ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στην Ηγουμενίτσα



Στην πολιτική, ο ίσιος δρόμος είναι αδιάβατος. :  ( Χάρολντ Μακμίλλαν )

                       
…ΘΕΜΑΤΑ …16-09-2017


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στην Ηγουμενίτσα


























Ο σκοπός κάθε παίχτη είναι η επίτευξη ματ στον αντίπαλο βασιλιά. Αυτό συμβαίνει όταν ο βασιλιάς απειλείται και δεν υπάρχει νόμιμη κίνηση διάσωσης. Το ματ καθιστά την αιχμαλώτιση του βασιλιά περιττή καθώς αποτελεί το τέλος του παιχνιδιού.Το σκάκι συμβάλει με τον καλύτερο τρόπο στην καλλιέργεια σημαντικών πνευματικών χαρακτηριστικών και γενικότερα στην ανάπτυξη του χαρακτήρα του ατόμου. Προωθεί την ανάπτυξη ορθολογικού τρόπου σκέψης και δημιουργικής φαντασίας.Οι καθηγητές και τα μέλη του Συλλόγου θα διεξάγουν ένα μίνι τουρνουά σκακιού ενώ παράλληλα όσοι από τους επισκέπτες ενδιαφέρονται και θέλουν, μπορούν να δοκιμάσουν τις δεξιότητες τους σε αυτό το άθλημα του μυαλού. Σας περιμένουμε!
Πολιτιστική Πεζοπορική Διαδρομή
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, μαζί με την Εφορία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας διοργανώνουν την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 πολιτιστική πεζοπορική διαδρομή. Με αφετηρία την Πλατεία Δημαρχείου στις 8:30 π.μ., η πεζοπορίαθα διασχίσει τμήμα της πόλης, θα ανέβει στο περιαστικό δάσος, όπου διαμέσου του δασικού δρόμου θα καταλήξει στο δασύλλιο. Εκεί Αρχαιολόγος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας θα κάνει ξενάγηση – ενημέρωση για το μεταβυζαντινό κάστροΗγουμενίτσας. Η πορεία είναι κυκλική, περίπου έξι (6) χιλιόμετρα και ο εκτιμώμενος χρόνος είναι δύο (2) ώρες με χαλαρό βηματισμό. Συνιστάταιοι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους ένα λίτρο νερό και ελαφρύ κολατσιό, ενώ η ένδυση τους να είναι ανάλογη των καιρικών συνθηκών και να φορούν αθλητικά ή ορειβατικά υποδήματα.  Η πεζοπορία θα γίνει συνοδεία ιατρού.Πληροφορίες: Σπύρος Δούδαλης (τηλ. 6988279407)
Κωπηλατική προπόνηση επίδειξης
Έχοντας ως οδηγό τις αέναες αξίες του αθλητισμού όπως  συμμετοχή, ομόνοια, σεβασμός και ισότητα, ο Δημοτικός Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας συμμετέχει στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας περνώντας το μήνυμα πως ο αθλητισμός μπορεί να γίνει ένας σημαντικός μοχλός που θα ωθήσει προς την κατεύθυνση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης της κοινωνίας.Το Σάββατο 16/09/2017, από τις 8:00 μέχρι τις 10:00 όλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία κωπηλατική προπόνηση επίδειξης στο παραλιακό μέτωπο της Πόλης μας, από τα γήπεδα τένις μέχρι το Πνευματικό Κέντρο Πάνθεον.Ως φυσική ανθρώπινη δραστηριότητα, ο αθλητισμός προϋποθέτει ένα υγιές φυσικό περιβάλλον και έτσι μπορεί να αποτελέσει κίνητρο και έμπνευση για βαθύτερο σεβασμό προς περιβάλλον και την κοινωνία μας.Ραντεβού το Σάββατο στην παραλία της Ηγουμενίτσας !
 Υπαίθριο σκάκι
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας μαζί με τον Σκακιστικό Όμιλο Θεσπρωτίας καλεί τα παιδιά των σχολείων μας σε μια συνάντηση στον υπαίθριο χώρο του Πάνθεον το Σάββατο στις 16 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 5:00 το απόγευμα να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο σκάκι.Το σκάκι είναι επιτραπέζιο παιχνίδι και ιδιαίτερα πνευματικό άθλημα για δύο παίκτες. Παίζεται σε τετράγωνο διάγραμμα, που λέγεται σκακιέρα, επί της οποίας οι παίκτες, καθισμένοι αντικριστά, μετακινούν, ο ένας τους 16 λευκούς πεσσούς (πιόνια) του παιγνιδιού και ο άλλος τους 16 μαύρους, σε εναλλάξ κινήσεις, μία προς μία, με βάση τους κανονισμούς του παιχνιδιού.
Εκδήλωση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
Το σχολικό έτος μόλις άρχισε!  Για 3η συνεχόμενη χρονιά, η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας καλωσορίζει τους μαθητές με παιχνίδια και οργανωμένες δραστηριότητες αθλητικού, εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου.Η φετινή δράση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ. στον πεζόδρομο της Γρηγορίου Λαμπράκη, εντάσσεται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας.Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε για τα παιδιά μας αναμνήσεις και συγκινήσεις, αλλά και να προωθήσουμε, μέσω του αθλητισμού και των ομαδικών παιχνιδιών, την αξία της κίνησης και της σωματικής άσκησης.Την εκδήλωση στηρίζουν οι παρακάτω σύλλογοι και φορείς: Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, Α.Σ.ΠΕ «ΕΡΜΗΣ», Γ.Σ. «ΠΡΩΤΕΑΣ», Δημοτικός Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας, ΚΑΕ «ΠΡΩΤΕΑΣ Ηγουμενίτσας», Ο.Α. Θεσπρωτίας «ΤΙΤΑΝΗ», ΚΔΑΠ ΑΡΙΩΝ και ΔΙΑΥΛΟΣ Δήμου Ηγουμενίτσας, Σύλλογος Ιδιοκτήτων Κέντρων Ξένων Γλωσσών Θεσπρωτίας, καθώς και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σας περιμένουμε όλους!


ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
 
Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας, ο οποίος μετάφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πάνω από -41- κιλά κάνναβης




















Συνελήφθη, χθες (15-09-2017) το απόγευμα στο 92ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (περιοχή Λαδοχώρι Θεσπρωτίας), από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Πρέβεζας και της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 37χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκε χθες το απόγευμα στην παραπάνω περιοχή και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 37χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος (35) δέματα που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους (41.730) γραμμαρίων.Επίσης, κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καθώς και μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (17,8) γραμμαρίων και ένα κινητό τηλέφωνο, που βρέθηκαν στην κατοχή του 37χρονου.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Συνελήφθη 20χρονος υπήκοος Αλβανίας στο Καλπάκι Ιωαννίνων, για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα
Συνελήφθη, χθες (15-09-2017) το απόγευμα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 20χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα. Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 20χρονο, διότι μετά από αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ κατείχε αλβανικό διαβατήριο με πλαστή σφραγίδα εισόδου, το οποίο και κατασχέθηκε.Επίσης, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των στοιχείων του, εκκρεμούσε σε βάρος του μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α’ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.
Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη είσοδο και καταδικαστική απόφαση στην Ηγουμενίτσα
Συνελήφθη, χθες (15-09-2017) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος  Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, ποινής φυλάκισης οκτώ μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για κλοπή και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Σύλληψη ημεδαπού για αντιποίηση αρχής στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, σήμερα (16-09-2017) μετά τα μεσάνυκτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 21χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για αντιποίηση αρχής.Ειδικότερα, σήμερα μετά τα μεσάνυχτα, ο κατηγορούμενος προσέγγισε τρεις ημεδαπούς, ηλικίας 26, 27 και 23 ετών και προσποιούμενος τον αστυνομικό επιχείρησε να τους υποβάλει σε έλεγχο και σωματική έρευνα. Άμεσα ενημερώθηκαν και μετέβησαν στο σημείο περιπολούντες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ HPEIROY ΓΙΑ ΝΕΑ ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ











 



Αναδόχους για νέα οδικά έργα ανέδειξε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη
Τα σημαντικότερα, από ύψους προϋπολογισμού, είναι η διαμόρφωση κόμβου εισόδου στο Νεοχώρι Άρτας και η βελτίωση- ασφαλτόστρωση της επαρχιακής οδού Δίστρατο – Βασιλίτσα. Αναλυτικά τα έργα, των οποίων αναδείχτηκαν ανάδοχοι και πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα η υλοποίησή τους είναι τα εξής:
         «Διαμόρφωση κόμβου εισόδου Νεοχωρίου  μετά απαλλοτριώσεων» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού € 310.000. Ανάδοχος Κ/Ξ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ-ΚΑΤΣΑΜΠΡΗΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ. 
         «Βελτίωση-ασφαλτόστρωση 36ης επαρχιακής οδού Δίστρατο-Βασιλίτσα», προϋπολογισμού € 300.000.Ανάδοχος ΣΑΜΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ &ΣΙΑ Ε.Ε.
           «Βελτίωση οδού Πυρσόγιαννη - Πληκάτι», προϋπολογισμού € 80.000. Ανάδοχος R-v-R ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Π.Ε..
         «Κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού Ιτέα – Τρίστενο και αποκατάσταση βατότητας παραγωγικών μονάδων με επαρχιακό δίκτυο», προϋπολογισμού € 80.650. Ανάδοχος ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΑΗΣ Ε.Δ.Ε.
         «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Δερβίζιανα – όρια νομού Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 40.000. Ανάδοχος Α.ΚΡΙΚΩΝΗ- Α.ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ Ο.Ε.
           «Συντήρηση οδικού δικτύου του Δήμου Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 100.000, Ανάδοχος Γ. ΝΤΑΦΛΗΣ.
         «Προμήθεια υλικών κάθετης σήμανσης στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού 49.831,88 ευρώ. Ανάδοχος ΟΔΟΣΗΜΑΝΣΗ Κ. ΧΡΟΝΗΣ
         «Εργασίες αποκατάστασης της 16ης επαρχιακής οδού (κατασκευή τοιχίου) στη θέση Λεπιανά», προϋπολογισμού € 35.000. Ανάδοχος ΣΠ. ΜΑΜΑΛΗΣ.
         «Αποκατάσταση ηλεκτροφωτισμού διασταυρώσεων 2ης επαρχιακής οδού Π.Ε Πρέβεζας» προϋπολογισμού € 37.000. Ανάδοχος Γ.ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ.
           «Ηλεκτροφωτισμός - σήμανση οδού Ελαίας - Νικολιτσίου στο ύψος του οικισμού Ελαίας» προϋπολογισμού € 35.000.  Ανάδοχος Γ.ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ.
         «Αποκατάσταση, προστασία γέφυρας οδού Ζάλογγο – Ραδοβίζι», προϋπολογισμού € 25.000. Ανάδοχος  ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ.
         Εγκατάσταση οδικού ηλεκτροφωτισμού επί της Ε.Ο. Άρτας- Γέφυρας Καλογήρου, προϋπολογισμού 95.000 ευρώ. Ανάδοχος ΒΛΑΧΑΣ Π.-Σ. ΑΤΕ.
Δημοπρατούνται :  Βιολογικός Παρακάλαμου -  Κόμβος Κουτσελιού
Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε επίσης τη διενέργεια ηλεκτρονικού διεθνούς διαγωνισμού για την «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Τ.Δ. Παρακαλάμου του Δήμου  Πωγωνίου»    προϋπολογισμού € 700.000 και το έργο «Αναβάθμισης ισόπεδου κόμβου Κουτσελιού και βελτίωση βατότητας περιμετρικών οδών στην 2η Επαρχιακή οδό», προϋπολογισμού 74.000.
Με 4,255 εκ ευρώ χρηματοδοτεί το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» τον εξοπλισμό των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων
 Με αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάσσονται στο «Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020», τρεις πράξεις συνολικού ύψους 4.255.037,20 ευρώ,  με τις οποίες θα ενισχυθεί ο  εργαστηριακός εξοπλισμός των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Ηπείρου, ήτοι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το ΤΕΙ Ηπείρου και η Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς. Και οι τρείς πράξεις εντάχθηκαν στον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση Υποδομών Εκπαίδευσης, Υγείας και Πρόνοιας» του Ε.Π. «Ήπειρος».Αναλυτικά οι τρεις πράξεις αφορούν:
         «Εξοπλισμός Εργαστηρίων Πανεπιστημίου Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 3.100.000 ευρώ
Περιλαμβάνει απόκτηση επιστημονικών οργάνων, Η/Υ, ηλεκτρ. συγκροτημάτων, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, περιφερειακών συσκευών και λογισμικού, οπτικοακουστικού εξοπλισμού και εποπτικών μέσων καθώς και επιστημονικών εργαλείων. Με την εγκατάσταση του εξοπλισμού, προβλέπεται να ενισχυθούν και να αναβαθμιστούν τα εργαστήρια των παρακάτω Τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Φιλολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Φ. Π. Ψ., Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ιατρικής, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων.
         «Εκπαιδευτικός εργαστηριακός εξοπλισμός Τ.Ε.Ι. Ηπείρου», προϋπολογισμού  1.000.000 ευρώ
Προβλέπεται προμήθεια εξοπλισμού για την ενίσχυση των σπουδών στα τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου και ειδικότερα σε:
           Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Τμήμα Λογοθεραπείας, Τμήμα Νοσηλευτικής)
           Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής (Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων)
           Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.)
           Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών (Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής)
    «Εξοπλισμός εργαστηρίων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 155.037,20 ευρώ
Προβλέπεται α) απόκτηση εργαστηριακού εξοπλισμού ΤΠΕ και επίπλων αφορούν την αναβάθμιση του εργαστηρίου Πληροφορικής,  Β)  απόκτηση εξοπλισμού ΤΠΕ, μουσικών οργάνων, επίπλων και εγκατάσταση υποδομών ήχου, με τα οποία θα αναβαθμιστεί το εργαστήριο Θεωρίας και Πράξης Διδασκαλίας της Εκκλησιαστικής και Κοσμικής Μουσικής. Στόχος του προτεινόμενου έργου είναι η αποτελεσματικότερη λειτουργία των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της Α.Ε.Α. Βελλάς με άμεσο αντίκτυπο στην βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους φοιτητές στο αντικείμενο των Ιερατικών Σπουδών και Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής.















Δεν υπάρχουν σχόλια: