ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Η πρώτη επιτυχημένη διπλή μεταμόσχευση χεριών στον κόσμο



Θνητός γεγονώς άνθρωπε, μη φρόνει μέγα.μτφρ: αφού γεννήθηκες θνητός άνθρωπε, μην έχεις μεγάλες ιδέες: ( Μένανδρος )


…ΘΕΜΑΤΑ …19-07-2017


Η πρώτη επιτυχημένη διπλή μεταμόσχευση χεριών στον κόσμο






















Ο 10χρονος Χάρβεϊ χρειάστηκε να υποστεί ακρωτηριασμό των χεριών και των ποδιών του σε ηλικία δύο ετών έπειτα από σηψαιμία, ενώ υποβλήθηκε και σε μεταμόσχευση νεφρού. Τώρα μπορεί να γράφει, να τρώει και να ντύνεται μόνος του. Το πρώτο παιδί στον κόσμο που υποβλήθηκε σε διπλή μεταμόσχευση χεριών μπορεί σήμερα να γράφει, να τρώει και να ντύνεται μόνο του, δήλωσαν χθες Τρίτη γιατροί χαρακτηρίζοντας την πρωτοποριακή αυτή επέμβαση επιτυχία έπειτα από 18 μήνες.Η σχετική έκθεση που φιλοξενείται στην επιθεώρηση The Lancet Child & Adolescent Health περιλαμβάνει την πρώτη επίσημη ιατρική ενημέρωση για την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο 10χρονος Ζάιον Χάρβεϊ για την αντικατάσταση και των δύο χεριών του, τον Ιούλιο 2015."Δεκαοκτώ μήνες μετά το χειρουργείο, το παιδί είναι πιο ανεξάρτητο και ικανό να συμμετέχει σε καθημερινές δραστηριότητες", λέει η Σάντρα Αμαράλ, μια γιατρός στον Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Φιλαδέλφεια, όπου πραγματοποιήθηκε η επέμβαση."Εξακολουθεί να βελτιώνεται καθώς υποβάλλεται σε καθημερινή θεραπεία για να αυξήσει την λειτουργικότητα των χεριών του και σε ψυχοκοινωνική υποστήριξη για να μπορέσει να αντιμετωπίζει τις συνεχιζόμενες απαιτήσεις του χειρουργείου του".Ο Χάρβεϊ χρειάστηκε να υποστεί ακρωτηριασμό των χεριών και των ποδιών του σε ηλικία δύο ετών έπειτα από σηψαιμία, ενώ υποβλήθηκε και σε μεταμόσχευση νεφρού.Το παιδί ήδη λάμβανε φαρμακευτική αγωγή για να καταστείλει τυχόν ανοσολογική αντίδραση στον νεφρό του, σημαντικός παράγοντας για τον οποίο επελέγη για να υποβληθεί στην δεκάωρη και πλέον μεταμόσχευση χεριού.Τα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα πρέπει να λαμβάνονται διαρκώς για να αποφευχθεί η απόρριψη του μοσχεύματος από τον οργανισμό του ασθενούς, αλλά τα φάρμακα αυτά ενέχουν και κινδύνους περιλαμβανομένου του διαβήτη, του καρκίνου και λοιμώξεων.Οι γιατροί εξέτασαν τόσο τις επιτυχίες όσο και τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν ο Χάρβεϊ και η οικογένειά του επισημαίνοντας ότι μια μεγάλη ομάδα ειδικών ήταν δίπλα τους για να τους προσφέρει στήριξη.Το παιδί υπέστη "οκτώ απορρίψεις των χεριών, περιλαμβανομένων σοβαρών επεισοδίων στη διάρκεια του τέταρτου και του έβδομου μήνα μετά τη μεταμόσχευση", αναφέρεται στην ιατρική έκθεση."Όλες αυτές ανατράπηκαν με ανοσοκατασταλτικά φάρμακα χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργία των χεριών του παιδιού". Ο Χάρβεϊ εξακολουθεί να λαμβάνει τέσσερα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα και ένα στεροειδές.Τα χέρια βρέθηκαν από δωρητή--ένα νεκρό παιδί--τον Ιούλιο του 2015. Οκτώ μήνες μετά την επέμβαση ο Χάρβεϊ χρησιμοποιούσε το ψαλίδι και ζωγράφιζε με μαρκαδόρους. Μέσα σε ένα χρόνο, μπορούσε να κρατήσει το μπαστούνι του μπέιζμπολ και με τα δύο του χέρια."Η πρώτη διπλή μεταμόσχευση χεριών σε παιδί στον κόσμο ήταν επιτυχής υπό προσεκτικά μελετημένες συνθήκες", αναφέρει η ιατρική έκθεση.Η πρώτη επιτυχής μεταμόσχευση χεριών σε ενήλικα ολοκληρώθηκε το 1998.

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην κατασκήνωση Σαγιάδας



















Eργαζόμενη απευθύνθηκε στο σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και στο σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ με επιστολή της, γνωστοποιώντας ότι η ίδια -όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της κατασκήνωσης- δουλεύει 8 ώρες επί 7 μέρες την εβδομάδα αντί για 6 μέρες την εβδομάδα και συνολικά 40 ώρες .Η σύμβασή της εκτός από το ωράριο αναφέρει ότι η πληρωμή θα γίνεται τις πρώτες μέρες του μήνα ,όμως τα δεδουλευμένα καθυστερούν με διάφορες δικαιολογίες, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να καλύψει τα έξοδα μετακίνησής της και διαβίωσης της οικογένειάς της (μονογονεϊκή με 2 παιδιά εκ των οποίων το ένα δεν της αναγνωρίζεται επειδή έκλεισε τα 18 τον Μάιο όντας μαθητής τρίτης λυκείου)!Όταν διαμαρτυρήθηκε για όλα αυτά, λοιδορήθηκε, συκοφαντήθηκε και δέχτηκε προσωπικές επιθέσεις.Η συγκεκριμένη εργαζόμενη δεν είναι βέβαια η μόνη που βιώνει παρόμοιες καταστάσεις στην εργασία της .Είναι μία από τους χιλιάδες συμβασιούχους στα οχτάμηνα που αναγκάστηκε να αναζητήσει εργασία καλοκαιρινή μιας και η οκτάμηνη σύμβασή της αναστέλλεται το καλοκαίρι λόγω κλειστής υπηρεσίας.Είναι μία από τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που βιώνουν την ανεργία και την ελαστική και απλήρωτη εργασία, που αναγκάζονται να υπογράφουν συμβάσεις του ενός μήνα ή των λίγων ημερών ή και ωρών ακόμα ,που καλούνται να ζήσουν με άθλιους μισθούς, που κυνηγάν το μεροκάματο και βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία όταν τολμούν να ζητήσουν όσα δικαιούνται.Η άγρια εκμετάλλευση και η εξαθλίωση, ο εργασιακός μεσαίωνας που θέλουν να επιβάλλουν εργοδοσία, κυβέρνηση και ΕΕ -ΔΝΤ, με τους αντεργατικούς νόμους και την τρομοκρατία σε ημερήσια διάταξη, πρέπει να βρουν απέναντί τους την οργάνωση και την αντίσταση των εργαζομένων.Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ καλεί τους εργαζόμενους να μην σιωπούν. Ο μόνος δρόμος που έχουν είναι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να δημιουργήσουν εστίες αντίστασης και διεκδίκησης , να απευθυνθούν στα σωματεία τους, να οργανωθούν και να παλέψουν για το δίκιο τους.ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ.ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.
…πηγή : allo blog

ΟΓΑ : Από τις 20 έως τις 25 Ιουλίου θα πληρωθούν τα οικογενειακά επιδόματα



















Από την Πέμπτη 20 έως την Τρίτη 25 Ιουλίου θα πληρωθούν στους δικαιούχους από τον ΟΓΑ τα οικογενειακά επιδόματα (επίδομα τέκνων, πολυτεκνικό επίδομα). Ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ επεξεργάζονται τις 682.700 αιτήσεις που υποβλήθηκαν στην ΑΑΔΕ μέχρι τις 30 Ιουνίου και είναι αυξημένες κατά 12,5% σε σχέση με το 2016. Επίσης εκτιμάται πως θα πληρωθούν 570.000 έναντι 466.00 το 2016, με την αύξηση να υπολογίζεται στο 22,3%. Παράλληλα ο ΟΓΑ έχει επεξεργαστεί 15.000 εκκρεμείς αιτήσεις προηγούμενων ετών και τα επιδόματα θα καταβληθούν αναδρομικά με την πληρωμή β δόσης 2017. Για τις υπόλοιπες αιτήσεις για τις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος καθώς και για όσες υποβληθούν από 1η Ιουλίου 2017 και μετά η επεξεργασία θα γίνει στη συνέχεια ενόψει της πληρωμής της δόσης του γ’ τριμήνου.


Δήμος Ηγουμενίτσας : ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017
















Το Π.ΑΚ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας σας ενημερώνει για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν  στα πλαίσια των εκδηλώσεων «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017» αυτήν την εβδομάδα και είναι:
-Παρασκευή 21-07-2017 συναυλία με έντεχνο-λαϊκό και ροκ πρόγραμμα από το ΠΡΟΤΥΠΟ ΩΔΕΙΟ Ηγουμενίτσας στην Πλατεία Δημαρχείου στις 21:30     Είσοδος ελεύθερη.
-Σάββατο 22-07-2017  το Π.ΑΚ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας σας προσκαλεί στην ρεμπέτικη βραδιά με τους  «πλήρη ντάξει» στην Πλατεία Δημαρχείου στις 21:30. Είσοδος ελεύθερη.
-Κυριακή στις 23-07-2017 το γυάλινο μουσικό θέατρο παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση Σέρλοκ Χόλμς «Ένα μυστήριο με νόημα» στο Δασάκι Ηγουμενίτσας στις 21:00. Γενική είσοδος 12€, προπώληση 10€, και ειδικό 8€.
Το πλήρες πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ  : Γεράσιμος Φουσέκης

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
















Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής  σε μονοκατοικία στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας
Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 28χρονου υπηκόου Αλβανίας.Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Σαγιάδας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής  σε μονοκατοικία στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας. Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος 28χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη - κλοπή που έγινε την 25-05-2017, σε μονοκατοικία στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, απ’ όπου αφαιρέθηκαν κοσμήματα και χρυσαφικά. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης σε μονοκατοικία στην Ηγουμενίτσα
 Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 17χρονος υπήκοος Αλγερίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής .Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση διάρρηξης σε μονοκατοικία στην Ηγουμενίτσα.Σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής, σε βάρος ενός 17χρονου υπηκόου Αλγερίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 01-01-2017 έως 19-05-2017 σε μονοκατοικία στην Ηγουμενίτσα.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών στο χώρο των ΚΤΕΛ Ιωαννίνων
Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, κατασχέθηκε χθες (18-07-2017) το πρωί, μία βαλίτσα που περιείχε επτά δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (7.250) γραμμαρίων, η οποία βρέθηκε εγκαταλελειμμένη στο χώρο των ΚΤΕΛ Ιωαννίνων.Διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών στην Πρέβεζα
Συνελήφθη, χθες (18-07-2017) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 26χρονος ημεδαπός, ο οποίος οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα και κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών           Συνελήφθη, χθες (18-07-2017) το μεσημέρι στο Κανάλι Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 39χρονος ημεδαπός, διότι κατά το αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στην Ηγουμενίτσα
Συνελήφθη, σήμερα (19-07-2017) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης δεκαοκτώ  μηνών, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: