστως είναι μια άλλη αντίληψη στην διαχείριση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα της Υγείας και του Δημόσιου γενικότερα. Η επιστροφή στο παρελθόν με οποιαδήποτε συγκαλυμμένη έκφραση συνιστά εγκληματική αφέλεια. Η φυγή μπροστά με τις δυνάμεις που έχουν τη θέληση και την κοινωνική ευαισθησία να αλλάξουν τα πράγματα προς όφελος των εργαζομένων είναι μονόδρομος.

Ευχές του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου  για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά 



 








Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Θέλω να σας ευχηθώ αυτές τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων, να ανάψει στις καρδιές όλων μας το Φως της Πίστης,της Αγάπης και της Ελπίδας που φέρνει η Γέννηση του Θεανθρώπου.Ας βιώσουμε αυτό το πνεύμα της Αγάπης, προσφέροντας ελπίδα σε όσους έχουν ανάγκη και βρίσκονται ανάμεσά μας.Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου η νέα χρονιά 2018 να είναι μια χρονιά εποικοδομητική, απαλλαγμένη από τα βάρη του παρελθόντος,μια χρονιά δημιουργικότητας και αισιοδοξίας και να φέρει στις οικογένειές μας όλα όσα έχουμε ανάγκη,αλλά κυρίως Αγάπη και Υγεία !
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!  , Ιωάννης Λώλος - Δήμαρχος Ηγουμενίτσας

Αναδείχτηκε ο ανάδοχος για την οδική σύνδεση Ιόνιας Οδού με τη Γέφυρα Πλάκας




























Από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, αναδείχτηκε  ανάδοχος του έργου «Οδός σύνδεσης του Α/Κ Τερόβου της Ιόνιας Οδού με την 2η Επαρχιακή Οδό Ιωαννίνων- Γέφυρα Πλάκας», προϋπολογισμού 25.000.000 ευρώ,  η εργοληπτική επιχείρηση «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ ΑΤΕ».  



Προς δημοπράτηση ο Σ.Μ.Α. Άρτας
 Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πρόκειται να δημοπρατηθεί και ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Αποριμμάτων (Σ.Μ.Α.) της Άρτας, καθώς η Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου παρείχε τη σύμφωνη γνώμη της  για το σχέδιο τευχών διακήρυξης του έργου «Κατασκευή Σ.Μ.Α. Άρτας».  H έγκριση της δημοπράτησης του έργου περιλαμβάνεται στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της Οικονομικής Επιτροπής η οποία θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη. Το έργο εντάσσεται στην πράξη «Δίκτυο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Περιφέρειας Ηπείρου», με προϋπολογισμό 531.500 ευρώ. Πρόκειται για το έκτο κατά σειρά έργο του Δικτύου Σ.Μ.Α. Ηπείρου που δημοπρατείται, μετά τη σύμφωνη γνώμη της υπηρεσίας για τους Σ.Μ.Α. Ιωαννίνων, Μετσόβου, Πωγωνίου, Ζίτσας και Γ. Καραϊσκάκη.Επίσης, η Ε.Υ.Δ.  διατύπωσε  θετική γνώμη για τα σχέδια σύμβασης και τη διαδικασία δημοπράτησης των έργων:
         «Βελτίωση υποδομών της δομής παροχής βασικών αγαθών στο Δήμο Νικολάου Σκουφά», προϋπολογισμού 18.531,60 ευρώ, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Νικ. Σκουφά
         «Ενίσχυση υποδομών εκπαίδευσης υγείας και πρόνοιας Δήμου Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 22.154,29 ευρώ, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ηγουμενίτσας.

Πρόσκληση για συμμετοχή φορέων και επιχειρηματιών στην αποστολή της Περιφέρειας Ηπείρου για την  Έκθεση Reisen Hamburg 2018


























Η Περιφέρεια Ηπείρου για 2η φορά θα συμμετάσχει στην Έκθεση Reisen Hamburg η οποία θα διεξαχθεί από 7 έως 11 Φεβρουαρίου 2018 στο Αμβούργο της Γερμανίας και η οποία είναι εξ’ ολοκλήρου αφιερωμένη στον Εναλλακτικό Τουρισμό. Πρόκειται για μια στοχευμένη επιλογή της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της  πολιτικής της να προωθήσει τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως πεζοπορία, αναρρίχηση, ποδηλασία, road-trips, ταξίδια γευσιγνωσίας, κρουαζιέρες, ιαματικό τουρισμό κλπ, για τις οποίες διαπιστώνεται αυξανόμενο ενδιαφέρον στο γερμανικό κοινό όλων σχεδόν των ηλικιών που διαθέτει υψηλό εισόδημα και μεγάλη αγοραστική δύναμη. Επισημαίνεται ότι την προηγούμενη διοργάνωση επισκέφτηκαν περισσότεροι από 70.000 επισκέπτες. Επίσης συμμετείχαν περί τους 800 εκθέτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Για την Ήπειρο και την Ελλάδα, η Έκθεση αυτή αποτελεί μεγάλη ευκαιρία προβολής, καθώς είναι ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ έκθεση (b2c, business to consumer) και οι εκθέτες μπορούν ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ να έρθουν σε επαφή με πελάτες για να κλείσουν τα πακέτα των διακοπών τους. Η  Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να φιλοξενήσει στο Περίπτερό της φορείς και  επιχειρηματίες του τουρισμού που δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο και επιθυμούν να συμμετάσχουν, καθώς και να μεταφέρει διαφημιστικό υλικό σε προβλεπόμενες ποσότητες. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους το αργότερο ως την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 στo e-mail: i.gkartzonikas@php.gov.gr (υπόψη Ηλία Γκαρτζονίκα, γραφείο 141, τηλ 2651087141). Επίσης όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μέσω αποστολής διαφημιστικού υλικού, το οποίο θα πρέπει να είναι στη γερμανική γλώσσα για να είναι εύχρηστο (ή στην αγγλική αν δεν υπάρχει η δυνατότητα στη γερμανική), μπορούν να το αποστείλουν στο Τμήμα Τουρισμού Περιφέρειας Ηπείρου (γραφείο 141) ως την ίδια ημερομηνία. Η έκθεση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Περισσότερες πληροφορίες για την Έκθεση: Reisen Hamburg www.reisenhamburg.de.

Εξιχνιάστηκαν επτά υποθέσεις διαρρήξεων – κλοπών,   που διαπράχθηκαν  το τελευταίο χρονικό διάστημα στα Ιωάννινα

























Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις αλλοδαποί, δύο υπήκοοι Αλγερίας, ηλικίας 24 και 28 ετών καθώς και ένας 27χρονος υπήκοος Λιβύης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές και διατάραξη οικιακής ειρήνης .Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, εξιχνιάστηκαν επτά υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών, που διαπράχθηκαν κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα στα Ιωάννινα. Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις αλλοδαποί, δύο υπήκοοι Αλγερίας, ηλικίας 24 και 28 ετών καθώς και ένας 27χρονος υπήκοος Λιβύης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές και διατάραξη οικιακής ειρήνης.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων καθώς και από τον τρόπο δράσης (modus operandi ), οι τρεις αλλοδαποί διέπραξαν στην πόλη των Ιωαννίνων τα παρακάτω αδικήματα:
           βραδινές ώρες της 29/30-11-2017, διέρρηξαν καφενείο και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή και αλκοολούχα ποτά,
           βραδινές ώρες της 29-11-2017, διέρρηξαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, σπάζοντας το τζάμι του συνοδηγού και αφαίρεσαν δύο γυναικείες τσάντες με διάφορα έγγραφα,
           βραδινές ώρες της 30-11-2017, διέρρηξαν λογιστικό γραφείο και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, τρία κινητά τηλέφωνα και διάφορα αντικείμενα,
           βραδινές ώρες της 30-11-2017, διέρρηξαν πρακτορείο προ-πό και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, λαχεία, διαφημιστικά φυλλάδια και έγγραφα,
           μετά τα μεσάνυκτα της 01-12-2017, διέρρηξαν αρτοποιείο και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό,
           την 02-12-2017, εισήλθαν σε διαμέρισμα, έγιναν όμως αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε φυγή,
           μετά τα μεσάνυκτα της 03-12-2017, διέρρηξαν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόριο) και αφαίρεσαν αλκοολούχα ποτά και τρόφιμα.
Στο πλαίσιο ερευνών, βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων το οποίο και αποδόθηκε στους παθόντες.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.










                           

Δεν υπάρχουν σχόλια: