ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Συμμετοχή των πολιτών στην διαμόρφωση Προϋπολογισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας



Το λογικό κι ο έρωτας ποτέ τους δεν ταιριάξαν…: ( Κοσμάς Πολίτης )


…ΘΕΜΑΤΑ …07-10-2017


Συμμετοχή των πολιτών στην διαμόρφωση Προϋπολογισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας























Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλοντας να ενισχύσει την συμμετοχή των πολιτών στη συνδιαμόρφωση των πολιτικών του Δήμου, προχωρά στην εφαρμογή ενός νέου μοντέλου πολιτειακής οργάνωσης, κατά το οποίο ο πολίτης, άμεσα, είτε ως άτομο, είτε μέσω ομάδων πολιτών, συλλόγων ή φορέων θα έχει λόγο στη διαμόρφωση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του Δήμου μας.  Στόχος της εφαρμογής είναι η ενθάρρυνση των πολιτών προκειμένου να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία λήψης αποφάσεων που αφορούν στη βελτίωση της καθημερινότητας και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τον Δήμο προς τους κατοίκους.Για τον λόγο αυτό απευθύνουμε προς τους πολίτες ανοιχτή πρόσκληση για την υποβολή σχεδίων / προτάσεων / έργων / δράσεων  έως και την 10η Νοεμβρίου 2017. Οι προτάσεις θα αποσταλούν ηλεκτρονικά είτε μέσω e-mail (info@igoumenitsa.gr), είτε συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα στην ιστοσελίδα του Δήμου (http://igoumenitsa.gr/el/gia-ton-dimoti/sxetika/sympropyp ) . Οι προτάσεις θα πρέπει να είναι ρεαλιστικές, κοστολογημένες να υπάγονται στις αρμοδιότητες του Δήμου και να έχουν ανώτατο όριο προϋπολογισμού το ποσό των 50.000 ευρώ ανά πρόταση. Μετά το πέρας της υποβολής η Επιτροπή Διαβούλευσης θα εξετάσει τις προτάσεις και οι επικρατέστερές θα ενσωματωθούν στον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2018. Το πιλοτικό εγχείρημα θα εφαρμοστεί σταδιακά, με τον συνολικό  προϋπολογισμό για το έτος 2018 να ανέρχεται στις 100.000 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες για την υποβολή των προτάσεων μπορούν να βρουν οι Δημότες στην Ιστοσελίδα του Δήμου (http://igoumenitsa.gr/el/gia-ton-dimoti/sxetika/sympropyp).
Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Παναγιώτα Σούρλα

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
Εντοπίστηκαν σε κρύπτη σε δύσβατη και δασώδη περιοχή στο Μαυρόπουλο Ιωαννίνων, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, εκκλησιαστικά αντικείμενα - κειμήλια



























Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση.Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου και του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, εντοπίστηκαν σε κρύπτη  σε δύσβατη και δασώδη περιοχή στο Μαυρόπουλο Ιωαννίνων, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, δύο σακίδια με εκκλησιαστικά αντικείμενα – κειμήλια.Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και περισυνέλεξαν χθες (06-10-2017) το μεσημέρι στην ανωτέρω περιοχή κρυμμένα σε πυκνόφυτη βλάστηση, τα δύο υφασμάτινα σακίδια που περιείχαν:
           καντήλι Αγίας Τράπεζας με βάση,
           τρικέρι και δύο μυροδοχεία,
           θυμιατό και λιβανιστήρι,
           σταυρό αγιασμού,
           ιερό αρτοφόριο Αγίας Τράπεζας,
           δύο κηροπήγια και τέσσερις καντήλες.
Τα παραπάνω αντικείμενα κατασχέθηκαν, ενώ η έρευνα για την προέλευση και εκτίμησή τους βρίσκεται σε εξέλιξη.Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου.
Συλλήψεις τριών ατόμων για διωκτικά έγγραφα στην Ηγουμενίτσα
Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τρία άτομα, για διωκτικά έγγραφα.
Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
           Χθες το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen. Από τον περεταίρω έλεγχο των στοιχείων του προέκυψε επιπρόσθετα  ότι σε βάρος του  εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Αθηνών, για τα αδικήματα της ληστείας, κλοπής, απειλής και παραβάσεων της Νομοθεσίας περί όπλων και αλλοδαπών.
           Χθες το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen. Από τον περεταίρω έλεγχο των στοιχείων του προέκυψε επιπρόσθετα  ότι σε βάρος του  εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης επτά μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών. 
           Χθες αργά το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 61χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, για παράβαση της Εργατικής Νομοθεσίας.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής "η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών" στα Ιωάννινα
Η έκθεση διοργανώνεται από την Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
































Τα εγκαίνια πραγματοποίησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Γενικός Διευθυντής της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», Γιώργος Καλούδης.Η έκθεση φιλοξενείται στο «Γ.Α.Κ. - Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου» (Σουφαρί Σαράι), με ελεύθερη είσοδο, καθημερινά από 09:00-20:00 και Σαββατοκύριακο από 10:00-18:00, μέχρι τις 16 Οκτωβρίου.Σχολεία που ενδιαφέρονται για ομαδικές επισκέψεις στην έκθεση και παρακολούθηση του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής της Τροχαίας, παρακαλούνται να επικοινωνούν καθημερινά στα τηλέφωνα 26510-65995, 26510-65945, 26510-26582 και στο e-mail press.gadpipirou@astynomia.gr.Στα Ιωάννινα βρίσκεται η έκθεση παιδικής ζωγραφικής, με θέμα: «η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών», που διοργανώνει η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με την «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».Η έκθεση εγκαινιάστηκε προχθές (2 Οκτωβρίου 2017) το απόγευμα, από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα και τον Γενικό Διευθυντή της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», Γιώργο Καλούδη.Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στο «Γ.Α.Κ. - Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου» (Σουφαρί Σαράι), το οποίο φιλοξενεί την έκθεση. Στην έναρξη της εκδήλωσης η Διευθύντριά του χώρου, Μάρθα Παπαδοπούλου, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, κάλεσε μικρούς και μεγάλους να την επισκεφθούν και να ενημερωθούν σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής υπογραμμίζοντας στον λόγο της, μεταξύ άλλων:
«…σας καλωσορίζουμε στην έκθεση με τίτλο «Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών» που διοργανώνει η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τη «Συμμαχία για την Ελλάδα» και η οποία φιλοξενείται στον επιβλητικό χώρο πολιτισμού του Ιστορικού Αρχείου Μουσείου Ηπείρου….

….Το διώροφο λιθόχτιστο κτίριο των 2.400 (τ.μ.) με τα 56 παράθυρα, αναδεικνύει στοιχεία της συλλογικής μνήμης από το 1818, διαμορφώνοντας την ταυτότητα της κοινωνίας, όπως το λίθο, τη τετράκλιτη ορθογώνια βασιλική, οριοθετώντας τη γνώση και συνομιλώντας με τον πολιτισμό και ο σύγχρονος άνθρωπος, η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και η καλλιέργεια οδικής παιδείας και συμπεριφοράς από τη μικρή ηλικία, στόχος της Ελληνικής Αστυνομίας, μαγνητίζουν τα μάτια των παιδιών και συνυπάρχουν στους χρωματικούς συνδυασμούς με θαυμαστή απλότητα, δίνοντας ψυχή και λαλιά, παρατιθέμενα στην οριζόντια διάταξη των ευμεγεθών πεσών στο χώρο όπου φυλάσσονται τα αρχειακά τεκμήρια. Όπως οι έφιπποι αξιωματικοί χωροφυλακής είχαν ως αποστολή την εμπέδωση της δημόσιας ασφάλειας, επιδεικνύοντας θετική δράση στην καταπολέμηση της ληστείας, έτσι και οι 280 παιδικές ζωγραφιές, με αμεσότητα, διαδίδουν εύστοχα μηνύματα για την οδική ασφάλεια, με τέταρτο σταθμό το εμβληματικό μνημείο στην παλιά πόλη των Ιωαννίνων, το οποίο κατασκεύασαν μηχανικοί Γάλλοι και Ιταλοί και αξιοποιείται από την Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ηπείρου…»
Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής της "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" Γιώργος Καλούδης, στην ομιλία του τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

« Θα είμαι πάρα πολύ σύντομος, γιατί η μέρα αυτή ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία. Η Συμμαχία για την Ελλάδα είναι μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που ξεκίνησε το 2010. Τις δύσκολες στιγμές που περνάει η Ελλάδα πρέπει να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας. Έτσι ενενήντα μεγάλες εταιρείες αποφασίσαμε να κάνουμε δράσεις στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στον τουρισμό και στον εθελοντισμό. Υπάρχει μια ιδιαίτερη σχέση με την Ελληνική Αστυνομία και ιδιαίτερα με τον κ. Αρχηγό, ο οποίος μας τιμά με εμπιστοσύνη και κάνουμε δράσεις στον χώρο της μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων. Έτσι δημιουργήσαμε και αυτήν την έκθεση. Η έκθεση αυτή ξεκίνησε από την Αθήνα, συνεχίστηκε στη Θεσσαλονίκη σπάζοντας ρεκόρ επισκεψιμότητας, γύρω στα 17.000 άτομα. Πιστεύουμε ότι τα Ιωάννινα θα αγκαλιάσουν την εκδήλωση αυτή. Θέλω να ευχαριστήσω για την παρουσία τους τον εκπρόσωπο του Πανοσιολογιοτάτου, την κυρία Μάρθα Παπαδοπούλου, που μας φιλοξενεί. Φυσικά ευχαριστίες στον κ. Αρχηγό και στον κ. Γενικό, αλλά και στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, που βοήθησαν πολύ σε αυτήν την εκδήλωση. Επίσης θέλω να επισημάνω ότι αρκετές εταιρείες των Ιωαννίνων ενίσχυσαν την κίνηση αυτή και δεν αρκεστήκανε στην κεντρική Αθήνα να τα κάνει όλα….. »
Στο μείζον θέμα της οδικής ασφάλειας αναφέρθηκε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο οποίος στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:
« Όταν πριν από μερικούς μήνες αποφασίσαμε, με την εκούσια και ανιδιοτελή συνδρομή της «Συμμαχίας για την Ελλάδα», να εκδηλώσουμε μια νέα, διαφορετική πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης των πολιτών, σχετικά με την οδική ασφάλεια και το τροχαίο ατύχημα, προσφεύγοντας στην αμεσότητα και τη διαύγεια της παιδικής ματιάς και σκέψης, είχαμε, εγώ και οι συνεργάτες μου, τη συγκρατημένη αισιοδοξία πως κάτι καλύτερο μπορεί να γίνει.Πιστέψαμε και πιστεύουμε πως πρέπει, επιτέλους, να ανατρέψουμε την οπτική υπό την οποία προσεγγίζουμε το τ ροχαίο ατύχημα  :
-πως πρέπει επιτέλους να διαμορφώσουμε μια νέα αντίληψη αναφορικά με τις υποχρεώσεις και συνακόλουθα για τη συμπεριφορά μας ως οδηγοί αλλά και ως πολίτες,
-πως πρέπει να σκεφτούμε περισσότερο σοβαρά και να πράξουμε υπεύθυνα, ώστε να σταματήσουμε ή έστω να περιορίσουμε δραστικά τον αριθμό και τις συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων,

-πως πρέπει, κάποια στιγμή, επιτέλους, να μεταβάλουμε τη στρεβλή, συμβιβαστική και ατελέσφορη αντίληψη πως το τροχαίο ατύχημα είναι μέρος της καθημερινότητας μας.
Επειδή, λοιπόν, το τροχαίο ατύχημα δε μπορεί και δεν πρέπει να είναι μέρος της καθημερινότητας μας,
-επειδή οι ψυχές που χάνονται στην άσφαλτο στοιχειώνουν τη ζωή αυτών που μένουν να τους θυμούνται,
-επειδή η απραξία, η αδράνεια και η αδιαφορία απέναντι στο πρόβλημα συνεπάγεται την οιονεί συμμετοχή μας στις συνέπειες που επιφέρει κι
-επειδή, εμείς οι μεγάλοι, επιτρέψτε μου την έκφραση, φανήκαμε πολύ μικροί στο να αντιληφθούμε τις διαστάσεις του προβλήματος ώστε να πράξουμε ανάλογα, αποφασίσαμε να δώσουμε το λόγο στα παιδιά. Να μας δείξουν με τον τρόπο τους, με τη δική τους αυθεντική ματιά, με τη δική τους ανόθευτη σκέψη το πώς αυτά αντιλαμβάνονται την οδική ασφάλεια.
Η  αποδοχή από την κοινωνία της πρωτοβουλίας μας αυτής, μας διέψευσε όλους, καθώς υπερέβη κατά πολύ τις προβλέψεις και τις προσδοκίες μας…..…..Είναι, λοιπόν, προφανές και ενθαρρυντικό το γεγονός πως τα παιδιά μπόρεσαν, να μας ευαισθητοποιήσουν• κατάφεραν να μιλήσουν στο μυαλό και στην καρδιά μας. Στις 214 ζωγραφικές τους  δημιουργίες που εκτίθενται στο ζεστό αυτό χώρο αποτυπώνουν σκέψεις και επισημάνουν πράγματα που μας προβληματίζουν.Άλλωστε, αυτός ήταν και είναι ο σκοπός μας. Να προβληματιστούμε, να ξεφύγουμε από την αδράνεια, να οργανώσουμε την ενεργή αντίδραση μας στο πρόβλημα. Να αλλάξουμε την αντίληψη και την οδική μας συμπεριφορά.Να σώσουμε ζωές συνανθρώπων μας, ενδεχομένως και τις δικές  μας.Σας ευχαριστώ όλους, από καρδιάς για την παρουσία σας σήμερα εδώ.Ευχαριστώ, πρωτίστως, τους μικρούς μας φίλους για τη συμμετοχή τους, τις δημιουργίες τους και για το «μάθημα» που έδωσαν σ’ εμάς τους μεγάλους, καθώς και τους γονείς τους για τη στήριξη και την καθοδήγηση των παιδιών τους…..»
Τέλος, χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, τονίζοντας:
«Κυρίες και κύριοι,
είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς, που είστε σήμερα κοντά μας, σε αυτήν τη  δράση εξωστρέφειας της Ελληνικής Αστυνομίας, στα εγκαίνια της έκθεσης για την οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών. Μία μέρα ιδιαίτερη για μας, για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και φυσικά για την Ελληνική Αστυνομία, αφού συνέπεσε με μια εξαιρετική επιτυχία των ένστολων συνεργατών μας  στην Κρήτη……Εδώ στην Ήπειρο επισκεφτήκαμε με τον κύριο Αρχηγό δύο νέες υπηρεσίες, την Άμεση Δράση και το αστυνομικό τμήμα Δωδώνης. Υπηρεσίες που προέκυψαν στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και ύστερα από μια κοπιώδη αλλά εποικοδομητική κοινωνική διαβούλευση που έφερε θετικότατα αποτελέσματα στις τοπικές κοινωνίες της Περιφέρειάς σας.Οι τοπικές κοινωνίες της περιφέρειας Ηπείρου, έχουν πλέον εδραιωμένη πεποίθηση ότι ο Έλληνας και η Ελληνίδα αστυνομικοί είναι δίπλα τους, για να τους βοηθήσουν, να τους στηρίξουν, να έρθουν αρωγοί σε μία πραγματικά δύσκολη συγκυρία που περνάει ο τόπος. Αν αυτό κατορθώσουμε να το εμβαθύνουμε τότε θα έχει οικοδομηθεί μία σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους Έλληνες πολίτες και στους Έλληνες  αστυνομικούς…...Η Ελληνική Αστυνομία απόδειξε μέχρι σήμερα ότι η χώρα μας, είναι μία χώρα ασφαλής και ως τουριστικός προορισμός αλλά και ως τόπος επενδύσεων.  Αυτή είναι η συμβολή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας στη μεγάλη εθνική συλλογική προσπάθεια, που κάνει η χώρα, για να βγούμε από τη δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αυτό το επιχειρούμε με συστηματικό τρόπο με την αμέριστη συμπαράσταση της Φυσικής Ηγεσίας αλλά και όλων των υπολοίπων συνεργατών σε όλες τις περιφέρειες, σε όλη την χώρα…. ….Η Ελληνική Αστυνομία είναι παρούσα με τις Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, εκεί που δεν ήταν πριν τρία - τέσσερα χρόνια. Στην πιο απομακρυσμένη περιοχή της χώρας, στο πιο απομακρυσμένο χωριό. Η  Κινητή Μονάδα θα περάσει μία - δυο φορές την εβδομάδα από κάθε απομακρυσμένη περιοχή και εκεί, ιδιαίτερα οι υπερήλικες κάτοικοι, γυναίκες και άντρες, θα δουν τους ένστολους, οι οποίοι πραγματικά βοηθούν ακόμα και στη μεταφορά φαρμάκων.Ένας δεύτερος θεσμός έχει να κάνει με την παρουσία του Τοπικού Αστυνόμου, όχι σερίφη όπως κάποιοι προσπάθησαν να τον απαξιώσουν, να τον αποδομήσουν, αλλά ενός Τοπικού Αστυνόμου, φύλακα-άγγελου μιας περιοχής, που λειτουργεί σε γραφεία, που μας έχουν παραχωρήσει οι Δήμοι.Δράττομαι της ευκαιρίας και θέλω δημόσια να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους Α’ και Β’ βαθμού αυτοδιοίκησης, που συνεργάζονται και  στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις την Ελληνική Αστυνομία στο έργο της. Μάλιστα πολλές φορές βαπτίζοντας το κρέας ψάρι για να περάσουν και από διάφορους ελεγκτικούς μηχανισμούς…. ….Θέλω να κλείσω λέγοντας ότι η Ελληνική Αστυνομία, ο καθένας και η καθεμιά από τους ένστολους συνεργάτες μας, θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για να εδραιωθεί ακόμα περαιτέρω το αίσθημα ασφάλειας που έχουν ανάγκη οι Έλληνες πολίτες σε κάθε γωνιά της Χώρας μας.Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πολύ.»
Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου, οι Βουλευτές Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς, Ιωάννης Στέφος και Μερόπη Τζούφη, ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας, Βασίλειος Μιχελάκης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, Βασίλειος Ψαθάς, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής & Αλληλεγγύης, Παναγιώτα Μητροκώστα, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, ο Δήμαρχος Πωγωνίου, Κωνσταντίνος Καψάλης, ο Δήμαρχος Κόνιτσας, Ανδρέας Παπασπύρου, ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, Μαρίνος Γαρνέλης, ο Αντεισαγγελέας Εφετών Πατρών, Ευάγγελος Μάστακας, ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γεώργιος Καψάλης, η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, Αγγελική Φωτεινού, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, Γρηγόριος Τζίμας, ο Γενικός Πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα, Pervin Vjikuria, εκπρόσωπος της VIIης Μ/Π Ταξιαρχίας, Αντιδήμαρχοι των Ιωαννίνων, Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Συνδικαλιστικών Ενώσεων της ΕΛ.ΑΣ., Πρόεδροι Συλλόγων Αποστράτων της ΕΛ.ΑΣ, εκπρόσωποι σωματείων, συλλόγων, φορέων και οργανισμών.  Από την Ελληνική Αστυνομία παραβρέθηκαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Υποστράτηγος Δημήτριος Κοτσιάφτης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Φώτιος Δομζαρίδης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Αθανάσιος Μαντζούκας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Παναγιώτης Ντζιοβάρας, ο Βοηθός του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου, Ταξίαρχος Ευάγγελος Βόγλης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, Ταξίαρχος Δημήτριος Σιορέντας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ηλίας Ντόντης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Βασιλάκος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, Αστυνομικός Διευθυντής Ευθύμιος Αμαραντίδης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, Αστυνομικός Διευθυντής Πάρις Νίκου, άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί και αστυνομικό προσωπικό.Στην εκδήλωση βρέθηκαν ακόμα, εκπρόσωποι επιχειρήσεων, που στηρίζουν την πρωτοβουλία αυτή και συγκεκριμένα οι αντιπρόσωποι της “KOSMOCAR”, Γιώργος και Κώστας Καψιώχας, ο Γενικός Διευθυντής της “SAZ CITY LIFE HOTEL”, Ευθύμιος Κατσένιος, η Πρόεδρος Δ.Σ. της “FRESH LINE”, Μάιρα Βαγιωνή, το μέλος Δ.Σ. της “ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΜΙΝΕΤΤΑ”, Έρη Μινέττα, o Διευθυντής Εργοστασίων και o Διευθυντής Ποιότητας και Ασφάλειας Προϊόντων της “ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ”, Δημήτρης Κασκάνης και Μπάμπης Παπαχρήστος αντίστοιχα, καθώς επίσης και ο Άλκης Χήτος.Παραβρέθηκαν επίσης, πολλοί γονείς και παιδιά, που είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον χώρο της έκθεσης και να δουν τις παιδικές δημιουργίες.Στο χώρο της έκθεσης λειτουργεί και πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά, όπου οι μικροί μας επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, από έμπειρους τροχονόμους. Επιπλέον τα παιδιά που επισκέπτονται την έκθεση μπορούν να ζωγραφίζουν τις δικές τους δημιουργίες, με θέμα την οδική ασφάλεια.Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 16 Οκτωβρίου, με ελεύθερη είσοδο, καθημερινά από 09:00-20:00 ώρας και Σαββατοκύριακο από 10:00-18:00.Υπενθυμίζεται ότι σχολεία που ενδιαφέρονται για ομαδικές επισκέψεις στην έκθεση και παρακολούθηση του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής της Τροχαίας, παρακαλούνται να επικοινωνούν καθημερινά στα τηλέφωνα 26510-65995, 26510-65945, 26510-26582 και στο e-mail press.gadpipirou@astynomia.gr .Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση στα Ιωάννινα υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών-επιχειρήσεων: ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ ΖΑΓΟΡΙ, ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε., Θ. ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Ε., SKODA KOSMOCAR, ΜΕΒΓΑΛ, AEGEAN, ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, HERTZ, SAZ CITY LIFE HOTEL, ACS ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ A.E.E., FRESH LINE, FISIKON, J. WALTER THOMPSON ATHENS, OMIKRON ELECTRONICS, HOTEL BRAIN S.A. και VISION OF SOUND.














                        



Δεν υπάρχουν σχόλια: