ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Σε οκτώ άξονες κινείται η νέα επικοινωνιακή στρατηγική της Περιφέρειας Ηπείρου για τον τουρισμό



Mus uni non fidit antro,μτφρ: το ποντίκι δεν βασίζεται σε μια τρύπα μόνο : ( Πλαύτος )


…ΘΕΜΑΤΑ …10-07-2017


Σε οκτώ άξονες κινείται η νέα επικοινωνιακή στρατηγική της Περιφέρειας Ηπείρου για τον τουρισμό























Σε οκτώ άξονες θα κινηθεί η νέα επικοινωνιακή στρατηγική της Περιφέρειας Ηπείρου για τον τουρισμό των επόμενων τεσσάρων χρόνων. Οι άξονες  έχουν προκύψει από τη μακρόχρονη συνεργασία που υπήρξε με τοπικούς φορείς,  παράγοντες του τουρισμού ως επίσης και τις εμπειρίες που έχουν αποκομιστεί από την υλοποίηση του προηγούμενου προγράμματος και τις συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις.  Έμφαση δίνεται και στην ανάδειξη των αγροδιατροφικών προϊόντων της τοπικής παραγωγής. Η σχετική πράξη εντάχθηκε με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος 2014-2020"  με προϋπολογισμό 1.499.860,60 ευρώ και σύντομα αναμένεται η διενέργεια του Δημόσιου Διεθνούς Διαγωνισμού για την ανάδειξη του αναδόχου. Η γενικότερη στόχευση  αφορά (μεταξύ άλλων) την αναβάθμιση της ποιότητας της τουριστικής δραστηριότητας και τον εκσυγχρονισμό των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών.  Επιδιωκόμενο αποτέλεσμα  είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η  αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των τουριστικών πόρων και  η  διάχυση της τουριστικής κατανάλωσης. Συγκεκριμένα οι άξονες είναι οι εξής:
  1. Ολοκληρωμένη προβολή – προώθηση της Ηπείρου ως ενιαίου τουριστικού προορισμού
2. Προβολή δραστηριοτήτων και τουριστικών πόρων για τις 4 εποχές – 12 μήνες τον χρόνο
3. Διατήρηση των υφιστάμενων τουριστικών αγορών και υποστήριξη της προσέγγισης των αναπτυσσόμενων αγορών
4. Ανάδειξη των δραστηριοτήτων των ειδικών – εναλλακτικών μορφών τουρισμού σε συνδυασμό με τις επί μέρους περιοχές της Περιφέρειας όπου αυτές αναπτύσσονται
5. Αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων προσβασιμότητας επισκεπτών στην Περιφέρεια Ηπείρου, αεροπορικής, ακτοπλοϊκής, οδικής
6. Αξιοποίηση του χαρακτηριστικού δικτύου των πέντε αρχαίων θεάτρων ως πόλων έλξης – κεντρικών σημείων – διαδρομών τουριστικής περιήγησης και γνωριμίας της Περιφέρειας
7. Ανάδειξη των αγροδιατροφικών προϊόντων της τοπικής παραγωγής ως αναπόσπαστων στοιχείων του τουριστικού προϊόντος
8. Αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων για την ανάδειξη της τουριστικής ταυτότητας και την διατήρηση θετικής τουριστικής εικόνας σε υφιστάμενους και δυνητικούς επισκέπτες

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στο Μορφάτι Θεσπρωτίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών





















Συνελήφθησαν, χθες (09-07-2017) τα ξημερώματα στο Μορφάτι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Πρέβεζας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 43 και 37 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι παραπάνω δράστες, ο 37χρονος απέρριψε στο έδαφος μία συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη, βάρους (0,4) γραμμαρίων, ενώ στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκε αντικείμενο με υπολείμματα κοκαΐνης.Στη συνέχεια, από την αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο 43χρονος δράστης κατείχε σε επαγγελματικό χώρο ιδιοκτησίας του, δύο συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη, συνολικού βάρους (0,8) γραμμαρίων καθώς και μία συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (0,8) γραμμαρίων.Οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών κατασχέθηκαν.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς




















Συνελήφθη, χθες (09-07-2017) το απόγευμα στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι κατά τον διαβατηριακό έλεγχο στο σημείο εισόδου, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής Ηπείρου για ανάδειξη αναδόχων και δημοπρατήσεις νέων έργων στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες




















Αποφάσεις για τη δημοπράτηση νέων έργων και την ανάδειξη αναδόχων για παρεμβάσεις αποκατάστασης και βελτίωσης του οδικού δικτύου,  ως επίσης και των αγροτικών υποδομών στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες, έλαβε – μεταξύ άλλων- η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στη σημερινή συνεδρίασή της. Συγκεκριμένα, αναδείχθηκαν  ανάδοχοι για τα εξής (κατά Π.Ε.) έργα: 
Π.Ε. Άρτας
         «Βελτίωση προσβάσεων σε παραγωγικές μονάδες Π.Ε. Άρτας» προϋπολογισμού 300.000 ευρώ (Ανάδοχος: ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΛ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ)
         «Βελτίωση - ασφαλτόστρωση του δρόμου πρόσβασης στη Γέφυρα Γκολφαρίου Αχελώου Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ (Ανάδοχος: ΚΑΤΕΡΟΣ Χ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ)
         «Συντήρηση και καθαρισμός τάφρων πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού 90.000 ευρώ (Ανάδοχος: Αλέξανδρος Σμύρης)
Π.Ε. Ιωαννίνων
         «Εργασίες διαγράμμισης στο Επαρχιακό Οδικό δίκτυο» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ (Ανάδοχος: ΠΟΡΦΥΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ & ΣΙΑ ΕΕ)
         «Αποκατάσταση στηθαίων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ (Ανάδοχος: ΦΛΟΥΔΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ)
         «Βελτίωση οδού Πυρσόγιαννη - Πληκάτι» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ (Ανάδοχος: R-V-R ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Π.Ε.)
         «Συντήρηση επαρχιακής οδού προς Ασβεστοχώρι – Κόντσικα – Περάτη - Πετράλωνα» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ (Ανάδοχος: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε)
         «Αποκατάσταση- προστασία γέφυρας οδού Ζάλογγο – Ραδοβίζι» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 25.000 ευρώ (Ανάδοχος: ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ)
Π.Ε. Θεσπρωτίας
         «Ασφαλτοστρώσεις δημοτικών οδών στον Δήμο Ηγουμενίτσας» Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 246.000 ευρώ (Ανάδοχος: ΟΔΟΚΑΤ ΑΕ)
         «Βελτίωση οδικής σύνδεσης της  οδού 49 Μαρτύρων με το Β΄ Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας» Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 62.000 ευρώ (Ανάδοχος: ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.)
Επίσης, εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων:
Π.Ε. Ιωαννίνων

         «Συντήρηση  E.O.  Ιωαννίνων - Τρικάλων», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ
         «Προστασία Οδού και Αποκατάσταση κοίτης ποταμού από Γρεβενίτι προς Λίμνες Πηγών Αώου» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ
         «Αποκατάσταση Επαρχιακής Οδού Δραγοψά - Πολύλοφος» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ
         «Αποκατάσταση χώρου περιοχής Ροβέλιστας», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ
Π.Ε. Πρέβεζας
         «Ασφαλτόστρωση 11α επαρχ. Οδού (Αγ. Γεώργιος - Δρυόφυτο)» Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 43.000 ευρώ
         «Αποκατάσταση ηλεκτροφωτισμού διασταυρώσεων 2ης επαρχιακής οδού Π.Ε Πρέβεζας» προϋπολογισμού 37.000 ευρώ
         «Καθαρισμός τάφρων και τεχνικών έργων οδικού δικτύου ΠΕ Πρέβεζας», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ
         «Ηλεκτροφωτισμός - σήμανση οδού Ελαίας - Νικολιτσίου στο ύψος του οικισμού Ελαίας» Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 35.000 ευρώ
Επίσης εγκρίθηκε η δημοπράτηση έργου (μέσω της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας) για τη «Συντήρηση  E.O.  Hγουμενίτσα– Πρέβεζα», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ . 
Άλλες αποφάσεις - Ακόμη η Ο.Ε. ενέκρινε:
         την «Προμήθεια σωλήνων πολυαιθυλενίου PE100 Φ500 PN 12,5Atm για την αντικατάσταση του κεντρικού αρδευτικού δικτύου (θέση Πριάλα) του ΤΟΕΒ Μπόιδα Μαυρής», προϋπολογισμού 55.911 ευρώ (Ανάδοχος: τ.ε.μ.α. ΚΑΜΙΝΑΡΗΣ Α.Ε).
         την προμήθεια πλέγματος για τις ανάγκες του ιχθυοτροφείου Τσουκαλιό, προϋπολογισμού 10356,48 ευρώ. Μειοδότης ΕΡΓΟΡΑΜΑ-ΧΡΗΣΤΟΥ Θ.& ΣΙΑ Ε.Ε.
         την προμήθεια πλέγματος για το ιχθυοτροφείο Λογαρού, προϋπολογισμού 16.000 ευρώ. Μειοδότης ΕΡΓΟΡΑΜΑ-ΧΡΗΣΤΟΥ Θ.& ΣΙΑ Ε.Ε.
         την προμήθεια και εγκατάσταση κλειστού συστήματος παρακολούθησης στην έδρα και στα ιβαροφυλάκια  Άγιο Νικόλαο, Βασιλάδι, Άγιο Ονούφριο, Αϊβαρο και Γιμένι για τις ανάγκες του ιχθυοτροφείου Λογαρού, προϋπολογισμού 17.000 ευρώ. Ανάδοχος Χρήστος Τσινόπουλος.













Δεν υπάρχουν σχόλια: