ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Εφορία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας : Πολιτιστική Πεζοπορική ΔιαδρομήΕίτε αρνούνται είτε δίνουν οι γυναίκες, χαίρονται πάντως να τις παρακαλούν. : ( Οβίδιος )


…ΘΕΜΑΤΑ …09-09-2017


Εφορία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας : Πολιτιστική Πεζοπορική Διαδρομή
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, μαζί με την Εφορία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας διοργανώνουν την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 πολιτιστική πεζοπορική διαδρομή. Με αφετηρία την Πλατεία Δημαρχείου στις 8:30 π.μ., η πεζοπορία θα διασχίσει τμήμα της πόλης, θα ανέβει στο περιαστικό δάσος, όπου διαμέσου του δασικού δρόμου θα καταλήξει στο δασύλλιο. Εκεί Αρχαιολόγος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας θα κάνει ξενάγηση – ενημέρωση για το μεταβυζαντινό κάστρο Ηγουμενίτσας. Η πορεία είναι κυκλική, περίπου έξι (6) χιλιόμετρα και ο εκτιμώμενος χρόνος είναι δύο (2) ώρες με χαλαρό βηματισμό. Συνιστάται οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους ένα λίτρο νερό και ελαφρύ κολατσιό, ενώ η ένδυση τους να είναι ανάλογη των καιρικών συνθηκών και να φορούν αθλητικά ή ορειβατικά υποδήματα.  Η πεζοπορία θα γίνει συνοδεία ιατρού. Πληροφορίες: Σπύρος Δούδαλης (τηλ. 6988279407) .

ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ


Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας, την Τρίτη 19-9-2017 στις 9:30π.μ., μέλη του ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας  θα συγκεντρωθούν στο Πνευματικό Κέντρο Πάνθεον. Περπατώντας δίπλα στη θάλασσα, θα κατευθύνουν προς το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου θα ξεναγηθούν από τους υπεύθυνους του Μουσείου. Στις 11:00  θα ξεκινήσει περίπατος από το μουσείο, κατά μήκος του ποδηλατοδρόμου με τη συνοδεία του φυσιοθεραπευτή των ΚΗΦΗ του Δήμου μας κου Κατσαρού, ο οποίος θα παρέχει συμβουλές για ζητήματα σωματικής ευεξίας και εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης των ηλικιωμένων εντός του κέντρου της πόλης μας. Κατά την επιστροφή προς το κέντρο της πόλης τα μέλη του ΚΑΠΗ θα ξεκουραστούν σε παραλιακό αναψυκτήριο.

ΔΝΟΗ : Κωπηλατική προπόνηση επίδειξηςΈχοντας ως οδηγό τις αέναες αξίες του αθλητισμού όπως  συμμετοχή, ομόνοια, σεβασμός και ισότητα, ο Δημοτικός Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας συμμετέχει στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας περνώντας το μήνυμα πως ο αθλητισμός μπορεί να γίνει ένας σημαντικός μοχλός που θα ωθήσει προς την κατεύθυνση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης της κοινωνίας.Το Σάββατο 16/09/2017, από τις 8:00 μέχρι τις 10:00 όλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία κωπηλατική προπόνηση επίδειξης στο παραλιακό μέτωπο της Πόλης μας, από τα γήπεδα τένις μέχρι το Πνευματικό Κέντρο Πάνθεον.Ως φυσική ανθρώπινη δραστηριότητα, ο αθλητισμός προϋποθέτει ένα υγιές φυσικό περιβάλλον και έτσι μπορεί να αποτελέσει κίνητρο και έμπνευση για βαθύτερο σεβασμό προς περιβάλλον και την κοινωνία μας. Ραντεβού το Σάββατο στην παραλία της Ηγουμενίτσας !

Δήμος Ηγουμενίτσας : Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας
Στο πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας o Δήμος Ηγουμενίτσας και οι φίλοι του ποδηλάτου της πόλης μας, σας καλούν να ζήσετε την εμπειρία της ομαδικής ποδηλατάδας οργανώνοντας βραδινή και ημερήσια διαδρομή. Στόχος είναι να δούμε το ποδήλατο ως εναλλακτικό μέσο μεταφοράς και να πειστούμε ότι η μετακίνηση με αυτό είναι εφικτή. Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για τις διαδρομές, που θα ακολουθηθούν:
         Βραδινή ποδηλατάδα, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 20:00: Εκκίνηση από το ΠΑΝΘΕΟΝ, ποδηλασία μέχρι το Μακρυγιάλι και επιστροφή στο ΠΑΝΘΕΟΝ. 
         Ημερήσια ποδηλατάδα, Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 18:00,
Εκκίνηση από την αρχή του Ποδηλατοδρόμου στο ΤΕΙ, ποδηλασία κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, σε οδούς της πόλης μας, στον νέο Ποδηλατόδρομο της οδού 49 Μαρτύρων και τερματισμός στο ΠΑΝΘΕΟΝ για τους μικρούς μας ποδηλάτες. Ποδηλασία προς το Μακρυγιάλι και τελικός τερματισμός στο ΠΑΝΘΕΟΝ. 
Επισημάνσεις για τους ποδηλάτες:
           Όσοι προσέλθουν θα είναι υπεύθυνοι για την προσωπική τους ασφάλεια, αλλά και του ανήλικου που τυχόν συνοδεύουν.
           Τα ποδήλατα θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση και να έχουν δυνατά μπροστινά και πίσω φώτα.
           Εθελοντές οδηγοί με κίτρινα γιλέκα θα βρίσκονται στην αρχή και στο τέλος της πομπής, ενώ θα προπορεύονται προκειμένου να εξασφαλίσουν την ομαλή διέλευση των ποδηλατών από τις διασταυρώσεις και τους κάθετους δρόμους.
           Οι ποδηλάτες υποχρεούνται να χρησιμοποιούν την δεξιά λωρίδα του δρόμου.
           Προτείνεται η χρήση κράνους.
           Η κατοχή σαμπρέλας και βασικών εργαλείων αυτοεξυπηρέτησης μπορούν να φανούν χρήσιμα.
Ερυθρός Σταυρός
Δεν κάνουμε αγώνες, ποδηλατούμε με σχετικά χαμηλή ταχύτητα, για να απολαμβάνουμε την παρέα και τη διαδρομή ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  !

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS  
Συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων, διότι μετέφερε οκτώ παράτυπους αλλοδαπούς
Συνελήφθη, χθες (08-09-2017) το μεσημέρι στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 56χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετέφερε οκτώ παράτυπους αλλοδαπούς. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί στάθμευσαν για έλεγχο λεωφορείο και όπως διαπιστώθηκε, ο οδηγός μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, οκτώ υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας από 21 έως 40 ετών, οι οποίοι στερούνταν  νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.Επιπρόσθετα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο προέκυψε ότι σε βάρος τεσσάρων εκ των λαθρομεταναστών εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης στη χώρα καθώς και σε έδαφος Schengen. Το παραπάνω λεωφορείο κατασχέθηκε.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων.
Σύλληψη αλλοδαπού για καταδικαστική απόφαση στην Καστάνιανη Ιωαννίνων
Συνελήφθη, χθες (08-09-2017) το πρωί στην Καστάνιανη Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πολυγύρου Χαλκιδικής, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη είσοδο και καταδικαστικές αποφάσεις στην Κόνιτσα
Συνελήφθη, χθες (08-09-2017) το πρωί στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 43χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός στους Κωστακιούς , ως ιδιοκτήτης καταστήματος, για υγειονομικές παραβάσεις
Συνελήφθη, σήμερα (09-09-2017) μετά τα μεσάνυκτα στους Κωστακιούς Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, ένας 31χρονος ημεδαπός, για υγειονομικές παραβάσεις. Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος κατελήφθη ο 31χρονος, ως ιδιοκτήτης του καταστήματος, να λειτουργεί μουσική έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου ενώ επιπρόσθετα δεν κατείχε άδεια λειτουργίας μουσικών οργάνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: