ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ενίσχυση με 170.000€ στο Δήμο Φιλιατών για την αποκατάσταση βλαβών του δικτύου ύδρευσης



Καλύτερα να προκαλείς το γέλιο παρά τον περίγελο.: ( Γάιος Πετρώνιος )


…ΘΕΜΑΤΑ …15-07-2017


Ενίσχυση με 170.000€ στο Δήμο Φιλιατών για την αποκατάσταση βλαβών του δικτύου ύδρευσης























Το Υπουργείο Εσωτερικών, ανταποκρινόμενο στο αίτημα του Δήμου Φιλιατών, ενέκρινε  επιχορήγηση  ύψους 170.000 ευρώ, για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων εργασιών, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου. Ο ακριτικός Δήμος Φιλιατών, διαθέτει ένα δίκτυο ύδρευσης το οποίο εξυπηρετεί 47 κοινότητες και 25 τοπικούς συνοικισμούς. Εξαιτίας του μεγέθους και της παλαιότητας του δικτύου, οι βλάβες είναι συχνές, με αποτέλεσμα το υψηλό κόστος για την αποκατάσταση τους. Επιπλέον σε κάποια από τα 35 αντλιοστάσια του Δήμου είναι απαραίτητη η αντικατάσταση των υπαρχουσών αντλιών, όπως επίσης και των πινάκων ηλεκτρισμού. Ο Μάριος Κάτσης, για το συγκεκριμένο θέμα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι ανάγκες του Δήμου Φιλιατών είναι δεδομένες, όπως δεδομένη είναι και η έμπρακτη στήριξη στους ακρίτες συμπολίτες μας. Σε αυτό το πλαίσιο το Υπουργείο Εσωτερικών προχωρά στη συγκεκριμένη επιχορήγηση, απαντώντας θετικά στο πάγιο και δίκαιο αίτημα του Δήμου Φιλιατών. Επιπλέον, το επόμενο διάστημα αναμένεται να εκδοθεί απόφαση από το Υπουργείο Εσωτερικών, η οποία θα αφορά την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των ορεινών μειονεκτικών δήμων της χώρας. Τα χρήματα προέρχονται από ταμειακά υπόλοιπα λογαριασμών, από τον φόρο ζύθου, τα τέλη διαφήμισης και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας.Με αυτή την απόφαση, αναμένεται η ενίσχυση του Δήμου Φιλιατών και του Δήμου Σουλίου με ποσά από 150.000€ και πάνω, ανάλογα με τα πληθυσμιακά κριτήρια των δικαιούχων. Η ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης, η χρηματοδοτική στήριξη της, και η διαφανής λειτουργία της, είναι απαραίτητες τόσο για την ανάπτυξη τον τοπικών οικονομιών, όσο και την ισχυροποίηση της κοινωνική συνοχής».      

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
















Οδηγίες Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου για την διακίνηση ειδών βιοτικής ανάγκης
 Από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου στο  πλαίσιο εφαρμογής των αποφάσεων που ισχύουν για την διακίνηση και εμπορία των διαφόρων ειδών βιοτικής ανάγκης, επισημαίνονται τα παρακάτω:
         Έχει καταδειχθεί ότι κατά τους θερινούς μήνες αυξάνονται τα κρούσματα απόπειρας εκμετάλλευσης των καταναλωτών. Ως συνέπεια αυτού καθίσταται αναγκαία η εντατικοποίηση των ελέγχων από τα παραδοσιακά καφενεία και εστιατόρια μέχρι καφετέριες και Fast Foods, κέντρα διασκέδασης, αεροδρόμια, κυλικεία αρχαιολογικών και αθλητικών χώρων, επειδή συνήθως οι χώροι αυτοί δέχονται πολλούς επισκέπτες.
         Κατά τους διενεργούμενους ελέγχους δίδεται έμφαση στις περιπτώσεις που περιγράφονται στα σχετικά άρθρα του  νόμου 4177/2013 «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και άλλες διατάξεις» σε συνδυασμό και με την Α2-718/31-07-2014 απόφαση σχετική με την «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών-Κανόνες ΔΙ.Ε.ΠΠ.Υ.».
Και ειδικότερα:
         Σύνταξη και τήρηση των προβλεπόμενων τιμοκαταλόγων στα καταστήματα εστίασης, αναψυχής, ψυχαγωγίας και διασκέδασης σε εμφανές σημείο, στην εξωτερική όψη της κυρίας εισόδου του καταστήματος και οφείλουν επίσης πριν από την παραγγελία να διαθέτουν τον τιμοκατάλογο σε κάθε πελάτη.
         Επί των τιμοκαταλόγων αναγράφονται όλα τα προσφερόμενα είδη με τις αντίστοιχες τιμές τους συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Η ύπαρξη τιμοκαταλόγου με τιμές προ και μετά Φ.Π.Α. δεν συνιστά παράβαση.
         Αναγραφή στους τιμοκαταλόγους των ενδείξεων του είδους των χρησιμοποιημένων ελαίων για την παρασκευή και προσφορά φαγητών, των ενδείξεων «προτηγανισμένο», «κατεψυγμένο», η «προμαγειρευμένο» για τα προσφερόμενα φαγητά, της ένδειξης για την ΦΕΤΑ ως προϊόν Π.Ο.Π. (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και να μην γίνεται παραπλάνηση με τα λευκά τυριά άλμης.
         Έκδοση απόδειξης ταμειακής μηχανής για τα είδη που καταναλώθηκαν.
         Η προσφορά εμφιαλωμένου νερού θα γίνεται μόνο εφόσον το ζητά ο πελάτης. Διαφορετικά θα πρέπει να προσφέρεται «Νερό Βρύσης» όπως συνηθίζεται κατά πάγια τακτική.
         Όλα τα εμφιαλωμένα νερά, αναψυκτικά, χυμοί, μπύρες, οίνοι και οινοπνευματώδη ποτά, αποσφραγίζονται υποχρεωτικά παρουσία του πελάτη.
         Υποχρεώσεις κατά την προσφορά φαγητών με το κιλό: α) ψάρια που σερβίρονται μαγειρευμένα με το κιλό, ζυγίζονται ωμά και πρέπει να συνοδεύονται υποχρεωτικά με σημείωμα στο οποίο αναγράφεται το ακριβές βάρος του ωμού και η τιμή του ως μαγειρευμένο, β) κρέατα ψητά της ώρας με το κιλό, υποχρεούνται οι καταστηματάρχες να τα ζυγίζουν ψημένα και όχι ωμά και να τα συνοδεύουν με σημείωμα στο οποίο να αναγράφεται το ακριβές βάρος ψημένου και η τιμή του.
         Δεν χρεώνεται  πλέον η αξία που αναφέρεται στο «ΚΟΥΒΕΡ», (π.χ. σερβίτσια, μαχαιροπίρουνα, πετσέτες κ.λ.π.)
         Υποχρέωση τήρησης δελτίου παραπόνων πελατών σε ειδική θέση δίπλα στην έξοδο του καταστήματος.
Μέσα στα προβλεπόμενα θεσμικά πλαίσια και με την συνεργασία Περιφέρειας και Δήμων  υλοποιήθηκε ένα από χρόνια αίτημα καταναλωτών, παραγωγών και επαγγελματιών αναφορικά με την λειτουργία λαϊκών αγορών σε χώρους επιλογής των  Δήμων.
Ανακοίνωση Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου για τη λειτουργία λαϊκών/δημοτικών αγορών
 Η  Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, με ανακοίνωσή της αναφέρεται στη λειτουργία των δημοτικών/λαϊκών αγορών στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες και στους ελέγχους που πραγματοποιούνται για την τήρηση  της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία τους. Όπως σημειώνει "μέσα στα προβλεπόμενα θεσμικά πλαίσια και με την συνεργασία Περιφέρειας και Δήμων  υλοποιήθηκε ένα από τα χρόνια αίτημα καταναλωτών, παραγωγών και επαγγελματιών αναφορικά με την λειτουργία λαϊκών αγορών σε χώρους επιλογής των  Δήμων".Αναλυτικότερα:
Α)  Στην Περιφερειακή Ενότητα ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ σήμερα λειτουργούν πέντε (5) λαϊκές αγορές και μία (1) Δημοτική αγορά.
1.         ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΑ  κάθε Δευτέρα συμμετέχουν συνολικά ογδόντα (80) πωλητές εκ των οποίων 56 παραγωγοί και 24 έμποροι.
2.         ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ κάθε Τρίτη συμμετέχουν συνολικά εξήντα οκτώ (68) πωλητές εκ των οποίων 52 παραγωγοί και 16 έμποροι.
3.         ΒΡΥΣΟΥΛΑ κάθε Τετάρτη συμμετέχουν συνολικά σαράντα τρεις (43)  πωλητές εκ των οποίων 33 παραγωγοί και 10 έμποροι.
4.         ΠΕΝΤΕΛΗ κάθε Πέμπτη συμμετέχουν συνολικά εξήντα (60)   πωλητές εκ των οποίων 45 παραγωγοί και 15 έμποροι.
5.         ΑΝΑΤΟΛΗ κάθε Παρασκευή  συμμετέχουν συνολικά σαράντα έξι (46)  πωλητές εκ των οποίων 32 παραγωγοί και 14 έμποροι.
6.         ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΙΑ  κάθε Σάββατο συμμετέχουν συνολικά σαράντα  (40)  πωλητές εκ των οποίων 30 παραγωγοί και 10 έμποροι.
Η Δημοτική Αγορά στον χώρο της Αγίας Μαρίνας λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας πλην Κυριακής.
Β) Στην Π.Ε. ΑΡΤΑΣ λειτουργεί μια (1) Δημοτική Αγορά όλες τις ημέρες της εβδομάδας πλην Κυριακής. Δεν λειτουργούν λαϊκές αγορές.
Γ) Στην Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ λειτουργούν τρεις (3) Δημοτικές Αγορές ήτοι μια (1) στην Ηγουμενίτσα όλες τις ημέρες της εβδομάδας πλην Κυριακής, μία (1) στους  Φιλιάτες κάθε Πέμπτη και μία (1)  στην Παραμυθιά κάθε Σάββατο.
Δ) Στην Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ  λειτουργούν δύο (2) λαϊκές  αγορές, μία (1) στην Πάργα κάθε Δευτέρα και Παρασκευή και μία (1) στο Καναλάκι κάθε Σάββατο.
Η λειτουργία των λαϊκών αγορών δίνει την δυνατότητα σε παραγωγούς  και εμπόρους να προσφέρουν φρέσκα προϊόντα ποιοτικά καλά και ανταγωνιστικά στις τιμές,  και στους καταναλωτές και ειδικότερα σε αυτούς με μεσαία και χαμηλά εισοδήματα να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους με μικρό κόστος και με πολλές δυνατότητες επιλογής. Απαιτείται καλή οργάνωση και εφαρμογή των κανονισμών λειτουργίας αυτών με συστηματικούς ελέγχους με ενίσχυση της επαγγελματικής  και καταναλωτικής συνείδησης.Από πλευράς ελεγκτικών μηχανισμών που διαθέτει η Περιφέρεια γίνονται έλεγχοι με βάση το  νομοθετικό πλαίσιο περί υπαιθρίου εμπορίου και λαϊκών αγορών και οι έλεγχοι  θα συνεχιστούν ώστε να μην υπάρχουν καταστρατηγήσεις που θα αποβούν σε βάρος των συμφερόντων τόσο των καταναλωτών όσο και των παραγωγών και εμπόρων που συμμετέχουν σε αυτές.  Έλεγχοι επίσης γίνονται και από τα κλιμάκια ελέγχου που έχουν συγκροτηθεί με σχετική απόφαση σε όλους τους παραθαλάσσιους χώρους της Περιφέρειας Ηπείρου.
Εγκύκλιος για το ‘’Σύμβουλο’’ στο πλαίσιο του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες»
 Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι  εκδόθηκε η με αριθ. 1766/71435/03-07-2017 Εγκύκλιος σχετικά με τον ‘’Σύμβουλο’’ στο πλαίσιο του Μέτρου 11 ‘’Βιολογικές καλλιέργειες’’ του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, και αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ με κωδικό ανάρτησης (ΑΔΑ ΩΖ564653ΠΓ-ΜΧ2) καθώς και στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (www.minagric.gr), του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 (www.agrotikianaptixi.gr) και του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr).Στην εν λόγω εγκύκλιο καθορίζονται οι λεπτομέρειες, στο πλαίσιο της παρ. Δ του άρθρου 8 της υπ’ αριθμ. 2848/145689/28-12-2016 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β΄ 4310), σχετικά με τις διαδικασίες που αφορούν στην υποχρέωση των δικαιούχων που έχουν ενταχθεί στο Μ11 να συνάψουν νόμιμη σύμβαση με Σύμβουλο, ο οποίος υπάγεται στους κλάδους ΠΕ Γεωπόνων ή ΤΕ Τεχνολόγων Γεωπονίας.Οι σχετικές καταχωρήσεις θα γίνουν στο Πληροφοριακό Σύστημα (ΠΣ) του Μέτρου 11, στην ιστοσελίδα https://p2.dikaiomata.gr/Organics16/#/login με τους κωδικούς πρόσβασης που έχουν ήδη οι δικαιούχοι και οι οδηγίες καταχώρησης περιγράφονται στο εγχειρίδιο χρήσης που είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα https://p2.dikaiomata.gr/Organics16Registration. Θα ακολουθήσει εγκύκλιος σχετικά με την τροποποίηση πράξεων (συμπεριλαμβανομένων των μεταβιβάσεων) στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Μεταβολή του καιρού από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου
Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε σήμερα έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Συγκεκριμένα =αναμένεται σημαντική μεταβολή από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους. Την Κυριακή, μεταξύ των περιοχών που θα επηρεαστούν είναι και η Ήπειρος.Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, καλούνται σε ετοιμότητα οι αρμόδιες υπηρεσίες, οι δήμοι και εφιστάται η προσοχή των πολιτών.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS                                
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στην Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων, οι οποίοι μετάφεραν προς το εσωτερικό της χώρας, με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, πάνω από -69- κιλά κάνναβης 


























Συνελήφθησαν, χθες (14-07-2017) το μεσημέρι στη διασταύρωση Βουνοπλαγιάς Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων  με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 25 και 50 χρονών, κατηγορούμενοι για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Αναλυτικότερα, χθες το μεσημέρι στη διασταύρωση Βουνοπλαγιάς Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 25χρονος δράστης με συνοδηγό τον 50χρονο και μετά από έρευνα βρέθηκαν στο εσωτερικό και στην καρότσα του οχήματος, τέσσερις σάκοι που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -69- κιλών και -650- γραμμαρίων. Συνολικά κατασχέθηκαν:
           ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (69.650) γραμμαρίων
           το Ι.Χ.Φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 50χρονου συλληφθέντα, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών
           δύο κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός στην Πρέβεζα, κατηγορούμενος για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες (14-07-2017) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 27χρονος υπήκοος Πακιστάν,  σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και κατοχή ναρκωτικών.Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε ο 27χρονος κατείχε στο σπίτι τα παρακάτω:
           (300) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων εταιρειών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία γνησιότητας
           μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
           τέσσερις φορητούς υπολογιστές, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει και η προέλευση των οποίων διερευνάται.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής  σε μονοκατοικία στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας
Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος δύο υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 35 και 28 ετών .Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Σαγιάδας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής  σε μονοκατοικία στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας.Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος δύο υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 35 και 28 ετών, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκονται σε διάρρηξη - κλοπή που έγινε την 15-05-2017, σε μονοκατοικία στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, απ’ όπου αφαιρέθηκαν κοσμήματα και δύο κινητά τηλέφωνα. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας.
Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις ημεδαποί, για ηχορύπανση
Συνελήφθησαν, σήμερα (15-07-2017) μετά τα μεσάνυκτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 35, 27 και 40 ετών, ως προσωρινά υπεύθυνοι καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για ηχορύπανση. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους ανωτέρω, καθώς όπως διαπιστώθηκε σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης στα καταστήματά τους, λειτουργούσαν μουσική παραβιάζοντας τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.
Συνελήφθησαν στις Καρυές και στο Μπιζάνι Ιωαννίνων  τέσσερα άτομα,  για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
Κατασχέθηκαν (6.850) γραμμάρια κάνναβης, μία δίκυκλη μοτοσικλέτα και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.Σήμερα (14-07-2017) νωρίς το πρωί, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου και Άνω Πωγωνίου καθώς και του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, τέσσερα άτομα (δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26 και 33 χρονών και δύο ημεδαποί, ένας 30χρονος άνδρας και μία 23χρονη γυναίκα), κατηγορούμενοι για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση. Ειδικότερα, σήμερα νωρίς το πρωί, στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Κακαβιάς, οι αστυνομικοί εντόπισαν δίκυκλη μοτοσικλέτα, με οδηγό τον 26χρονο αλλοδαπό και επιχείρησαν να την ελέγξουν, ωστόσο αυτός αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα, τράπηκε σε φυγή. Στη συνέχεια, ύστερα από αναζητήσεις, η δίκυκλη μοτοσικλέτα εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε στις Καρυές Ιωαννίνων, ενώ ο 26χρονος οδηγός της συνελήφθη. Στην κατοχή του δράστη, βρέθηκε ένα σακίδιο που περιείχε μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (6.850) γραμμαρίων.Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε η εμπλοκή στη διακίνηση των ναρκωτικών, τριών ακόμα ατόμων, ενός 33χρονου υπηκόου Αλβανίας και δύο ημεδαπών, ενός 30χρονου άνδρα και μίας 23χρονης γυναίκας, οι οποίοι εντοπίστηκαν  στο Μπιζάνι Ιωαννίνων να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και συνελήφθησαν.Επιπρόσθετα, όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο σε βάρος του 26χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας.Συνολικά κατασχέθηκαν:
           (6.850) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
           μία δίκυκλη μοτοσικλέτα
           ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
           τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.












Δεν υπάρχουν σχόλια: