ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας : ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2017 - «Πνοές Ανέμων»



Δώσε στον άνθρωπο ένα ψάρι και θα τον χορτάσεις μια φορά. Μάθε τον να πιάνει ψάρια και θα είναι χορτασμένος σε όλη του τη ζωή. : ( Μαϊμωνίδης )


…ΘΕΜΑΤΑ …17-10-2017


Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας : ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2017 - «Πνοές Ανέμων»




























Συμμετέχοντας στην πανελλαδική εκστρατεία Περιβάλλον και Πολιτισμός, που για τη διετία 2017-2018 είναι αφιερωμένη στο στοιχείο του αέρα με τίτλο «Πνοές Ανέμων», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας θα υλοποιήσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας την εκπαιδευτική δράση «'Ωρα καλή στην πρύμνη σου κι αέρας στα πανιά σου», για οργανωμένες σχολικές ομάδες Ε΄ - Στ΄ Τάξεων Δημοτικού & Α΄ Γυμνασίου, το διάστημα από 19 έως 27 Οκτωβρίου 2017.Μετά από μια εισαγωγή στο θέμα του εορτασμού, η οποία θα προσεγγίσει διαθεματικά το στοιχείο του «αέρα», το πρόγραμμα εστιάζει στη σημασία των ανέμων για την αρχαία ναυσιπλοΐα και την ανάπτυξη του θαλάσσιου εμπορίου. Κατά τα διάφορα στάδια του προγράμματος, στο οποίο εναλλάσσονται παρουσιάσεις, ομαδικές δραστηριότητες και παιχνίδια δράσης, γίνεται συνδυαστική χρήση διαφόρων μεθόδων (δεικτική, μαιευτική, ερωταποκρίσεις, παιχνίδι ρόλων, βιωματική επαφή με τα αντικείμενα), προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια διασκεδαστική εκπαιδευτική εμπειρία στον χώρο του μουσείου.Ημέρες διεξαγωγής: 19-20, 23-27 Οκτωβρίου 2017.Ώρες έναρξης: 9:00, 11:00.Διάρκεια: 1.30΄ .Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 μαθητές.Για συμμετοχή στην εκπαιδευτική δράση είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στα τηλέφωνα 2665 0 21417, 28539 (Δευτέρα έως Παρασκευή) – πληροφορίες κκ. Αντωνία Τζωρτζάτου, Θεοδώρα Λάζου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.Τη σημασία και την επίδραση του αέρα σε διάφορους τομείς της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας και τέχνης θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν οι επισκέπτες του μουσείου μέσα από τη σήμανση επιλεγμένων εκθεσιακών ενοτήτων και συμπληρωματικό πληροφοριακό υλικό.Στο πλαίσιο του εορτασμού της πανελλήνιας εκστρατείας Περιβάλλον και Πολιτισμός 2017 η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας το Σαββατοκύριακο 21~22 Οκτωβρίου θα είναι ελεύθερη για το κοινό.                                                          
O Προϊστάμενος της Εφορείας :  Ιωάννης Χουλιαράς  , Aρχαιολόγος

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Εξιχνιάσεις υποθέσεων κλοπών με τη μέθοδο της απασχόλησης σε βάρος ηλικιωμένων, στον Βράχο Πρέβεζας και στα Σύβοτα Θεσπρωτίας 






















Εξιχνιάστηκαν από  το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο διαφορετικές υποθέσεις κλοπών και σχηματίστηκαν αντίστοιχες δικογραφίες με την κατηγορία της κλοπής, κατά περίπτωση σε βάρος  δύο ημεδαπών, ηλικίας 21 και 23 ετών.Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση κατά τη διερεύνηση υπόθεσης κλοπής χρηματικού ποσού με τη μέθοδο της απασχόλησης, από οικία 80χρονης, που έγινε το  πρωί της 18-08-2017 στον Βράχο Πρέβεζας, ταυτοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ως δράστης  23χρονος ημεδαπός.Στη δεύτερη περίπτωση, η οποία αφορούσε επίσης κλοπή χρηματικού ποσού με τη μέθοδο της απασχόλησης από οικία 77χρονου, που έγινε την 26-09-2017 στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, σχηματίσθηκε δικογραφία, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, σε βάρος 21χρονου ημεδαπού.Για τις παραπάνω υποθέσεις σχηματίσθηκαν αντίστοιχες δικογραφίες, οι οποίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. Με αφορμή  τα παραπάνω περιστατικά κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων, που πραγματοποιήθηκαν με τη μέθοδο της απασχόλησης (οι δράστες είτε προσποιήθηκαν πλανόδιους πωλητές (κουβερτών, φρούτων κτλ.) είτε με ψεύτικα προσχήματα (ανάγκη για νερό) εισήλθαν στα σπίτια), η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου υπενθυμίζει ξανά ορισμένες χρήσιμες συμβουλές:
           Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
           Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
           Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
           Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
           Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
           Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
Συνελήφθη στα Ιωάννινα, 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών 




















Κατασχέθηκε δέμα με (450) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης .Συνελήφθη, χθες (16-10-2017) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση και παράνομη είσοδο στη χώρα.Συγκεκριμένα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, μετά από έλεγχο που έγινε στον 32χρονο αλλοδαπό, ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Ιωάννινα – Κόνιτσα.Όπως προέκυψε, ο 32χρονος επιβάτης μετέφερε με σκοπό την εμπορία, μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (450) γραμμαρίων.Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συνελήφθη δραπέτης Καταστήματος Κράτησης, στο Δελβινάκι Ιωαννίνων
Πρόκειται για έναν 37χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης για ναρκωτικά .Συνελήφθη, χθες (16-10-2017) το μεσημέρι στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, δραπέτης από το Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών. Ο 37χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου και όπως προέκυψε από την εξέλιξη της έρευνας που πραγματοποίησε το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, διαπιστώθηκε ότι από τον Οκτώβριο του έτους 2009, δεν είχε επιστρέψει από τακτική άδεια στο Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών. Συγκεκριμένα εξέτιε ποινή κάθειρξης δέκα ετών για ναρκωτικά ενώ διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούν δύο ακόμη καταδικαστικές αποφάσεις, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών και παραβίαση περιορισμών διαμονής. Ο 37χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, χθες (16-10-2017) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας 22χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θάσου, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.













Δεν υπάρχουν σχόλια: