ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ανακοίνωση για την επίσκεψη Αντιπροσωπείας Συνταξιούχων στην Περιφέρεια Ηπείρου



Η πραγματική ευτυχία στηρίζεται στις αισθήσεις και η αρετή δεν ικανοποιεί καμιά από αυτές.: ( Μαρκήσιος Ντε Σαντ )


…ΘΕΜΑΤΑ …08-10-2017


…...από Ολγα Ντρίκου  : 






























Σας παρακαλώ μια έκκληση να πάει όσο περισσότεροι άνθρωποι μπορούν στο σημείο που είδε κάποιος τον αδερφό μου... Πρέπει να πάνε όσοι περισσότεροι μπορούν…..
Σας παρακαλώ...Ψάχνουν και δεν μπορούν να τον βρουν...    

Ανακοίνωση για την επίσκεψη Αντιπροσωπείας Συνταξιούχων στην Περιφέρεια Ηπείρου













 





Η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου, έχει αποδείξει επανειλημμένα και έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τους συνταξιούχους. Κατανοεί απόλυτα και συμπαρίσταται στα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν,  πέραν όμως της ηθικής στήριξης που μπορεί και παρέχει στα αιτήματά τους, δεν έχει θεσμική αρμοδιότητα για να βελτιώσει το νομοθετικό πλαίσιο που διαμορφώνεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Ήταν και είναι πάντα ανοικτή σε συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων στο πλαίσιο του αμοιβαίου σεβασμού και της συνεργασίας που πρέπει να υπάρχει ανάμεσά τους. Η Περιφέρεια δεν μπορεί να χρησιμοποιείται όμως σε κάθε διαμαρτυρία κατά κυβερνητικών μέτρων και αποφάσεων, ως «ντεκόρ» για επίδειξη κομματικής «ισχύος» από τους ίδιους κάθε φορά συνδικαλιστές, ορισμένοι εκ των οποίων αμαύρωσαν σήμερα με τη συμπεριφορά τους  και την ειρηνική κινητοποίηση των συνταξιούχων, επιχειρώντας χωρίς καμία προσυνεννόηση να διακόψουν την σε εξέλιξη  προγραμματισμένη σύσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων,  η οποία αντικαθιστούσε τον ευρισκόμενο στο εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους Περιφερειάρχη. Το υβρεολόγιο που ακολούθησε στην είσοδο της Περιφέρειας, αποδεικνύει και τη στόχευση εκείνων που θεωρούν ότι μπορούν να καθοδηγούν τους συνταξιούχους.Στόχος τους ήταν τελικά να προκαλέσουν και όχι η κατάθεση των, κατά τ΄ άλλα,  δίκαιων αιτημάτων τους.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - Α Π Ο Φ Α Σ Η : ΘΕΜΑ: «Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις» 






















 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
 Έχοντας υπόψη
1.         Τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ.2 του Ν.2696/99 (Α-57)«περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».
2.         Τις διατάξεις του Π.Δ. 208/2001 (Α-164) « Αναδιάρθρωση, σύσταση, οργάνωση και λειτουργία Υπηρεσιών Τροχαίας Ελληνικής Αστυνομίας».
3.         Την  υπ’ αριθ. 6736/17/1981444  από 03-10-2017 αναφορά του Τ.Τ. Ηγουμενίτσας και αποσκοπώντας στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στην περιοχή τοπικής αρμοδιότητας μας, λόγω διεξαγωγής αγώνα τριάθλου την 8 Οκτωβρίου 2017 στην πόλη της Ηγουμενίτσας.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ 
 1.        Τις κατωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για την ασφαλή διέλευση των αθλητών από την  οριοθετημένη περιοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στην οποία θα διεξαχθεί ο αγώνας τριάθλου, την Κυριακή 08-10-2017 από 08:00΄ ώρα έως 12:30΄ ώρα της ιδίας:
α) Απαγόρευση  κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της οδού Ειρήνης και Φιλίας, καθώς και της Δημοτικής οδού Ηγουμενίτσας – Δρεπάνου έως τη συμβολή της με το τέρμα  του ποδηλατοδρόμου.
β)  Καθορισμός σε διπλής κατεύθυνσης κυκλοφορίας της οδού Γραικού, για την εξυπηρέτηση των οχημάτων που κινούνται από την Ν. Σελεύκεια και Σαγιάδα προς Ηγουμενίτσα και αντίστροφα.
γ) Αλλαγή κατεύθυνσης κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού  Εθν. Αντιστάσεως (λωρίδα με κατεύθυνση προς Μαυρούδι), από το ύψος της οδού Γραικού έως και την αρχή του  ποδηλατοδρόμου Ηγουμενίτσας.
δ) Απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας της οδού Εθν. Αντιστάσεως (λωρίδα με κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα), από το ύψος του οδού Γραικού έως την αρχή του ποδηλατοδρόμου Ηγουμενίτσας.
ε) Απαγόρευση στάθμευσης επί της οδού Ειρήνης και Φιλίας.
2.         Το χρονικό διάστημα των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (απαγόρευση κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων), δύναται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, καθώς και να μην εφαρμοσθούν, εφόσον οι κυκλοφοριακές ανάγκες  επιβάλλουν τούτο, κατά την κρίση του επικεφαλής των μέτρων Αξιωματικού του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας.
3.         Από την τοποθέτηση των πινακίδων οδικής σήμανσης, τη διαγράμμιση οδοστρωμάτων, καθώς και τις υποδείξεις – σήματα των Τροχονόμων, οι παραβάτες της Απόφασης αυτής διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του  Ν.2696/99 (Α-57)«περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ : ΗΛΙΑΣ ΝΤΟΝΤΗΣ , ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 

Περιφέρεια Ηπείρου : Ανακοίνωση για το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων
























Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, και Ηπειρώτης δυστυχώς στην καταγωγή, κ. Θάνος Βούρδας, συνεχίζει να ακολουθεί προσωπική στρατηγική στο θέμα του αεροδρομίου Ιωαννίνων.  Για δεύτερη φορά συγκαλεί  σύσκεψη φορέων  την ερχόμενη Δευτέρα, στις 5 το απόγευμα στο Υπουργείο, στην οποία είναι φανερό ότι δεν επιθυμεί την παρουσία της Περιφέρειας.Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κλήθηκε στη σύσκεψη την Πέμπτη το μεσημέρι μετά από έντονη διαμαρτυρία και τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το γραφείο του,  ύστερα από πληροφορίες ότι είχαν σταλεί προ ημερών προσκλήσεις σε άλλους φορείς της πόλης των Ιωαννίνων. Ο Γ.Γ. αρνήθηκε μάλιστα να μεταθέσει κατά δύο 24ωρα τη σύσκεψη προκειμένου να επιστρέψει ο Περιφερειάρχης από την Διεθνή Έκθεση της Anuga, απουσία που ήταν προγραμματισμένη εδώ και μήνες, κάτι που προφανώς γνώριζαν και οι εμπνευστές της σύσκεψης.   Είναι προφανές ότι επιθυμεί η σύσκεψη να γίνει σε «αποστειρωμένο» και «ασφαλές» για τον ίδιο περιβάλλον. Γιατί γνωρίζει ότι με την παρουσία του Περιφερειάρχη θα έπρεπε να δώσει εξηγήσεις για το αν διέταξε έρευνα- όπως είχε δηλώσει- για τους υπαίτιους που έλυσαν την σύμβαση με τον ανάδοχο για τον εφοδιασμό με καύσιμα των αεροσκαφών στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων (και ποια είναι τα αποτελέσματά της) και βέβαια γιατί δεν προχωρά το ζήτημα των μόνιμων εγκαταστάσεων.  Ο κ. Γενικός Γραμματέας, με τη στάση του:
.Προσβάλει όμως το θεσμό της Περιφέρειας.
.Παραβλέπει το γεγονός ότι η Περιφέρεια Ηπείρου, ήταν εκείνη που την περασμένη άνοιξη ανέλαβε και υλοποίησε σε ταχύτατο χρόνο απαραίτητα έργα στο χώρο του Αεροδρομίου, ώστε να έχει αξιοπρεπή εμφάνιση. Έτσι αποφεύχθηκε η δυσφήμιση της Ηπείρου, των Ιωαννίνων, αλλά και του ιδίου ως πολιτικού προϊσταμένου της Υ.Π.Α.. 
.Εξακολουθεί να αγνοεί ότι το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, δεν είναι υπόθεση μόνο του Δήμου Ιωαννιτών, αλλά και του Δήμου Ζίτσας, στον οποίο ανήκει κατά το ήμισυ και βεβαίως έχει περιφερειακή διάσταση, καθώς είναι το μοναδικό αεροδρόμιο εντός των γεωγραφικών ορίων της Ηπείρου.
. Η στάση του κ. Θ. Βούρδα, οφείλει να προβληματίσει και την Κυβέρνηση που εκπροσωπεί, στο κατά πόσο συνάδει με το επικείμενο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο που προγραμματίζεται στα Ιωάννινα και για το οποίο επιδιώκει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και την ευρύτερη σύνθεση θέσεων και προτάσεων για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τον τόπο, ένα από τα οποία είναι και το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν σε κλοπές γεωργικών εργαλείων, μηχανημάτων και εξαρτημάτων από αγροκτήματα σε χωριά του κάμπου της Άρτας






















Για την υπόθεση, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 44, 17, 16 και 15 ετών, μέλη της συμμορίας .Εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής είκοσι πέντε (25) υποθέσεις κλοπών  και διαρρήξεων σε αγροκτήματα.Επίσης, συνελήφθη και ένας 38χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης επιχείρησης εμπορίας παλαιών σιδήρων ( scrap ), κατηγορούμενος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος ενώ έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία δύο ακόμη ημεδαπών, 18 και 17 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν ως μέλη της συμμορίας στη διάπραξη των κλοπών .Στο πλαίσιο ερευνών, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων .Στα ίχνη και στη συνακόλουθη εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας ημεδαπών, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν σε κλοπές γεωργικών εργαλείων, μηχανημάτων και εξαρτημάτων από αγροκτήματα σε χωριά του κάμπου της Άρτας, οδήγησε η ανάλυση του τρόπου δράσης και η συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας. Για την υπόθεση, συνελήφθησαν ως μέλη της συμμορίας, τέσσερα άτομα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας με τη συνδρομή αστυνομικών  της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, που έλαβε χώρα πρωινές ώρες χθες (07-10-2017), σε διάφορες περιοχές της Άρτας.Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς, ηλικίας 44, 17, 16 και 15 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της παράβασης του Νόμου περί Όπλων.Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη και ένας 38χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης επιχείρησης εμπορίας παλαιών σιδήρων (scrap), σε βάρος του οποίου έχει σχηματιστεί δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος ενώ επιπρόσθετα έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία δύο ακόμη ημεδαπών, ηλικίας 18 και 17 ετών, μελών της σπείρας.Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι δράστες, οι οποίοι συνδέονται συγγενικά μεταξύ τους, σχημάτισαν εγκληματική ομάδα, ενεργώντας από τον Μάιο του 2017, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους, από τη διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων σε αγροκτήματα σε χωριά του κάμπου της Άρτας.Αναλυτικότερα, οι ανωτέρω διαρρήξεις διαπράχθηκαν από τα μέλη της ομάδας, με την ίδια ή διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, με τον ίδιο τρόπο (modus operandi ), ήτοι παραβιάζοντας τις αποθήκες των αγροτεμαχίων,  από τις οποίες αφαιρούσαν κυρίως γεωργικά εργαλεία και μηχανήματα είτε παραβιάζοντας σταθμευμένα στα αγροτεμάχια αυτοκίνητα (τρακτέρ – Ι.Χ. αυτοκίνητα), από τα οποία αφαιρούσαν διάφορα εξαρτήματά τους.Συγκεκριμένα, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι κατά τη διάρκεια της δράσης τους, ενεπλάκησαν, σε τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων σε αγροκτήματα σε χωριά του Κάμπου της Άρτας (Φιλοθέη, Κωστακιοί, Καλαμιά, Καλογερικό, Λουτρότοπος, Κιρκιζάτες, Γραβριά, Περάνθη, Ράχη, Χαλκιάδες, Καμπή, Άγιος Σπυρίδωνας, Γλυκόριζο, Αμφιθέα κ.α.) και συγκεκριμένα σε:
           είκοσι κλοπές από αποθήκες αγροτεμαχίων, κατά τις οποίες αφαίρεσαν   γεωργικά εργαλεία και μηχανήματα (τροχούς, χορτοκοπτικά και ποτιστικά μηχανήματα, αλυσοπρίονα, ηλεκτροσυγκολλήσεις, μικροεργαλεία, πριόνια, κλαδευτήρια, μοτέρ, μπαταρίες κ.α.).
           τρεις κλοπές από αποθήκες αγροτεμαχίων, κατά τις οποίες αφαίρεσαν δύο καραμπίνες και άλλα αντικείμενα.
           δύο κλοπές από σταθμευμένα σε αγροκτήματα αυτοκίνητα, από τα οποία αφαίρεσαν διάφορα εξαρτήματα (μπαταρίες, ιμάντες, φανάρια, κλειδιά κ.α.).
Επίσης, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες μεταπωλούσαν τα κλοπιμαία αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος ενώ επίσης διαπιστώθηκε ότι μετέβαιναν και σε επιχείρηση εμπορίας παλαιών σιδήρων (scrap), ιδιοκτησίας του 38χρονου συλληφθέντα, όπου και πωλούσαν μέρος των κλοπιμαίων.Σε διαδοχικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια των συλληφθέντων σε διάφορες περιοχές της Άρτας καθώς και στην παραπάνω επιχείρηση, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων, τα οποία και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους και συγκεκριμένα:
           τρία αλυσοπρίονα
           δύο χορτοκοπτικά μηχανήματα
           δύο βαριοπούλες
           τέσσερα ζαντολάστιχα
           τρία ηλεκτρικά δραπανοκατσάβιδα
           μία καραμπίνα και δώδεκα φυσίγγια cal 12
           ένα μεταλλικό τσεκούρι
           ένας τροχός
           μία συσκευή dvd player
           χάλκινο καζάνι, χάλκινες ψεκαστήρες και χάλκινα οικιακά σκεύη
           καλώδια χαλκού
           διαρρηκτικά εργαλεία και εξοπλισμός (πένσες, κατσαβίδια, κάβουρας, πολυγωνικά κλειδιά, σκύλα).
Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκε και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης  και μεταφοράς των προϊόντων των κλοπών.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.






          












Δεν υπάρχουν σχόλια: