ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ : Απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων & παραμονής εκδρομέων σε «Ευπαθείς» περιοχές



Ο θάνατος μου ψιθυρίζει στο αυτί: «Ζήσε» μου λέει, «έρχομαι».: ( Βιργίλιος )


…ΘΕΜΑΤΑ …11-07-2017


Απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων & παραμονής εκδρομέων σε «Ευπαθείς» περιοχές




































Απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων & παραμονής εκδρομέων σε Εθνικούς Δρυμούς, Δάση και «Ευπαθείς» περιοχές, λόγω του κινδύνου εκ των πυρκαγιών.
ΑΠΟΦΑΣΗ :  Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - Έχοντας υπόψη :
1. Τις διατάξεις του άρθρ. 12 του Ν.3013/2002 (ΦΕΚ 102 τ.Α΄).
2. Το Γενικό Σχέδιο ``ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ``.
3. Την υπ΄αριθμ. 3841/29-05-2017 έγγραφο της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας / διεύθυνση σχεδιασμού και αντιμετώπισης εκτάκτου αναγκών (λήψη μέτρων λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιών)
4. Την υπ΄αρίθμ. 3958/01-06-2017 απόφαση του αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών περί του νμέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές.
5. Την υπ΄αριθμ. 82266/22-06-2017 απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας
6. Το Τοπικό Σχέδιο αντιμετώπισης πυρκαγιών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
7. Την συνεδρίαση του Συντονιστικού Περιφερειακού Οργάνου της Π.Ε.Θεσπρωτίας, σε σχέση :
α . Με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
β . Εκτιμώντας την ετοιμότητα των εμπλεκομένων υπηρεσιών και των Ο.Τ.Α σε μέσα και προσωπικό.
γ . Λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία της περσινής θερμοπυρικής περιόδου.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Α. Απαγορεύουμε την κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων ως και την κυκλοφορία πεζών κατά το διάστημα από υπογραφής 11- 07-2017 μέχρι λήξης της αντιπυρικής περιόδου ήτοι 31-10-2017 και από ώρας 21.00 έως 06.00 στους παρακάτω δασικούς και αγροτικούς δρόμους και περιοχές του Νομού, λόγω του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών.
ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
• ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
1. Άλσος θέση «Βουνοσπηλιά».
2. Άλσος θέση «Κάστρο».
• ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ
1. Πευκοδάσος – Ελαιώνας.
• ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ
1. Άλσος θέση «Ντούλκα» (δενδροφυτεμένο).
2. Άλσος θέση «Κόντρα» (δενδροφυτεμένο).
• ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΔΙΚΑΣ
1. Θέση Καραβοστάσι & Φυκιανού (μεγάλες δασικές εκτάσεις και επικίνδυνη τουριστική περιοχή).
• ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΒΟΤΩΝ
1. Ελαιώνας Τ.Κ.Φασκομηλιάς
ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ
• ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ
1. Άλσος Παραμυθιάς.
2. Άλσος περιοχής Αγίου Γεωργίου (πάνω από το γήπεδο)
3. Άλσος περιοχής Μανόπουλου (κάτω από το Κέντρο Υγείας, όπου υπάρχει η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής).
4. Άλση περιοχών Μίχλας, Βασιάνης, Ελαταριάς.
5. Άλση περιοχών Αγίας Κυριακής & Πετουσίου.
• ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥΛΙΟΥ
1. Δάσος θέση «Μπιστερέ» Τ.Κ. Αυλοτόπου – δασικές εκτάσεις όρος Γκορίλα & Τ.Κ. Φροσύνης.
ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
• ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
1. Δάσος στο Νοσοκομείο Φιλιατών.
2. Δάσος περιοχής Κογκέλες.
• ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΓΙΑΔΑΣ
1. Πευκοδάσος Σαγιάδας – Ελαιώνας.
2. Πευκοδάσος – Ελαιώνας θέση «Λιόψη» Τ.Κ. Κεστρίνης.
3. Δασικές εκτάσεις θέση «Γκούμανη» – Μοναστήρι Τ.Κ. Ραγίου.
Β. Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα μηχανήματα και οχήματα των Υπηρεσιών, των Δήμων ως και τα οχήματα παροχής βοήθειας, όπως επίσης και οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών και των Δήμων, όταν εκτελούν υπηρεσία.
Γ. Την εφαρμογή της παρούσης αναθέτουμε στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές, στις Δασικές και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Δήμων των περιοχών.
Δ. Η παρούσα, με μέριμνα των κ.κ. Δημάρχων να αναρτηθεί στους πίνακες ανακοινώσεων των Δήμων, Τ.Κ. Διαμερισμάτων για να λάβουν γνώση όλοι οι κάτοικοι κ.λ.π των περιοχών.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ , ΘΩΜΑΣ Γ. ΠΙΤΟΥΛΗΣ

Π.ΑΚ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας : ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017




























Το Π.ΑΚ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας σας ενημερώνει για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν  στα πλαίσια των εκδηλώσεων «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017» αυτήν την εβδομάδα και είναι:
 -Τετάρτη 12-07-2017 το Π.ΑΚ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας σας προσκαλεί στην Δημοτική Βραδιά προς τιμή του Γιώργου Κούρτη για την προσφορά του στο δημοτικό τραγούδι στο χώρο της παραλίας(έναντι Dali café) στις 21:30. Είσοδος ελεύθερη.
-Πέμπτη 13-07-2017  το Π.ΑΚ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας διοργανώνει την 1η βραδιά ROCK με τοπικά γκρουπ του Δήμου Ηγουμενίτσας στο χώρο της παραλίας(έναντι Dali café) στις 22:00.Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης οι 1.COSMIC SUPERMISSION και 2.AMERICAN GARAGE. Είσοδος ελεύθερη.
-Παρασκευή 14-07-2017 το Π.ΑΚ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας διοργανώνει την 2η βραδιά ROCK με τοπικά γκρουπ του Δήμου Ηγουμενίτσας στο χώρο της παραλίας(έναντι Dali café) στις 22:00. Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης οι 1.MUSICK, 2.JUKE BOX και 3.GRAIN BOUNDARIES. Είσοδος ελεύθερη.
-Σάββατο 15-07-2017 ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το Π.ΑΚ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας σας προσκαλούν στην μουσική συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηγουμενίτσας με τίτλο “80’S FLASH BACK” στο χώρο της παραλίας(έναντι Dali café) στις 22:00. Είσοδος ελεύθερη.
-Σάββατο στις 15-07-2017 το θέατρο KOLOSSAION παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Το Όνειρο Της  Peppa» στο Δασάκι Ηγουμενίτσας στις 21:00. Είσοδος 10€.
Το πλήρες πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ , Γεράσιμος Φουσέκης
Σχετικά με τις Ληξιπρόθεσμες Υποχρεώσεις
Ενημερώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους, ότι σύμφωνα με αριθ. πρωτ. 23045/07-07-2017 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, οι σχετικές πιστώσεις για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων εκτιμάται ότι θα είναι διαθέσιμες μετά τις 27-7-2017 και ως εκ τούτου θα πρέπει να γίνει επανυποβολή από την υπηρεσία μας των εντολών εξόφλησης.Κατόπιν των ως άνω παρακαλούνται οι δικαιούχοι οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στις καταστάσεις της 4ης και 5ης εντολής, να προσκομίσουν εκ νέου φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες. Για περαιτέρω πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν με την υπηρεσία μας στα τηλέφωνα 2665 361 212 (Ιφιγένεια Κώτσια) και 2665 361 210 (Τζέκα Σοφία).
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας
Ευχαριστήρια επιστολή του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ
Ευχαριστούμε τον συντονιστή του Μ.Υ.Π.Ε.Δ.Υ κ. Αθανασίου που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και διέθεσε την Οδοντίατρο κα. Άλκηστη Γιαννοπούλου η οποία επισκέφθηκε και εξέτασε δωρεάν όλα τα νήπια των παιδικών σταθμών του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας με ιδιαίτερη προθυμία.Ευχαριστούμε προσωπικά την κα Γιαννοπούλου η οποία επέδειξε ζήλο, επαγγελματικότητα και διαχειρίστηκε άψογα τα νήπια της προσχολικής ηλικίας.Τους ευχαριστούμε θερμά και ευελπιστούμε και στο μέλλον να μας παρέχουν τη στήριξή τους για την ιατρική φροντίδα των νηπίων μας.
Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ , Γεράσιμος Φουσέκης

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ»…. τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Μηνᾶ Κεστρίνης























Κάνε μιά καρδιά νά χτυπᾶ δυνατά Ἐλᾶτε νά συναντηθοῦμε στήν ἐθελοντική αἱμοδοσία Κυριακή 16 Ἰουλίου  ἀπό 10.30 τό πρωί ἕως τίς 2 τό μεσημέρι στό Πνευματικό Κέντρο τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Μηνᾶ Κεστρίνης.Πρόσφερε λίγο ἀπό τό αἷμα σου στήν αἱμοδοσία, πού ὀργανώνει ἡ Τράπεζα Αἵματος ἐνορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ»..
Ἄς δώσουμε όλοι τό «παρών».στό κατ’ ἐξοχήν αὐτό ἔργο τῆς ἀγάπης.
Ἔρχονται στιγμές, πού ἡ ζωή τοῦ συνανθρώπου μας ἐξαρτᾶται ἀπό τό λίγο αἷμα, πού δίνουμε. Ἄς δώσουμε τή δυνατότητα στήν Τράπεζα Αἵματος ἐνορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ», νά μπορεῖ νά συμπαραστέκεται στιίς δύσκολες ὧρες τῶν ἀδελφῶν μας, προσφέροντας ἔστω και μία φιάλη αἵματος, πού ἐσεῖς τούς ἐξασφαλίσατε, ὠφελώντας καί τόν ἴδιο τόν ἑαυτό σας. Ἐξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό καί κατάλληλοι ἰατροί τοῦ Πανεπιστημιακοῦ Νοσοκομείου Ἰωαννίνων, θά ἐπιμεληθοῦν μέ μεγάλη προσοχή το ἔργο τῆς αἱμοληψίας. Tηλ. ἐπικοινωνίας: 6945894424 ,

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής  σε διαμέρισμα στην πόλη της Άρτας
Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 62 και 24 ετών .Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής  σε διαμέρισμα στην πόλη της Άρτας.Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 62 και 24 ετών, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι εμπλέκονται σε διάρρηξη - κλοπή που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως 21-06-2017, σε διαμέρισμα στην πόλη της Άρτας, απ’ όπου αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό και ένα χρυσό κόσμημα. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης σε σπίτι στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας





















Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 28χρονος υπήκοος Αλβανίας .Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση διάρρηξης σε σπίτι στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας.Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ενός 28χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 19 έως 22/05/2017 σε διώροφη οικία στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, απ’ όπου αφαιρέθηκαν κοσμήματα και προσωπικά έγγραφα του ιδιοκτήτη.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών.
Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας στα Ιωάννινα, για κατοχή λαθραίου καπνού και παράνομη είσοδο στη χώρα
Συνελήφθησαν, χθες (10-07-2017) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22 και 46 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της λαθρεμπορίας, παράνομης εισόδου στη χώρα και ψευδούς ανώμοτης κατάθεσης. Αναλυτικότερα, οι δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν στα πλαίσια συστηματικών ελέγχων και όπως διαπιστώθηκε  είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους (687) γραμμαρίων. Επίσης, όπως διαπιστώθηκε ο 22χρονος αλλοδαπός δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας ενώ στη συνέχεια από τον έλεγχο των πραγματικών του στοιχείων προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.Ο δύο αλλοδαποί θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Σύλληψη ημεδαπού, για παραβίαση σφραγίδας που έθεσε η Αρχή σε παραλία της Πρέβεζας
Συνελήφθη, χθες (10-07-2017) το απόγευμα σε παραλία της Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαναρίου, ένας 52χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη να λειτουργεί ως ιδιοκτήτης, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καντίνα), έχοντας παραβιάσει τη σφράγιση καταστήματος που είχε επιβληθεί από το Δήμο  Πάργας.
Σύλληψη ημεδαπής για παράνομη απασχόληση μη νόμιμου αλλοδαπού στη Φιλιππιάδα
Συνελήφθη, χθες (10-07-2017) το μεσημέρι στη Φιλιππιάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζηρού, μία 49χρονη ημεδαπή, διότι κατελήφθη να απασχολεί σε επιχείρηση ως εργάτη, έναν 33χρονο υπήκοο Αλβανίας, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια παραμονής και εργασίας στη χώρα. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: