ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Δήμος Ηγουμενίτσας : Κέντρο Κοινότητας στο πλαίσιο του Π.Ε.Π. Ηπείρου 2014-2020



Οι λέξεις δεν έχουν σημασία όταν αναγνωρίζεις τις προθέσεις.: ( Ιζαμπέλ Αλιέντε )


…ΘΕΜΑΤΑ …14-11-2017


Δήμος Ηγουμενίτσας : Κέντρο Κοινότητας στο πλαίσιο του Π.Ε.Π. Ηπείρου 2014-2020


































Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο του Π.Ε.Π. Ηπείρου 2014-2020, ως δικαιούχος φορέας, ξεκίνησε τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας. Στόχος της δομής είναι να αποτελέσει το πρώτο σημείο υποδοχής των ωφελουμένων για την καταγραφή, κατεύθυνση, παραπομπή και διασύνδεσή τους με τα κοινωνικά προγράμματα, αλλά και με υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.Το Κέντρο Κοινότητας παρέχει μια ολιστική υποστήριξη στους ωφελούμενους για την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων, καθώς και την προώθηση στην απασχόληση. Προσφερόμενες υπηρεσίες είναι:
α) Υποδοχή-Ενημέρωση-Υποστήριξη των πολιτών,
β) Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές και
γ) Παροχή υπηρεσιών για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και διασφάλιση της κοινωνικής ένταξης των ωφελουμένων. 
Ωφελούμενοι μπορούν να είναι οι πολίτες που κατοικούν στον Δήμο Ηγουμενίτσας και κατά προτεραιότητα οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, μετανάστες, δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, αιτούντες άσυλο, ΑμεΑ, Ρομά και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας: http://www.igoumenitsa.gr/el/gia-ton-dimoti/koinoniki-pronoia/kkdimg   .

Δήμος Ηγουμενίτσας : Κοινωνικό Παντοπωλείο


































Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο του Π.Ε.Π. Ηπείρου 2014-2020, ως δικαιούχος φορέας, ξεκίνησε τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείο. Το πρόγραμμα αποτελεί μετεξέλιξη της δράσης «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας», που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΕΠΑΝΑΔ 2007-2013.Στόχος της δράσης είναι η δωρεάν διανομή σε τακτική βάση τροφίμων, ειδών παντοπωλείου, ειδών ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένων προϊόντων, ειδών ένδυσης και υπόδησης, βιβλίων, cd κλπ., σε ωφελούμενα άτομα που τα έχουν ανάγκη.Ωφελούμενοι μπορούν να είναι άτομα ή νοικοκυριά που διαμένουν στον Δήμο Ηγουμενίτσας, καθώς και οι νόμιμα διαμένοντες πολίτες 3ων χωρών ή ανιθαγενών, τα οποία βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται απ’ αυτή, καθώς και οι δικαιούχοι/αιτούντες διεθνούς προστασίας.Τα είδη που θα παρέχονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, θα εξασφαλίζονται από χορηγίες και δωρεές από τοπικές επιχειρήσεις, αλλά και από τους πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν.ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Βασική προϋπόθεση ένταξης είναι οι ωφελούμενοι να μην είναι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ (βλ. Οδηγός Εφαρμογής & Λειτουργίας Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών).Ο Δήμος Ηγουμενίτσας καλεί όλους τους πολίτες να στηρίξουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο, προσφέροντας ό,τι μπορούν σε είδη που δέχεται η Δομή, βοηθώντας έμπρακτα τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας:http://www.igoumenitsa.gr/en/gia-ton-dimoti/koinoniki-pronoia/kddimgoym  .

Δήμος Ηγουμενίτσας : Κοινωνικό Φαρμακείο


































Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο του Π.Ε.Π. Ηπείρου 2014-2020, ως δικαιούχος φορέας, ξεκίνησε τη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου. Το πρόγραμμα αποτελεί μετεξέλιξη της δράσης «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας», που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΕΠΑΝΑΔ 2007-2013.Στόχος της δράσης είναι η δωρεάν παροχή φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες των μόνιμων κατοίκων. Ωφελούμενοι μπορούν να είναι άτομα ή νοικοκυριά που διαμένουν στον Δήμο Ηγουμενίτσας, καθώς και οι νόμιμα διαμένοντες πολίτες 3ων χωρών ή ανιθαγενών, τα οποία βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται απ’ αυτή (π.χ. ωφελούμενοι του Κ.Ε.Α. και του Τ.Ε.Β.Α., ανασφάλιστοι) , καθώς και οι δικαιούχοι/αιτούντες διεθνούς προστασίας.Τα δωρεάν φάρμακα, το υγειονομικό υλικό και τα παραφαρμακευτικά προϊόντα της Δομής θα εξασφαλίζονται μέσω συγκεκριμένων συνεργασιών με τα τοπικά φαρμακεία, με την κινητοποίηση των συλλογικών φορέων, αλλά και με τη συμμετοχή των πολιτών.ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Η χορήγηση φαρμάκων θα γίνεται κατόπιν προσκόμισης ιατρικής συνταγής / γνωμάτευσης.Ο Δήμος Ηγουμενίτσας καλεί όλους τους πολίτες να στηρίξουν το Κοινωνικό Φαρμακείο, δωρίζοντας φάρμακα ή υγειονομικό υλικό που δεν έχουν ανάγκη και δεν έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους, ώστε να μπορέσει να βοηθηθεί ένας συνάνθρωπός μας.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ –NEWS
«Hellenic Police Running Team» με ενενήντα αστυνομικούς - δρομείς στον χθεσινό 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας





























Ενενήντα (90) αστυνομικοί, όλων των βαθμών, από διάφορες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, συμμετείχαν χθες (Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017) στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.Οι αστυνομικοί δρομείς έδωσαν δυναμικό «παρών», απαρτίζοντας την «Hellenic Police Running Team», συμμετέχοντας στην κλασσική διαδρομή των (42.195) μέτρων του Μαραθωνίου.Παράλληλα εθελοντές αστυνομικοί, από την Υπηρεσία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, προσέφεραν τιμητικά τις υπηρεσίες τους στο «σταντ» ανεφοδιασμού των αθλητών, στο 22ο χιλιόμετρο της κλασικής διαδρομής.Η εμφάνιση - φανέλα της «Hellenic Police Running Team» ήταν προσφορά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) και Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) .Σημειώνεται επίσης ότι για την ομαλή διεξαγωγή του 35ου Μαραθώνιου διατέθηκαν σε μέτρα τροχαίας, τάξης και ασφάλειας περισσότεροι από (800) αστυνομικοί.
Συλλήψεις τεσσάρων αλλοδαπών για διωκτικά έγγραφα
Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 48ωρο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τέσσερις αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα. Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
           Χθες (13-11-2017) το πρωί στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ρεθύμνου, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.
           Την 12-11-2017 το απόγευμα στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πολυγύρου Χαλκιδικής, ποινής φυλάκισης πέντε μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Επιπλέον, σε βάρος του 28χρονου, σχηματίσθηκε δικογραφία για ψευδή ανώμοτη κατάθεση, διότι όπως διαπιστώθηκε είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία ταυτότητας.
           Χθες (13-11-2017) το βράδυ στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, ποινής φυλάκισης έντεκα μηνών, για κλοπή και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
           Σήμερα (14-11-2017) μετά τα μεσάνυχτα στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 41χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τρείς καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πύργου, συνολικής ποινής φυλάκισης τριών μηνών και δέκα ημερών, για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. .Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
Συνελήφθη 53χρονος υπήκοος Αλβανίας στην Ιόνια Οδό, για παράνομη μεταφορά ενός 40χρονου ομοεθνούς του, μη νόμιμου μετανάστη
Επιπρόσθετα, σε βάρος του  40χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και παραβάσεων της νομοθεσίας περί όπλων.Συνελήφθη, χθες (13-11-2017) το μεσημέρι στην Ιόνια Οδό ( στον κόμβο Αγγέλη Άρτας) από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Άρτας, ένας 53χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη μεταφορά ενός ομοεθνούς του, μη νόμιμου μετανάστη καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα.  Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο, ο 53χρονος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προς το εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό την Αθήνα, έναν 40χρονο ομοεθνή του, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα. Επιπρόσθετα, από τον περαιτέρω έλεγχο των στοιχείων τους διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 40χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 13ου Τακτικού Ανακριτή Πρωτοδικείου Αθηνών καθώς και απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και παραβάσεων της νομοθεσίας περί όπλων.Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη παράνομη μεταφορά, κατασχέθηκε.Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί  το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ηρωίνης στην Άρτα
Συνελήφθη, χθες (13-11-2017) αργά το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 45χρονος ημεδαπός, διότι σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (1,08) γραμμαρίων.






















Δεν υπάρχουν σχόλια: