ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Διάκριση της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας



Είναι κοινό μυστικό πως κανένας άντρας με επιτυχία στις γυναίκες δεν καυχιέται γι’ αυτό. Αυτοί που το κάνουν, λένε ψέματα. : ( Ιζαμπέλ Αλιέντε )


…ΘΕΜΑΤΑ …15-11-2017


Διάκριση της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας






























Διάκριση της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας με τη χρηματοδότηση δύο έργων μέσω των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ΙNTERREG IPA II ΕΛΛΑΔΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ 2014-2020 και INTERREG V/A ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ 2014-2020.Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας (ΔΕΥΑΗ) ανακοινώνει:
Α. Την χρηματοδότηση της πράξης «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία εξοπλισμού απομακρυσμένης ανάγνωσης μετρήσεων για τη βελτιστοποίηση της διαχειριστικής λειτουργίας των μεγάλων καταναλώσεων και μείωση του μη ανταποδοτικού νερού, σε επιλεγμένες θέσεις του δικτύου ύδρευσης αρμοδιότητας της  ΔΕΥΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» ως εταίρος/δικαιούχος στο έργο «Networking for Reciprocal Safe Cross Border Water Supply towards a Worth Living Environment – SaveSafeWater» (Χρηματοδότηση: Διασυνοριακό Πρόγραμμα Συνεργασίας ΙNTERREG IPA II Cross-border Cooperation Programme Greece-Albania 2014-2020, Π/Υ 930.000€).
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιολόγησης 200 αιτήσεων (2η Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων) από την Επιτροπή Αξιολόγησης του Προγράμματος η πρόταση έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο των 18 προτάσεων από τις δύο χώρες που εγκρίθηκαν στον Άξονα Προτεραιότητας 1 – Προώθηση περιβάλλοντος, βιώσιμων μεταφορών και δημόσιων υποδομών.
Απώτερος σκοπός του έργου είναι η προώθηση της διασυνοριακής συνεργασίας για την αύξηση της αποδοτικότητας των υδατικών πόρων και η προσαρμογή των δύο χωρών στις συνθήκες κλιματικής αλλαγής, καθώς επίσης και η ένταξη των στόχων της κλιματικής αλλαγής στον προγραμματισμό των εθνικών και τοπικών πολιτικών στις περιοχές μελέτης.
Β. Την χρηματοδότηση της πράξης «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία εξοπλισμού απομακρυσμένης ανάγνωσης μετρήσεων για την βελτιστοποίηση της διαχειριστικής λειτουργίας και αξιοποίησης των υδατικών πόρων σε επιλεγμένες θέσεις του δικτύου ύδρευσης αρμοδιότητας ΔΕΥΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» επικεφαλής εταίρος/ δικαιούχος στο έργο «Βιώσιμα Συστήματα Παροχής Πόσιμου Νερού σε τουριστικές περιοχές της Μεσογείου» (Χρηματοδότηση: Διασυνοριακό Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V/A Greece-Italy (EL-IT) 2014-2020, Π/Υ 983.000€).
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιολόγησης 349 αιτήσεων (1η Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων) από την Επιτροπή Αξιολόγησης του Προγράμματος η πρόταση λαμβάνοντας στην κατάταξη αξιολόγησης από τις υψηλότερες βαθμολογίες στο σύνολο των 192 προτάσεων από τις δύο χώρες που πέρασαν την πρώτη φάση αξιολόγησης και στο σύνολο των  19 οι οποίες τελικά εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση στον Άξονα Προτεραιότητας 2- Ολοκληρωμένη περιβαλλοντική διαχείριση.Το έργο αποσκοπεί στην αξιοποίηση των υδατικών πόρων ως εδαφικό πλεονέκτημα της περιοχής του προγράμματος. Η ανάπτυξη βιώσιμων στρατηγικών και εργαλείων για τη διαχείριση των υδατικών πόρων, καθώς επίσης και η ανάπτυξη ενός κοινού πλαισίου όσον αφορά την αξιολόγηση των ειδικότερων χαρακτηριστικών και την αύξηση της ικανότητας διαχείρισης τους αποτελεί πρώτη προτεραιότητα των δύο χωρών Ελλάδα-Ιταλία. Επιπλέον, η υιοθέτηση κοινής πολιτικής διασυνοριακής διαχείρισης και η προώθηση τεχνολογιών εξοικονόμησης νερού-βιώσιμη χρήση υδατικών πόρων αποτελεί προϋπόθεση για την μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη της διασυνοριακής περιοχής.

Συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηγουμενίτσας στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών
 
























Η Φιλαρμονική του ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας  μετά από τρία χρόνια συστηματικής και επίμονης προσπάθειας και μετά την επιτυχημένη  καλοκαιρινή της συναυλία,  ανοίγει τα φτερά της και συμμετάσχει στο   8ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών, το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Νοεμβρίου 2017  που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών-Χορωδιών Ελλάδος στην αίθουσα φίλων μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών ομολογουμένως αποτελεί  ένα  μεγάλο καλλιτεχνικό μουσικό γεγονός, είναι μοναδικό στο είδος του στη Βόρεια Ελλάδα καθώς δίνει φωνή σε δεκάδες χορωδίες και ορχήστρες αλλά και σε εκατοντάδες μουσικούς από όλο τον κόσμο, δίνοντας αφορμή για συνάντηση καλλιτεχνών και πολιτισμών. Στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν 55 τμήματα με 2.700 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα τμήματα που συμμετάσχουν είναι από Αίγυπτο, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρωσία, Ουκρανία, πΓΔΜ, Αζερμπαϊτζάν, Κύπρο και Ελλάδα. Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα των: Υπουργείο Πολιτισμού, Μακεδονίας Θράκης και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι η Φιλαρμονική εκτός από το παλαιότερο Νομικό Πρόσωπο  απετέλεσε την πρώτη σχολή διδασκαλίας θωριάς και πρακτικής της μουσικής στην Ηγουμενίτσα. Καλείται σήμερα να δώσει  την μεγαλύτερη και την πιο σημαντική, έως τώρα, παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής στην Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φιλαρμονικών .Μετά από επίπονες και πολύωρες προσπάθειες τόσο των εθελοντών μουσικών όσο και του Αρχιμουσικού μας Κου Κων/νου Τζάνη   προετοιμάστηκε και θα παρουσιασθεί ένα μελίρρυτο μουσικό πρόγραμμα  που ενορχηστρώθηκε από τον Κο Σπύρο Τσαδήμα με τίτλο «Στα Μονοπάτια της Παράδοσης» το οποίο περιλαμβάνει μια πανδαισία δημοτικών ήχων και ακουσμάτων  της Ηπείρου .Το Φεστιβάλ θα αποτελέσει Μοναδική εμπειρία στους εθελοντές μουσικούς μας να ξεφύγουν από τις καθιερωμένες επετειακές εκδηλώσεις και τα στενά όρια του νομού μας αλλά  και να αποκομίσουν γνώσεις που θα τις μεταλαμπαδεύσουν στη μπαντίνα και στο φυτώριο μας  που αισίως έφτασε στα 130 παιδιά. Με την πολύτιμη στήριξη τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου του  Δήμου Ηγουμενίτσας όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΗΓ ΑΕ και ιδιαιτέρα του πρόεδρου της  Κου Αντρέα Νταή, η φιλαρμονική θα μπορέσει  να διευρύνει ακόμα περισσότερο το καλλιτεχνικό της πεδίο και σύσσωμη νιώθει ιδιαίτερη  τιμή  που θα εκπροσωπήσει σε ένα τέτοιο πολιτιστικό γεγονός τον  Δήμο Ηγουμενίτσας . Είναι σίγουρο ότι τέτοιες προσπάθειες αναδεικνύουν το Δήμο μας και μας κάνουν όλους περήφανους.
Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. : Γεράσιμος Φουσέκης

Με άριστους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για τη Μονάδα Α.Σ.Α. της Περιφέρειας Ηπείρου


























Με άριστους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως διαπιστώθηκε στη σημερινή μηνιαία  συνάντηση εργασίας που έγινε για την αξιολόγηση της πορείας του έργου.  Σε αυτή, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν  ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ κ. Νικόλαος Μαντζούφας, η Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδια για θέματα Περιβάλλοντος και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Τατιάνα Καλογιάννη, ο Γενικός Διευθυντής του  Έργου της «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.» κ. Νικόλαος Τσαρνάς, ο Εργοταξιάρχης κ. Κωνσταντίνος Μπάκας, ο Ανεξάρτητος Τεχνικός Ελεγκτής  κ. Ευάγγελος Μιχαλόπουλος, ο Τεχνικός Σύμβουλος της Μονάδας ΑΣΑ και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου. Ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ κ. Νικόλαος Μαντζούφας, τόσο κατά τη διάρκεια της  συνάντησης εργασίας, όσο και σε δηλώσεις του εξήρε την άριστη συνεργασία που υπάρχει με την Περιφέρεια Ηπείρου για την προώθηση του συγκεκριμένου έργου, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως: Έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνα Καλογιάννη και τα στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου που καταθέτουν ψυχή και επαγγελματισμό για την υλοποίηση του έργου με τα καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά. Το σημερινό αποτέλεσμα είναι απόρροια μιας κοπιώδους εργασίας πολλών ετών καθώς έχει προηγηθεί μια τεράστια προεργασία για την υπογραφή της Σύμβασης. Ο Ι.Φ.Σ. σέβεται τη Σύμβαση και τον Δημόσιο Φορέα- Αναθέτουσα Αρχή του έργου, το οποίο από σήμερα είναι επισκέψιμο στους πολίτες. Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Τατιάνα Καλογιάννη, από την πλευρά της, μεταξύ άλλων, ανέφερε πώς από τη συνάντηση εργασίας για την αξιολόγηση της πορείας του έργου διαπιστώθηκε ότι: «Το έργο  προχωρά σύμφωνα με το συμβατικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του. Φορείς, Δημόσιο και ιδιωτικός τομέας καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι θέλοντας να πετύχουμε τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Εργαζόμαστε από διαφορετικά μετερίζια με κοινό όμως στόχο και η συνεργασία μας αποτελεί παράδειγμα και πρότυπο προς μίμηση».

Επισκέψεις σε έργα του Ε.Π. Ηπείρου 2014-2020 στο πλαίσιο της 3ης Επιτροπής Παρακολούθησης Ε.Π. Ηπείρου



















Στο πλαίσιο της 3ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020 διοργανώθηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Ηπείρου Τεχνική Συνάντηση και επισκέψεις σε συγχρηματοδοτούμενα έργα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος».Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και των υπηρεσιών ΕΣΠΑ, συμμετείχαν στην Τεχνική Συνάντηση (Πέμπτη 9 Νοεμβρίου) και στη συνέχεια συνοδευόμενοι από στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας, επισκέφθηκαν δύο εν λειτουργία έργα που χρηματοδοτούνται από το Ε.Π. Ηπείρου 2014-2020, καθώς και τη μονάδα ΑΣΑ.Πρόκειται για το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ζίτσας και το Πολυδύναμο Κτίριο για τη στέγαση νέων τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στα οποία ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία τους. Στις επισκέψεις παραβρέθηκαν – μεταξύ άλλων- ο Δήμαρχος Ζίτσας κ. Μιχ. Πλιάκος και η πρόεδρος του Τμήματος ΒΕΤ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Αικ. Ψαρροπούλου. Ειδικότερα, :
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ζίτσας – από τα πρώτα που τέθηκαν σε λειτουργία πανελλαδικά- προσφέρει υπηρεσίες ενημέρωσης και υποστήριξης (σχετικά με προγράμματα πρόνοιας – κοινωνικής ένταξης) στους ενδιαφερόμενους πολίτες.Ο προϋπολογισμός της συγχρηματοδοτούμενης πράξης ανέρχεται σε 112.320 ευρώ.Το Πολυδύναμο Κτίριο για τη στέγαση νέων τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  (με τελικό προϋπολογισμό 5.449.195 ευρώ) αφορά στο διώροφο κτήριο για την εξυπηρέτηση των αναγκών του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου, καθώς και την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού για την πλήρη λειτουργικότητά του. Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης, οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συνοδευόμενοι από την Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Περιβάλλοντος κ. Τ. Καλογιάννη, επισκέφθηκαν τη Μονάδα Επεξεργασίας Αστικών Αποβλήτων στο Δήμο Δωδώνης.  Παρουσία του Δημάρχου Δωδώνης κ. Χρ, Ντακαλέτση, της προϊσταμένης της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου κ. Ε. Παπανικολάου και εκπροσώπων της κατασκευάστριας εταιρείας, παρακολούθησαν την εξέλιξη των εργασιών, διατυπώνοντας άκρως θετικά σχόλια για την πορεία του έργου. 

Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ






















Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εκδίδεται η παρούσα Ανακοίνωση, η οποία υπέχει θέση αποκατάστασης Αρχιφύλακα, που υπηρετεί σε Υπηρεσία των Ιωαννίνων.Ο προαναφερόμενος τον Δεκέμβριο του 2016, με αμετάκλητη Απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, αθωώθηκε για τα αδικήματα της άμεσης συνέργειας, από κοινού, σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και της από κοινού κατάχρησης εξουσίας, για τα οποία είχε κατηγορηθεί τον Ιούλιο του 2015, όταν υπηρετούσε σε Υπηρεσία των Ιωαννίνων με το βαθμό του Υπαρχιφύλακα.Η παρούσα Ανακοίνωση εκδίδεται κατ’ εφαρμογή του άρθρου 7 του Ν.2713/1999, κατόπιν αιτήσεως του προαναφερόμενου Αρχιφύλακα.

Ημερήσια Διάταξη Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου
























Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017  και ώρα 12.00 μ. συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης με θέματα ημερήσιας Διάταξης τα εξής:
1. Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου σε εκθέσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018.
2. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, και της Ιεράς Μητρόπολης Δρυινουπόλεως ,Πωγωνιανής & Κονίτσης για την υλοποίηση του έργου: ««Προμήθεια αυτονόμου Φ/Β συστήματος και γεννήτριας πετρελαίου για την ηλεκτροδότηση της Ιεράς Μονής Στομίου» προϋπολογισμού 18.104,00 € (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο ( 2) μελών από την  Περιφέρεια Ηπείρου, με τον αναπληρωτή του, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
3. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και Δήμου Πρέβεζας γιατο έργο «Αντιπλημμυρικά έργα στο Δ.Δ. Βρυσούλας του Δήμου Πρέβεζας» προϋπολογισμού 30.100,00 € (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο ( 2) μελών από την Περιφέρεια Ηπείρου/ Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, με τον αναπληρωτή του,για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
4. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ τηςΠεριφέρειας Ηπείρου/ Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και Δήμου Πρέβεζας γιατο έργο «Κατασκευή οδού αντιπυρικής προστασίας στο Δ.Δ. Στεφάνης –Γ Φάση»προϋπολογισμού 30.000,00 € (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο ( 2) μελών από τηνΠεριφέρεια Ηπείρου/ Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, με τον αναπληρωτή του,για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου Κατασκευή οδού αντιπυρικήςπροστασίας στο Δ.Δ. Στεφάνης –Γ Φάση.
5. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ τηςΠεριφέρειας Ηπείρου/ Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και Δήμου Πρέβεζας γιατο έργο «Ασφαλτόστρωση οδικού τμήματος στο Δ.Δ. Μύτικα του Δήμου Πρέβεζας»προϋπολογισμού 25.000,00 € (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο ( 2) μελών από τηνΠεριφέρεια Ηπείρου/ Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, με τον αναπληρωτή του,για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
6. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ τηςΠεριφέρειας Ηπείρου/ Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και Δήμου Ζηρού για τοέργο «Ασφαλτόστρωση οδικών τμημάτων στο Δ.Δ. Φιλιππιάδας- Τσιμεντόστρωσηαγροτικής οδού (Μπουσούλιζα)-Αντιπλημμυρικά έργα στο Δ.Δ. Τύριας ΔήμουΖηρού» προϋπολογισμού 96.000,00 € (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο ( 2) μελών από τηνΠεριφέρεια Ηπείρου/ Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, με τον αναπληρωτή του,για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
7. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ τηςΠεριφέρειας Ηπείρου και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- ΔυτικήςΜακεδονίας για την υλοποίηση του έργου:« Εργασίες αποκατάστασης ζημιώνχειμάρρων στις θέσεις «Κουβέλι» της Τ.Κ. Βουργαρελίου και «Γιακοβάκη» της Τ.Κ.Κάτω Αθαμανίου του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων», προϋπολογισμού 50.000,00€ και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου με τουςαναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης,


8. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ τηςΠεριφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού/ΕφορείαΑρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθιάς, Γηρομερίου,Φιλιατών και Πάργας για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση Ι.Ν Ταξιαρχών
της Τ.Κ Πετουσίου Δήμου Σουλίου», προϋπολογισμού 85.000,00 € και ορισμό ενός(1) εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου με τον αναπληρωτή του για την ΚοινήΕπιτροπή Παρακολούθησης.
9. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ τηςΠεριφέρειας Ηπείρου/Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, του Υπουργείου Πολιτισμού &Αθλητισμού/Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και της Ιεράς ΜητρόποληςΝικοπόλεως & Πρεβέζης για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση στέγηςΙερού Ναού Γεννήσεως Θεοτόκου Πιστιανών» προϋπολογισμού 16.864,00 € (μεΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου/Περιφερειακή Ενότητα Άρτας με τον αναπληρωτή του για την Κοινή ΕπιτροπήΠαρακολούθησης.
10. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ τηςΠεριφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Κόνιτσας και της Ιεράς ΜητρόποληςΔρυινουπόλεως ,Πωγωνιανής & Κονίτσης για την υλοποίηση του έργου:«Προμήθεια σωλήνων ύδρευσης πολυαιθυλενίου για την ενίσχυση ύδρευσης της Ι.ΜΜολυβδοσκέπαστης»» προϋπολογισμού 11.160,00 € (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1)εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου με τον αναπληρωτή του για την ΚοινήΕπιτροπή Παρακολούθησης.
11. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ τηςΠεριφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Πρέβεζας για την υλοποίηση του έργου:«Προμήθεια αντλητικού και υλικών εξοπλισμού γεώτρησης για την εξυπηρέτησηκτηνοτροφικών μονάδων Ωρωπού του Δήμου Πρεβέζας», προϋπολογισμού14.198,00 €, και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου με τουςαναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης
12. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ τηςΠεριφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Πωγωνίου για την υλοποίηση του έργου:«Προμήθεια σωλήνων ύδρευσης PE Φ40/16 και υδραυλικών υλικών για την ύδρευσητων κτηνοτροφικών μονάδων του Δήμου Πωγωνίου»)», προϋπολογισμού 14.198,00€, και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου με τουςαναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
13. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ τηςΠεριφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Δωδώνης για την υλοποίηση τουέργου: «Ανακατασκευή λιθοδομών αντιστήριξης στην Τ.Κ Βαρλαάμ της ΠΕΙωαννίνων», προϋπολογισμού 70.000,00 €, και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων απότην Περιφέρεια Ηπείρου με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
14. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ τηςΠεριφέρειας Ηπείρου και του ΤΟΕΒ Κρύας Λαψίστας για την υλοποίηση του έργου:«Προμήθεια σωλήνων PVC Φ 140-Φ160/16atm για αντικατάσταση κάθετων δικτύωνάρδευσης του ΤΟΕΒ Κρύας- Λαψίστας», προϋπολογισμού 24.800,00 €, και ορισμόδύο (2) εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου με τους αναπληρωτές τους γιατην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
15. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ τηςΠεριφέρειας Ηπείρου/ και του Γ.Ο.Ε.Β. Πεδιάδας Άρτας για την υλοποίηση τουέργου: «Αποκατάσταση ζημιών πρανών τάφρων πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού40.000,00 €, και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου/Περιφερειακή Ενότητα Άρτας με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή ΕπιτροπήΠαρακολούθησης.
16. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ τηςΠεριφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων για την υλοποίηση τουέργου: «Προμήθεια υλικών για την αποκατάσταση στέγης στο καταφύγιοΠραμάντων», προϋπολογισμού 24.800,00 €, και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων απότην Περιφέρεια Ηπείρου με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή ΕπιτροπήΠαρακολούθησης.
17. Τροποποίηση της υπογραφείσας Π.Σ. μεταξύ Περιφέρεια Ηπείρου και του Δ.Σουλίου για το έργο: «Αποχέτευση εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων ΠαραμυθιάςΚαρυωτίου Δ. Σουλίου».
18. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου τροποποίησης απόφασης(ΑΕΠΟ) που αφορά στην πτηνοτροφική μονάδα ( έργο υποκατηγορίας Α2 , ομάδας4 7ης, α/α 1), δυναμικότητας 74.800 πτηνών κρεατοπαραγωγής, (αύξησηδυναμικότητας από 35.000 σε 74.800 πτηνά) εγκατεστημένη στη θέση «Χάσια» τηςΤ.Κ. Κομποτίου του Δ. Νικολάου Σκουφά, Π.Ε. Άρτας ( υπαγωγή στην οδηγία IED).Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι οΆγγελος Κάκκος & Ευστράτιος Κάκκος.(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & ΧωρικούΣχεδιασμού Π.Η.).
19. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου τροποποίησης απόφασης(ΑΕΠΟ) που αφορά στην πτηνοτροφική μονάδα ( έργο υποκατηγορίας Α2 , ομάδας7ης, α/α 1), δυναμικότητας 40.000 πτηνών, η οποία είναι εγκατεστημένη στη θέση«Λειβαδάκια» της Τ.Κ. Αγίου Σπυρίδωνα του Δ. Αρταίων ( υπαγωγή στην οδηγίαIED). Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότηταςείναι ο Απόστολος Κώτσης.(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & ΧωρικούΣχεδιασμού Π.Η.).
20.Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης ΠεριβαλλοντικώνΕπιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. τουέργου (υποκατηγορίας Α2, ομάδα 10η, α/α 5 Υποκατηγορία Β, ομάδα 9η, α/α 201):«Ίδρυση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας βιορευστά- βιοέλαια, ισχύος 1MW, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «τεμ. 34 – ΑναδασμούΠηγαδούλια Ντόλιανη της Τ.Κ. Πηγαδούλια του Δ. Φιλιατών , Π. Ε. Θεσπρωτίας.Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι ηεταιρεία: «THESPROTIA SOLAR- ΣΕΡΙΔΗΣ ΜΙΧ. ΑΡΣΕΝΙΟΣ».(εισήγηση Δ/νσηΠεριβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
21. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης ΠεριβαλλοντικώνΕπιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε.επέκτασης και λειτουργίας του έργου (υποκατηγορίας Α2, ομάδα 9η, α/α87)Λειτουργία μονάδας παραγωγής ασφαλτομίγματος, εγκατεστημένη στη θέσηΜπόιδα –Μαυρή», Τ.Κ. Θεσπρωτικού Δ. Ζηρού, Π.Ε. Πρέβεζας. Φορέας
πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία:«ΜΑΚΗΣ ΑΤΕΕ».(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
22.Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης ΠεριβαλλοντικώνΕπιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου (υποκατηγορίας Α2, ομάδα 7η, α/α 1): Λειτουργίαπτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 27.000 πτηνών πάχυνσης η οποία είναιεγκατεστημένη στη θέση «ΔΡΑΓΑΝΑ» της Τ.Κ. Κομποτίου του Δ. ΝικολάουΣκουφά, Π.Ε. Άρτας. Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι οι Μπακογιάννη Γεωργία & Μπακογιάννη βασιλική.(εισήγησηΔ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
23.Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης ΠεριβαλλοντικώνΕπιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο (υποκατηγορίας Α2, ομάδα 12η, α/α 6): «Σταθμόςκινητής τηλεφωνίας, με κωδική ονομασία θέσης «ΕΛΕΟΥΣΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΜΕΤΑΦΟΡΑ 1005202»κοινή χρήση με την εταιρεία «WIND ΕΛΛΑΣΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕΒΕ»Δ.Ε. Πασσαρώνος, Δ. Ζϊτσας, Π.Ε. Ιωαννίνων.(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
24.Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης ΠεριβαλλοντικώνΕπιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου(υποκατηγορίας Α2, ομάδα 12η, α/α 3): «Εγκατάσταση και λειτουργία ασύρματουκόμβου, θέση «Φαρμακουβούνι Β» και κωδικό αριθμό θέσης 3006181, Δ. ΦιλιατώνΠ.Ε. θεσπρωτίας. Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή τηςδραστηριότητας είναι εταιρεία «DIGEA – ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ A.E.» .(εισήγησηΔ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
25.Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης ΠεριβαλλοντικώνΕπιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου(υποκατηγορίας Α2, ομάδα 12η, α/α 3): «Εγκατάσταση και λειτουργία ασύρματουκόμβου, θέση «ΓΡΑΝΙΤΣΟΠΟΥΛΑ» και κωδικό αριθμό θέσης 3006043, Δ.Ζίτσας Π.Ε. Ιωαννίνων. Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή τηςδραστηριότητας είναι εταιρεία «DIGEA – ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ A.E.»..(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
26.Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης ΠεριβαλλοντικώνΕπιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου(υποκατηγορίας Α2, ομάδα 12η, α/α 3): «Αναβάθμιση – εκσυγχρονισμός τουκέντρου εκπομπής, στη θέση με κωδική ονομασία «ΛΑΚΚΑ ΣΟΥΛΙ» και κωδικόαριθμό θέσης 3006054, Δ. Δωδώνης Π.Ε. Ιωαννίνων. Φορέας πραγματοποίησηςκαι λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι εταιρεία «DIGEA –ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ A.E.». .(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & ΧωρικούΣχεδιασμού Π.Η.).
27.Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης ΠεριβαλλοντικώνΕπιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου(υποκατηγορίας Α2, ομάδα 12η, α/α 3): «Εκβάθυνση προστασία και έργα παραβολήςσκαφών στο κανάλι Νεοχωρίουτης Δ.Ε. Αράχθου, Δ. Νικολάου Σκουφά. Π.Ε.Άρτας. Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότηταςείναι η Περιφέρεια Ηπείρου, Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Άρτας. .(εισήγησηΔ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
28.Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης ΠεριβαλλοντικώνΕπιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου(υποκατηγορίας Α2, ομάδα 12η, α/α 6): «Εγκατάσταση και λειτουργία ασύρματουκόμβου, στη θέση «Πλησίον οικισμού Μεσούντα», της Τ.Κ. Μεσούντας, Δ.Ε.Αθαμανίας, του Δ. Κεντρικών Τζουμέρκων, της Π.Ε. Άρτας, της ΠεριφέρειαςΗπείρου (κωδικός και ονομασία:2422422 ΜΕΣΟΥΝΤΑ ΑΡΤΑΣ). Φορέαςπραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η «RURALCONNECT ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ Α.Ε.Ε.Σ.».(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος &Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
29.Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης ΠεριβαλλοντικώνΕπιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου(υποκατηγορίας Α2, ομάδα 12η, α/α 6): «Εγκατάσταση και λειτουργία ασύρματουκόμβου, στη θέση «Πλησίον οικισμού Θεοδώριανα», της Τ.Κ. Θεοδωριανών, Δ.Ε.Αθαμανίας, του Δ. Κεντρικών Τζουμέρκων, της Π.Ε. Άρτας, της Περιφέρειας Ηπείρου (κωδικός και ονομασία:242248 ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ).Φορέας πραγματοποίησηςκαι λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η «RURAL CONNECTΕΥΡΥΖΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ Α.Ε.Ε.Σ.».(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & ΧωρικούΣχεδιασμού Π.Η.).
30.Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου τροποποίησης της ΜΠΕ καιέναρξη διαβούλευσης του έργου (Υποκατηγορίας Α2), που αφορά σε χοιροτροφικήμονάδα, δυναμικότητας από 150 χοιρομητέρες σε 280, εγκατεστημένη καιλειτουργούσα στη θέση «Λάκκα Τσιστίλι» της Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου του Δ. Ζηρού,Π.Ε. Πρέβεζας. Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή τηςδραστηριότητας είναι η εταιρεία «Έξαρχος Νικόλαος & Υιοί Ο.Ε.».(εισήγηση Δ/νσηΠεριβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
31. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης ΠεριβαλλοντικώνΕπιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου(υποκατηγορίας Α2, ομάδα 1η, α/α 5): «Κατασκευή κόμβου επί της Ε.Ο. Πρέβεζας –Ηγουμενίτσας στη διακλάδωση Βράχου Δ.Ε. Ζαλόγγου, του Δ. Πρέβεζας/Π.Ε.Πρέβεζας. Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή τηςδραστηριότητας είναι η Περιφέρεια Ηπείρου /Δ/νση Τεχνικών Έργων.(εισήγησηΔ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
32.Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της Στρατηγικής Μελέτης ΠεριβαλλοντικώνΕπιπτώσεων (ΣΜΠΕ): 1η Αναθεώρηση Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροήςποταμών Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου (EL 05).(εισήγηση Δ/νσηΠεριβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).



















Δεν υπάρχουν σχόλια: