ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Εορτάστηκε πανηγυρικά στην ενορία Κεστρίνης η μνήμη του οσίου Παϊσίου



Όρκος δ' εταίρας ταυτό και δημηγόρου: Εκάτερος αυτών ομνύει προς όν λαλεί.μτφρ: ο όρκος της πόρνης μοιάζει με τον όρκο του πολιτικού: και οι δύο ορκίζονται σε όποιον απευθύνονται : ( Δίφιλος ο Σίφνιος )


…ΘΕΜΑΤΑ …12-07-2017


Εορτάστηκε πανηγυρικά στην ενορία Κεστρίνης η μνήμη του οσίου Παϊσίου




















Με τη συμμετοχή πολλών κατοίκων και κυρίως νέων, εορτάστηκε πανηγυρικά στην ενορία Κεστρίνης η μνήμη του οσίου Παϊσίου. Με εσπερινό την παραμονή και ανήμερα με όρθρο και θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας. Οι πιστοί της Κεστρίνης έχουν μεγάλη ευλάβεια προς τον όσιο, που εκδηλώνεται με διάφορους πνευματικούς τρόπους. Στο κήρυγμά του ο εφημέριος π. Ηλίας Μάκος τόνισε μεταξύ άλλων ότι "ο άγιος Παϊσίος μιλούσε και δίδασκε με τρόπο απλό, λιτό, σιωπηλό, μέσα από τα φυλλοκάρδια του, μεταφέροντας σοφία και πνευματικές εμπειρίες, που ξεδιψούν την ανθρώπινη ψυχή μέσα σ' αυτή την άνυδρη εποχή. Και κατόρθωσε να μας φέρει μπροστά μας τη γνήσια χριστιανική ζωή, άλλο αν εμείς λοξοδρομούμε απ' αυτή και βρισκόμαστε μέσα στην τρέλα της σύγχυσης. Και πρόσθεσε: "Έκρυβε μέσα του έναν φωτεινό κόσμο, που τον έχουμε ανάγκη στις ημέρες μας, όπου η κακία στις καρδιές μας οδηγεί στο μίσος και στην αποξένωση. Ας πλησιάσουμε κοντά του και ας τον παρακαλέσουμε η ζωή μας να είναι μια ζωή γεμάτη θάματα, μια ζωή σπαρμένη με μαγευτικές στιγμές και με μυριάκριβη χαρά". Να σημειωθεί ότι ο όσιος Παΐσιος με την ίδια τη ζωή του δίδαξε ότι μπορούμε να απαλλαγούμε από την αιχμαλωσία της ψυχής μας. Όχι με τη δύναμη τη δική μας, αλλά με την παντοδύναμη χάρη του Θεού.
Eκ του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά Κεστρίνης

Δήμος Ηγουμενίτσας : Σχηματίζοντας το Τοπίο, την Πόλη, τον Άνθρωπο 






















Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας του με Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης συνδιοργανώνει με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις της Πάφου στην Κύπρο: Εκδήλωση με θέμα: «Σχηματίζοντας το Τοπίο, την Πόλη, τον Άνθρωπο» την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 και ώρα 19.30, στο Πνευματικό Κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ.Με την Πάφο να είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017, η εκδήλωση προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για τη συνάντηση των δυο Δήμων αλλά και την τόνωση των σχέσεων τους, μέσα από την προσπάθεια εύρεσης λύσεων σε κοινές προκλήσεις, αλλά από την ενθάρρυνση για ενεργό συμμετοχή των δημοτών στην γενικότερη ανάπτυξη της πόλης.  Στην εκδήλωση οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να ακούσουν εισηγήσεις από:
           την Δρ. Τζούλια Τζώρτζη, Αν. καθηγήτρια και Πρόεδρο Τμήματος Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών με θέμα: “Αποκατάσταση Τοπίου και Παραδείγματα Επανάχρησης”,
           την κα. Ευανθία Δόβα, Λέκτορα του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Νεάπολις με θέμα: “Πολιτισμός και Αστικοί Μετασχηματισμοί – Πάφος Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017” και
           την κα. Χριστίνα Γογόλου, Αρχιτέκτονα Μηχανικό με θέμα: “Όψεις μιας πόλης πίσω από τα τείχη”.
Η εκδήλωση θα κλείσει με την ομιλία του καθηγητή κ. Σπύρου Βλιάμου, Κοσμήτορα Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου με θέμα: “Ανώτατη Εκπαίδευση: Μια εναλλακτική πρόταση", προκειμένου μαθητές, γονείς και καθηγητές να διερευνήσουν την δυνατότητα σπουδών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Κύπρο και ειδικότερα στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου. Facebook event: https://www.facebook.com/events/560786057644999

Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, για μεταφορά ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση 




























Κατασχέθηκαν πάνω από (97) κιλά ακατέργαστης κάνναβης.Συνελήφθη, σήμερα (12-07-2017) το πρωί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 30χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση. Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 30χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο χώρο των αποσκευών και στο εσωτερικό του οχήματος (74) δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (97.286) γραμμαρίων καθώς και μία συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους (0,4) γραμμαρίων.Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρίας ενοικιάσεων αυτοκινήτων, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από επιχείρηση στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας




















Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή .Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από επιχείρηση στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας και σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 35χρονου υπηκόου Αλβανίας.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ο 35χρονος εμπλέκεται σε διάρρηξη – κλοπή από επιχείρηση στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, που έγινε την 16/17-06-2017, απ’ όπου αφαιρέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο, ιδιοκτησίας 69χρονου ημεδαπού.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών.

Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου στα Ιωάννινα



















Συνελήφθη, χθες (11-07-2017) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 40χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης δεκατεσσάρων μηνών και δέκα ημερών καθώς και χρηματικής ποινής (200) ευρώ, για αντίσταση, εξύβριση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.













Δεν υπάρχουν σχόλια: