ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Δήμος Ηγουμενίτσας : Συντονισμός δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας



Η βία συγκαλύπτεται μόνο με ψέματα και τα ψέματα συντηρούνται μόνο με τη βία.: ( Αλεξάντρ Σολζενίτσιν  )


…ΘΕΜΑΤΑ …29-08-2017


Δήμος Ηγουμενίτσας : Συντονισμός δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

































 
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Δήμος μας πρόκειται να συμμετάσχει φέτος, για πρώτη φορά, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, τον Σεπτέμβριο (16-22/09/2017), με εκδηλώσεις που θα υλοποιηθούν στην έδρα του Δήμου μας, την Ηγουμενίτσα. Για τον λόγο αυτό την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017 και ώρα 19:30 στο Πνευματικό Κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των φορέων, συλλόγων και εθελοντών για τον συντονισμό των δράσεων. Λίγα λόγια για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η 22 Σεπτεμβρίου 2017, «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», κατά τη διάρκεια της οποίας  καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.Κάθε χρόνο, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.  Για το 2017, έχει επιλεγεί ως θέμα το «Ισότιμη Μεταχείριση: Πολιτισμός και Πρόοδος “Καθαρή, συνεργατική και έξυπνη κινητικότητα”».Εκτός από τις τοπικές αρχές μπορούν επιπλέον, όλοι οι ενεργοί πολίτες, σύλλογοι, ΜΚΟ, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κ.λπ. να συμμετέχουν με τις δράσεις τους εγγράφοντας τες στη διεύθυνση http://www.mobilityweek.eu/about-mobilityactions/.Επιπρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=879&language=el-GR και στον σχετικό διαδικτυακό τόπο της Ε.Ε. http://www.mobilityweek.eu/ .Σε περίπτωση που χρειαστείτε οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφόρηση, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Τοπικό Συντονιστή Βιώσιμης Κινητικότητας, κα Τζοβάρα Γιαννούλα (2665361234, gtzovara@gmail.com).Η συμμετοχή όλων σας κρίνεται απαραίτητη για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος για την προώθηση της βιώσιμης  κινητικότητας και την αναβάθμιση της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής διάστασης του Δήμου μας.
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥ























Σας υπενθυμίζουμε ότι οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων με οινοποιήσιμες ποικιλίες, υποχρεούνται αμέσως μετά το πέρας του τρυγητού να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής σύμφωνα με τον Καν.(ΕΚ)436/2009, όπως  ισχύει κάθε φορά .Ειδικότερα για το έτος 2017, οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται από τους υπόχρεους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας « Δήλωση συγκομιδής Αμπελουργικών Προιοντων» της επίσημης ιστοσελίδας του Υπ.Α.Α. & Τρ. www. minagric.gr . H ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Συγκομιδής αρχίζει  την 1η   Σεπτεμβρίου 2017 και λήγει στις 30η   Νοεμβρίου 2017, όπου και η ψηφιακή υπηρεσία θα κλείσει για τις  δηλώσεις συγκομιδής του έτους 2017.
Με εντολή του Εκτελεστικού Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου
Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης :     ΠΑΤΣΙΟΥΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ                                                                 

ΕΛ.ΑΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS 

















Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη είσοδο και καταδικαστική απόφαση στη Σαγιάδα
Συνελήφθη, χθες (28-08-2017) νωρίς το πρωί στη Σαγιάδα Φιλιατών, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων του διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής  (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Συνελήφθησαν στη Δημόκορη Ιωαννίνων, τρεις αλλοδαποί, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
Συνελήφθησαν, χθες (28-08-2017) το απόγευμα στη Δημόκορη Ιωαννίνων, από αστυνομικούς  του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, τρεις υπήκοοι Κοσσόβου, δύο άνδρες, ηλικίας 35 και 22 ετών και μία 39χρονη γυναίκα, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία, ψευδή ανώμοτη κατάθεση και παράνομη είσοδο στη χώρα. Αναλυτικότερα, οι δράστες συνελήφθησαν διότι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ κατά τον αστυνομικό έλεγχο δήλωσαν ψευδή στοιχεία ταυτότητας και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Βουλγαρικών Αρχών.Συνολικά κατασχέθηκαν τα παρακάτω πλαστά έγγραφα:
           τρία διαβατήρια
           τρείς ταυτότητες και
           δύο άδειες ικανότητας οδήγησης
Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους, σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών       Συνελήφθη, χθες (28-08-2017) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 50χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.







Δεν υπάρχουν σχόλια: