ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου για θέματα επικαιρότηταςΈρωτα παύει λιμός ή χαλκού σπάνις.μτφρ: τον έρωτα τον σταματάει η πείνα ή η έλλειψη χρημάτων: ( Μένανδρος )


…ΘΕΜΑΤΑ …18-07-2017


Δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου για θέματα επικαιρότητας
Σε τρέχοντα θέματα αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Αναλυτικά:
Για τη λεωφόρου Νιάρχου
Η μελέτη της λεωφόρου Νιάρχου (που οδηγεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) έχει περάσει από όλα τα στάδια, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έχει εγκριθεί το 2013 από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και δεν υπάρχει ζήτημα αλλαγών, ξεκαθάρισε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά και στο ιστορικό της, ως επίσης και τις διορθώσεις που είχαν γίνει επί της αρχικής μελέτης μετά από απόφαση που είχε εκδώσει το ΣτΕ.«Η διαδικασία της πρώτης μελέτης έληξε το 2001, όταν από το Υπουργείο Υποδομών (Δημοσίων Έργων) είχε κριθεί απαράδεκτη, καθώς δεν είχε λάβει υπόψη σοβαρές παραμέτρους. Όπως τα αποστραγγιστικά δίκτυα – τα οποία απλά έκλεινε- το γεγονός  ότι ο ποδηλατόδρομος δεν είχε τις προβλεπόμενες προδιαγραφές, ότι δίπλα από αυτόν έπρεπε να υπάρχει δρόμος μονής κατεύθυνσης για τους παρόδιους, ότι υποχρεωτικά έπρεπε να υπάρχει ανισόπεδος κόμβος στη σύνδεση με την περιφερειακή οδό, καθώς και τα έργα αποστράγγισης που αφορούσαν την ευρύτερη περιοχή. Να σημειωθεί ότι αυτά καλύπτουν το 40-50% της δαπάνης του έργου. Και οι δύο μελέτες προέβλεπαν διαχωριστικό στο κέντρο, και μάλιστα επειδή η παλιά μελέτη προέβλεπε λάθος τον ποδηλατόδρομο και στις δύο λωρίδες κατεύθυνσης έκανε ειδικούς αποκλεισμούς στους παρόδιους και για αυτό το Υπουργείο Υποδομών έδωσε τις κατευθύνσεις που είναι γραπτές και αυτές ακολουθήθηκαν".
Όσον αφορά τη νέα μελέτη ανέφερε:
 «Οι διαδικασίες έληξαν το 2013 και εστάλησαν  οι οριστικές μελέτες και η Μ.Π.Ε. προς όλες τις κατευθύνσεις. Τότε μπορούσε ο καθένας να πει τις αντιρρήσεις και τις απόψεις του. Όμως αυτή η περίοδος έχει λήξει εδώ και τέσσερα χρόνια. Τελικά, η μελέτη έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Υποδομών κεντρικά. Καταλαβαίνετε ότι μας φέρνουν σε δύσκολη θέση ως Περιφέρεια Ηπείρου, λαμβάνοντας υπόψη το ρόλο μας και την υπευθυνότητα που πρέπει να μας διακρίνει για κουβέντες που γίνονται σε άκαιρο χρόνο και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Το μόνο που κάνουμε είναι να διαθέσουμε την μελέτη σε όσους ενδιαφέρονται, να έρχονται να βλέπουν ότι όσα ακούγονται είναι εκτός τόπου και χρόνου, και πιθανόν και απέναντι από τα συμφέροντα των ίδιων των επαγγελματιών». Απαντώντας ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη διαδικασία ενημέρωσης του Δήμου Ιωαννιτών, τόνισε «Στο Δήμο Ιωαννιτών έχει πάει η οριστική μελέτη από το 2013 και στην Πολεοδομία και στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών. Και ο τότε αντιδήμαρχος συμμετείχε στη διαδικασία μαζί με το τότε Δήμαρχο, ώστε  να γίνει και ο τελευταίος κόμβος επί της λεωφόρου Δωδώνης". Τέλος σε άλλη ερώτηση σχετικά με τις όψιμες αντιδράσεις, σημείωσε: "Με ρωτάτε γιατί γίνονται αυτά. Γιατί γίνονται σε δύσκολες στιγμές, και το άγνωστο και το καινούριο  πάντα δημιουργούν δεύτερες σκέψεις. Δυστυχώς στην Αυτοδιοίκηση μάθαμε να βάζουμε θέματα – που φαίνονται να είναι θέματα, χωρίς ουσιαστικά να είναι -  κάτω από το χαλί. Αυτό το λάθος έγινε από πολλούς. Αν θέλετε και από δικούς μου ανθρώπους, οι οποίοι όταν ενημερώθηκαν κατάλαβαν ότι ήταν λάθος".
Δηλώσεις ΟΣΔΕ
Στην Ήπειρο το 70% των κτηνοτρόφων που υποβάλλουν δηλώσεις ΟΣΔΕ στον ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ήδη καταβάλλει το ποσό που τους αναλογεί ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, επισημαίνοντας την ουσιαστική βοήθεια που παρείχε η Περιφέρεια στους Δήμους, ώστε να αντιμετωπιστούν όλα τα ζητήματα που προέκυψαν από τη λεγόμενη "τεχνική λύση". "Για να πληρωθούν οι κτηνοτρόφοι που είχαν επιλέξιμες εκτάσεις από πλευράς ΟΠΕΚΕΠΕ και ΟΣΔΕ, είχε επιλεγεί η τεχνική λύση. Κάναμε τεράστια προσπάθεια να πείσουμε τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσιρώνη ότι αυτό θα είναι δύσκολο στην εφαρμογή του. Τελικά  οι  υπηρεσίες μας  - και θέλω να τις ευχαριστήσω και δημόσια- δημιούργησαν ένα μοναδικό πρόγραμμα το οποίο εφαρμόσαμε μόνο εμείς στην Ήπειρο.  Δίνοντας τα τελευταία έξι ψηφία από το ΑΦΜ και τα αρχικά του επωνύμου, τυπώνεται σελίδα από την οποία φαίνεται σε ποιο Δήμο είναι δηλωμένη η επιλέξιμη έκταση της τεχνικής λύσης, κατατίθενται τα χρήματα στην Τράπεζα και ολοκληρώνονται οι δηλώσεις ΟΣΔΕ. Ήδη έχει πληρώσει το 70% των κτηνοτρόφων της Ηπείρου και αυτό οφείλεται στην πολύ καλή δουλειά που έκανε η Διεύθυνση Πληροφορικής της Περιφέρειας, με επικεφαλής τον κ. Ευ. Σακκά".  Τέλος ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι δόθηκε παράταση για την υποβολή δηλώσεων, καλώντας όμως τους κτηνοτρόφους που απομένουν να προσέλθουν το ταχύτερο δυνατό, ώστε να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες.
Η απόφαση του Π.Σ. για τη "φέτα"
Η ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις συμφωνίες της Ε.Ε. με τον Καναδά και τη Ν. Αφρική για τη φέτα, έχει ήδη αποσταλεί στα αρμόδια υπουργεία, ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης. "Eίμαστε κάθετοι σε αυτό το θέμα. Τα συμφέροντα του τόπου μας, λένε όχι στη συμφωνία CETA που δίνει κάτι παροδικά, μέσω του Καναδά. Με τις πρωτοβουλίες που παίρνουμε θέλουμε να κατοχυρώσουμε αυτό που είναι εθνική περιουσία  και  λέγεται φέτα. Παράλληλα όμως  παίρνουμε και άλλες πρωτοβουλίες ανάδειξης τοπικών προϊόντων, όπως για το τυρί Κασκαβάλ. Είναι μια  κίνηση  που θα βοηθήσει την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη  Μακεδονία, καθώς σκοπεύουμε να του δώσουμε τη γεωγραφική ονομασία "κασκαβάλ Πίνδου", όπως είναι στην πραγματικότητα.
Το πρόβλημα των δασικών χαρτών
Τα προβλήματα με τους δασικούς χάρτες και ενώ απομένουν λίγες ημέρες για την υποβολή αντιρρήσεων, παραμένουν πολλά. Όπως εξήγησε, "κάθε μέρα που περνάει βλέπουν τα τεράστια προβλήματα, δίνουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ εντολές να κάνουν συγκρίσεις. Θεωρώ επιπόλαιες τις πράξεις που προήλθαν από ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα.  Έστω και την τελευταία στιγμή, ζητάμε να πάρουν αποφάσεις που έχουν σχέση με τα ισχύοντα στην Ευρώπη, που ορίζει τι είναι δάσος. Επίσης δεν μπορεί περιοχές που ήταν όλα τα χρόνια αμπέλια, να τις θεωρούν δάση και να προχωρούν σε μηνύσεις. Πρέπει το Υπουργείο Περιβάλλοντος να συνεργαστεί με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και με μας που έχουμε άμεση  επαφή με τον κόσμο και την πραγματικότητα. Πρέπει αυτοί που έφτιαξαν αυτή την κατάσταση να δουν ότι προκαλούν τεράστιο πρόβλημα στη χώρα και σε αυτό που λέγεται πρωτογενής τομέας.
Κόμβοι πρόσβασης στις παραλίες
Την επικείμενη δημοπράτηση ενός ακόμη κόμβου, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, που διευκολύνει την ασφαλή πρόσβαση των τουριστών προς πολυσύχναστη παραλία της Π.Ε. Πρέβεζας, ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Πρόκειται για τον κόμβο σύνδεσης της Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας με τον Βράχο. "Τελειώσαμε - είπε- έναν κόμβο που βοηθάει στην περιοχή της Αμμουδιάς Δήμου Πάργας.  Ήδη προχωράμε για να ετοιμάσουμε  τη  δημοπρασία  κόμβου για την παραλία του Βράχου, βοηθώντας τα παράλια, δίνοντάς τους εύκολες προσβάσεις. Παράλληλα έχουν αναπτυχθεί και εργολαβίες για τις αποχετεύσεις και τους βιολογικούς καθαρισμούς, που θα δώσουν άλλη διάσταση στον τουρισμό που θα πρέπει να συνδέεται και να σέβεται τον πρωτογενή τομέα".
Διόδια Εγνατίας
Η επικείμενη λειτουργία νέου σταθμού διοδίων της Εγνατίας Οδού, στην περιοχή Δροσοχωρίου, αναδεικνύει και το πρόβλημα της απαξίωσης του εθνικού δρόμου Ιωαννίνων- Τρικάλων (μέσω Κατάρας) που θα πρέπει να λειτουργεί εναλλακτικά για όσους δεν θέλουν να καταβάλλουν διόδια. Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης, πριν ακόμη μεταβιβαστεί η αρμοδιότητα του εθνικού οδικού δικτύου στην αιρετή περιφέρεια, είχαν καταργηθεί οι σταθμοί αποχιονισμού, ενώ απαξιώθηκε πλήρως το δίκτυο Ιωάννινα- Μέτσοβο- Κατάρα - Κάμπος Δεσπότη - Τρίκαλα,  «για το οποίο δεν ξέρουμε πόσα χρήματα θα χρειαστούν για να το αποκαταστήσουμε σιγά – σιγά για να περνούν οι κτηνοτρόφοι και όσοι ασχολούνται με τα δασικά την καλοκαιρινή περίοδο.  Όλα αυτά έγιναν με την σκέψη του κράτους ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσουν εκεί τα διόδια (Δροσοχωρίου). Δεν έχουν εναλλακτική λύση ως κράτος για τον κόσμο που περνάει από εκεί και δεν θέλει να χρησιμοποιήσει την Εγνατία Οδό για να μην πληρώσει διόδια. Εμείς για αυτό θα έρθουμε σε επαφή με τους Δήμους, και θα κάνουμε τα πρέποντα μέσω του ΣτΕ, λαμβάνοντας υπόψη τι προβλέπουν οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και οι υπάρχουσες πινακίδες". Ο Περιφερειάρχης επανέλαβε ότι είναι απαράδεκτη η λειτουργία σταθμών διοδίων στο Μαλακάσι, στην Παμβώτιδα, στην Τύρια. "Έχουμε- συνέχισε-  στα χέρια μας την απόφαση της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» για τον ορισμό διοδίων. Όμως, και αυτό το θεωρούμε απαράδεκτο για την Ήπειρο. Για την Ήπειρο που ακόμα δεν έχει πάρει τις απαλλοτριώσεις της Εγνατίας Οδού σε μεγάλο κομμάτι της οδού. Δεν είμαστε από τους ανθρώπους που δεν θέλουν να πληρώσουν. Αν από την αρχή είχαν κανονίσει να έχουν φτιάξει παράλληλο στην Εγνατία Οδό δίκτυο, θα είχαν και απαιτήσεις. Αυτοί μόνοι τους ως κράτος το απαξίωσαν, μόνοι τους έκλεισαν τους αποχιονιστικούς σταθμούς, μόνοι τους είδαν ότι δεν μπορούσαν να βάλουν διόδια στην Παμβώτιδα όταν τελείωσαν τις εργασίες».

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS 


 

Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου στην Άρτα
Συνελήφθη, χθες (17-07-2017) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 68χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Δυτικής – Στερεάς Ελλάδας, ποινής φυλάκισης έξι μηνών, για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Σύλληψη ημεδαπού, για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού στη Φιλιππιάδα
Συνελήφθησαν, χθες (17-07-2017) το μεσημέρι στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζηρού,  ένας 56χρονος ημεδαπός και ένας 29χρονος υπήκοος Πακιστάν, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης απασχόλησης αλλοδαπού,  παράνομης εισόδου στη χώρα, πλαστογραφίας και ψευδούς ανώμοτης κατάθεσης.Συγκεκριμένα, ο 56χρονος απασχολούσε παράνομα σε επιχείρηση τον 29χρονο αλλοδαπό, που είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια παραμονής για εργασία.Επιπρόσθετα, ο 29χρονος κατά τον αστυνομικό έλεγχο δήλωσε ψευδή στοιχεία και επέδειξε πλαστά έγγραφα.Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα  Ζηρού.
Εξιχνιάστηκε κλοπή από αυτοκίνητο στην Άρτα
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 28 και 23 ετών.Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα, των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Άρτας, κλοπή από αυτοκίνητο που έγινε στην Άρτα. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε δύο ημεδαπών, ηλικίας 28 και 23 ετών. Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων και ευρημάτων που προέκυψαν από το προανακριτικό έργο, ταυτοποιήθηκε η δράση των δύο δραστών, στην κλοπή από ανασφάλιστο αυτοκίνητο που έγινε την  07-08-2017 στην Άρτα, απ’ όπου αφαίρεσαν ένα ράδιο – cd  και ένα τσαντάκι με διάφορα έγγραφα.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης σε εξοχική κατοικία στο Σουλόπουλο Ιωαννίνων
 Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση διάρρηξης σε εξοχική κατοικία στο Σουλόπουλο Ιωαννίνων.Σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής, σε βάρος ενός 34χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως 22-04-2017 σε εξοχική κατοικία στο Σουλόπουλο Ιωαννίνων.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας.

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου για την έκδοση αδειών εργασίας σε αλλοδαπούς τρίτων χωρών

Η  Περιφέρεια Ηπείρου στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της και μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών (τμήματα Εμπορίου των Δ/νσεων Ανάπτυξης) εκδίδει άδειες εργασίας (μορφή εξαρτημένη εργασία, εποχική εργασία) σε αλλοδαπούς τρίτων χωρών που παράτυπα διαμένουν στην χώρα μας για κάλυψη αναγκών στον πρωτογενή τομέα (αφού ως γνωστόν υπάρχει αδυναμία κάλυψης των αναγκών από Έλληνες ή πολίτες της Ε.Ε.).Στα πλαίσια αυτά, εκδόθηκε η Κ.Υ.Α. με αριθμό 4872/105/13-02-2017 η οποία και καθόρισε τον ανώτατο αριθμό αδειών διαμονής για εργασία πολιτών τρίτων χωρών για τα έτη 2017 και 2018.Oι εν λόγω άδειες εκδίδονται στα πλαίσια του νόμου 4384/2016 (άρθρο 58) με βάση τον οποίο ρυθμίστηκε η κατ΄ εξαίρεση απασχόληση στην αγροτική οικονομία πολιτών τρίτων χωρών που παραμένουν στην χώρα μας υπό καθεστώς αναβολής απομάκρυνσης δικαιούχων διεθνούς προστασίας και των προσώπων στους οποίους έχει χορηγηθεί καθεστώς παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.Για κάλυψη κενών θέσεων για εξαρτημένη και εποχική εργασία στην αγροτική οικονομία (εργάτες γης, βοσκοί, μελισσοκόμοι) με σκοπό την εξυπηρέτηση επειγουσών αναγκών της αγροτικής οικονομίας και  που δεν έχουν πληρωθεί με την διαδικασία της μετάκλησης που προβλέπονταν στα πλαίσια του νόμου 4251/2014.Οι παραπάνω πολίτες ασφαλίζονται στον Ο.Γ.Α. με εργόσημο σύμφωνα με τα ισχύοντα για τις περιπτώσεις αυτές.Τα εργόσημα διατίθενται στον εργοδότη από τις τράπεζες και συνεργαζόμενους φορείς με τον Φ.Κ.Α. (Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης). Τα εργόσημα μεταβιβάζονται ονομαστικώς από τον εργοδότη στους εργαζόμενους ως καταβολή για την αμοιβή της εργασίας και στη συνέχεια εξοφλούνται από τους φορείς διαθέσεως με καταβολή του αντίστοιχου ποσού αφού παρακρατηθούν οι αναλογούσες εισφορές. (ποσοστό 10% επί της αξίας των καταβαλλομένων αμοιβών).Δεν μπορούν να ασφαλιστούν στον Ο.Γ.Α. με εργόσημο όσοι  απασχολούνται σε επιχειρήσεις που έχουν μορφή Α.Ε. Ε.Π.Ε ή Ο.Ε. όσοι απασχολούνται σε επιχειρήσεις ενσταυλισμένου τύπου (βουστάσια, πτηνοτροφεία, χοιροτροφεία, μονάδες εκτροφής αιγοπροβάτων) καθώς και οι αλιεργάτες της παράκτιας και μέσης αλιείας των οποίων οι θέσεις καλύπτονται με την διαδικασία της μετάκλησης και ασφαλίζονται στο Ι.Κ.Α. (ΑΠΔ).Η εξαργύρωση του εργοσήμου γίνεται απαραίτητα εντός του χρόνου ισχύος του από τον εργαζόμενο ο οποίος πηγαίνει στον πιστωτικό φορέα της έκδοσής του έχοντας μαζί του:
1.         Το έντυπο του εργοσήμου
2.         Την ταυτότητά του ή το διαβατήριο ή άλλο στοιχείο ταυτοποίησης
3.         Τη βεβαίωση απόδοσης ΑΜΚΑ  ή την κάρτα του ΑΜΚΑ.
Αρμόδιος ανταποκριτής ΟΓΑ για την εγγραφή είναι ο ανταποκριτής του τόπου κατοικίας του αιτούντος.Οι πολίτες τρίτων χωρών οι οποίοι είναι κάτοχοι άδειας εργασίας προκειμένου να εγγραφούν στον Ο.Γ.Α. θα πρέπει να προσκομίσουν:
1.         Το διαβατήριο
2.         Αντίγραφο βεβαίωσης  ΑΜΚΑ.
3.         Βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ.
4.         Βεβαίωση Αναβολής Απομάκρυνσης
5.         Την άδεια εργασίας
6.         Φωτοαντίγραφο σύμβασης εργασίας
7.         Φωτοαντίγραφο των εργοσήμων ανεξαρτήτως χρηματικού ποσού εξαργύρωσης.  Στη συνέχεια ο ανταποκριτής του Ο.Γ.Α. προβαίνει στην συμπλήρωση του δελτίου απογραφής-αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης, μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που υπάρχει στην εφαρμογή των ανταποκριτών.
Ο εργοδότης που επιθυμεί να προσλάβει προσωπικό με βάση  τα παραπάνω:
           Καταθέτει αίτηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση (Τμήμα Αλλοδαπών) του τόπου διαμονής του με τα δικαιολογητικά που προβλέπονται (αριθμός εργατών, ιθαγένεια, ειδικότητα, χρονικό διάστημα απασχόλησης κ.λ.π.)
           Ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εκδίδει την πράξη έγκρισης για την κατ΄ εξαίρεση  απασχόληση του παράτυπα διαμένοντα στην χώρα μας πολίτη τρίτων χωρών την οποία στη συνέχεια αποστέλλει στην αρμόδια αστυνομική αρχή από την οποία και εκδίδεται βεβαίωση αναβολής απομάκρυνσης εφόσον δεν συντρέχει λόγος δημόσιας τάξης και ασφάλειας.
           Στην συνέχεια υποβάλλεται αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας για χορήγηση άδειας εργασίας. Η εν λόγω  άδεια κοινοποιείται στον Ο.Γ.Α. και στην Επιθεώρηση Εργασίας. Έχει διάρκεια ισχύος έξι(6) μήνες, χρόνος ίσος με τον χρόνο αναβολής της απομάκρυνσης και στην συνέχεια ανανεώνεται με την διαδικασία που προβλέπεται.

Ημερήσια Διάταξη Οικονομικής Επιτροπής (Συνεδρίαση Τετάρτη 19 Ιουλίου)

 Την Τετάρτη  19-07-2017,  και ώρα 9.30  συνεδριάζει η  Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου,   με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:  Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 10-07-2017 συνεδριάσεως.
1.         Κατάρτιση της έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Β’ τρίμηνο έτους 2017 και υποβολή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
2.         Έγκριση των Πρακτικών Ι/14-09-2016 (έλεγχος δικαιολογητικών συμμετοχής) ΙΙ/17-11-2017 (αξιολόγηση τεχνικών προσφορών) και ΙΙΙ/06-07-2017 (αξιολόγηση οικονομικών προσφορών) της Επιτροπής Διενέργειας του Δημόσιου Διαγωνισμού με ανοιχτή διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 του Ν. 3316/05 για την υλοποίηση του υποέργου «Τεχνικός Σύμβουλος για το έργο ”Δίκτυο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Περιφέρειας Ηπείρου (Α' Φάση)”», προϋπολογισμού € 189.472,50 € πλέον ΦΠΑ και κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού.
3.         Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 25-04-2017 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ανακατασκευή ΤΟΛ στην Αετόπετρα Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 25.000,00 με Φ.Π.Α.
4.         Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 13-06-2017 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση πρανών στη Χ.Θ. 94+000 της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης από τα νερά του ποταμού Σαραντάπορου», προϋπολογισμού € 40.000,00 με Φ.Π.Α.
5.         Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 29-06-2017 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση βατότητας οδού προς Ιερά Μονή Βύλιζας», προϋπολογισμού € 80.000,00  με Φ.Π.Α.

6.         Έγκριση του Πρακτικού ΙΙ/12-07-2017 της Επιτροπής Διενέργειας του συνοπτικού μειοδοτικού διαγωνισμού, για την εκτέλεση των υποέργων του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση, συμπλήρωση και αποκατάσταση πρασίνου στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Περιφέρειας Ηπείρου», συνολικού προϋπολογισμού € 74.000,00 με ΦΠΑ, για καθαρισμό δρόμων του επαρχιακού οδικού δικτύου από θάμνους και κλαδιά που φύονται στα ερείσματα και στις τάφρους και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
7.         Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ανακατασκευή κελιών Ι.Μ. Αβάσσου», αναδόχου εταιρείας «Β. Γκαρτζώνης & Σία Ε.Ε.», μέχρι την 30-08-2017.
8.         Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τις εκτός έδρας μετακινήσεις των υπαλλήλων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου, για το τρίμηνο Αύγουστος – Οκτώβριος 2017 (έργα ΕΣΠΑ 2014-2020).
9.         Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 27-04-2017 ανοιχτής διαδικασίας, για την κατασκευή του έργου Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση βατότητας επαρχιακών οδών Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συράκκου - Προσήλιο - Χριστοί - Πράμαντα», προϋπολογισμού 180.000,00 € με Φ.Π.Α.
10.       Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 29-06-2017 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση βατότητας επαρχιακής οδού Κάτω Ζάλογγο-Φτέρη-Δοβλά», προϋπολογισμού € 80.000,00 με Φ.Π.Α.
11.       Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 04-07-2017 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση τεχνικού εισόδου – εξόδου γέφυρας Δροσοπηγής Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 50.000,00 με ΦΠΑ.
12.       Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή σαρζανέτ και λοιπές εργασίες στην 3η επαρχιακή οδό στο τμήμα Κουτσελιό - Χαροκόπι», αναδόχου Γεωργίου Μάγκου, μέχρι την 30-09-2017.
13.       Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και ανάθεσης υλοποίησης του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Προμήθεια υλικών οδοστρωσίας για την άμεση αποκατάσταση της 11ης επαρχιακής οδού».
14.       Έγκριση ανάθεσης υπηρεσιών και προμηθειών για τη διοργάνωση από την Περιφέρεια Ηπείρου, του εορτασμού της ημέρας για τη «Μνήμη της Γυναίκας της Πίνδου, ηρώων Αξιωματικών Κων/νου Δαβάκη και Αλ. Διάκου και όλων των ηρώων του 1940», στις 20-07-2017 στην Φούρκα του Δήμου Κόνιτσας.
15.       Έγκριση δαπάνης διάθεση πίστωσης και ανάθεσης υπηρεσιών και προμηθειών για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην εκδήλωση “Zagori Mountain Running” από 21 ως και 23-07-2017.
16.       Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και ανάθεσης υπηρεσιών και προμηθειών για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση φωτογραφίας της Αδελφότητας Απανταχού Μελιγγιωτών στις 19-07-2017.
17.       Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την ετήσια συνδρομή μηνιαίας ενημέρωσης νομοθεσίας (Δομική Ενημέρωση) με DVD καθώς και άδεια χρήσης αυτής για το έτος 2017, για τις ανάγκες της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Ηπείρου.
18.       Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για το Πρόγραμμα εξυγίανσης Ζωικού Κεφαλαίου του Τμήματος Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων.
19.       Έγκριση δαπανών και διάθεση πίστωσης για την απόσπαση και μετάταξη υπαλλήλων στην Περιφέρεια Ηπείρου.
20.       Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την αναπαραγωγή τουριστικών εντύπων της Περιφέρειας Ηπείρου.
21.       Έγκριση συμπληρωματικών δαπανών για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση Tour Natur, που διοργανώνεται στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, το διάστημα 1-3/9/2017.
22.       Έγκριση δαπάνης για τη διοργάνωση εκδήλωσης προβολής των παραδοσιακών προϊόντων και της γαστρονομίας της Περιφέρειας στην Πρέβεζα, το διάστημα 25-7/8/2017.
23.       Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων, και ειδών συνεργείου (ανταλλακτικά – αναλώσιμα κλπ) της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
24.       Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 18-05-2017 ανοιχτής διαδικασίας, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Διαπλάτυνση γεφυρών τάφρων για την πρόσβαση σε αγροδιατροφικές μονάδες ΠΕ Άρτας» προϋπολογισμού € 90.000,00 με ΦΠΑ.
25.       Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 18-05-2017 ανοιχτής διαδικασίας, συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Προμήθεια και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου ΠΕ Άρτας» προϋπολογισμού € 60.000,00 με ΦΠΑ.
26.       Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 13-07-2017 ανοιχτής διαδικασίας για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Αποκατάσταση πρανών κοίτης χειμάρρων και τάφρων ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού € 100.000,00 με ΦΠΑ.
27.       Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 06-07-2017 ανοιχτής διαδικασίας για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Ασφαλτόστρωση του επαρχιακού δρόμου από Γέφυρα Κονδύλη έως Πετράλωνα Τετρακώμου» προϋπολογισμού € 150.000,00  με ΦΠΑ.
28.       Έγκριση ανάθεσης της παροχής υπηρεσιών με αντικείμενο «Εργασίες υπαίθρου & γραφείου αποτύπωσης παράκαμψης Αμμοτόπου» της Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 15.000,00 € με ΦΠΑ, βάσει του από 13-07-2017 Πρακτικού της Επιτροπής αποσφράγισης και αξιολόγησης προσφορών.
29.       Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση προσβάσεων σε παραγωγικές μονάδες στην περιοχή μεταξύ των οικισμών Αγίου Σπυρίδωνα και Βίγλας ΠΕ Άρτας» προϋπολογισμού € 300.000,00 με ΦΠΑ.
30.       Έγκριση δαπάνης για τη μετακίνηση του Διευθυντή της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Άρτας, κ. Αριστοτέλη Μπακόλα, στην Αθήνα από 17.07.2017 έως και 19.07.2017 για να συμμετάσχει σε προγραμματισμένες συναντήσεις στη Δ/νση Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών  Έργων και στη γενική Δ/νση Συγκοινωνιακών Υποδομών.
31.       Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την καταβολή δικαστικής δαπάνης, συνολικών δικαστικών εξόδων και τόκων σε εκτέλεση της αριθμ. 42/2017 διαταγής πληρωμής του Δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Άρτας και της αριθμ. 17/765/07-06-2017 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.
32.       Έγκριση ανάθεσης λειτουργικών δαπανών της Π.Ε. Άρτας.
33.       Έγκριση ανάθεσης για την ενοικίαση ηλεκτρονικού συστήματος και γραμματειακής υποστήριξης για την συνδιοργάνωση της Π.Ε. Θεσπρωτίας με τον αθλητικό σύλλογο Ερμή Πάργας – Πέρδικας, Διεθνών Διασυλλογικών αγώνων Taekwondo Ελλάδος (ΑΟΤΕ)  που θα διεξαχθούν στην Πέρδικα Θεσπρωτίας.
34.       Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την συμμετοχή της Π.Ε. Θεσπρωτίας στις  εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Κέντρου Νεότητας Φιλιατών.
35.       Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την διάνοιξη των αγωγών αποχετευτικών σωληνώσεων κεντρικού εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης στο Διοικητήριο της  Π.Ε. Θεσπρωτίας.
36.       Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης  για την  προμήθεια  κλειδαριάς  αυτόματης πόρτας για το Διοικητήριο της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
37.       Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την προμήθεια πέντε (5) καθισμάτων για τις ανάγκες  της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
38.       Έγκριση ανάθεσης της προμήθειας βιβλίων για δελτίων ημερήσιας κίνησης μηχανημάτων και κατανάλωσης καυσίμων, προς κάλυψη των αναγκών του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
39.       Έγκριση ανάθεσης της προμήθειας υλικών καθαριότητας για τις ανάγκες των υπηρεσιών εντός του Διοικητηρίου της Π.Ε. Θεσπρωτίας αλλά και των υπηρεσιών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Θεσπρωτίας.
40.       Αναμόρφωση του αποτελέσματος του πρόχειρου διαγωνισμού, για την ανάδειξη μειοδότη – εργολάβου του προγράμματος καταπολέμησης κοινών και ανωφελών κουνουπιών για το έτος 2017, στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, σύμφωνα με την αριθμ. 2/26-06-2017 απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 68 του Π.Δ. 30/1996 Περιφέρειας Ηπείρου, με την οποία ακυρώθηκε η αριθμ. 15/633/19-05-2017 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, και το Πρακτικό Νο3/15-05-2017 της Επιτροπής Διενέργειας του διαγωνισμού.
41.       Έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
42.       Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 20-06-2017 ανοικτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού 3χ3 επί της Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας στο Δ.Δ. Καναλίου», προϋπολογισμού € 25.000,00 με ΦΠΑ.
43.       Έγκριση ανάκλησης αποφάσεων ανάληψης υποχρέωσης της Π.Ε. Πρέβεζας.
44.       Έγκριση ανάθεσης παροχής υπηρεσιών ασφαλιστικής κάλυψης οχημάτων και μηχανημάτων έργου της Π.Ε. Πρέβεζας.
45.       Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την προμήθεια λογισμικού και ανανέωσης των ψηφιακών πιστοποιητικών για τις ανάγκες του ολοκληρωμένου συστήματος μηχανοργάνωσης του ΚΤΕΟ της Π.Ε. Πρέβεζας.
46.       Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την επισκευή των συσκευών μηχανοργάνωσης της Π.Ε. Πρέβεζας και την προμήθεια των απαραίτητων ανταλλακτικών για την επισκευή.
47.       Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την επισκευή του φωτοτυπικού μηχανήματος του ΚΕΔΔΥ Ν. Πρέβεζας και την προμήθεια των απαραίτητων ανταλλακτικών για την επισκευή.
48.       Έγκριση μετακίνησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Ευστράτιου Ιωάννου, στην Αθήνα, από 19 έως και 20-07-2017, προκειμένου να παρευρεθεί την Πέμπτη 20-07-2017 στην προγραμματισμένη συνάντηση στο Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου και έγκριση των σχετικών δαπανών.
49.       Απόφαση για την άσκηση ή μη ενδίκου μέσου ανακοπής και αναστολής εκτέλεσης κατά της αριθ. 75/2017 διαταγής πληρωμής του Δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πρέβεζας, μετά την δεύτερη κοινοποίηση αυτής.
50.       Έγκριση δαπανών και διάθεση πίστωσης για την συμμετοχή της Π.Ε. Πρέβεζας στη διοργάνωση πολιτιστικής εκδήλωσης (10ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στη Σαρακατσάνικη στάνη στα Χειμαδιά).
51.       Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την προμήθεια τριών (3) καινούργιων επιβατικών οχημάτων της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Ιωαννίνων, από το ελεύθερο εμπόριο, συνολικού προϋπολογισμού 50.000,00 € με τη διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού.
52.       Έγκριση του Πρακτικού 1ο/17-07-2017 της Επιτροπής Διενέργειας του ανοικτού (διεθνούς) διαγωνισμού (άνω των ορίων του Ν.4412/2016), για την εκτέλεση του υποέργου «Προμήθεια εξοπλισμού για τη λειτουργία της Σ.Υ.Δ.», προϋπολογισμού 226.755,64 € πλέον Φ.Π.Α. της Πράξης «Κατασκευή Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.)».
Σύμφωνη γνώμη Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου
για σχέδια συμβάσεων

Με σχετικές αποφάσεις της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη για τα σχέδια σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης υποέργων πράξεων. Αναλυτικά, πρόκειται για τα έργα:

         «Μίσθωση ανυψωτικών τροχοφόρων μηχανημάτων» της Πράξης «Συντήρηση, αποκατάσταση , ανάδειξη του θεάτρου και των άλλων μνημείων του Ιερού της Δωδώνης- Φάση Α», προϋπολογισμού 124.905 ευρώ, και φορέα υλοποίησης την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων
         «Προμήθεια στατο-φορείων-κλινών εξεταστικών-αναπηρικών αμαξιδίων», της πράξης «Προσθήκη πενταόροφου κτιρίου νοσηλευτικών μονάδων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 35.526 ευρώ και φορέα υλοποίησης το Π.Γ.Ν.Ι..
                                                           


Δεν υπάρχουν σχόλια: