ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Δήμος Ηγουμενίτσας : Δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο



Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει.μτφρ: ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως : ( Σοφοκλής )


…ΘΕΜΑΤΑ …10-10-2017

Δήμος Ηγουμενίτσας : Δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο






















Ο Δήμος Ηγουμενίτσας επεκτείνει την ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο με νέα hot spots, στο Δ.Κ. Γραικοχωρίου και στην Τ.Κ. Καστρίου στα αντίστοιχα Κοινοτικά Καταστήματα.Η δυνατότητα ελεύθερης και ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο από χώρους κοινής χρήσης όπως πάρκα, κεντρικές πλατείες κ.α., παρέχεται στο πλαίσιο των δράσεων για τον εκσυγχρονισμό του Δήμου Ηγουμενίτσας, που ξεκίνησε με την υλοποίηση έργων πληροφορικής σχετικά με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και έχει ως στόχο την εξοικείωση των πολιτών με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.Υπενθυμίζουμε ότι τα σημεία που μπορεί κανείς να έχει ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι τα παρακάτω:
           Πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας
           Κεντρική Πλατεία Μαργαριτίου
           Κεντρική Πλατεία Πέρδικας
           Κεντρική Πλατεία Νέας Σελεύκειας
           Παραλιακή Πλατεία Πλαταριάς
           Παραλιακή Πλατεία Συβότων 
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ   ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ  ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 



















Το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ  δίνει τις βασικές και πάγιες συμβουλές, για τη διαδικασία παραλαβής πετρελαίου θέρμανσης:
1. Ετοιμάστε τον καυστήρα και τα σώματα
Πριν ανάψετε τον καυστήρα σας θα πρέπει να τον καθαρίσετε και να τον ρυθμίσετε,  ώστε να είναι πιο αποδοτικός και λιγότερο ρυπογόνος. Ο τεχνικός πρέπει να σας δώσει μία βεβαίωση συντήρησης. Επίσης κάντε εξαερισμό σε όλα τα σώματα για καλύτερη απόδοση.
2. Παραγγελία
Για να αποφευχθούν οι άσχημες επιλογές κατά τη διάρκεια της παραγγελίας και παραλαβής πετρελαίου, μερικές απλές συμβουλές μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμες. Σημειώστε τις.
           Πριν παραγγείλετε πετρέλαιο, ρωτήστε σε περισσότερες από μία εταιρίες για την τιμή διάθεσης.  ψάχνοντας ίσως πετύχετε καλύτερη τιμή από αυτήν του προμηθευτή σας.
           Προσέξτε όμως τις «περίεργα» χαμηλές τιμές. Σε αυτή την περίπτωση, μη σπεύσετε να αγοράσετε εξαιτίας της χαμηλής τιμής. Σκεφθείτε ότι το προσφερόμενο σε τιμή ευκαιρίας πετρέλαιο ίσως να είναι νοθευμένο. Για να διαπιστώσετε την ποιότητα του πετρελαίου (αν είναι νοθευμένο ή όχι), πολύ λίγα πράγματα μπορείτε να κάνετε. Προσέξτε τουλάχιστον το χρώμα του, το οποίο πρέπει να είναι κοκκινωπό. Αν είναι διαφορετικό, π.χ. πράσινο, κάτι δεν πάει καλά.
           Φροντίστε να προμηθευτείτε τουλάχιστον 1.000 λίτρα πετρέλαιο, γιατί για παρόμοιες ποσότητες ορισμένες εταιρίες προσφέρουν ευκαιρίες. Συνεπώς, ένας τόνος μπορεί να στοιχίσει λιγότερο από την αγορά 800 λίτρων, για παράδειγμα, αν ψάξετε λίγο περισσότερο.
3. Παραλαβή
Στο στάδιο της παραλαβής σημειώνονται τα περισσότερα παράπονα, αλλά και οι πιο πολλές «παρασπονδίες». Υπάρχουν όμως λύσεις για να μη βρεθείτε να έχετε πληρώσει τα ίδια χρήματα για μικρότερη ποσότητα από αυτή που αναγράφεται στην παραγγελία.
           Φροντίστε να έχετε ογκομετρήσει τη δεξαμενή, ώστε να γνωρίζετε πόσα λίτρα χωράει σε κάθε εκατοστό ύψους. Αυτό βρίσκεται πολλαπλασιάζοντας το μήκος επί το πλάτος και διαιρώντας δια 1.000. Όταν έρθει το βυτίο, πάρτε το τιμολόγιο και το δελτίο αποστολής και, μαζί με τον οδηγό του βυτίου, μετρήστε το ύψος του πετρελαίου, για να μην υπάρχουν διχογνωμίες. Σημειώστε το στην ειδική θέση που έχει το τιμολόγιο.
           Όταν τελειώσει η παροχή πετρελαίου από το βυτίο στη δεξαμενή, περιμένετε 3-5 λεπτά τουλάχιστον, για να «ηρεμήσει» το πετρέλαιο μέσα στη δεξαμενή. Μετά μετρήστε ξανά το ύψος του πετρελαίου και σημειώστε το στην αντίστοιχη θέση, προκειμένου να βρείτε την ποσότητα που διοχετεύθηκε.
           Για να εξασφαλίσουμε μια σωστή παραλαβή, προσέχουμε και τα εξής:
Τα τοιχώματα της δεξαμενής μας να είναι κάθετα και ο πυθμένας της οριζόντιος. Τα τοιχώματα των δεξαμενών πετρελαίου ενδέχεται από το βάρος του πετρελαίου να έχουν παραμορφωθεί και να παρουσιάζουν “κοιλιές”, με αποτέλεσμα να παραλαμβάνουμε μεγαλύτερη ποσότητα από όση μετράμε με την βέργα.
Να χρησιμοποιούμε βέργα μέτρησης σωστά βαθμονομημένη.
•Αυτές οι κινήσεις (συνοπτικά) είναι ιδιαίτερα χρήσιμες. Αν παρ’ όλα αυτά έχετε βάσιμες ενδείξεις ότι σας… έκλεψαν, τότε υπογράψτε με επιφύλαξη και μετά τηλεφωνήστε μας.Σημείωση: Ορισμένοι διανομείς διαθέτουν το πετρέλαιο από σφραγισμένα διαμερίσματα του βυτιοφόρου, με οπτική ένδειξη της πλήρους παράδοσης.
ΠΡΟΣΟΧΗ
Επειδή οι περισσότεροι από μας είμαστε ένοικοι πολυκατοικιών, και την παραλαβή του πετρελαίου την έχουμε αναθέσει είτε σε εργολάβους διαχείρισης κοινοχρήστων, είτε σε κάποιο άλλο ένοικο (διαχειριστή) χρειάζεται πάντα να επαληθεύουμε τις χρεώσεις του πετρελαίου στους λογαριασμούς κοινοχρήστων και καλά θα είναι να είμαστε κάποιοι από τους ενοίκους παρόντες στην παράδοση του πετρελαίου,για να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση.Τέλος ο  Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προστασίας Καταναλωτών  Ηπείρου κ. Χριστόδουλος Πάντος συμβουλεύει τους καταναλωτές να έχουν το νου τους στην διαδικασία παραλαβής του πετρελαίου θέρμανσης, γνωρίζοντάς τους ότι ένας (1) τόνος αντιστοιχεί σε 1.200 λίτρα.
.17 χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες για να μην… «σας αλλάζουν τα πετρέλαια!»
Οι ελλειμματικές παραδόσεις είναι απλά μαθηματικά:
1.         Η στάθμη του πετρελαίου της δεξαμενής δεν μετριέται πριν και μετά την παράδοση.
2.         Κατά τη μέτρηση, με διάφορους τρόπους εμφανίζεται λιγότερη η ποσότητα του πετρελαίου.
3.         Μέτρηση ακριβώς αμέσως μετά την παράδοση δείχνει μεγαλύτερη την ποσότητα του πετρελαίου από όση είναι πραγματικά.
4.         Γίνονται λανθασμένες μετρήσεις των διαστάσεων της δεξαμενής.
5.         Χρησιμοποιείται λάθος βέργα μέτρησης.
6.         Ο μετρητής της δεξαμενής δίνει λανθασμένες ενδείξεις.
7.         Γίνονται επεμβάσεις στο μετρητή του βυτιοφόρου.
8.         Η μάνικα δεν είναι άδεια στο τέλος της παράδοσης.
9.         Μετά τον καθαρισμό της δεξαμενής, επιστρέφεται λιγότερο πετρέλαιο.
Το πώς θα τις αποφύγετε δεν είναι επιστήμη:
10.       Φροντίζετε να γνωρίζετε πάντα τι στάθμη έχει το πετρέλαιο της δεξαμενής σας, πριν και μετά την παράδοση.
11.       Επειδή στην προσμέτρηση μπορεί με διάφορους τρόπους να εμφανιστεί λιγότερη η ποσότητα του πετρελαίου, να κάνετε οι ίδιοι τη μέτρηση και να γράφετε το αποτέλεσμά της παρουσία του μεταφορέα. Είναι κατοχυρωμένο δικαίωμά σας ως καταναλωτή.
12.       Να κάνετε οι ίδιοι και την επιμέτρηση, αφού αφήσετε να περάσουν τουλάχιστον 3-5 λεπτά από το τέλος της παράδοσης.
13.       Να γνωρίζετε εκ των προτέρων τις ακριβείς διαστάσεις της δεξαμενής σας.
14.       Κατά την παράδοση, να χρησιμοποιείτε τη δική σας, σωστά διαγραμμισμένη και, κατά  προτίμηση, μεταλλική βέργα.
15.       Είναι ασφαλέστερο να βασίζεστε στις μετρήσεις της βέργας παρά στο μετρητή του βυτιοφόρου ή της δεξαμενής, ή σε άλλα όργανα που συχνά δίνουν λανθασμένες ενδείξεις.
16.       Να ελέγχετε ότι η μάνικα είναι πράγματι άδεια στο τέλος της παράδοσης.
17.       Προσέχετε, μετά τον καθαρισμό της δεξαμενής, να σας επιστρέφεται ακριβώς η ποσότητα πετρελαίου που περιείχε.
Για περισσότερες πληροφορίες η παράπονα στα Γραφεία μας Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου Θ.Πασχίδη 52 Ιωάννινα,τηλ.2651065178  και e.mail.: inpka.hp@gmail.com.-

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός, στην Ιόνια Οδό Άρτας, κατηγορούμενος για εισαγωγή, αποθήκευση και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών























Κατασχέθηκαν πάνω από (21) κιλά κάνναβης, που βρέθηκαν  σε κρύπτες σε διάφορα μέρη Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, που οδηγούσε ο 24χρονος δράστης .Συνελήφθη, χθες (09-10-2017) το μεσημέρι, στην Ιόνια Οδό (περιοχή Αγίου Δημητρίου Άρτας), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 24χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή στη χώρα, αποθήκευση και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 24χρονος δράστης και μετά από έρευνα που έγινε σε αυτό, βρέθηκαν σε κρύπτες σε διάφορα μέρη του οχήματος (στο φίλτρο αέρος, στους θόλους των πίσω τροχών και στον πίσω προφυλακτήρα), σαράντα δύο (42) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (21.704) γραμμαρίων.Συνολικά, κατασχέθηκαν:
           ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (21.704) γραμμαρίων
           μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (3,06) γραμμαρίων, η οποία βρέθηκε στην κατοχή του 24χρονου
           το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας αλλοδαπού, ο οποίος αναζητείται, 
           τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Συνελήφθη 25χρονος ημεδαπός στα Ιωάννινα για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ' εξακολούθηση  και απόπειρα βιασμού
Εξιχνιάσθηκαν δεκαπέντε (15) υποθέσεις σε βάρος νεαρών γυναικών .Η επισταμένη έρευνα και η αξιοποίηση στοιχείων της προανάκρισης, οδήγησε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων στην ταυτοποίηση και σύλληψη απογευματινές ώρες χθες (09-10-2017) στα Ιωάννινα, 25χρονου ημεδαπού, ο οποίος προέβαινε κατ΄ εξακολούθηση σε ακόλαστες πράξεις σε βάρος νεαρών γυναικών στην πόλη των Ιωαννίνων.Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατηγορούμενος εντόπιζε κυρίως βραδινές ώρες στην πόλη των Ιωαννίνων νεαρές γυναίκες, οι οποίες βάδιζαν μόνες τους και αφού τις ακολουθούσε πεζός τις περισσότερες φορές μέχρι την είσοδο των πολυκατοικιών που διέμεναν, επιχειρούσε ακόλαστες πράξεις σε βάρος τους, προσβάλλοντας την γενετήσια αξιοπρέπειά τους.Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί δεκατέσσερις υποθέσεις προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος νεαρών γυναικών, εκ των οποίων η μία ανήλικη καθώς και μία περίπτωση απόπειρας βιασμού, που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες στην πόλη των Ιωαννίνων.Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για  προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση καθώς και για απόπειρα βιασμού θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση διακίνησης «σκληρών» ναρκωτικών στα Ιωάννινα






















Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, κατά τη διάρκεια επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης και ηρωίνης .Κατασχέθηκαν, -54,2- γραμμάρια κοκαΐνης, -455- γραμμάρια ηρωίνης και το χρηματικό ποσό των -1.370- ευρώ, που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών .Επιχείρηση πραγματοποίησαν χθες (09-10-2017) το απόγευμα στην πόλη των Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας και μία 38χρονη υπήκοος Ρουμανίας, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση «σκληρών» ναρκωτικών. Από τη συστηματική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος και η 38χρονη κατείχαν στο σπίτι τους και διακινούσαν ποσότητες «σκληρών» ναρκωτικών ενώ επίσης εξακριβώθηκε ότι χρησιμοποιούσαν «καβάτζες» αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών, σε παρακείμενο στο σπίτι τους δασύλλιο.Συνολικά, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:
           ποσότητα κοκαΐνης βάρους -54,2- γραμμαρίων
           ποσότητα ηρωίνης βάρους -455- γραμμάριων
           το χρηματικό ποσό των -1.370- ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών
           τρία κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συνελήφθησαν δύο λαθροδιακινητές στη διασταύρωση Λαψίστας Ιωαννίνων
Μετέφεραν με  ΙΧΕ αυτοκίνητο μία λαθρομετανάστρια, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν  μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen.Συνελήφθησαν, χθες (09-10-2017) το μεσημέρι στη διασταύρωση Λαψίστας Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων,  δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 39 και 35 ετών, οι οποίοι διευκόλυναν την είσοδο στην ελληνική επικράτεια σε 26χρονη λαθρομετανάστρια. Ειδικότερα, η σύλληψη των διακινητών πραγματοποιήθηκε όταν αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ως οδηγός και συνοδηγός και διαπίστωσαν ότι μετέφεραν προς το εσωτερικό της χώρας, μία 26χρονη ομοεθνή τους, η οποία στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Κατά τον έλεγχο,  προέκυψε επίσης ότι σε βάρος της 26χρονης εκκρεμούν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen. Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και το χρηματικό ποσό των -810- ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή των δραστών, κατασχέθηκαν.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός στους Νεγράδες Ιωαννίνων, ο οποίος μετέφερε με  αυτοκίνητο, μία μη νόμιμη μετανάστρια
Συνελήφθη, σήμερα (10-10-2017) τα ξημερώματα στους Νεγράδες Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά  μίας μη νόμιμης μετανάστριας.Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 31χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε μία ομοεθνή του, ηλικίας 30 ετών, η οποία στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα. Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά,  κατασχέθηκε. Οι συλληφθέντες  θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.
Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, χθες (09-10-2017) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, ποινής φυλάκισης δεκατριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.












Δεν υπάρχουν σχόλια: