ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ανακοίνωση του Τ.Α.Σ. Κοζάνης για τις πλημμύρες του Οκτωβρίου του 2016 σε Π.Ε.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ & ΠΡΕΒΕΖΑΣ



Εχθίστη δε οδύνη εστί των εν ανθρώποισι αύτη, πολλά φρονέοντα μηδενός κρατέειν.μτφρ: η χειρότερη οδύνη για τους ανθρώπους είναι να ξέρεις πολλά και να μην έχει καμία δύναμη:   ( Ηρόδοτος )


…ΘΕΜΑΤΑ …16-10-2017


Ανακοίνωση του Τ.Α.Σ. Κοζάνης για τις πλημμύρες του Οκτωβρίου του 2016 σε Π.Ε.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ & ΠΡΕΒΕΖΑΣ





















Σας ενημερώνουμε ότι στις 04-08-2017 δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. με αριθμό 2740/Β/04-08-2017 η Κ.Υ.Α. με αριθ. πρωτ.ΔΑΕΦΚ/452/Α325/09-06-2017 (ΑΔΑ: 7ΥΤΙ465ΧΘΞ-0ΘΞ) που αφορά την οριοθέτηση περιοχών που έχουν πληγεί εξαιτίας των πλημμυρών του Οκτωβρίου 2016 στις Π.Ε.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ & ΠΡΕΒΕΖΑΣ.Οι ενδιαφερόμενοι δημότες που έχουν πληγεί θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για διενέργεια αυτοψίας μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εντός τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ. (έως τις 04-11-2017), ή αίτηση για έκδοση Άδειας επισκευής και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής εντός δώδεκα (12) μηνών από τη δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ. (έως τις 04-08-2018) στον Τ.Α.Σ. Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ στη Κοζάνη και στη διεύθυνση Ζ.Ε.Π. Τ.Κ.50100 λόγω αρμοδιότητας του, αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς ή στους κατά τόπους Δήμους με την υποχρέωση της διαβίβασης των αιτήσεων από τους Δήμους στον Τ.Α.Σ. Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ.Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον κ. Γκιάτα Αθανάσιο στο τηλέφωνο 2461350152, fax 2461350142 και e-mail giatasa@apdhp-dm.gov.gr ή στον κ. Χαστά Κωνσταντίνο στο τηλέφωνο 2461350229, fax 2461350142 και e-mail xastaskon@apdhp-dm.gov.gr
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

ΕΝΟΡΙΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ : ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ (2017-2018) 




















Ἄρχισαν οἱ δράσεις τῆς ἐνορίας Κεστρίνης, πού ἀφοροῦν στούς νέους, γιά τό ἐκκλησιαστικό ἔτος 2017-2018. Ἀρχή, λοιπόν. Νέο ξεκίνημα γεμάτο ἐλπίδες… Καινούργια δύναμη γιά νέους ἀγῶνες.  Ἄνοιγμα σέ καινούργιους ὁρίζοντες. Γιά νά μή χάσουν οἱ νέοι τόν προσανατολισμό τους. Γιά νά μην ἐγκλωβιστοῦν στή μιζέρια τοῦ κόσμου. Γιά νά ζήσουν μιά γνήσια χριστιανική ζωή. Γιά νά προσπαθήσουν, ὅσο δύσκολο καί ἄν φαίνεται, νά ζοῦν, ὅπως θέλει ὁ Θεός. Καί κυρίως νά… μιλάνε μαζί Του καί εἶναι σίγουρο ὅτι θά τούς ἀκούσει…Ἡ ἐνορία Κεστρίνης ὑλοποιεῖ καί αὐτή τήν περίοδο τίς ἀκόλουθες δράσεις:
Α) Κατηχητικό Σχολεῖο γιά παιδιά Δημοτικοῦ-Γυμνασίου (κάθε Κυριακή πρωί, μετά τή Θεία Λειτουργία)
Β) Μαθήματα Βυζαντινῆς Μουσικῆς γιά παιδιά καί μεγάλους (κάθε Παρασκευή καί Κυριακή), μέ δυνατότητα ἀπόκτησης πτυχίου
Γ) Μαθήματα Κλασικῆς Μουσικῆς γιά παιδιά Δημοτικοῦ, Γυμνασίου καί Λυκείου (κάθε Σάββατο ἀπόγευμα).
Ἀξίζει οἱ νέοι νά στρέφονται ὁλοκληρωτικά πάνω στό Θεό. Μάτια καί αὐτιά, νοῦς καί καρδιά, ὅλα δοσμένα σ’ Αὐτόν.
Ἐκ τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ

«ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ»: Γιορτάζεται την 20η Οκτωβρίου μαζί με τη μνήμη του  Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα  Αγίου Αρτεμίου





















Η Ελληνική Αστυνομία γιορτάζει στις 20 Οκτώβριου την «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ», μαζί με τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα  Αγίου Αρτεμίου.Σημειώνεται ότι η «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ» θεσπίστηκε από την Πολιτεία ως αναγνώριση του έργου και της προσφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας στο κοινωνικό σύνολο.Στο πλαίσιο του εορτασμού έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις, οι οποίες  θα κορυφωθούν με την κεντρική εκδήλωση στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την 19:30 ώρα της 20 Οκτωβρίου, παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος.Επιπλέον το πρωί της ίδιας ημέρας θα τελεστεί Θεία Λειτουργία – Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου την παραμονή θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός, μετά αρτοκλασίας και περιφορά της Ιερής Εικόνας του Αγίου Αρτεμίου.Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί ακόμα:
           από σήμερα έως και 20 Οκτωβρίου, πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας για την Τράπεζα αίματος του Σώματος. Οι μισές από τις φιάλες αίματος, που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν σε παιδιά με μεσογειακή αναιμία, και
           από αύριο έως και 20 Οκτωβρίου, σε χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έκθεση ζωγραφικής με έργα του αστυνομικού και πολιτικού προσωπικού, σε συνεργασία με το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (ΙΡΑ).
Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί και βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκέντρωση, από το προσωπικό των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη τη χώρα, τροφίμων και αναλώσιμων ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες των παιδιών που στηρίζονται από το «Χαμόγελο του Παιδιού».Τέλος, στο πλαίσιο του εορτασμού της «ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ» θα πραγματοποιηθούν επίσημες δοξολογίες και εκδηλώσεις στις έδρες όλων των Διευθύνσεων Αστυνομίας της χώρας.

Συνελήφθη 42χρονος υπήκοος Αλβανίας στο Δελβινάκι Ιωαννίνων,  σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης



















Συνελήφθη, χθες (15-10-2017) το μεσημέρι στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας του Γ΄ Τμήματος του Πλημμελειοδικείου Πειραιώς, για  ηθική αυτουργία σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από κοινού καθώς και εισαγωγή, κατοχή και απόπειρα διάθεσης ναρκωτικών σε σωφρονιστικό κατάστημα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Χαιρετισμός Ι. Καραμπίνα σε εκδήλωση για τη Δια Βίου Μάθηση 




























Την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος εκπροσώπησε στην εκδήλωση  που έγινε σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με θέμα,  «Εκπαίδευση Ενηλίκων. Πολιτικές Δια Βίου Μάθηση, Θέσεις και Προοπτικές», ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου κ. Ι. Καραμπίνας. Στο χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής:
Κυρίες και κύριοι
Ως εκπρόσωπος της ΕΝΠΕ θα ήθελα να επισημάνω  ορισμένους προβληματισμούς αλλά ταυτόχρονα, ως φορέας,  να προτείνω κάποιες λύσεις .Η θεσμική  υπόσταση του ΔΒΜ έρχεται από τον θεσμό των Νομαρχιών ( ΝΕΛΕ 1983 ) και εντεύθεν .Πολλές παρεμβάσεις και βελτιώσεις έγιναν για να έρθουμε στην σημερινή μορφή των Περιφερειών (Ν. 3852 /10 ), οι οποίες όμως δεν οδήγησαν σε ένα ενιαίο δίκτυο ΔΒΜ.Ο Νόμος 3879 /10 προσπάθησε να αναπτύξει ένα Εθνικό Δίκτυο ΒΔΜ, μέσω ενός Εθνικού Προγράμματος ΔΒΜ, με ολοκληρωμένο νομοθετικό  πλαίσιο, όπου, εκτός των άλλων, συγκροτούνταν Διευθύνσεις ΔΒΜ σε κάθε Διοικητική Περιφέρεια , οι οποίες συνιστούσαν Περιφερειακές  υπηρεσίες και αποτελούσαν αποκεντρωμένες  υπηρεσίες της ΓΓΔΒΜ  του ΥΠΠΕΘ, δηλαδή αποκαθίστατο η απολεσθείσα σύνδεση μεταξύ Κεντρικού κράτους – Περιφερειών – Δήμων και κοινωνίας  , έτσι ώστε να προσδιορίζονται ξεκάθαρα οι ρόλοι του καθενός Στην συνέχεια έρχεται  ο Ν.4386/16 ΦΕΚ83Α άρθρο 42 παρ. 4 και καταργεί την εφαρμογή των παραπάνω.Ο Νόμος  3879/10 άρθρο 7 παρ.1,2,3,4 αναφέρεται στον ρόλο των Περιφερειών και καταρτίζει το πλαίσιο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού προγράμματος κάθε Περιφέρειας. Περιλαμβάνει δράσεις επαγγελματικής κατάρτισης, ιδίως επενδύσεις προγραμμάτων και εφαρμογή της Δημόσιας πολιτικής  ΔΒΜ σε Περιφερειακό επίπεδο. Οι δράσεις αυτές χρηματοδοτούνται από τον τακτικό προϋπολογισμό  και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ( ΠΔΕ )  μέσω ΓΓΒΔΜ , από επιχορηγήσεις και από ιδίους πόρους της κάθε Περιφέρειας. Συνεπώς ο κατεξοχήν θεσμός, για την όποια προσπάθεια,  θα πρέπει να είναι το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων(ΥΠΠΕΘ), συνεπικουρούμενο από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  και το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με την συνδρομή της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ ) και της Ένωσης  Δήμων Ελλάδος  (ΚΕΔΕ ).Η κοινωνική αναγκαιότητα και η ανάπτυξη της κοινωνικής εμβέλειας της ΔΒΜ όμως επιβάλλει την κατά το δυνατόν πιο ενεργή και ισχυρή συμμετοχή των Περιφερειών στην διαμόρφωση , τον έλεγχο , την υλοποίηση και την αξιολόγηση των προγραμμάτων ΔΒΜ , και αυτό μπορεί να επιτευχθεί:
- με την νομοθέτηση της Διοικητικής σχέσης ΥΠΠΕΘ και Περιφερειών
- με την συγκρότηση Διευθύνσεων ΔΒΜ σε κάθε Περιφέρεια αλλά και αντίστοιχα τμήματα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα
- με τη θεσμοθέτηση συγκεκριμένων τρόπων συμμετοχής και έκφρασης γνώμης των Περιφερειών προς την Κεντρική Διοίκηση, για τη διαμόρφωση των Εθνικών και Περιφερειακών προγραμμάτων
Και τέλος οι Περιφέρειες θα πρέπει να ενεργοποιούν και να αναζητούν, με συγκεκριμένη και διακριτή διαδικασία, την έκφραση γνώμης των Δήμων και Τοπικών φορέων στα τοπικά προγράμματα.Ακόμη πρέπει να λάβουμε υπόψη τις νέες συνθήκες της χώρας, όπως οικονομική κρίση και περιοχές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, υλοποιώντας προγράμματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας, ανασυγκρότησης πρωτογενούς τομέα – ανταλλαγή επισκέψεων και ενημερώσεων μεγάλων παραγωγικών φορέων π.χ. κτηνοτρόφων – μελισσοκόμων – αμπελουργών σε άλλες χώρες )  .Η διαδικασία πιστοποίησης Επαγγελματικών προσόντων και μορφωτικής επάρκειας των εκπαιδευομένων – καταρτιζομένων , στηριζόμενο σε Ευρωπαϊκά πρότυπα, πρέπει να γίνετε στις  έδρες των Περιφερειών και όχι μόνο στην Αθήνα.Οι οικονομικοί πόροι:
-για τις μετακινήσεις των μαθητών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας
-την πρακτική άσκηση των σπουδαστών σε ΙΕΚ – ΕΠΑΛ κ.τ.λ.
να  χρηματοδοτούνται από την ΓΓΔΒΜ και όχι μόνο από πόρους των Περιφερειών .
Στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος είμαστε ανοικτοί σε κάθε διάλογο για την Εθνική προσπάθεια στα προγράμματα ΔΒΜ.
Σας  ευχαριστώ            






  











Δεν υπάρχουν σχόλια: