ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Παρουσίαση Προσχέδιου Δράσης Βιώσιμης Ενεργείας Δήμου Ηγουμενίτσας



Να ιδώ τον κόσμο ανάποδα, τον αδελφό μου ξένο και τον οχτρό αδέλφι μου αδικοσκοτωμένο.(από το «Τραγούδι του τρελού») : ( Κώστας Βάρναλης )


…ΘΕΜΑΤΑ …04-10-2017


Παρουσίαση Προσχέδιου Δράσης Βιώσιμης Ενεργείας Δήμου Ηγουμενίτσας























Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στα πλαίσια της συμμετοχής του στο Σύμφωνο των Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια, έχει αναλάβει εθελοντικά να υλοποιήσει μια σειρά από δεσμεύσεις με στόχο τη μείωση των εκπομπών CO2 έως το έτος 2030. Για την υλοποίηση του στόχου αυτού εκπονεί το Σχέδιο δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια (ΣΔΒΕ) στο οποίο θα περιλαμβάνονται οι δράσεις που πρόκειται να αναλάβει ο Δήμος για την βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των δραστηριοτήτων του και την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών. Η διαδικασία εκπόνησης του ΣΔΒΕ βρίσκεται ήδη στο στάδιο της Δημόσιας Διαβούλευσης του Προσχέδιου Δράσης Βιώσιμης Ενέργειας, μέσω της οποίας οι δημότες και οι επιχειρήσεις καλούνται να διατυπώσουν προτάσεις και σχόλια, τα οποία θα ληφθούν υπόψη για την οριστικοποίηση του ΣΔΒΕ. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το υπό εκπόνηση Σχέδιο δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια (ΣΔΒΕ) Δήμου Ηγουμενίτσα θα βρείτε στην σελίδα  sdve.igoumenitsa.gr . Μπορείτε να υποβάλετε τα σχόλια και τις προτάσεις σας μέσω e-mail στο info@igoumenitsa.gr  .
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

Χρήσιμες συμβουλές για το Τζάκι από το Ινστιτούτο Καταναλωτών Ηπείρου
 Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεται μια καμινάδα;   




























Σε κάθε κατοικία που υπάρχει τζάκι, βασικό μέλημα των ιδιοκτητών πρέπει να είναι ο ετήσιος καθαρισμός του τζακιού και της καμινάδας. Είναι μια διαδικασία με πολλαπλά οφέλη, αφού αφενός εξασφαλίζει την αποδοτικότερη λειτουργία του συστήματος και αφετέρου προφυλάσσει από αναφλέξεις που μπορεί να προκληθούν από τα υπολείμματα της καύσης.Ο καθαρισμός του τζακιού δεν πρέπει να παραλείπεται εφόσον η κατανάλωση των ξύλων είναι μεγαλύτερη από έναν τόνο (2 κυβικά μέτρα ξύλα) ετησίως. Εάν ωστόσο η κατανάλωση ξύλων είναι μικρότερη από έναν τόνο (2 κυβικά μέτρα), ο καθαρισμός μπορεί να γίνεται κάθε δεύτερο χρόνο.Παράγοντες που ωστόσο επιταχύνουν τη συγκέντρωση της καπνιάς και επιβάλλουν τον ετήσιο καθαρισμό, ακόμα και με καύση μικρότερης ποσότητας ξύλων, είναι οι εξής:
           Η καύση ακατάλληλων ξύλων
           Η  σιγανή και χαμηλή καύση του τζακιού
           Το συχνό ψήσιμο
           Τα κατασκευαστικά λάθη
           Η καύση ακατάλληλων ξύλων (όπως τα χλωρά ξύλα, τα ξύλα από κωνοφόρα, από λεύκες καθώς και τα τελάρα,  οι παλέτες κλπ.) παράγει πολύ μεγαλύτερη ποσότητα καπνού και γεμίζει γρηγορότερα με κρεόζοτο στη καμινάδα.
           Η  σιγανή και χαμηλή καύση του τζακιού παράγει περισσότερο καπνό και πιο κρύα καυσαέρια. Έτσι μειώνεται ο ελκυσμός (ανοδικό ρεύμα) στην καμινάδα, και ο καπνός κολλάει στα τοιχώματα αντί να βγει από την έξοδο της καμινάδας.
           Το συχνό ψήσιμο επιβαρύνει δραματικά την καμινάδα γιατί το λίπος που στάζει πάνω στα κάρβουνα καίγεται, δημιουργεί λιπαρές και εύφλεκτες αποθέσεις στα τοιχώματά της, πάνω στις οποίες πολύ πιο γρήγορα γίνεται συσσώρευση καπνιάς.
           Τα κατασκευαστικά λάθη είναι κι αυτά μια σοβαρή αιτία συσσώρευσης κρεόζοτου στην καμινάδα:
Η απουσία μόνωσης κάνει τα καυσαέρια να κρυώνουν γρηγορότερα, να ανεβαίνουν πιο αργά  και να κολλάν στα τοιχώματα.
Η ύπαρξη γωνιών και ανωμαλιών στην διαδρομή της καμινάδας εμποδίζει την ελεύθερη ροή των καυσαερίων με συνέπεια την πιο γρήγορη συσσώρευση κρεόζοτου στα σημεία αυτά.
           Η καύση άλλων υλικών εκτός από τα ξύλα, (συσκευασίες, έντυπα, πλαστικά και συνθετικά προϊόντα), παράγει μεγαλύτερη ποσότητα καπνού που περιέχει ενώσεις επικίνδυνες όχι μόνο για την καμινάδα σας αλλά και για το περιβάλλον.

Επιλογή Ξύλου
• Προτιμάμε ελιά και δρυ, που έχουν μεγαλύτερη διάρκεια καύσης, και οξιά, που δίνει ωραία φλόγα χωρίς προβλήματα. Το πεύκο ή το έλατο αρπάζουν γρήγορα και δίνουν μεγαλύτερη φλόγα, αλλά πρέπει να τα χρησιμοποιούμε κυρίως για προσάναμμα και όχι για συνεχή χρήση. Συμφέρουσα είναι η συνδυασμένη χρήση.
Η διακίνηση, διάθεση και αγορά καυσόξυλων με χωρικό κυβικό μέτρο (m3) είναι υποχρεωτική και είναι προς όφελος των καταναλωτών να αναζητούν την τιμή πώλησης ανά κυβικό μέτρο στον τιμοκατάλογο του καταστήματος, ο οποίος πρέπει να είναι ανηρτημένος σε κεντρικό σημείο και καθαρογραμμένος, με ευανάγνωστα γράμματα.Ο Τιμοκατάλογος πρέπει να περιλαμβάνει:
•το είδος του ξύλου
•την τιμή σε €/m3 στοιβαχτού ή
•την τιμή σε €/m3 χύδην, καθώς και
•τον όγκο των περιεκτών (κλωβούς, παλέτες, σάκους, μεγασάκους κ.ά.) που χρησιμοποιούν για τη διάθεση των καυσόξυλων.
Χρήσιμες συμβουλές για τις αναφλέξεις
Ελέγξτε αν το τζάκι σας διαθέτει ντάμπερ (=μεταλλική πλάκα που, κλείνοντάς την, απομονώνει την καμινάδα από το τζάκι) και αν αυτό λειτουργεί κανονικά (κλείνει ερμητικά).
1. Φροντίστε να μην υπάρχουν κοντά στο τζάκι εύφλεκτα υλικά, και απομακρύνεται γύρω από την καμινάδα κλαδιά δέντρων, ξύλα κ.λ.π
2. Σε περίπτωση που αντιληφθείτε εσείς ή οι γείτονές σας ότι η καμινάδα σας έχει πάρει φωτιά :
           Μην πανικοβάλλεστε.
           Καλέστε την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
           Απομακρύνεται τα άτομα που υπάρχουν στο σπίτι.
           Κλείστε το ντάμπερ (έτσι σταματάμε την παροχή αέρα-οξυγόνου στην καμινάδα και η φωτιά θα σβήσει).
           Απομακρύνεται τα αναμμένα ξύλα από το τζάκι, βγάλτε τα έξω και σβήστε τα με νερό.
           Εάν το τζάκι είναι κλειστού τύπου, κλείστε την πόρτα και την εισαγωγή του αέρα στο θάλαμο καύσης.
           Φροντίστε να έχετε πάντα σε ετοιμότητα έναν πυροσβεστήρα ξηράς κόνεως.
           Αποφύγετε να ρίξετε νερό στο πυρωμένο τζάκι γιατί υπάρχει κίνδυνος καταστροφής του.
           Μη χρησιμοποιήσετε το τζάκι προτού ειδικευμένο συνεργείο καθαρίσει την καμινάδα και την ελέγξει για τυχόν ζημιές που έχει υποστεί.
          To Ινστιτούτο  Προστασίας Καταναλωτών      Ηπείρου σας εύχεται καλό Χειμώνα..!!

Καθαρισμός των πινακίδων οδικής κυκλοφορίας του Δήμου Ηγουμενίτσας























Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου, ξεκίνησε τον καθαρισμό και τη συντήρηση των πινακίδων οδικής κυκλοφορίας στις οδούς της Ηγουμενίτσας που έχουν καλυφθεί από αυτοκόλλητα, σπρέι και μαρκαδόρους.Με την ευκαιρία αυτή, επισημαίνεται ότι και η όψη των πινακίδων οδικής σήμανσης, είναι δείγμα πολιτισμού, περιβαλλοντικής και οδικής αγωγής. Η πρόκληση φθορών και η καταστροφή τους θέτει σε κίνδυνο τους οδηγούς, τους πεζούς, αλλά και τους ξένους που επισκέπτονται την πόλη μας. Απαιτείται, λοιπόν, η συνεργασία όλων των πολιτών, ώστε μετά το πέρας των εργασιών από το Δήμο, οι πινακίδες να διατηρηθούν καθαρές και λειτουργικές, ώστε να επιτελούν το σκοπό για τον οποίο τοποθετήθηκαν.       
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

ΕΛ.ΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας σε νεοσυσταθείσες Υπηρεσίες στα Ιωάννινα





















Στο πλαίσιο των επισκέψεων είχαν σειρά συναντήσεων και επαφών με τοπικούς Φορείς, υπηρεσιακούς παράγοντες και συνδικαλιστικές Ενώσεις.Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, τη Δευτέρα (2 Οκτωβρίου 2017) επισκέφτηκαν νεοσυσταθείσες αστυνομικές Υπηρεσίες στα Ιωάννινα και συναντήθηκαν με τοπικούς Φορείς, υπηρεσιακούς παράγοντες και συνδικαλιστικές Ενώσεις.Αρχικά, ο κ. Αρχηγός, συνοδευόμενος από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου, Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνομικό Διευθυντή Ιωάννη Βασιλάκο επισκέφτηκε το Αστυνομικό Τμήμα Δωδώνης, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δωδώνης Χρήστο Ντακαλέτση και συνομίλησε με τον Διοικητή και το αστυνομικό προσωπικό.Στη συνέχεια, ο κ. Γενικός και ο κ. Αρχηγός συνοδευόμενοι από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, επισκέφτηκαν το Τμήμα Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο και συνομίλησαν με τον Διοικητή και το αστυνομικό προσωπικό.  Ακολούθως, μαζί με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Χρήστο Δραγατάκη, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, επισκέφτηκαν τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη.Ακολούθησε σύσκεψη στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου, τους Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, τους Διοικητές των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ηπείρου και Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων. Τέλος, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών Ηπείρου, Αστυνόμο Α’ Θεόδωρο Κολιοπάνο, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, Αρχιφύλακα Κωνσταντίνο Κίτσιο, καθώς και με μέλη των Ενώσεων αυτών.Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων και των συναντήσεων ενημερώθηκαν αναλυτικά για την πορεία της αναδιάταξης - αναδιοργάνωσης των αστυνομικών Υπηρεσιών καθώς και για διάφορα θέματα επαγγελματικού και ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος, δίνοντας τις απαραίτητες οδηγίες και κατευθύνσεις για τη βέλτιστη διαχείρισή τους.
Συνελήφθη στη Νεράιδα Θεσπρωτίας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας,  ο οποίος  μετέφερε με Ι.ΧΕ. αυτοκίνητο μεγάλη ποσότητα κάνναβης



























Βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος (79) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (133.140) γραμμαρίων.Το αυτοκίνητο που ήταν έμφορτο με τα ναρκωτικά ήταν κλεμμένο και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας,Μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, συνελήφθη σήμερα (04-10-2017) το μεσημέρι στη Νεράιδα Θεσπρωτίας, ένας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, για  μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, κλοπή τροχοφόρου, πλαστογραφία και παράνομη είσοδο.Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι στη Νεράιδα Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, με οδηγό τον παραπάνω δράστη, ο οποίος δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα στάσης και διενέργειας ελέγχου, αναπτύσσοντας ταχύτητα.Το όχημα ακολουθήθηκε και λίγο αργότερα ο 36χρονος εγκατέλειψε το αυτοκίνητο, προσπαθώντας να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.Στη συνέχεια, μέσα στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν 79- ανισοβαρείς συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης βάρους -133- κιλών και -140- γραμμαρίων, οι οποίες ήταν τοποθετημένες στα καθίσματα και στο χώρο των αποσκευών.Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι για το παραπάνω αυτοκίνητο, είχε δηλωθεί κλοπή την 17-01-2017 στο Τμήμα Ασφάλειας Χολαργού ενώ έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.Επίσης, σε βάρος του 36χρονου, ο οποίος στερείται νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.Τα ναρκωτικά και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκαν.Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ ο συλληφθείς με την κακουργηματική σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
           Δευτέρα (09-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα-  Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
           Τρίτη (10-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
           Τετάρτη (11-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
           Πέμπτη  (12-10-2017)    και    ώρες    από     18.00  έως   01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
           Παρασκευή   (13-10-2017)   και  ώρες    από  08.00  έως  15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
           Κυριακή   (15-10-2017)   και   ώρες   από    08.00   έως   15.00
           ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί - Γλυκή.
Συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός στη Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων, για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη
Συνελήφθη, χθες (04-10-2017) το πρωί στο 6ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας (περιοχή Βουνοπλαγιάς Ιωαννίνων), από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας 53χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμου αλλοδαπού.Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Φορτηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 53χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας έναν 30χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας.Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 65χρονος ημεδαπός διακινητής στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του, τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη, χθες (05-10-2017) το πρωί στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς των Α΄ και Β΄ Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 65χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά τεσσάρων μη νόμιμων μεταναστών. Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 65χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός προωθούσε στην ενδοχώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής -1.200- ευρώ, τέσσερις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 24, 21, 23 και 28 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα. Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων των μη νόμιμων μεταναστών προέκυψε ότι σε βάρος των τριών εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 65χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.
Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου στην Ηγουμενίτσα
Συνελήφθη, χθες (03-10-2017) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 59χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε παραγγελία της Εισαγγελίας Εφετών Κέρκυρας, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στο Δελβινάκι Ιωαννίνων
Συνελήφθη, σήμερα (04-10-2017) τα ξημερώματα στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στα Ιωάννινα
Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Α΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κατερίνης, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών στην Πρέβεζα
Συνελήφθη, χθες (01-10-2017) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 42χρονος ημεδαπός, διότι  στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (29) ναρκωτικά χάπια, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.
Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου στην Πρέβεζα
Συνελήφθη, χθες (05-10-2017) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 52χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, ποινής φυλάκισης επτά μηνών, για κλοπή.
Συνελήφθη 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα
Συνελήφθη, χθες (03-10-2017) το μεσημέρι στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα.Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 34χρονο δράστη, διότι μετά από αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ κατείχε αλβανικό διαβατήριο με πλαστή σφραγίδα εισόδου, το οποίο κατασχέθηκε. Επίσης, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των στοιχείων του 34χρονου, εκκρεμούσε σε βάρος του μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: