ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Οι αναπτυξιακές προοπτικές της Ηπείρου στο επίκεντρο της συνάντησης της Αντιπεριφερειάρχη Τ.Καλογιάννη με τον Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας W.Stechel



Ιδεολόγοι είναι οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι η ανθρωπότητα είναι καλύτερη από τον άνθρωπο.: ( Ντουάιτ Αϊζενχάουερ )


…ΘΕΜΑΤΑ …29-09-2017


Οι αναπτυξιακές προοπτικές της Ηπείρου στο επίκεντρο της συνάντησης της Αντιπεριφερειάρχη Τ.Καλογιάννη με τον Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας W.Stechel



























Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου πραγματοποίησε σήμερα ο  Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Walter Stechel. Τον Γερμανό διπλωμάτη υποδέχτηκε η Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Ιωαννίνων και αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας κ. Τατιάνα Καλογιάννη.Η Αντιπεριφερειάρχης καλωσορίζοντας τον Γενικό Πρόξενο, υπογράμμισε την σημαντική συμβολή που διαδραματίζουν στις σχέσεις των δύο χωρών οι χιλιάδες Ηπειρώτες που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία και αναφέρθηκε στη συνεργασία της Περιφέρειας με φορείς της Γερμανίας, στο πλαίσιο της οποίας έχει υπογραφεί πρωτόκολλο συνεργασίας με την Περιφέρεια της Νότιας Βεστφαλίας.  Η κ. Τ. Καλογιάννη, μεταξύ άλλων,  ενημέρωσε τον κ. Walter Stechel για την πορεία των αναπτυξιακών έργων στην Ήπειρο, για την κατασκευή του Εργοστασίου Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων με τη μέθοδο ΣΔΙΤ, για τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης, μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EiB), τα έργα αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών στην παράκτια ζώνη της Ηπείρου, το σχεδιασμό για τον πρωτογενή τομέα, για τις επικείμενες έρευνες για τους υδρογονάνθρακες, καθώς και για τη συνεργασία με την Ελληνογερμανική Συνέλευση. Εκτενής αναφορά έγινε επίσης για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προωθεί η Ήπειρος, για τις οποίες υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από Γερμανούς πολίτες, όπως είναι η πιστοποίηση των περιπατητικών μονοπατιών, ως επίσης και για τις δυνατότητες ανάδειξης και ανάπτυξης του ιαματικού τουρισμού κ.ά.Ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας Walter Stechel, ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη για την αναλυτική της ενημέρωση, συμμερίστηκε τον προβληματισμό της Περιφερειακής Αρχής για την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των οδικών αξόνων, εξήρε ως ιδιαίτερα θετικές τις παρεμβάσεις που έχουν αναληφθεί για το περιβάλλον και τον τουρισμό, και διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά του θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προώθηση επιχειρηματικών ανταλλαγών μεταξύ Γερμανικών Περιφερειών και της Περιφέρειας Ηπείρου στους τομείς της καινοτομίας, της αγροτικής οικονομίας, της βιομηχανίας και του τουρισμού.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας
















 





…. έχουν οριστεί ως ακολούθως:
           Δευτέρα (02-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα-  Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
           Τρίτη (03-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
           Τετάρτη (04-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
           Πέμπτη  (05-10-2017)    και    ώρες    από     08.00  έως   15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
           Παρασκευή   (06-10-2017)   και  ώρες    από  08.00  έως  15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
           Κυριακή   (07-10-2017)   και   ώρες   από    18.00   έως   01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.
Συνελήφθη 45χρονη υπήκοος Αλβανίας στην Άρτα, για απόπειρα κλοπής σε βάρος 78χρονου ημεδαπού
Συνελήφθη, χθες (27-09-2017) το βράδυ στο χώρο της εμποροπανήγυρης Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, μία 45χρονη υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.Ειδικότερα, η 45χρονη συνελήφθη από τους αστυνομικούς διότι επιχείρησε να αφαιρέσει χρηματικό ποσό από την τσέπη του πουκαμίσου 78χρονου ημεδαπού.Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής σε σπίτι στα Ιωάννινα
Σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 50 και 21 ετών.Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής σε σπίτι στα Ιωάννινα και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 50 και 21 ετών.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο γυναίκες εμπλέκονται στη διάπραξη κλοπής σε σπίτι ιδιοκτησίας 63χρονης ημεδαπής, που έγινε την 25/26-09-2017 στα Ιωάννινα, απ’ όπου αφαιρέθηκαν κοσμήματα.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών στην Άρτα
Συνελήφθη, χθες (28-09-2017) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 42χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών στην Ηγουμενίτσα
Συνελήφθη, σήμερα (29-09-2017) μετά τα μεσάνυκτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Ηγουμενίτσας, ένας 37χρονος ημεδαπός, ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και κατά τον αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν μία συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης και ένα τσιγάρο κάνναβης.
Συνάντηση του κ. Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διεύθυνση Ηπείρου με τον Γενικό Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη
Χθες (28-09-2017) το απόγευμα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Γενικού Πρόξενου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Walter Stechel, ο οποίος συνοδευόταν από την Επίτιμη Πρόξενο της Γερμανίας κα. Kerstin Lohr, στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου, Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρέστη επίσης ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Βασιλάκος, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Σύλληψη 47χρονου ημεδαπού στο Καναλλάκι Πρέβεζας, για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες (27-09-2017) το βράδυ στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς  της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Πρέβεζας, ένας 47χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 47χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κουτί που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (101) γραμμαρίων.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.












Δεν υπάρχουν σχόλια: