ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Με τη σύμφωνη γνώμη της Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου προχωρούν διαγωνισμοί εξοπλισμού του ΤΕΠ Νοσοκομείου Φιλιατών



Από όλα τα μέσα έκφρασης, η φωτογραφία είναι το μόνο που ακινητοποιεί μια συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο.: ( Ανρί Καρτιέ-Μπρεσόν )


…ΘΕΜΑΤΑ …03-11-2017


Με τη σύμφωνη γνώμη της Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου προχωρούν διαγωνισμοί εξοπλισμού του ΤΕΠ Νοσοκομείου Φιλιατών
























Με τη σύμφωνη γνώμη της Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου προχωρά η δημοπράτηση έξι υποέργων της πράξης «Προμήθεια εξοπλισμού Τ.Ε.Π. του Νοσοκομείου Φιλιατών», με προϋπολογισμό πάνω από 636.000 ευρώ.Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα υποέργα:
         «Προμήθεια ακτινολογικού εξοπλισμού», προϋπολογισμού 277.946 ευρώ
         «Προμήθεια εξοπλισμού υποστήριξης ζωής», προϋπολογισμού 232.748 ευρώ
         «Προμήθεια εξοπλισμού διάφορου», προϋπολογισμός 52.191,60 ευρώ
         «Προμήθεια αναλυτών αερίων αίματος», προϋπολογισμού 31.000 ευρώ
         «Προμήθεια αντλιών έγχυσης», προϋπολογισμού 21.625 ευρώ
         «Προμήθεια χειρουργικών εργαλείων αέρος», προϋπολογισμού 20.942 ευρώ
Φορέας υλοποίησης των παραπάνω υποέργων είναι το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Περιφέρεια Ηπείρου - Δήμοι και εμπλεκόμενες υπηρεσίες προετοιμάζονται και συνεργάζονται για τον επικείμενο χειμώνα




















Με οδηγό την εμπειρία που  έχει αποκτηθεί και την άψογη συνεργασία που υπήρξε στις προηγούμενες περιόδους, Περιφέρεια, Δήμοι και εμπλεκόμενες υπηρεσίες θα κινηθούν και τον επερχόμενο Χειμώνα για την  ελαχιστοποίηση των  προβλημάτων που τυχόν προκύψουν από χιονοπτώσεις και πλημμυρικά φαινόμενα. Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από τη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια της οποίας  έγινε και σύντομος απολογισμός της λήξασας αντιπυρικής περιόδου.  Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που υπήρξε  και τον περυσινό χειμώνα,  ως επίσης και σε πρωτοβουλίες που έχει ήδη αναλάβει η Περιφέρεια για την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων με τον καθαρισμό αποστραγγιστικών τάφρων και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες, την έγκαιρη προμήθεια αλατιού κλπ. Επίσης ενημέρωσε ότι η Περιφέρεια – παρά το γεγονός ότι δεν είναι δική της αρμοδιότητας- προβαίνει σε καθαρισμούς των ποταμών Καλαμά, Λούρου και Αράχθου από τα νεκρά πλατάνια, προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα.   «Πέρυσι- είπε- περάσαμε διάφορες καταστάσεις και δεν αφήσαμε κανένα Δήμο χωρίς να τον στηρίξουμε με προμήθεια αλατιού. Επίσης, έχουμε με όλους τους δήμους συνεχή συνεργασία για τους αποχιονισμούς των δρόμων. Δεν κοιτάμε μέχρι που είναι δημοτικός, επαρχιακός ή εθνικός δρόμος. Αν αρχίσουμε τέτοια δεν πρόκειται να ανοίξουμε κανένα δρόμο. Εγώ θέλω να ετοιμαστείτε όλοι, να μας δηλώσετε τις δυνάμεις που έχετε, τι μηχανήματα έχετε».Στην άριστη και επωφελή για τους πολίτες συνεργασία που υπήρξε αναφέρθηκαν στις τοποθετήσεις τους ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, ο Διοικητής της 8ης Ταξιαρχίας/Μεραρχίας, οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι και όσοι τοποθετήθηκαν. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναδείχθηκαν επίσης  δύο  ακόμη θέματα:
Πρώτον,  από τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, ζητήθηκε η συνδρομή των τοπικών αρχών ώστε να ενημερώνονται και να αποτρέπονται μεμονωμένες ορειβατικές διαδρομές κατά την περίοδο έντονων καιρικών φαινομένων.
Δεύτερον,  από τον ταξίαρχο- Διοικητή της 8ης Μεραρχίας, επισημάνθηκε ότι με τις βροχές υπάρχει ενδεχόμενο να  βγαίνουν στην επιφάνεια  εκρηκτικοί μηχανισμοί, τους οποίους οι πολίτες δεν θα πρέπει να πλησιάζουν και να επεξεργάζονται, γιατί ενδέχεται να εκραγούν. Πρόσθεσε μάλιστα ότι μετά την εκκαθάριση έκτασης σε περιοχή της Ελεούσας του Δήμου Ζίτσας το έργο  της αποναρκοθέτησης,  από την επόμενη χρονιά,  θα συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές που κρίνονται επικίνδυνες.
Για την αντιπυρική περίοδο                                                                                                
 Ανοίγοντας τη συνεδρίαση ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπήρξαν κατά τη θερινή περίοδο με τις πολλές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν. «Ταλαιπωρηθήκαμε – ανέφερε- περισσότερο σε σχέση με άλλες χρονιές. Συνεργαστήκαμε όμως, Περιφέρεια, Δήμοι, Πυροσβεστική, Αστυνομία κλπ. και έχουμε καλά αποτελέσματα».Ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης στην τοποθέτησή του και λαμβάνοντας αφορμή από την αναφορά του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, ότι φέτος είχαμε 250% περισσότερες πυρκαγιές από πέρυσι, χαρακτήρισε άψογη τη συνεργασία που υπήρξε για την αντιμετώπισή τους. Υπογράμμισε δε ότι οι περισσότερες ήταν εσκεμμένες και ζήτησε  από τις τοπικές αρχές να δημιουργήσουν δίκτυα, τα οποία να κινούνται συνεχώς τις δύσκολες ημέρες. ότι πρέπει οι τοπικές αρχές να κάνουν κάποια δίκτυα τις δύσκολες ημέρες, να βρίσκονται παντού.Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου παραβρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη, ενώ τοποθετήθηκαν Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ, οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας, ΕΜΑΚ, νοσοκομείων, Ιόνιας Οδού Α.Ε., Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ.α.
Μεταξύ άλλων παρέστησαν:
Οι Δήμαρχοι Πωγωνίου Κ. Καψάλης, Κόνιτσας Α. Παπασπύρου, Μετσόβου Κ. Τζαφέας, Ζίτσας Μ. Πλιάκος. Οι Αντιδήμαρχοι Ζαγορίου  Αγγελική Ράπτη, Β. Τζουμέρκων Ν. Βαϊτσης, Δωδώνης Β. Μπακόλας.
 Ο Διοικητής της Μεραρχίας Ν. Ανδριόπουλος
Ο Διοικητής Πυροσβεστικής Ηπείρου Κων. Σκούπρας
Ο Αν. Διοικητής της 5η ΕΜΑΚ   Ευ. Μπαλατσός
 Ο  Β΄ Υποδιευθυντής Δ.Α. Ιωαννίνων Γεώργιος Κιτσαράς
Ο Διοικητής Τροχαίας Γεώργιος Αζέλης
Ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Βασίλης Παπαδιώτης
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πρόδρομος Χατζηεφραιμίδης
 Ο Διοικητής  Πυροσβεστικής Ν. Ιωαννίνων Απ. Βασδέκης
Εκπρόσωποι από:  Δασαρχείο, Πολιτική Προστασία Αποκεντρωμένης Διοίκησης,  Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» και Πανεπιστημιακό,  Εθελοντικούς συλλόγους, Εγνατία Α.Ε. και Νέα Οδός Α.Ε., ΔΕΔΔΗΕ, το Δήμο Ιωαννιτών, Φορείς Διαχείρισης, ΤΟΕΒ, ως επίσης και οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Παναγιώτα Μητροκώστα και Νατάσσα Τύρου- Ούζα.
 Υποβολή δηλώσεων στο ΟΣΔΕ
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου ενημερώνει όσους  επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση στην 2η πρόσκληση για το Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων γεωργών», η οποία θα εκδοθεί προσεχώς, ότι είναι ανοιχτό το σύστημα ενιαίας δήλωσης 2017 (ΟΣΔΕ 2017) και μπορούν να απευθύνονται στους πιστοποιημένους φορείς υποδοχής για υποβολή δήλωσης.

Σημαντικά έργα περιβάλλοντος στους Δήμους Νικολάου Σκουφά  και Ζηρού εντάχθηκαν στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020»




















Στην ένταξη στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020»,  δύο ακόμη σημαντικών έργων για την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Ηπείρου και συγκεκριμένα των Δήμων Νικολάου Σκουφά της Π.Ε. Άρτας και Ζηρού της Π.Ε. Πρέβεζας, αναφέρθηκαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και οι Δήμαρχοι κ. κ.  Ευστάθιος Γιαννούλης και Νικόλαος Καλαντζής αντίστοιχα. Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:
« Ως Περιφέρεια Ηπείρου με τη συνεργασία όλων των Δήμων, θεωρούμε ότι έχουμε υποχρέωση σε αυτό τον Άξονα, (του Περιβάλλοντος) να δουλέψουμε τα μέγιστα. Δεν νοείται προστασία του Περιβάλλοντος χωρίς έργα αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών, δεν νοείται τουρισμός χωρίς τέτοια έργα. Όπως έχω πει και στο παρελθόν, για μας το πρώτο που πρέπει να γίνει στον Αμβρακικό είναι να θωρακιστεί από όλες τις μεριές με τις αποχετεύσεις και τους βιολογικούς καθαρισμούς, ώστε να μη καταλήγει τίποτε και να ρυπαίνει  τον κόλπο. Θέλω να ευχαριστήσω τους δύο δημάρχους γιατί με τα δύο έργα λύνουμε συγκεκριμένα θέματα, είτε αφορά τον Αμβρακικό, είτε μεγάλα τμήματα του Δήμου Ν. Σκουφά που είναι παραθαλάσσια, καθώς  και επίσης στην περιοχή του Θεσπρωτικού. Το πρόγραμμα που εντάχθηκαν οι δύο Δήμοι, είναι ανταγωνιστικό. Και ως ανταγωνιστικά έργα, εντάχθηκαν. Σκοπός της Περιφέρειας Ηπείρου, είναι  και όσα άλλα έργα είναι ώριμα να υλοποιηθούν, ώστε να μην έχει η Ήπειρος κανένα πρόβλημα στις αποχετεύσεις και στους βιολογικούς καθαρισμούς».Τέλος ο Περιφερειάρχης, αναφερόμενος στην προοπτική ένταξης του Αμβρακικού στις περιοχές NATURA, τόνισε ότι για την προστασία της «το βασικό τα πρέποντα, γιατί διαφορετικά είναι σα να μην έχει κάνει τίποτε».
Τα στοιχεία των δύο έργων:
Α) «Έργα συλλογής, μεταφοράς και επεξεργασίας λυμάτων οικισμών Νεοχωρίου, Παχυκαλάμου και Ακροποταμιάς του Δήμου Νικολάου Σκουφά», προϋπολογισμού 12.692.296 ευρώ,
Το συνολικό έργο περιλαμβάνει:
1.         Τα έργα των δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων των οικισμών Νεοχωρίου, Παχυκάλαμου, Ακροποταμιάς και της μεταφοράς τους στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) – μήκους 26 χλμ.
2. Τα έργα της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) που θα κατασκευαστούν σε δημοτική έκταση, και τα  έργα διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων. Η ΕΕΛ θα επεξεργάζεται τα λύματα από τους οικισμούς Νεοχωρίου, Παχυκάλαμου και Ακροποταμιάς του Δήμου Ν. Σκουφά, καθώς και τα λύματα από τους οικισμούς Αγίας Παρασκευής, Ανέζας, Καλογερικού, Ψαθοτοπίου, Κολομοδίων και Ανθότοπου, τα έργα των οποίων βρίσκονται σε εξέλιξη και χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Ηπείρου 2014-2020.  Η εφαρμοζόμενη μέθοδος επεξεργασίας θα είναι το σύστημα της Ενεργού Ιλύος με παρατεταμένο αερισμό (Extended Aeration) με ταυτόχρονη σταθεροποίηση της ιλύος.
3. Τις συνδέσεις ακινήτων με το δίκτυο αποχέτευσης (900 τεμ. συνολικά).
 Β. «Εσωτερικό δίκτυο  αποχέτευσης  ακαθάρτων  στον  οικισμό  Θεσπρωτικού  της  Τ. Κ.  Θεσπρωτικού  του  Δήμου  Ζηρού», προϋπολογισμού 1.865.500 ευρώ.  To συνολικό μήκος της διασωλήνωσης φτάνει τα  7594 μ.
Δήλωση Περιφερειάρχη για το Φυσικό Αέριο
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά για  το δίκτυο Φυσικού Αερίου ο Περιφερειάρχης δήλωσε και τα εξής: «Ξέρετε πολύ καλά από την Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλογιάννη, ότι έχουμε συνέχεια συνεργασία και έχουμε προτείνει τους τρόπους που αναφέρθηκαν και από τον κ. Πρωθυπουργό. Είναι η δουλειά που έχει γίνει από τις υπηρεσίες μας, είχαμε αρχικά συνεργασία με τον κ. Μανιάτη και τώρα  με τον κ. Σταθάκη (Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας), ο οποίος μας ενημερώνει για το πώς θα βρεθούν τα χρήματα για να προχωρήσει το Φυσικό Αέριο στην Ήπειρο. Ήδη έχει υπογράψει συμφωνία το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, αναζητούμε τις υπηρεσίες που θα χρειαστούν φυσικό αέριο και έχουμε πει πολλές φορές, ότι αφού δεν περνάει το δίκτυο στην περιοχή μας, να γίνει σύνδεση της ενδοχώρας της Ηπείρου με καράβι. Δεν άκουσα τίποτε καινούργιο τίποτε σε αυτά, εκτός από τις ίδιες, τις δικές μας τοποθετήσεις και τις αγωνίες».
Για τους δασικούς χάρτες
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης και σε εκκρεμότητες που υπάρχουν με τους δασικούς χάρτες. Όπως είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελος, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου, είχε αναφέρει ότι έχει δώσει εντολή στις Δασικές Υπηρεσίες να κάνουν δεκτές τα Δασαρχεία τις αιτήσεις όσων έχουν χαρτιά προ δεκαετίας ως προς την ιδιοκτησία.  «Εμείς περιμένουμε την εφαρμογή, γιατί η Ήπειρος έχει μεγάλο πρόβλημα με τους δασικούς χάρτες», κατέληξε.

Νέα οδικά έργα και ο αναδασμός στο Μαργαρίτι προωθούνται  με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής  






















Νέα οδικά έργα, αλλά και η ανάθεση της μελέτης του αναδασμού στον κάμπο Μαργαριτίου Θεσπρωτίας, περιλαμβάνονται στις αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στην τελευταία της συνεδρίαση. Ανάδοχος για τη μελέτη αναδασμού  :
Ειδικότερα η Ο.Ε. ενέκρινε το τρίτο και τελευταίο πρακτικό της Επιτροπής Διαγωνισμού και ανέδειξε τον ανάδοχο για το έργο Μελέτη αναδασμού περιμέτρου έργων «Αρδευτικό έργο Μαργαριτίου  περιοχών 1Τ, 2Τ και 3Τ κοινοτήτων Μαργαριτίου- Καταβόθρας- Ελευθερίου» Π.Ε. Θεσπρωτίας. Η προ εκτιμώμενη αμοιβή ανέρχεται σε 369.930,92€ (χωρίς  Φ.Π.Α) και ανάδοχος αναδείχτηκε το μελετητικό γραφείο «ΓΑΙΑ Α.Ε. ΜΕΛΕΤΩΝ Δ. ΜΑΜΟΥΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ, ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΣΠ».
Σύγχρονος κόμβος στην Ε.Ο. Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας
 Η κατασκευή ενός σύγχρονου και ασφαλούς κόμβου, που θα συμβάλει στην ομαλή και ασφαλή κίνηση κατοίκων και τουριστών σε μια από τις πλέον δημοφιλείς παραλίες της Ηπείρου, προωθείται μετά από απόφαση που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή. Συγκεκριμένα ενέκρινε τη δημοπράτηση έργου, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, για την κατασκευή κόμβου στη διακλάδωση της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας- Πρέβεζας με τη Λούτσα του Δήμου Πάργας.
 Δημοπρατήσεις έργων
Από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκαν επίσης οι δημοπρατήσεις και των εξής έργων:
         «Αποκατάσταση εθνικής οδού από Μέτσοβο προς Κατάρα-Όρια νομού», προϋπολογισμού  300.000€.
         «Αποκατάσταση 19ης Επαρχιακής Οδού Άγιος Νικόλαος- Βαλανιδιά», προϋπολογισμού 120.000 €.
         «Αποκατάσταση βατότητας και κατασκευή κατεστραμμένων τοιχίων επί του οδικού δικτύου Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού € 50.000..
         «Βελτίωση δρόμου από θέση "Ζάβατο" μέχρι θέση "Μορσί" στην ΤΚ Πιστιανών ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού € 150.000.
Ανάδειξη αναδόχων
Επίσης αναδείχτηκαν οι ανάδοχοι των εξής έργων:
         «Συντήρηση εθνικού οδικού δικτύου στο τμήμα Φιλιππιάδα – Πρέβεζα», προϋπολογισμού € 150.000. Ανάδοχος η «Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.»
         «Συντήρηση  E.O.  Ιωαννίνων - Τρικάλων», προϋπολογισμού € 150.000. Ανάδοχος Σ&Γ ΑΛΕΞΙΟΥ.
         «Άμεση αντιμετώπιση για την προστασία παρόχθιων πρανών λόγω κατολισθητικών φαινομένων στο Μετσοβίτικο ποταμό», προϋπολογισμού 74.400.  Ανάδοχος Δημήτριος Τσομπίκος.
         «Προστασία οδού και αποκατάσταση κοίτης ποταμού από Γρεβενήτι προς Λίμνες Πηγών Αώου», προϋπολογισμού 74.400. Ανάδοχος: Κούγκουλης Βασίλειος &ΣΙΑ Ο.Ε..
         «Αναβάθμιση ισόπεδου κόμβου Κουτσελιού και βελτίωση βατότητας περιμετρικών οδών στην 2η Επαρχιακή οδό», προϋπολογισμού 74.000. Ανάδοχος Σ&Γ ΑΛΕΞΙΟΥ.
         «Συντήρηση και καθαρισμός τάφρων πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού € 90.000. Ανάδοχος ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ Α.Τ.Ε.
         «Βελτίωση-ασφαλτόστρωση 36ης επαρχιακής οδού Δίστρατο- Βασιλίτσα», προϋπολογισμού € 300.000. Ανάδοχος ΣΙΑΜΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.
         Γεωλογική αναγνώριση ερευνητικής γεώτρησης στο Τ.Δ. Αμπέλια του Δήμου Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού € 30.000. Ανάδοχος η Αλκυόνα Νικούλη.
Το σύστημα μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων
Επίσης, με σχετικό έγγραφο προς τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη της Ε.Υ.Δ. για τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία προκήρυξης του έργου «Ανάπτυξη συστήματος μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων» προϋπολογισμού 180.000 ευρώ.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ –NEWS
Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε συστηματικά παράτυπους μετανάστες από την Αλβανία στην Ελλάδα μέσω των χερσαίων συνόρων























Συνελήφθησαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, σε διάφορες περιοχές του Νομού Ιωαννίνων, έντεκα (11) μέλη της οργάνωσης (-4- ημεδαποί και -7-  αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας), μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ηγετικό στέλεχος ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη έντεκα μελών της.Η οργάνωση αποτελούνταν από δύο υποομάδες, με διακριτούς ρόλους τον εντοπισμό των υπό διακίνηση  μεταναστών και την οργάνωση της μεταφοράς τους από τα σύνορα στον τελικό προορισμό τους.Κατά τη διάρκεια της έρευνας, προέκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιείτο από τον Μάιο του 2017 και έχει διακινήσει πάνω από (180) παράνομους μετανάστες, αποκομίζοντας παράνομα κέρδη, που ανέρχονται περίπου στα 90.000 ευρώ .Στο πλαίσιο ερευνών  κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, έξι οχήματα, ένα πιστόλι, τέσσερα κυνηγετικά όπλα και το χρηματικό ποσό των (3.885) ευρώ.Εξαρθρώθηκε, μετά από εμβριθή έρευνα αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διευκόλυνση εισόδου από την Αλβανία στην Ελλάδα παράτυπων μεταναστών μέσω των χερσαίων συνόρων  και στην περαιτέρω προώθησή τους στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας. Προχθές (01-11-2017) οργανώθηκε επιχείρηση, για την αποδόμηση του προαναφερόμενου κυκλώματος, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές του Νομού Ιωαννίνων, συνολικά έντεκα μέλη της οργάνωσης και συγκεκριμένα το «αρχηγικό» μέλος (40χρονος υπήκοος Αλβανίας) καθώς και άλλα δέκα έμπιστα μέλη (έξι υπήκοοι Αλβανίας (τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, ηλικίας από 31 έως 53 ετών) καθώς και τέσσερις ημεδαποί (τρεις άνδρες, ηλικίας 65, 43 και 66 ετών και μία 30χρονη). Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 53χρονης ημεδαπής με αρχηγικό ρόλο  καθώς και δέκα ακόμη (10) ατόμων (οκτώ υπηκόων Αλβανίας και δύο ημεδαπών, δύο εκ των οποίων έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης της χώρας), τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί στο πλαίσιο της προανάκρισης,  για εμπλοκή τους στην εγκληματική οργάνωση. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και περί όπλων.Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών,  προέκυψε η σύσταση δομημένου εγκληματικού κυκλώματος, τουλάχιστον από τον μήνα Μάιο του 2017, που έχοντας ως σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, δραστηριοποιούνταν σε παράνομες διακινήσεις υπηκόων τρίτων χωρών προς το εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας.Στο πλαίσιο της έρευνας, διακριβώθηκε τόσο η δράση της οργάνωσης όσο και ο ακριβής ρόλος των μελών της ενώ εξακριβώθηκε και η τέλεση δεκάδων περιπτώσεων διακινήσεων μεταναστών, που τελέστηκαν υπό τον έλεγχό της. Συγκεκριμένα, τα μέλη του κυκλώματος αφού εντόπιζαν τους υποψήφιους για προώθηση μετανάστες, έρχονταν σε συμφωνία μαζί τους για το αντίτιμο της διακίνησης και στη συνέχεια τους καθοδηγούσαν πεζούς από μη θεσμοθετημένα σημεία και μονοπάτια διέλευσης της Ελληνοαλβανικής μεθορίου και τους μετέφεραν με κάθε είδους οχήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Το κύκλωμα αποτελούνταν από δύο υποομάδες, όπου αρχηγικό ρόλο είχαν ο 40χρονος συλληφθείς υπήκοος Αλβανίας και η 53χρονη ημεδαπή, ενώ συνδετικός κρίκος των δύο ομάδων ήταν 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συντόνιζε επιπρόσθετα τις κινήσεις των μεταφορέων. Ως προς τη δράση της πρώτης ομάδας με αρχηγό τον 40χρονο, διαπιστώθηκε ότι διευθετούσε με κάθε λεπτομέρεια την οργάνωση της μεταφοράς των παράτυπων μεταναστών με οχήματα από τα σύνορα στον τελικό προορισμό τους ενώ η δεύτερη ομάδα με αρχηγό την 53χρονη, ήταν επιφορτισμένη με τον εντοπισμό των υπό διακίνηση μεταναστών.Για την αποφυγή των ελέγχων από τις διωκτικές Αρχές το κύκλωμα χρησιμοποιούσε σε πολλές περιπτώσεις κατά τη διακίνηση όχημα «προπομπό», το οποίο ήταν επιφορτισμένο να ειδοποιεί για σημεία αστυνομικών ελέγχων. Άλλοι μέθοδοι ήταν επίσης, το δοκιμαστικό δρομολόγιο, πριν την πραγματοποίηση της παράνομης προώθησης και η εναλλαγή δρομολογίων. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την ανάλυση των προανακριτικών στοιχείων, καταδεικνύεται η εμπλοκή του κυκλώματος σε τουλάχιστον 77 διακινήσεις περίπου 180 αλλοδαπών, κυρίως Αλβανικής υπηκοότητας.Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η εν λόγω εγκληματική οργάνωση αποκόμισε παράνομα κέρδη, τα οποία  εκτιμάται ότι ανέρχονται περίπου στα 90.000 ευρώ, με τη «χρέωση» για το συγκεκριμένο τρόπο διακίνησης να ανέρχεται κατ΄ άτομο περίπου στα (500) ευρώ.Στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
           έξι οχήματα, εκ των οποίων πέντε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα και ένα Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί),
           ένα πιστόλι των 8 mm,
           τέσσερα κυνηγετικά όπλα καθώς και μία κάννη κυνηγετικού όπλου,
           ενενήντα εννέα (99) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
           γεμιστήρας με ένα φυσίγγιο,
           ένας φορητός ασύρματος,
           το χρηματικό ποσό των (3.885) ευρώ και (217) δολαρίων Η.Π.Α
           μία αστυνομική ράβδος,
           τρεις σουγιάδες και
           (15) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για τον προσδιορισμό της έκτασης της εγκληματικής τους δράσης συνεχίζονται. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας   



























   
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
           Δευτέρα (06-11-2017) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα-  Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
           Τρίτη (07-11-2017) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
           Τετάρτη (08-11-2017) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
           Πέμπτη  (09-11-2017)    και    ώρες    από     08:00  έως   15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
           Παρασκευή   (10-11-2017)   και  ώρες    από  18:00  έως  01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
           Κυριακή   (12-11-2017)   και   ώρες   από    08:00   έως   15:00
           ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί - Γλυκή.
Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στο Δελβινάκι
Συνελήφθη, χθες (02-11-2017) το απόγευμα στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας,  ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000), για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου   Συνελήφθη, σήμερα (03-11-2017) τα ξημερώματα στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 44χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ναυπλίου,  ποινής φυλάκισης οκτώ μηνών, για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.
Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου στην Πρέβεζα
Συνελήφθη, χθες (02-11-2017) το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 61χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς  Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης οκτώ μηνών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί επιταγών.
Σύλληψη δύο αλλοδαπών για παράνομο υπαίθριο εμπόριο στο Πέτα Άρτας
Συνελήφθησαν, χθες (02-11-2017) το απόγευμα στο Πέτα Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 55 και 30 ετών, διότι κατελήφθησαν να ασκούν δραστηριότητα υπαίθριου εμπορίου, διαθέτοντας προς πώληση διάφορα είδη παρεμπορίου, στερούμενοι την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια αρχή.
Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός στη Σκλίβανη Ιωαννίνων, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του, τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη, σήμερα (03-11-2017) μετά τα μεσάνυκτα στο 19ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας (στο ύψος της Σκλίβανης), από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δωδώνης, ένας 32χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές, ο οποίος μετέφερε τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες. Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 32χρονος, διαπίστωσαν ότι μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα, τέσσερις 18χρονους ομοεθνής του, οι οποίοι στερούνταν νομίμων εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 32χρονου, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, καθώς και το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή του. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δωδώνης.
Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Ρουμανίας κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παραβάσεων της νομοθεσίας περί όπλων
Συνελήφθησαν, χθες (02-10-2017) το απόγευμα στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 32 και 53 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παραβάσεων της νομοθεσίας περί όπλων.Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι προχθές το πρωί διέρρηξαν μονοκατοικία στη Ράχη Άρτας, απ’ όπου αφαίρεσαν τρόφιμα, είδη ρουχισμού και διάφορα μικροαντικείμενα. Σημειώνεται, ότι οι δύο δράστες έγιναν αντιληπτοί τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες πήγαιναν στο σπίτι, ενώ ο 32χρονος αλλοδαπός στην προσπάθειά του να διαφύγει στράφηκε εναντίον τους με τη χρήση μαχαιριού, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.


                                                       






















Δεν υπάρχουν σχόλια: