ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας : «Ανακαλύπτω την πόλη μου» - Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017Από το τέλος ξεπηδούν καινούργιες αρχές. : ( Πλίνιος ο Πρεσβύτερος )


…ΘΕΜΑΤΑ …15-09-2017


Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας : «Ανακαλύπτω την πόλη μου» - Κυριακή, 24  Σεπτεμβρίου 2017               


                                                     
Συμμετέχοντας στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (21~24 Σεπτεμβρίου 2017) που, για τη διετία 2017-2018, είναι αφιερωμένες στη θεματική “ΠΟΛ[ε]ΙΣ”, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας διοργανώνει τις εξής δράσεις:
1.         Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017: «Ανακαλύπτω την πόλη μου»: περιπατητική ξενάγηση στην πόλη της Ηγουμενίτσας για το ευρύ κοινό.
Με αφετηρία το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας θα εστιάσουμε το ενδιαφέρον μας σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, ολόκληρες γειτονιές ή μεμονωμένα κτήρια που λειτουργούν ως τοπόσημα για την ιστορία της πόλης και τους κατοίκους της και θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τα διαφορετικά πρόσωπα της Ηγουμενίτσας μέσα στον χρόνο. Μέσα από τη δράση δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες για μια «νέα ανάγνωση»  της πόλης, για παρατήρηση των μεταβολών που έχει επιφέρει ο χρόνος στη μορφή, τη χρήση αλλά και στον συμβολισμό των χώρων που θα επισκεφθούν και εν τέλει για επαναπροσδιορισμό της σχέσης τους με τον τόπο.
Αφετηρία: Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας | ώρα συνάντησης: 9:00 π.μ.
Διάρκεια ξενάγησης: ~ 3:00 ώρες ,Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 40 άτομα .Υπεύθυνοι αρχαιολόγοι: Θεοδώρα Λάζου, Αντωνία Τζωρτζάτου, Κασσιανή Λάζαρη.
Για συμμετοχή στη ξενάγηση είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλ. 26650.21417, 28539 (Δευτέρα έως Παρασκευή) - πληροφορίες κ. Λάζου Θεοδώρα | Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Σε περίπτωση βροχής η δράση θα ματαιωθεί.
2.         23-30 Σεπτεμβρίου 2017: Έκθεση φωτογραφίας «Εικόνες της πόλης στον Χρόνο».
Αίθριο Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας, ώρες 9.00 – 15.00.Η έκθεση είχε υλοποιηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας το 2013 στο πλαίσιο του εορτασμού του ίδιου θεσμού (ΕΗΠΚ) που τη διετία 2013-2014 ήταν αφιερωμένος στην έννοια του χρόνου.
3.         16-22 Σεπτεμβρίου: Συμμετοχή στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που διοργανώνεται από τον Δήμο Ηγουμενίτσας.
Συνδέοντας τη θεματική του φετινού εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που έχει ως στόχο την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας υποστηρίζει την προσπάθεια του Δήμου Ηγουμενίτσας και συμμετέχει στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων με τις ακόλουθες δράσεις:
Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017
Ξενάγηση στο Κάστρο Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο της πολιτιστικής πεζοπορικής διαδρομής.
Αφετηρία: Πλατεία Δημαρχείου | 8:30 π.μ.
Υπεύθυνη αρχαιολόγος: Χριστίνα Γκάνια
Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017
           Θεματική ξενάγηση στη μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας, σε μέλη του ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας.
Αφετηρία: Πάνθεον | 9:30 π.μ.
           Θεματική ξενάγηση στη ρωμαϊκή έπαυλη στη θέση «Πετρέλαια» του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Αφετηρία: Πάνθεον | 17:00 μ.μ. ,Υπεύθυνος αρχαιολόγος: Στέφανος Βασιλειάδης
Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017
Προβολή της ταινίας «Premium Rush (2012)» του σκηνοθέτη David Koepp στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας. έναρξη: 21:15 μ.μ. | διάρκεια: 91’  .Για περισσότερες πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και τις προγραμματιζόμενες δράσεις:  https://www.facebook.com/mobilityweek.ig/ .Η δράση «Ανακαλύπτω την πόλη μου» στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Ηγουμενίτσας.Στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας το Σαββατοκύριακο 23~24 Σεπτεμβρίου θα είναι ελεύθερη για το κοινό .
O Προϊστάμενος της Εφορείας  κ.α.α.  : Γεωργία Πλιάκου ,  Aρχαιολόγος

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
           Δευτέρα (18-09-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα-  Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
           Τρίτη (19-09-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
           Τετάρτη (20-09-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
           Πέμπτη  (21-09-2017)    και    ώρες    από     08.00  έως   15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
           Παρασκευή   (22-09-2017)   και  ώρες    από  08.00  έως  15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
           Σάββατο   (23-09-2017)   και   ώρες   από    18.00   έως   01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.

Κλοπή στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στο Σταυροδρόμι Ιωαννίνων
Καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου  κλοπή στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, στο Σταυροδρόμι Ιωαννίνων. Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 10 έως 14-09-2017, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν την Ιερά Μονή και αφαίρεσαν μία κενή ασημένια λειψανοθήκη.Ενεργείται προανάκριση.
Κλοπή στον Ιερό Ναό Αγίων Ταξιαρχών στο Τεριάχι Ιωαννίνων
Καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου  κλοπή στον Ιερό Ναό Αγίων Ταξιαρχών, στο Τεριάχι Ιωαννίνων. Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 08 έως 14-09-2017, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν τον Ιερό Ναό και αφαίρεσαν ένα κεντητό υφαντό για θρησκευτική χρήση και χρηματικό ποσό από το παγκάρι του ναού.Ενεργείται προανάκριση.
Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, προχθές (13-09-2017) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις των Μονομελών Πλημμελειοδικείων Λευκάδας  και Θεσσαλονίκης, για παραβάσεις του ΚΟΚ.
Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη είσοδο και καταδικαστικές αποφάσεις στο Καλπάκι
Συνελήφθη, χθες (14-09-2017) το πρωί στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και Μαστοροχωρίων, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα καθώς και δύο καταδικαστικές αποφάσεις των Μονομελών Πλημμελειοδικείων Κιλκίς και Χαλκίδας,  για παραβάσεις του ΚΟΚ.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών στην Φιλοθέη Άρτας
Συνελήφθη, χθες (14-09-2017) το βράδυ στην Φιλοθέη Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 58χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε  μία συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (3,1) γραμμαρίων.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών στη διασταύρωση Παντοκράτορα Πρέβεζας
Συνελήφθη, προχθές (13-09-2017) το βράδυ στη διασταύρωση Παντοκράτορα Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 53χρονος ημεδαπός, ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης.
Συνεδριάζει την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης  της Περιφέρειας Ηπείρου

  Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 12.00 μ. συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης,   με θέματα  ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση αποφάσεων 6ου /2017 Πρακτικού της έκτακτης συνεδρίασης της Επιτροπής  Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
1.         Εγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου σε  εκθέσεις κατά το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2017.
2.         Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού/Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και της Ιεράς Μητρόπολης Δρυινουπόλεως ,Πωγωνιανής & Κονίτσης για την υλοποίηση του έργου: «Συντήρηση- Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων στην Κλειδωνιά Κόνιτσας» προϋπολογισμού 86.000,00 € (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου με τον αναπληρωτή του για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
3.         Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού/Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας για την υλοποίηση του έργου: «Προμήθεια μετασχηματιστή ισχύος 500KVA, 20/0,4KV,πυκνωτών αντιστάθμισης για την αποκατάσταση του υποσταθμού του Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης» προϋπολογισμού 16.864,00 € (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
4.         Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και τoυ Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας για το έργο «Προμήθεια Συστήματος Ψηφιοποίησης Ακτινογραφιών » προϋπολογισμού 14.900,00 € (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου με τον αναπληρωτή του για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
5.         Aνάκληση προηγούμενων αριθμ. 5 / 61, 62, 63, 64 / 13-6-2017 αποφάσεων της Επιτροπής για σύναψη τεσσάρων διακριτών προγραμματικών συμβάσεων που αφορούν τις εργασίες διαμόρφωσης στη Δυτική Νεκρόπολη Αμβρακίας  και Έγκριση σύναψης νέας ενιαίας Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού/Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας  για την υλοποίηση του έργου: «Εργασίες διαμόρφωσης στη Δυτική Νεκρόπολη Αμβρακίας» προϋπολογισμού 78.100,00 € (με ΦΠΑ) ορισμό δύο (2) εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
6.         Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Άρτας, και της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως  & Πρεβέζης για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου Καλογερικού» προϋπολογισμού 8.000,00 € (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου/Π.Ε. Άρτας με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
7.         Τροποποίηση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Πωγωνίου για την Πράξη:«Συμπληρωματικά έργα εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του Δήμου Πωγωνίου για τα Τ.Κ. Κουκλιών, Μαζαρακίου, Ριαχόβου, Καταρράκτη, Δελβινακίου», ως προς την προσθήκη υποέργου με τίτλο: «Σύνδεση αντλιοστασίου με δίκτυο ΔΕΗ».
8.         Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών, Περιφέρειας Ηπείρου και Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου:«Διαχείριση αδέσποτων ζώων στον Δήμο Ιωαννιτών και λειτουργία του καταφυγίου των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Ιωαννιτων», και ορισμό ενός (1) εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου με τον αναπληρωτή του για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

9.         Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού/Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και του Δήμου Σουλίου για την υλοποίηση του έργου «Αναστύλωση – επισκευή οικίας Μπούση και πηγαδιών στον Ιερό Χώρο του Σουλίου», προϋπολογισμού 200.000,00 € και ορισμό ενός (1) εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου με τον αναπληρωτή του για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
10.       Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας για την υλοποίηση του έργου:«Εργασίες αποκατάστασης ζημιών χειμάρρου στη θέση ¨Τσίρκα¨ της Τ.Κ Κάτω Αθαμανίου του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων», προϋπολογισμού 45.000,00 € και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
11.       Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ηγουμενίτσας για την υλοποίηση του έργου:«Αποκατάσταση γηπέδου 5χ5 του Δ.Δ. Συβότων Ηγουμενίτσας (Προμήθεια Υλικών)», προϋπολογισμού 24.800,00 €, και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης
12.       Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού/Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων  για την υλοποίηση του έργου:«Διαγνωστικές- διερευνητικές εργασίες και μελέτες αποκατάστασης Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Παλαιοσελίου Δήμου Κόνιτσας» προϋπολογισμού 86.800,00 € (με ΦΠΑ). ορισμό δύο (2) εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
13.       Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού/Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων  για την υλοποίηση του έργου:«Διαγνωστικές- διερευνητικές εργασίες και μελέτες αποκατάστασης Καθολικού Ιεράς Μονής Αγίου Δημητρίου Διχουνίου» προϋπολογισμού 24.800,00 € (με ΦΠΑ). ορισμό δύο (2) εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
14.       Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού/Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων  για την υλοποίηση του έργου:«Διαγνωστικές- διερευνητικές εργασίες και μελέτες αποκατάστασης Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου στον οικισμό Πάδες Κόνιτσας» προϋπολογισμού 71.920,00 € (με ΦΠΑ). ορισμό δύο (2) εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
15.       Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μ.Π.Ε για το έργο (κατηγορία Α2, ομάδα 7η): «Λειτουργία πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 18.928 (ήτοι 126 ισοδύναμα) πατρογονικών ορνίθων, εγκατεστημένη και λειτουργούσα στο Τ.Κ. Δροσοχωρίου, Δ. Ιωαννιτών, Π. Ε. Ιωαννίνων».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «Θ. ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Ε.».(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
16.       Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου του φακέλου ανανέωσης-τροποποίησης απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ), Γ.Γ.Π.Η. του έργου(υποκατηγορίας Α2 , ομάδας 7ης, α/α 1) που αφορά στην πτηνοτροφική μονάδα, δυναμικότητας 20.000 ορνίθων κρεατοπαραγωγής, με υδρογεώτρηση, βάθους 60 μ, εγκατεστημένη στη θέση «ΒΑΛΤΟΣ» της Τ.Κ. Γαβριά, του Δ. Αρταίων, ως προς τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων (εναρμόνιση με την ΚΥΑ 145116/ΦΕΚ 354/ Β΄/ 8-3-2011). Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι  ο Τζιομάκης  Φώτιος ..(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
17.       Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου (υποκατηγορίας Α2, ομάδα 12η, α/α 6): « Εγκατάσταση και λειτουργία ασύρματου κόμβου, στη θέση «ΠΛΗΣΙΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ», της Τ.Κ. Βαβουρίου, του Δ.Ε. Φιλιατών, του Δ. Φιλιατών Π. Ε. Θεσπρωτίας , με κωδικό ονομασίας «242 2007 ΚΡΥΟΝΕΡΙ». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι  η εταιρεία : « RURAL CONNECT Ευρυζωνικά Δίκτυα Α.Ε.Ε.Σ.».(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
18.       Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της ΜΠΕ (υποκατηγορία Α2, ομάδα 7η, α/α 1) του έργου: «Ίδρυση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 45.000 πτηνών, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ», της Τ. Κ. Ρωμιάς του Δ. Ζηρού, Π. Ε. Πρέβεζας (υπαγωγή στην οδηγία IED). Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι  η εταιρεία: «ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΡΩΜΙΑΣ Ο.Ε.».(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
19.       Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου (υποκατηγορίας Α2, ομάδα 10η, α/α 2 & ομάδα 4η, α/α 22): «Τροποποίηση ΑΕΠΟ της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας , από καύση βιομάζας (βιοέλαια- βιορευστά), ισχύος 1 MW, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «Ο.Τ. 26»- Βιοτεχνικού Πάρκου Θεσπρωτίας, Τ.Δ. Γκρίκς, Δ. Σουλίου, Π. Ε. Θεσπρωτίας (ως προς την αύξηση ισχύος από 500 KW σε 1000 KW). Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι  η εταιρεία: «ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΙΚΕ».(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
20.       Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μ.Π.Ε για το έργο (κατηγορία Α2, ομάδα 1η): «Οδικός άξονας Πανηπειρωτικό Στάδιο-κόμβος Βογιάνου, ολοκλήρωση οδικού δακτυλίου πόλης Ιωαννίνων.» Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι ο Δήμος Ιωαννιτών.(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
21.       Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου (υποκατηγορίας Α2, ομάδα 3η, α/α 2): «Προβλήτα φόρτωσης – εκφόρτωσης αδρανών στη θέση τσιμέντα Ηγουμενίτσας». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι  ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.ΗΓ.Α.Ε.).(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
                                                           Δεν υπάρχουν σχόλια: