ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Εκπόνηση μελετών για κυκλικούς κόμβους στην Π.Ε. Θεσπρωτίας



Τι παράξενη ψευδαίσθηση είναι να υποθέτεις ότι η ομορφιά είναι καλοσύνη.  :  ( Λέων Τολστόι )
 

…ΘΕΜΑΤΑ …15-10-2017


Εκπόνηση μελετών για κυκλικούς κόμβους στην Π.Ε. Θεσπρωτίας






















Με η απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την εκπόνηση μελετών στην Π.Ε. Θεσπρωτίας για την κατασκευή τεσσάρων κυκλικών κόμβων, προκειμένου να αμβλυνθούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα κυρίως των θερινών μηνών και να μειωθεί ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων. Οι τρεις κόμβοι σχεδιάζονται να κατασκευαστούν στην Πλαταριά, στην είσοδο των Φιλιατών και δύο στο Δήμο Σουλίου, ο ένας στη θέση «Αεροδρόμιο» και ο δεύτερος στη «Διασταύρωση προς Σούλι».


Νέα παρέμβαση της Περιφέρειας για την καταπολέμηση του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων






















Νέα παρέμβαση για την καταπολέμηση της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων στα όρια της Ηπείρου, αναλαμβάνει η Περιφέρεια. Συγκεκριμένα η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε  πίστωση – ύψους 24.800 ευρώ- για την άμεση απομάκρυνση των πλατάνων που έχουν προσβληθεί από τη νόσο στην περιοχή Τερόβου- Κουκλεσίου, της Εθνικής οδού Ιωαννίνων- Άρτας.

Μήνυμα της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων για τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας της Υπαίθρου 























Η 15η Οκτωβρίου καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ως Διεθνής Ημέρα Αγρότισσας, ως ελάχιστη αναγνώριση της συνεισφοράς της στην αγροτική παραγωγή, και του δυναμικού της ρόλου στον πολύπαθο και γεμάτο προκλήσεις και δυσκολίες αγροτικό τομέα. Η γυναίκα της υπαίθρου στηρίζει την ελληνική οικογένεια, πρέπει να αντιμετωπίσει όλες τις αντιξοότητες που συνεπάγεται η αγροτική παραγωγή, καλούμενη παράλληλα να ανταποκριθεί εξίσου καλά σε όλους τους ρόλους της. Η εικόνα της Ελληνίδας αγρότισσας είναι έντονα χαραγμένη στις μνήμες όλων μας, για την στωικότητα και την υπομονή με την οποία αντιμετώπιζε τις δυσκολίες. Η προσφορά της και η αξία της είναι αδιαμφισβήτητες.Η οικονομική κρίση επέβαλε την επιστροφή πολλών νέων γυναικών στην ύπαιθρο και την αγροτική παραγωγή, έπειτα από πολλά χρόνια αποχής και εγκατάλειψης του αγροτικού τομέα. Τα προβλήματα όμως που οδήγησαν τους ανθρώπους μακριά από την ύπαιθρο εξακολουθούν να υπάρχουν και οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε ώστε η απασχόληση στον αγροτικό τομέα να είναι αποδοτικότερη και να προσελκύσει περισσότερους ανθρώπους.Η στήριξη μέσα από προγράμματα νέων αγροτών, η προώθηση προϊόντων του αγροτικού τομέα, τα οποία γυναίκες παράγουν μέσα τη βιολογική καλλιέργεια και την ποιοτική τυποποίηση, είναι δράσεις που θα στηρίξουν τη γυναίκα και έμπρακτα θα της αποδείξουν ότι αναγνωρίζεται ο ρόλος της, και θα της προσφέρουν κίνητρα να συνεχίσει.Η ΠΕΠΙΣ Ηπείρου σε συνεργασία με όλους τους φορείς, τη ΓΓΙΦ, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τους Δήμους έχει εγκαινιάσει μία σειρά δράσεων για την ενημέρωση των γυναικών με στόχο την ενδυνάμωση και την υποστήριξη της γυναίκας στην αγροτική παραγωγή. Απώτερος σκοπός η βελτίωση της καθημερινότητάς της, η απόκτηση ίσων δικαιωμάτων στην ασφάλεια και τη συνταξιοδότηση, η οποία λόγω του είδους της εργασίας θα πρέπει να αναγνωρίζεται ως δικαίωμα σε λιγότερο από τα 67 έτη. Η αγροτική παραγωγή αποτελεί λύση στην κρίση, και η στήριξη των νέων ανθρώπων, γυναικών και ανδρών, να επιστρέψουν και να αξιοποιήσουν τη γη σε συνθήκες πρόσφορες και ικανές να τους προσελκύσουν, θα πρέπει να αποτελεί πρωταρχική αποστολή για όλους.

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για αναβάθμιση – βελτίωση του οδικού δικτύου της Ηπείρου























Αποφάσεις για παρεμβάσεις αναβάθμισης στο σύνολο του οδικού δικτύου της Ηπείρου (εργασίες διαγράμμισης, αναβάθμιση του οδοφωτισμού και της σήμανσης, καθαρισμός κιγκλιδωμάτων) έλαβε – μεταξύ άλλων -  η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στη σημερινή της συνεδρίαση.
Αναλυτικά:Αναδείχθηκαν ανάδοχοι για τα έργα:
         «Επείγουσες εργασίες διαγράμμισης στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας και Ιωαννίνων - Κόνιτσας», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ (Ανάδοχος: Γεώργιος Οικονόμου)
         «Επείγουσες εργασίες διαγράμμισης στην Ε.Ο. Ιωαννίνων - Μετσόβου», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ (Ανάδοχος: Νάστος Κωνσταντίνος)
         «Κατασκευή βάθρων για την  υποδοχή Γέφυρας μπέλεϋ στην Τ.Κ. Βαθυπέδου Ιωαννίνων (θέση Γκούρα Νίκα)» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 57.500 ευρώ (Ανάδοχος: Σταύρου Ιωάννης του Κων/νου ΕΔΕ)
         Προμήθεια τριών (3) καινούργιων επιβατικών οχημάτων της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Ιωαννίνων,  προϋπολογισμού 50.000 ευρώ (Ανάδοχος: AUTO LINEA Κουλουρας ΑΕ)
         «Κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού Τ.Κ Βαθυπέδου Ιωαννίνων (θέση Γκούρα Μάρε)» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 45.000 ευρώ (Ανάδοχος: Σ. Πουλιάνος & ΣΙΑ Ε.Ε.)
         «Καθαρισμός προστατευτικών κιγκλιδωμάτων και αποκατάσταση αυτών στον επαρχιακό δρόμο Καλέντζι – Μονολίθι και στην επαρχιακή οδό Λάζαινα - Αμπελοχώρι» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ (Ανάδοχος: Κωνσταντίνος Κούγκουλης ΕΔΕ)
         «Προμήθεια υλικών κάθετης σήμανσης στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού 40.187 ευρώ (Ανάδοχος: ΟΔΟΣΗΜΑΝΣΗ Κ. Χρόνης ΑΒΕΕ)
         «Ασφαλτόστρωση 11α επαρχ. Οδού (Αγ. Γεώργιος - Δρυόφυτο)» Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 43.000 ευρώ (Ανάδοχος: Κωνσταντίνος Κώστας)
         Επίσης αναδείχτηκε προσωρινός ανάδοχος (ΝΑΜΑ Σύμβουλοι Μηχανικοί και Μελετητές Α.Ε.) για το έργο: «Παροχή Υπηρεσιών για την Αναβάθμιση του Οδοφωτισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου και στο Αστικό Οδικό Δίκτυο των Δήμων Αρταίων, Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας», προϋπολογισμού 353.780 ευρώ
Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων:
         «Ανακατασκευή λιθοδομών αντιστήριξης στην Τ.Κ. Βαρλαάμ της Π.Ε. Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 74.000 ευρώ
         «Αποκατάσταση τεχνικού στην είσοδο του οικισμού Καβασίλων Κόνιτσας» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 15.500 ευρώ
         «Τοποθέτηση ραντάρ ανίχνευσης ταχύτητας στον Αρχάγγελο» Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 13.000 ευρώ
         «Συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών αντλιοστασίων στράγγισης πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού 10.000 ευρώ

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίσθηκε να καλλιεργεί δενδρύλλια κάνναβης  και να κατέχει ποσότητα ναρκωτικών 




















Κατασχέθηκαν (07) δενδρύλλια κάνναβης, (219) γραμμάρια κάνναβης, (475) γραμμάρια αποξηραμένων φύλλων κάνναβης και σύστημα τεχνητού φωτισμού.Συνελήφθη, χθες (14-10-2017) το μεσημέρι, σε χωριό του Δήμου Ζηρού Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών. Από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του 42χρονου, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν:
           σε υπνοδωμάτιο του σπιτιού, (2) δενδρύλλια κάνναβης σε γλάστρες, ύψους  1,1 και 0,9 μέτρων περίπου καθώς και εξοπλισμός τεχνητού φωτισμού για ανάπτυξη φυτών σε κλειστό χώρο,
           σε διάφορους χώρους του σπιτιού, (219) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και (475) γραμμάρια αποξηραμένων φύλλων κάνναβης,
           στον προαύλιο χώρο του σπιτιού, (5) δενδρύλλια κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους από 0,9 έως 1,3 μέτρων.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω δενδρύλλια κάνναβης και οι ναρκωτικές ουσίες. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, στην Ιόνια Οδό Άρτας, οι οποίοι μετέφεραν και επιχείρησαν να διακινήσουν στη χώρα ναρκωτικές ουσίες
Κατασχέθηκαν πάνω από (32) κιλά κάνναβης,  τα οποία ήταν επιμελώς κρυμμένα σε ειδικές κρύπτες στο εσωτερικό οχήματός τους.Αλλοδαποί διακινητές ναρκωτικών,  οι οποίοι μετέφεραν και επιχείρησαν να διακινήσουν στη χώρα ναρκωτικές ουσίες, συνελήφθησαν ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (13-10-2017) το μεσημέρι, στην Ιόνια Οδό (περιοχή Αγίου Δημητρίου Άρτας).Πρόκειται για δύο υπηκόους Αλβανίας (άνδρας – γυναίκα), ηλικίας 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή στη χώρα, αποθήκευση,  μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα,  οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίοι επέβαιναν οι δύο δράστες και το οποίοι κινούνταν με κατεύθυνση το Αντίρριο και μετά από έρευνα που έγινε σε αυτό, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στην ταπετσαρία και στο αμάξωμα του οχήματος, τριάντα οκτώ (38) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (32.275) γραμμαρίων.Συνολικά, κατασχέθηκαν:
           ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (32.275) γραμμαρίων
           το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ημεδαπής, η οποία αναζητείται, 
           ένα κινητό τηλέφωνο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Σύλληψη 24χρονου ημεδαπού για κλοπή από παρεκκλήσι  στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων
Συνελήφθη, χθες (14-10-2017) το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 24χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής. Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη διότι, όπως προέκυψε προανακριτικά, το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας, παραβίασε με χρήση λοστού, τη θύρα του Ιερού Παρεκκλησίου Προφήτη Ηλία στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων και αφαίρεσε από προθήκη αφιέρωμα πιστών (τάμα). Το αφαιρεθέν αντικείμενο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην επίτροπο του παρεκκλησίου. Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.




  












Δεν υπάρχουν σχόλια: