ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Αρχίζουνε τα όργανα : ’’ Νέα πρόσωπα θα πρωταγωνιστήσουν στις ερχόμενες τοπικές εκλογές ‘’Τότε οι νεκροί πεθαίνουνε, όταν τους λησμονάνε ! : ( Κώστας Ουράνης )


…ΘΕΜΑΤΑ …25-09-2017


Αρχίζουνε τα όργανα :  '' Νέα πρόσωπα θα πρωταγωνιστήσουν στις ερχόμενες τοπικές εκλογές  ''


Σημαντικές επαφές με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παράγοντες της πολιτικής ζωής του τόπου μας,είχε τον Αύγουστο κατά το διάστημα των διακοπών στο Φιλιάτι,το γνωστό στέλεχος του ΥΠΕΣ και συμπατριώτης μας ,με σκοπό να διεκδικήσει την Δημαρχεία του Δήμου μας,στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές. Θα είμαστε σε θέση προσεχώς να γνωρίζουμε περισσότερα.

Αγνοείται Φιλιαταίος κτηνοτρόφος
Από το μεσημέρι της Κυριακής 24-09-2017 αγνοείται ο κτηνοτρίφος Ηλίας Ντρίκος στην περιοχή της Σίδερης των Φιλιατών.Ο Καλάγαθος και εργατικότατος φιλίσυχος συμπολίτης μας δεν έδωσε ακόμα συμία ζωής.Οι αρχές με εξοπλισμό και με εθελοντές χτενίζουν την περιοχή για να τον βρουν.Καλή επιτυχία και με την ευχή να βρεθεί κασινα είναι καλά.

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ  - ΘΕΜΑ: ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ


Η τρέχουσα δημοσιότητα των Θεσπρωτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης επαναφέρει στην επικαιρότητα με θορυβώδεις και εν  πολλοίς αστόχαστες αναφορές το θέμα της εύρυθμης λειτουργίας και του σημαντικού ρόλου που επιτελεί για την υγεία των Θεσπρωτών και όχι μόνο το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης των Φιλιατών. Ως Δημοτική Αρχή οφείλουμε να επισημάνουμε προς όλους ότι οφείλουν να σέβονται την ιστορία και την παράδοση, του κατασκευασμένου με τον οβολό των συμπατριωτών μας, Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών ( ΓΝΦ ) καθώς και τις παρακαταθήκες, του αείμνηστου ιδρυτή του, Ιατρού και Γερουσιαστή κ. Πέτρου Μπέμπη. Όλοι οφείλουν και πρωτίστως οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές τους ηγεσίες να στοχεύουν με τις ενέργειές και τις δράσεις τους στον εκσυγχρονισμό  και στην αναβάθμιση των προσφερόμενων, προς τους πολίτες, ιατρικών  υπηρεσιών. Αυτό πρωτίστως διαπιστώνεται και από την ολοκλήρωση και λειτουργία της Νέας Πτέρυγας του Νοσοκομείου. Ο Δήμος μας σε συνεργασία  με την Περιφέρεια Ηπείρου και τη Διοίκηση του ΓΝΦ εξασφάλισε τα αναγκαία ποσά και προχωρά στην κατασκευή και δεύτερης εξόδου για τα νοσοκομειακά οχήματα στην πίσω πύλη του Νοσοκομείου, ώστε στο ορατό μέλλον να υπάρχει πύλη εισόδου και εξόδου που θα εξασφαλίζει τα εν λόγω οχήματα  από πιθανά ατυχήματα που μπορούν να προκληθούν κατά την προσέλευση και αναχώρηση από και προς αυτό. Συνεχίζουμε και σε αυτόν τον τομέα να πράττουμε σύμφωνα με τις επιθυμίες των συμπολιτών στοχεύοντας πάντα στην αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται στον τόπο μας.

Εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή στην Περίβλεπτο Ιωαννίνων, ταξιδιωτικός σάκος με αντικείμενα αρχαιολογικής αξίαςΣε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση. Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εντοπίστηκε σε αγροτική και θαμνώδη περιοχή στην Περίβλεπτο Ιωαννίνων, ταξιδιωτικός σάκος με αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας.Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης αρχαίων αντικειμένων και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και περισυνέλεξαν σήμερα (25-09-2017) το πρωί στην ανωτέρω περιοχή και συγκεκριμένα κοντά στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κακαβιάς, κρυμμένο ανάμεσα σε θάμνους, ταξιδιωτικό σάκο που περιείχε τα παρακάτω αντικείμενα:
           τμήμα μαρμάρινου πεσσίσκου με διαμόρφωση κορινθιακού κιονόκρανου, το οποίο χρονολογείται ως βυζαντινής – μεταβυζαντινής περιόδου,
           τμήμα  μαρμάρινου γωνιαίου ακρωτηρίου, με διαμόρφωση ανθεμίου, άγνωστης χρονολόγησης,
           λίθινο επίμηκες αντικείμενο, άγνωστης χρονολόγησης,
           πήλινη κωνική αγνύθα, η οποία χρονολογείται ως κλασσικής ή ελληνιστικής περιόδου,
           σιδερένια φυλλόσχημη αιχμή δόρατος, η οποία χρονολογείται μεταξύ αρχαϊκών και ελληνιστικών χρόνων.
Για τα προαναφερόμενα αντικείμενα, αρμόδιος αρχαιολόγος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, αποφάνθηκε ότι πρόκειται για αντικείμενα που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».Tα παραπάνω αντικείμενα θα σταλούν στην αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία για την περαιτέρω εξέτασή τους, για τον ακριβή προσδιορισμό της χρονολόγησης και της αρχαιολογικής τους εκτίμησης.Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

                     

Δεν υπάρχουν σχόλια: