ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Πρόσκληση της Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου για υποδομές μεταφορών - έργα αστικής αναζωογόνησης στο πλαίσιο της Σ.Β.Α.Α.



Η γυναίκα έχει μόνο μια δυνατότητα να είναι όμορφη, ενώ έχει χίλιες δυνατότητες να είναι ελκυστική.:  ( Μοντεσκιέ )


…ΘΕΜΑΤΑ …30-12-2017


Πρόσκληση της Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου για υποδομές μεταφορών - έργα αστικής αναζωογόνησης στο πλαίσιο της Σ.Β.Α.Α. 






















Από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη υπεγράφησαν σήμερα δύο προσκλήσεις της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020», στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ιωαννιτών. Η πρώτη πρόσκληση αφορά την «Υλοποίηση υποδομών μεταφορών»  εκτιμώμενης δημόσιας δαπάνης 15.000.000 ευρώ, με δικαιούχους φορείς την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Ιωαννιτών. Μέσω αυτής μπορούν να χρηματοδοτηθούν έργα οδοποιίας που αφορούν σε διάνοιξη ή βελτίωση του θεσμοθετημένου οδικού δικτύου, σύμφωνα με τον ευρύτερο χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, καθώς και το σχεδιασμό όλων των αρμόδιων φορέων στην περιοχή.Επίσης, δύναται να χρηματοδοτηθούν επεμβάσεις ανακατασκευής, συμπλήρωσης ή αποκατάστασης όπου απαιτούνται για τη σύνδεση της οδού με τα υφιστάμενα κυκλοφοριακά συστήματα.
Η υποβολή προτάσεων ορίζεται από τις  26/1/2018 έως τις  30/3/2018. 
Η δεύτερη πρόσκληση αφορά «Επενδύσεις σε έργα αστικής αναζωογόνησης – 3η προκήρυξη», εκτιμώμενης δημόσιας δαπάνης 6.000.000 ευρώ, με δικαιούχο το Δήμο Ιωαννιτών. Η συγκεκριμένη πρόσκληση αναφέρεται αποκλειστικά σε παρεμβάσεις οι οποίες θα υλοποιηθούν εντός περιοχών που υπάγονται στην εγκεκριμένη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ).  Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η χρηματοδότηση παρεμβάσεων:
           Βελτίωσης της λειτουργικότητας του αστικού χώρου,
           Ορθολογικής διαχείρισης του ελεύθερου δημόσιου χώρου,
           Δημιουργίας χώρων πρασίνου (όπως μητροπολιτικά πάρκα) στα πυκνοδομημένα αστικά κέντρα,
           Προστασίας και ανάδειξης των ιστορικών κέντρων.
Η υποβολή προτάσεων ορίζεται από τις 15/01/2018 έως την 29/06/2018.

Πρόσκληση για έργα αστικής ανάπτυξης για τους Δήμους Αρταίων, Ηγουμενίτσας, Ιωαννιτών και Πρέβεζας























Τη δυνατότητα  υλοποίησης έργων αστικής ανάπτυξης έχουν οι Δήμοι Αρταίων, Ηγουμενίτσας, Ιωαννιτών και Πρέβεζας που ως δυνητικοί δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις στη νέα πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Ηπείρου με θέμα: «Επενδύσεις σε έργα αστικής αναζωογόνησης – 2η προκήρυξη».Με τη συγκεκριμένη δράση επιδιώκεται η αναβάθμιση υφιστάμενων δημόσιων αστικών υπαίθριων χώρων με σκοπό να ανταποκριθούν στις σύγχρονες κοινωνικές, λειτουργικές και περιβαλλοντικές ανάγκες των πόλεων. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η χρηματοδότηση παρεμβάσεων:
• Βελτίωσης της λειτουργικότητας του αστικού χώρου,
• Ορθολογικής διαχείρισης του ελεύθερου δημόσιου χώρου,
• Δημιουργίας χώρων πρασίνου (όπως μητροπολιτικά πάρκα) στα πυκνοδομημένα αστικά κέντρα,
• Προστασ
Ο σχεδιασμός των χώρων που θα προταθούν επιδιώκεται να βασίζεται στις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, που μεταξύ άλλων προβλέπει αξιοποίηση των κλιματικών χαρακτηριστικών, εξασφάλιση συνθηκών θερμικής, οπτικής και ακουστικής άνεσης των χρηστών, υποστήριξη μιας σειράς ανθρωπίνων αναγκών, δημιουργία χώρων λειτουργικά άρτιων, περιβαλλοντικά βιώσιμων και καλαίσθητων. Στα πλαίσια της συγκεκριμένης δράσης, επισημαίνεται ότι δεν είναι δυνατή η χρηματοδότηση παρεμβάσεων που χωροθετούνται εντός αστικών περιοχών οι οποίες περιλαμβάνονται σε εγκεκριμένη στρατηγική βιώσιμης αστικής ανάπτυξης (ΒΑΑ).Η συνολική δημόσια δαπάνης της πρόσκλησης ανέρχεται σε 3.300.000 ευρώ. Η προθεσμία υποβολής προτάσεων είναι στις 08/01/2018 έως την 30/03/2018 ώρα 14.00.

Συνελήφθη 25χρονος υπήκοος Τουρκίας στην Ηγουμενίτσα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης 




















Συνελήφθη, την (29-12-2017) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 25χρονος υπήκοος Τουρκίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης. Συγκεκριμένα, σε βάρος του 25χρονου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης από τις Γερμανικές Αρχές, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για αδικήματα της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός στην Ιόνια Οδό, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έναν μη νόμιμο μετανάστη





















Συνελήφθη, χθες (29-12-2017) το βράδυ στην Ιόνια Οδό (στο ύψος του Κομποτίου Άρτας), από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Άρτας, ένας 41χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 41χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, έναν 30χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε.Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας.



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS 















Αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο των Π.Ε. Άρτας και Θεσπρωτία
Στη λήψη αποφάσεων για έργα αποκατάστασης ζημιών στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, με τα μεγαλύτερα από αυτά να αφορούν τις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας και Θεσπρωτίας, έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε σήμερα με την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη. Συγκεκριμένα δημοπρατούνται τα έργα:
         «Βελτίωση και αποκατάσταση βατότητας του δρόμου Δημαριό – Κομπότι Π.Ε. Άρτας (Β’ φάση)», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.
         «Αποκατάσταση ζημιών οδικού δικτύου Λεπτοκαρυά – Τσαμαντάς – Μηλέα – Κυπάρισσος - Μεσοβούνι» Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 213.000 ευρώ
         «Κατασκευή γέφυρας και εργασίες αποκατάστασης ζημιών λόγω υπερχείλισης ρέματος εντός οικισμού Αβαρίτσας Π.Ε. Θεσπρωτίας  προϋπολογισμού 55.800,00 € (Με διαδικασία του κατεπείγοντος).
Επίσης αναδείχτηκαν ανάδοχοι των έργων:
         «Εγκατάσταση οδικού ηλεκτροφωτισμού σε 2 σημεία επί της ΕΟ Άρτας-γέφυρας Καλογήρου», προϋπολογισμού 95.000 ευρώ. Ανάδοχος: Βλάχας Π. – Σ. ΑΤΕ
         «Τεχνικά έργα βελτίωσης ροής διωρύγων και τάφρων πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ. Ανάδοχος: Κατασκευαστική Χαρμπης και ΣΙΑ Ο.Ε.
         «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού στα όρια της Τ.Κ. Κουτσελιού για την ασφαλή διέλευση των απορριμματοφόρων προς ΧΥΤΑ Ελληνικού» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 24.800 ευρώ. Ανάδοχος: Πανηπειρωτική ΑΤΕ
Προσωρινός ανάδοχος για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου
Στην ανάδειξη αναδόχου για την υλοποίηση του έργου Λειτουργίας του Χ.Υ.Τ.Α. (Νομός Ιωαννίνων) για διάρκεια τριών ετών, προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στη σημερινή συνεδρίασή της. Προσωρινός ανάδοχος του έργου – με προϋπολογισμό 8.488.000 ευρώ – αναδείχθηκε η Κ/Ξ Μηχανική Περιβάλλοντος Α.Ε. – Ηλέκτωρ Α.Ε.. Επίσης με άλλη απόφασή της δημοπρατείται το έργο για την «Απομάκρυνση σταγονιδίων από τον Χ.Υ.Τ.Α. Ελληνικού 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου (Π.Ε. Ιωαννίνων)», προϋπολογισμού 39.800 ευρώ.
 Εγκρίθηκε η υλοποίηση τριών Προγραμμάτων Τοπικής Ανάπτυξης μέσω του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020»
Εγκρίθηκαν από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη τρία προγράμματα Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ), που κατατέθηκαν στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020. Ο προϋπολογισμός των τριών προγραμμάτων ανέρχεται σε 2.000.000 ευρώ. Η δράση «Στρατηγικές ΤΑΠΤοΚ» στοχεύει στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας τοπικής αναπτυξιακής στρατηγικής και αντιμετώπισης των τοπικών οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών αναγκών, με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων και της τοπικής κοινωνίας σε σαφώς προσδιορισμένες χωρικές ενότητες.
Σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη, εγκρίθηκαν οι εξής Στρατηγικές:
         Στρατηγική ΤΑΠΤοΚ – ΕΚΤ στην περιοχή της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ιωαννιτών με τίτλο «Τοπικό Πρόγραμμα για την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας», προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ και ομάδα τοπικής δράσης την Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε.
         Στρατηγική ΤΑΠΤοΚ – ΕΚΤ στην περιοχή υλοποίησης του ΤΑΠΤοΚ-Leader της Ήπειρος ΑΕ με τίτλο «Επιχειρηματικότητα στην περιοχή Leader μέσω ΤΑΠΤοΚ-ΕΚΤ», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και ομάδα τοπικής δράσης την Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε.
         Στρατηγική ΤΑΠΤοΚ – ΕΚΤ στην περιοχή υλοποίησης του ΤΑΠΤοΚ-Leader της ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ ΟΤΑ με τίτλο «Δράσεις ΕΚΤ στις περιοχές ΤΑΠΤοΚ των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας & Θάλασσας», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και ομάδα τοπικής δράσης την ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε.



 



Δεν υπάρχουν σχόλια: