ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας την εκπαιδευτική δράση «'Ωρα καλή στην πρύμνη σου κι αέρας στα πανιά σου»



Η Ελλάδα! Τι ωραίο σκηνικό, πράγματι! Αλλά πόσο κακή παράσταση. Θεέ μου!  :  ( Γιάννης Τσαρούχης )


…ΘΕΜΑΤΑ …03-10-2017



Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας  : στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας την εκπαιδευτική δράση «'Ωρα καλή στην πρύμνη σου κι αέρας στα πανιά σου» - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2017


































Συμμετέχοντας στην πανελλαδική εκστρατεία Περιβάλλον και Πολιτισμός, που για τη διετία 2017-2018 είναι αφιερωμένη στο στοιχείο του αέρα με τίτλο «Πνοές Ανέμων», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας θα υλοποιήσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας την εκπαιδευτική δράση «'Ωρα καλή στην πρύμνη σου κι αέρας στα πανιά σου», για οργανωμένες σχολικές ομάδες Ε΄ - Στ΄ Τάξεων Δημοτικού & Α΄ Γυμνασίου, το διάστημα από 19 έως 27 Οκτωβρίου 2017.Μετά από μια εισαγωγή στο θέμα του εορτασμού, η οποία θα προσεγγίσει διαθεματικά το στοιχείο του «αέρα», το πρόγραμμα εστιάζει στη σημασία των ανέμων για την αρχαία ναυσιπλοΐα και την ανάπτυξη του θαλάσσιου εμπορίου. Κατά τα διάφορα στάδια του προγράμματος, στο οποίο εναλλάσσονται παρουσιάσεις, ομαδικές δραστηριότητες και παιχνίδια δράσης, γίνεται συνδυαστική χρήση διαφόρων μεθόδων (δεικτική, μαιευτική, ερωταποκρίσεις, παιχνίδι ρόλων, βιωματική επαφή με τα αντικείμενα), προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια διασκεδαστική εκπαιδευτική εμπειρία στον χώρο του μουσείου.Ημέρες διεξαγωγής: 19-20, 23-27 Οκτωβρίου 2017 .Ώρες έναρξης: 9:00, 11:00 Διάρκεια: 1.30΄ .Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 μαθητές.Για συμμετοχή στην εκπαιδευτική δράση είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στα τηλέφωνα 2665 0 21417, 28539 (Δευτέρα έως Παρασκευή) – πληροφορίες κκ. Αντωνία Τζωρτζάτου, Θεοδώρα Λάζου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.Τη σημασία και την επίδραση του αέρα σε διάφορους τομείς της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας και τέχνης θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν οι επισκέπτες του μουσείου μέσα από τη σήμανση επιλεγμένων εκθεσιακών ενοτήτων και συμπληρωματικό πληροφοριακό υλικό.Στο πλαίσιο του εορτασμού της πανελλήνιας εκστρατείας Περιβάλλον και Πολιτισμός 2017 η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας το Σαββατοκύριακο 21~22 Οκτωβρίου θα είναι ελεύθερη για το κοινό.                                                             
O Προϊστάμενος της Εφορείας :  Ιωάννης Χουλιαράς    Aρχαιολόγος

ΙΝΚΑ ΗΠΕΙΡΟΥ  :  Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΦΘΑΣΕ - ΠΡΙΝ  ΒΑΛΕΤΕ  ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ  ΣΥΝΤΗΡΗΣΑΤΕ  ΤΗΝ  ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ;
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ  ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ  





























Η συντήρηση της Κεντρικής Θέρμανσης αποτελεί προϋπόθεση, για λιγότερη κατανάλωση πετρελαίου και, επομένως, εξοικονόμηση χρημάτων. Μια εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης, πρέπει να επιβλέπεται, να συντηρείται από ανθρώπους που έχουν αρκετές γνώσεις πάνω στο αντικείμενο, έχουν μεράκι για την δουλειά αυτή και κυρίως να είναι υπεύθυνοι γι ’αυτό που κάνουν. Έτσι εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η οικονομική λειτουργία της εγκατάστασης.
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ - ΚΑΥΣΤΗΡΑ - ΛΕΒΗΤΑ - ΚΑΠΝΟΔΟΧΟΥ
Η συντήρηση της εγκατάστασης πρέπει να γίνεται, τουλάχιστον, μια φορά το χρόνο και  έλεγχος ( ανάλογα της εγκατάστασης) σε συχνά διαστήματα κατά την διάρκεια της λειτουργίας. Ο καταλληλότερος χρόνος είναι αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου θέρμανσης (δηλ. Απρίλιο - Μάιο), ώστε να μη μείνουν τα κατάλοιπα της καύσης κατά την περίοδο του καλοκαιριού, οπότε είναι πιο δύσκολος ο καθαρισμός και υπάρχει κίνδυνος διάβρωσης των εσωτερικών τοιχωμάτων του λέβητα. Αλλά ακόμα και τώρα δεν είναι αργά.
Είναι απαραίτητο οι συντηρητές να υπογράφουν ένα έντυπο όπου θα συμπληρώνονται όλα τα απαραίτητα ( βαθμός απόδοσης του καυστήρα, κατανάλωση καυσίμου ανά ώρα, μέγεθος μπέκ, αριθμό δείκτη αιθάλης και περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα στα καυσαέρια, πίεση αντλίας, καθώς και οι εργασίες συντήρησης που πραγματοποιήθηκαν.Στο έντυπο αυτό ( που πρέπει να ανανεώνεται τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο) αναγράφεται η ημερομηνία επίσκεψης, το ονοματεπώνυμο και ο αριθμό αδείας του συντηρητή.Στο λέβητα πρέπει να γίνουν:
           Καθαρισμός της θερμαντικής εσωτερικής επιφάνειας και των αεριαυλών με συρμάτινες βούρτσες.
           Στεγανοποίηση τυχόν διαρροών καυσαερίων.
Στον καυστήρα πρέπει να γίνουν:
           Καθαρισμός του ακροφυσίου (μπεκ) του καυστήρα ή αντικατάστασή του, αν διαπιστωθεί ότι είναι μικρό ή μεγάλο για το λέβητα ή έχει συμπληρώσει τον αριθμό ωρών λειτουργίας, που προδιαγράφει ο κατασκευαστής του.
           Καθαρισμός της κεφαλής καύσης και του στροβιλιστή.
           Καθαρισμός και έλεγχος των ηλεκτροδίων ανάφλεξης και του φωτοστοιχείου.
           Καθαρισμός της αντλίας πετρελαίου και των φίλτρων πετρελαίου στη σωληνογραμμή, που φέρνει το καύσιμο από τη δεξαμενή στον καυστήρα.
           Καθαρισμός των πτερυγίων του ανεμιστήρα.
           Αν η απόδοση του λέβητα δεν ξεπερνά το 70% είναι καιρός να αλλαχθεί. Σε δύο τρία χρόνια θα έχει γίνει απόσβεση των εξόδων αγοράς του από την οικονομία στα καύσιμα.
           -Όλα τα τα ανωτέρω πρέπει να γίνονται από ειδικευμένους τεχνίτες και μην ξεχνάτε να ζητάτε από τον τεχνίτη να σας δίνει βεβαίωση καλής λειτουργίας και γνησίων ανταλλακτικών, η οποία είναι υποχρεωτική από τον Νόμο.
Στην καπνοδόχο πρέπει να γίνεται:
           Επιμελημένος και τακτικός καθαρισμός του καπναγωγού και της καπνοδόχου, από τις κάπνες, τουλάχιστον κάθε δύο (2) χρόνια.
Τι περιλαμβάνουν ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ;
Όπως και η συντήρηση έτσι και οι ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν από τον ειδικό τεχνίτη, τον αδειούχο συντηρητή καυστήρων. Είναι σκόπιμο να γνωρίζετε ότι περιλαμβάνουν:
           Ρύθμιση της αναλογίας αέρα και πετρελαίου, έτσι που να γίνεται σωστή καύση.
           Ρύθμιση της σωστής θέσης του στροβιλιστή και των ηλεκτροδίων.
           Έλεγχος και ρύθμιση του κυκλώματος αυτοματισμού, με το οποίο αρχίζει και σταματάει η καύση, των οργάνων ασφαλείας (θερμοστάτες, βαλβίδα ασφαλείας) και ένδειξης (θερμόμετρα, μανόμετρα).
Άλλες εργασίες γενικής συντήρησης, που διευκολύνουν την καλή λειτουργία της κεντρικής θέρμανσης:
           Αποκατάσταση της θερμομόνωσης της εξωτερικής επιφάνειας του λέβητα και των σωληνώσεων του λεβητοστάσιου, αν έχουν καταστραφεί.
           Καθαρισμός της δεξαμενής πετρελαίου από σκουριές, λάσπες, νερό κλπ. μετά την εκκένωσή της, τουλάχιστον κάθε τρία (3) χρόνια.
           Απομάκρυνση των καπνοσυλλεκτών, αν υπάρχουν, από τις ταράτσες.
Ο έλεγχος της ηλεκτροβάνας κάθε διαμερίσματος στην αυτόνομη θέρμανση και ο έλεγχος διαρροής των συλλεκτών  - κολεκτέρ σε κάθε όροφο είναι απαραίτητος
Προσοχή δεν πρέπει ποτέ να αφήνουμε τον καυστήρα πετρελαίου να λειτουργεί χωρίς καύσιμα, γιατί έτσι καταστρέφεται η αντλία πετρελαίου και το μπέκ και για την επαναλειτουργία του καυστήρα απαιτείται εξαέρωση φίλτρων και αντλίας. Επομένως ελέγχουμε ώστε να είναι ανοικτός ο διακόπτης παροχής πετρελαίου της δεξαμενής και να υπάρχει πετρέλαιο στην δεξαμενή.
ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ για το λεβητοστάσιο
           Ο χώρος του λεβητοστασίου πρέπει να πλήρη τις διατάξεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού (Γ.Ο.Κ.), να διαθέτει επαρκή αερισμό και γενικότερα να παραμένει καθαρός, να υπάρχει εύκολη πρόσβαση σ' αυτόν και να μην χρησιμοποιείται για την αποθήκευση αντικειμένων και κυρίως εύφλεκτων υλικών.
           Το λεβητοστάσιο πρέπει να είναι μονίμως εφοδιασμένο με τους κατάλληλους πυροσβεστήρες, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
           -Για περισσότερες πληροφορίες ή παράπονα απευθυνθείτε στα Γραφεία μας Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου, Θωμά Πασχίδη 52 Ιωάννινα, τηλ.2651065178, e.mail : inpka.hp@gmail.com.-  

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS 












 




Συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Αλβανίας στην Ηγουμενίτσα, για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα
Συνελήφθησαν, προχθές (01-10-2017) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22, 21 και 22 ετών, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα. Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις δράστες, διότι μετά από αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ κατείχαν αλβανικά διαβατήρια με πλαστές σφραγίδες εισόδου, τα οποία και κατασχέθηκαν.Επίσης, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των στοιχείων τους, εκκρεμούσαν σε βάρος τους μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις κλοπών γεωργικών εργαλείων και μηχανημάτων, που διαπράχθηκαν σε περιοχές της Θεσπρωτίας
Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για κλοπές σε βάρος τριών ατόμων, ενός 48χρονου υπηκόου Αλβανίας και δύο ημεδαπών, ηλικίας 48 και 59 ετών .Εξιχνιάστηκαν μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τέσσερις υποθέσεις κλοπών γεωργικών εργαλείων και μηχανημάτων, που διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές της Θεσπρωτίας.Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, σε βάρος τριών ατόμων, ενός 48χρονου υπηκόου Αλβανίας και δύο ημεδαπών, ηλικίας 48 και 59 ετών. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι παραπάνω δράστες εμπλέκονται κατά περίπτωση, σε τέσσερις υποθέσεις κλοπών γεωργικών εργαλείων και μηχανημάτων που έγιναν κατά τους τελευταίους μήνες, σε αποθήκες ιδιοκτησίας ημεδαπών στον Παραπόταμο και στο Παλαιοχώρι Θεσπρωτίας, καθώς και σε χώρους δήμων πρώην Παραποτάμου και Ηγουμενίτσας.Στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια και σε κρύπτες που χρησιμοποιούσαν οι δράστες στην περιοχή του Παραποτάμου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλοπιμαία, τα οποία θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως το πεδίο δράσης των δραστών.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ηρωίνης στην Πρέβεζα
Συνελήφθη, προχθές (01-10-2017) αργά το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 29χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους (6,6) γραμμαρίων.
Συνελήφθη  στα Ιωάννινα 37χρονη ημεδαπή διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη, προχθές (01-10-2017) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 37χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης δύο μηνών, για κλοπή.
Συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι ημεδαποί που πετούσαν πέτρες σε οχήματα στην Εθνική Οδό Πρέβεζας – Γέφυρας Καλογήρων, προκαλώντας υλικές ζημιές σε τρία φορτηγά
Συνελήφθησαν, χθες (02-10-2017) το βράδυ, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζηρού, πέντε ημεδαποί, ηλικίας 17, 16, 15, 16 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία. Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες, ενεργώντας από κοινού, χθες το βράδυ στο 35,5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Γέφυρας Καλογήρων, πετούσαν πέτρες σε διερχόμενα οχήματα, προκαλώντας υλικές ζημιές σε τρία Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα. Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού.















Δεν υπάρχουν σχόλια: