ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ: Προμήθεια Εξοπλισμού Τ.Ε.Π. Νοσοκομείου Φιλιατών



Εκείνος που μπορεί να πάει στην πηγή, δεν χρειάζεται να πάει στη στάμνα. : ( Λεονάρντο Ντα Βίντσι  )


…ΘΕΜΑΤΑ …01-07-2017


ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ : Προμήθεια Εξοπλισμού Τ.Ε.Π. Νοσοκομείου Φιλιατών





















Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ήπειρος 2014-2020" με έγγραφό της προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, διατυπώνει θετική γνώμη για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης για την προμήθεια ενδοσκοπικού εξοπλισμού ΤΕΠ Ηγουμενίτσας (Νοσοκομείου Φιλιατών)  συνολικού προϋπολογισμού 118.110 ευρώ.        
Διενέργεια διαγωνισμού για την Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοσίων Κτιρίων
Τη διενέργεια ανοικτού δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών για την Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοσίων Κτιρίων και Εγκαταστάσεων στην Περιφέρεια Ηπείρου, με προϋπολογισμό 228.145,16 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή. Η μελέτη θα εκπονηθεί στο πλαίσιο του Μηχανισμού ELENA.
Στις 21 Ιουλίου η υπογραφή της σύμβασης για τη μονάδα ΑΣΑ
Στις 21 Ιουλίου 2017 θα πραγματοποιηθεί τελικά η υπογραφή της Σύμβασης Σύμπραξης για την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων (Α.Σ.Α.) της Περιφέρειας Ηπείρου. Την αλλαγή της αρχικής ημερομηνίας (είχε οριστεί η 5η Ιουλίου) ζήτησε η ανάδοχος εταιρία, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικαστικές εκκρεμότητες. Η υπογραφή της Σύμβασης θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Περιφέρειας Ηπείρου. Σχετική απόφαση έλαβε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή.
Ανάδοχος για τη μελέτη αρδευτικού μέσου ρου Καλαμά
Το μελετητικό σχήμα "ADT- ΩΜΕΓΑ Α.Τ.Ε."- "ECO- CONSULANTS S.A." αναδείχτηκε σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή ανάδοχος για την εκπόνηση της Μελέτης του αρδευτικού έργου μέσω ρου Καλαμά. Η προεκτιμώμενη αμοιβή ανερχόταν σε 245.149,79 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).
Ανάδοχοι για έργα αποκατάστασης βατότητας
Η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε αναδόχους για τα εξής οδικά έργα:
         Αντικατάσταση προσβάσεων σε παρακείμενες ιδιοκτησίες στην επ. οδό Ζωοδόχος- Λύγγος Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ. Ανάδοχος "ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΙΚΕ".
         Αποκατάσταση βατότητας στο δρόμο Αθαμάνιο- Θεοδώριανα Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ. Ανάδοχος Βασίλειος Θωμάς & ΣΙΑ Ο.Ε.
Δημοπρατήσεις νέων οδικών έργων
Τρία νέα έργα για τη βελτίωση και αποκατάσταση ζημιών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, πρόκειται να δημοπρατηθούν τις επόμενες ημέρες, μετά τις αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή. Πρόκειται για τα εξής:
         Βελτίωση - ασφαλτόστρωση επ. οδού Παλαιοχώρι- Σιρράκου- Κοτομίστα, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.
         Βελτίωση- ασφαλτόστρωση 36ης επ. οδού Δίστρατο- Βασιλίτσα, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.
         Αποκατάσταση της 12ης επαρχιακής οδού προς Λίππα, προϋπολογισμού 105.000 ευρώ.
Αποκαταστάσεις ζημιών αντλιοστασίων ΤΟΕΒ
Την κάλυψη του κόστους αποκατάστασης ζημιών που σημειώθηκαν στα αντλιοστάσια των ΤΟΕΒ Αχέροντα- Γλυκής και Πεδιάδος Παραμυθιάς ανέλαβε η Περιφέρεια, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αγρότες την τρέχουσα θερινή περίοδο. Συγκεκριμένα με σημερινές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, εγκρίθηκε η προμήθεια μετασχηματιστή για το αντλιοστάσιο Γλυκής και πυκνωτών του πρώτου ΤΟΕΒ, συνολικού κόστους 24.306,8 ευρώ και η αντικατάσταση του πίνακα Μέσης τάσης αντλιοστασίου Γλυκής και πίνακα προστασίας μετασχηματιστών του ΤΟΕΒ Πεδιάδας Παραμυθιάς, συνολικού προϋπολογισμού 24.428 ευρώ. Η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε επίσης τον ανάδοχο (Γεώργιο Μαπαζούκη) του έργου για τη συντήρηση και αποκατάσταση ζημιών στο ιχθυοτροφείο λιμνοθάλασσας Λογαρού προϋπολογισμού 10.000 ευρώ.    
 Πράξεις για  προσχολική αγωγή και  ΚΔΑΠ εντάχθηκαν στο Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020"
 Δύο νέες πράξεις παροχής υπηρεσιών προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης, ψυχαγωγίας και αναψυχής για το σχολικό έτος 2017-2018, συνολικής δημόσιας δαπάνης 2,236 εκ ευρώ, εντάσσονται με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020.Οι δύο πράξεις αφορούν στην παροχή σε ωφελούμενους (γυναίκες και άνδρες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων), θέσης φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών, για το σχολικό έτος 2017-2018, σε δημόσιους και ιδιωτικούς Βρεφικούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Παιδικούς Σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) στην Περιφέρεια Ηπείρου. Ειδικότερα, πρόκειται για τις πράξεις:
         «Παροχή υπηρεσιών προσχολικής αγωγής και παροχή δημιουργικής απασχόλησης, ψυχαγωγίας και αναψυχής για το σχολικό έτος 2017-2018», συνολικής δημόσιας δαπάνης 1.971.128, ευρώ.  Στο πλαίσιο της πράξης προβλέπεται:
* η παροχή θέσεων σε Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς για βρέφη από 2 ή από 8 ή από 18 μηνών έως 2,5 ετών και προ-νήπια από 2,5 ετών μέχρι την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση (νηπιαγωγείο)
 *η παροχή θέσεων σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών από την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση έως 12 ετών και σε παιδιά με ελαφριάς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα.
         «Παροχή υπηρεσιών προσχολικής αγωγής για ΑμεΑ και παροχή υπηρεσιών δημιουργικής απασχόλησης, ψυχαγωγίας και αναψυχής για ΑμεΑ για το σχολικό έτος 2017-2018», συνολικής δημόσιας δαπάνης 265.722 ευρώ.
Στο πλαίσιο της πράξης προβλέπεται:
* η παροχή θέσεων σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας για προνήπια  με αναπηρία από 2,5 έως 6,5 ετών
* η παροχή θέσεων Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Αναπηρίες (Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕ.Α.), για παιδιά με αναπηρία ή/και εφήβους ή/και άτομα  με νοητική αναπηρία ή/και κινητική αναπηρία.
Φορέας υλοποίησης των δύο πράξεων είναι η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε.. 

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ –NEWS
Χασίς 63 κιλά στην «φάκα» της ΕΛ.ΑΣ. στους Αγίους Πάντες Φιλιατών



























Εντοπίστηκαν σε δασώδη περιοχή στους Αγίους Πάντες Φιλιατών Θεσπρωτίας, τέσσερις σάκοι με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (63) κιλών και (136) γραμμαρίων .Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση.Στo πλαίσιο της καταπολέμησης της εισαγωγής στη χώρα και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκε σε δασώδη περιοχή στους Αγίους Πάντες Φιλιατών Θεσπρωτίας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν σήμερα (30-06-2017) το πρωί στην ανωτέρω περιοχή, τέσσερις σάκοι που περιείχαν (52) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -63- κιλών και -136- γραμμαρίων.Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν, ενώ ενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση.Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθησαν άμεσα οι δράστες της χθεσινής ένοπλης ληστείας που διαπράχθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Καλπακίου
Πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία και παράνομη είσοδο στη χώρα.Ο εντοπισμός και η σύλληψή τους είναι αποτέλεσμα οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Βροντισμένης Ιωαννίνων .Κατασχέθηκε βαρύς οπλισμός (πολεμικό τυφέκιο) καθώς και τα κλοπιμαία.Συνελήφθησαν, χθες (29-06-2017) το μεσημέρι στην περιοχή της Βροντισμένης Ιωαννίνων, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, οι τέσσερις δράστες της χθεσινής ένοπλης ληστείας σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Καλπακίου.Πρόκειται για αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 27, 19, 20 και 26 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για τα αδικήματα της ληστείας, της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοφορίας και παράνομης εισόδου στη χώρα.Ως προς το ιστορικό της ληστείας, χθες μετά τα μεσάνυχτα στην Εθνικό Οδό Ιωαννίνων - Καλπακίου, οι δράστες, έχοντας οι τρεις εξ αυτών καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και κρατώντας ο ένας πολεμικό τυφέκιο “Kalashnikov”, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και ακινητοποίησαν τον υπάλληλο του καταστήματος. Στη συνέχεια, με την απειλή του όπλου και χρησιμοποιώντας βία σε βάρος του, αφαίρεσαν τις εισπράξεις του καταστήματος και τρία κινητά τηλέφωνα και τράπηκαν σε φυγή πεζή.Μετά από επισταμένες και μεθοδικές έρευνες, στο πλαίσιο των οποίων αναπτύχθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις και ερευνήθηκαν όλα τα πιθανά δρομολόγια διαφυγής τους, οι δράστες εντοπίστηκαν κρυμμένοι σε δασώδη και δύσβατη περιοχή της Βροντισμένης Ιωαννίνων, όπου ακινητοποιήθηκαν μετά από καταδίωξη και συνελήφθησαν.Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε το παραπάνω πολεμικό τυφέκιο, με γεμιστήρα που περιείχε είκοσι πέντε φυσίγγια καθώς και τα κλοπιμαία και το χρηματικό ποσό των (18.500) λεκ Αλβανίας.Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων με σκοπό την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους, ενώ οι συλληφθέντες, οι οποίοι εισήλθαν πεζή παράνομα στη χώρα, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.Στην παρουσίαση της υπόθεσης παρευρέθηκε και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο οποίος δήλωσε:«Η υπόθεση αυτή αποτελεί σημαντική επιτυχία στον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταπολέμηση του εγκλήματος και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των Ελλήνων πολιτών, ιδίως στις ακριτικές περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας. Με επιμονή, μεθοδικότητα και υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, η Αστυνομία καταδεικνύει καθημερινά την αξία του αστυνομικού έργου στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών».
ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Κ.Α.Μ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
           Δευτέρα (03-07-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα-  Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.
           Τρίτη (04-07-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
           Τετάρτη (05-07-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
           Πέμπτη  (06-07-2017)   και   ώρες    από    18.00  έως      01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
           Παρασκευή   (07-07-2017)   και  ώρες    από  08.00  έως  15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
           Κυριακή  (09-07-2017)    και    ώρες    από    08.00   έως   15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί - Γλυκή.
Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός φυγόποινος στον Αρχάγγελο Πρέβεζας
Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης είκοσι πέντε ετών και χρηματική ποινή (200.000) ευρώ για άμεση συνέργεια σε πράξη μεταφοράς λαθρομεταναστών.Συνελήφθη, χθες (29-06-2017) το απόγευμα στον Αρχάγγελο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, ένας 51χρονος ημεδαπός, για καταδικαστική απόφαση.Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 51χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Κέρκυρας, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης είκοσι πέντε ετών και χρηματική ποινή (200.00) ευρώ, για άμεση συνέργεια σε πράξη μεταφοράς λαθρομεταναστών σε έδαφος κράτους-μέλους της Ε.Ε., κατά συρροή και από κερδοσκοπία.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

















Την ένταξη στο Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020" του Δικτύου Σ.Μ.Α.  υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης
Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την προστασία του Περιβάλλοντος και τη διαχείριση των απορριμμάτων στο σύνολο της Ηπείρου,   έγινε σήμερα με την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη της ένταξης στο Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020" της πράξης για το "Δίκτυο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Σ.Μ.Α.", με συνολικό προϋπολογισμό 12.349.685 ευρώ.  Το δίκτυο περιλαμβάνει τους παρακάτω  οκτώ Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, όπως προβλέπεται στον εγκεκριμένο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α.) της Περιφέρειας Ηπείρου.
1. Σ.Μ.Α. Ιωαννίνων (με δυναμικότητα της τάξης των 146,34tn/d),
2. Σ.Μ.Α. Ζίτσας (με δυναμικότητα της τάξης των 30,3 tn/d),
3. Σ.Μ.Α. Πωγωνίου (με δυναμικότητα της τάξης των 49,5 tn/d) 
4.  Σ.Μ.Α. Μετσόβου (με δυναμικότητα της τάξης των 26,2 tn/d) της Π.Ε Ιωαννίνων,
5. Σ.Μ.Α Άρτας (με δυναμικότητα της τάξης των 86,48tn/d)
6.  Σ.Μ.Α. Γ. Καραΐσκάκη (με δυναμικότητα της τάξης των 17,16 tn/d), της Π.Ε Άρτας,
7. Σ.Μ.Α. Ηγουμενίτσας (με δυναμικότητα της τάξης των 103,24 tn/d) της Π.Ε Θεσπρωτίας,
8. Προμήθεια εξοπλισμού για τον εκσυγχρονισμό του Σ.Μ.Α Πρέβεζας (με δυναμικότητα της τάξης των 70 tn/d) της Π.Ε Πρέβεζας.
Τι θα περιλαμβάνουν οι Σ.Μ.Α.
Οι σταθμοί μεταφόρτωσης θα περιλαμβάνουν κτιριακές ή άλλου είδους εγκαταστάσεις, που να μπορούν να εξυπηρετήσουν τις διοικητικές λειτουργίες, την εποπτεία – φύλαξη της εγκατάστασης και τον έλεγχο των εισερχόμενων και εξερχόμενων οχημάτων, καθώς και την εύρυθμη λειτουργία τους.
Αναλυτικότερα τα έργα υποδομής κατά περίπτωση περιλαμβάνουν: Φυλάκιο (κτίριο) ελέγχου και Δίκτυα υποδομής (έργα εξωτερικών Η/Μ δικτύων, έργα διαχείρισης ομβρίων, έργα πρασίνου και άρδευσης, έργα οδοποιίας), Προστατευτική περίφραξη του χώρου (κατάλληλων διαστάσεων και χαρακτηριστικών), Πλατώματα ελιγμών, Χώροι στάθμευσης, Θέσεις απόθεσης container, Διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου, Σήμανση, Πύλη εσόδου - εξόδου, Υποδομή αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της λειτουργίας των ΣΜΑ (έργα περιβαλλοντικής παρακολούθησης και ελέγχου) και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, Γεφυροπλάστιγγα ζύγισης (για τον έλεγχο και την καταγραφή του βάρους εισερχόμενων και εξερχόμενων φορτίων), Δεξαμενές νερού (για τις ανάγκες ύδρευσης, άρδευσης και πυρόσβεσης), Σηπτική Δεξαμενή, Αντιπυρική ζώνη και έργα βελτίωσης της οδού πρόσβασης.Η προμήθεια περιλαμβάνει: 17 Πρέσες απορριμμάτων, 17 Χοάνες απόρριψης απορριμμάτων, 47 Απορριμματοδέκτες (container) κλειστού τύπου, 12 Οχήματα μεταφοράς container, 8 Γεφυροπλάστιγγες, 6 Προκατασκευασμένους οικίσκους και 17 Μεταλλικές ράμπες.
           Η πράξη ενάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας " Διατήρηση και Προστασία του Περιβάλλοντος- Προαγωγή της Αποδοτικής χρήσης των πόρων" του Ε.Π. "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη".
Στην ετήσια επαγγελματική έκθεση - φεστιβάλ του Μονάχου συμμετείχε η Περιφέρεια Ηπείρου
 Στην ετήσια καλοκαιρινή επαγγελματική έκθεση- φεστιβάλ του Μονάχου της Γερμανίας (CULINARY SUMMER FESTIVAL 2017), συμμετείχε για πρώτη φορά η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για προώθηση των Ηπειρωτικών προϊόντων σε στοχευμένες αγορές του εξωτερικού.  Στη συγκεκριμένη έκθεση- φεστιβάλ συμμετείχαν αποκλειστικά Ελληνικής και Κυπριακής προέλευσης μικρομεσαίας παραγωγής και δυναμικότητας εταιρείες  ποιοτικών τροφίμων και ποτών από τους κλάδους γαλακτοκομίας, ζαχαροπλαστικής- αρτοποιίας, οίνου, αποσταγμάτων, αλλαντικών, βιολογικών προϊόντων κ.α. Την έκθεση - φεστιβάλ επισκέφθηκαν εκατοντάδες επισκέπτες Έλληνες και Γερμανοί, με ξεχωριστή παρουσία να είναι αυτή της Ηπειρωτικής παροικίας. Στην αποστολή της Περιφέρειας συμμετείχαν παραγωγοί από τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα προβολής και πώλησης των προϊόντων τους και επαφής με εκπροσώπους επιχειρήσεων του λιανικού και χονδρικού εμπορίου. Ο επικεφαλής της αποστολής, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, σε συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους εταιρειών της αγοράς και διαφόρων συλλόγων τόνισε ότι στόχος της Περιφέρειας Ηπείρου είναι η προώθηση των ποιοτικών προϊόντων της Ηπείρου στις ευρωπαϊκές αγορές και ειδικότερα στην αγορά της Γερμανίας.
Ημερήσια Διάταξη Οικονομικής Επιτροπής






















 Την Παρασκευή 30-06-2017  και ώρα 9.30  συνεδριάζει η  Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου,  με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:  Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 26-06-2017 συνεδριάσεως.
1.         Κατάρτιση της έκθεσης απολογισμού οικονομικού έτους 2016, της Περιφέρειας Ηπείρου και υποβολή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
2.         Κατακύρωση του αποτελέσματος  του διαγωνισμού για την ανάθεση εκπόνησης της μελέτης της Π.Ε. Ιωαννίνων «Μελέτη αρδευτικού έργου μέσω ρου Καλαμά», προεκτιμώμενης αμοιβής € 301.534,24 με ΦΠΑ.
3.         Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 06-06-2017 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση προσβάσεων σε παρακείμενες ιδιοκτησίες στο δρόμο Ζωοδόχος - Λύγγος», προϋπολογισμού 60.000,00 € με Φ.Π.Α.
4.         Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση-ασφαλτόστρωση επαρχιακής οδού Παλαιοχώρι Σιρράκου -Κοτομίστα», προϋπολογισμού € 300.000,00 με Φ.Π.Α.
5.         Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση της 12α επαρχιακής οδού προς Λίππα», προϋπολογισμού € 105.000,00 με Φ.Π.Α.
6.         Έγκριση χορήγησης 3ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού Δίστρατο - Βασιλίτσα» αναδόχου Γεωργίου Ντάφλη Ε.Δ.Ε, μέχρι την 31-10-2017.

7.         Έγκριση χορήγησης 5ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Καβαλλαρίου», αναδόχου Άγγελου Τσιμπίκη, μέχρι την 30-09-2017.
8.         Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Ανακατασκευή Καθεδρικού Ναού Αγίου Βλασίου Προσήλιου», αναδόχου Ιωάννη Γ. Κορτζή, μέχρι την 31-10-2017.
9.         Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μανασσή Ζαγορίου», αναδόχου Γεωργίου Νανάκη, μέχρι την 16-09-2017.
10.       Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και ανάθεσης υλοποίησης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια Μετασχηματιστή ελαίου, ισχύος 500KVA, 20/0, 4KV αντλιοστασίου Γλυκής και Πίνακα Αντιστάθμισης (Πυκνωτών) του ΤΟΕΒ Αχέροντα - Γλυκής».
11.       Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και ανάθεσης υλοποίησης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αντικατάσταση Πίνακα Μέσης Τάσης αντλιοστασίου Γλυκής και Πίνακα προστασίας Μετασχηματιστών του ΤΟΕΒ Πεδιάδας - Παραμυθιάς».
12.       Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την πληρωμή Τελών χρήσης Μηχανημάτων Έργου έτους 2017 της Περιφέρειας Ηπείρου.
13.       Έγκριση ανάθεσης υπηρεσιών και προμηθειών για τη διοργάνωση δημόσιας εορτής τοπικής σημασίας της πρώην Κοινότητας Καλαρρυτών.
14.       Έγκριση δαπανών και ανάθεση υπηρεσιών και προμηθειών για την σύσκεψη της Περιφέρειας Ηπείρου, για την υπογραφή Σύμβασης Σύμπραξης για το έργο «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου».
15.       Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 25-05-2017 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Αποκατάσταση βατότητας στο δρόμο Αθαμάνιο – Θεοδώριανα ΠΕ Άρτας» προϋπολογισμού € 30.000,00 με ΦΠΑ.
16.       Έγκριση ανάθεσης της μίσθωσης χωματουργικών μηχανημάτων για το έτος 2017 για την συντήρηση και αποκατάσταση ζημιών στο ιχθυοτροφείο λιμνοθάλασσας Λογαρού, βάσει του από 26-06-2017 Πρακτικού της Επιτροπής αποσφράγισης και αξιολόγησης προσφορών.
17.       Έγκριση  δαπανών και διάθεση πιστώσεων για τις ανάγκες λειτουργίας του ΚΤΕΟ της Π.Ε. Θεσπρωτίας (συντήρηση του συστήματος διασφάλισης ποιότητας, πιστοποίηση του συστήματος διαχείρισης ποιότητας κατά ISO 90001: 2008, διακρίβωση των εγκαταστημένων μηχανημάτων, εγκατάσταση και συντήρηση προγραμμάτων (SOFTWARE), απόκτηση αναγνωρισμένου πιστοποιητικού  ψηφιακής υπογραφής αυτόματης γραμμής ελέγχου οχημάτων, ετήσια συντήρηση των εγκαταστημένων μηχανημάτων).
18.       Έγκριση ανάθεσης προμήθειας υλικών και παροχής υπηρεσιών για τις ανάγκες του Τμήματος Πληροφορικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
19.       Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Αποκατάσταση - καθαρισμός αντιπλημμυρικών έργων στην Περιφέρεια Ηπείρου», υποέργο: "Τεχνικά έργα αντιστήριξης εδαφών και διευθέτησης όμβριων υδάτων στην οδό Άνω Ράχης – Δεσποτικών (Β’ φάση)”», προϋπολογισμού € 10.700,00 με ΦΠΑ.
20.       Έγκριση ανάθεσης επισκευής του φωτοτυπικού μηχανήματος της Δ/νσης Διοικητικού-Οικονομικού της Π.Ε. Πρέβεζας και προμήθειας των απαιτούμενων ανταλλακτικών.
21.       Έγκριση ανάθεσης υπηρεσιών για την επισκευή οργάνου GPS της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πρέβεζας.
22.       Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση-ασφαλτόστρωση 36ης επαρχιακής οδού Δίστρατο-Βασιλίτσα», προϋπολογισμού € 300.000,00 με Φ.Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: