ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ - Δ.Σ Δήμου Φιλιατών : ΨΗΦΙΣΜΑ



…ΘΕΜΑΤΑ …23-06-2017


1. ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ  - Δ.Σ Δήμου Φιλιατών : ΨΗΦΙΣΜΑ























Το Δ.Σ Δήμου Φιλιατών στην συνεδρίαση της 19ης Ιουνίου 2017 με θέμα : «Λήψη απόφασης για στήριξη των συμβασιούχων στο  Τομέα Καθαριότητας του Δήμου Φιλιατών» κατά πλειοψηφία  αποφάσισε να ζητήσει από την κυβέρνηση :
1)         Νομοθετική παρέμβαση για την επίλυση του προβλήματος της καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων των  ΟΤΑ,  των οποίων η ανανέωση συμβάσεων κρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ως παράνομη , καθόσον έχουν ήδη προσφέρει εργασία.
2)         Νομοθετική παρέμβαση για την επίλυση του προβλήματος των προσλήψεων στους ΟΤΑ με μόνιμο προσωπικό με παράλληλη εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την μισθοδοσία τους.
3)         Νομοθετική παρέμβαση για την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των εργαζομένων των ΟΤΑ σε αορίστου χρόνου για την κάλυψη παγίων και διαρκών αναγκών ειδικότερα στον τομέα καθαριότητας με παράλληλη εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την μισθοδοσία τους.
Φιλιάτες 22 Ιουνίου 2017, Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  : Χρήστος Ν. Γκίζας
2. ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Κατά την διάρκεια της συζήτησης  κατά τη συνεδρίαση της 19ης Ιουνίου 2017, για τη διαμόρφωση Ψηφίσματος υπέρ των εργαζομένων ΟΤΑ ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος επιτέθηκε φραστικά  εναντίον του Προέδρου των εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας κ. Υφαντή Σπυρίδωνα με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση.Ακολούθως ο Πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας κ. Υφαντής Σπυρίδων κινήθηκε με χειρονομίες και φωνές εναντίον του Δημοτικού  Συμβούλου κ. Μποροδήμου Κωνσταντίνου, έφθασε κάτω από το έδρανο του και εκσφενδόνισε με τα χέρια του το μικρόφωνο του ομιλητή, ακολούθως δε συγκρατήθηκε από παρευρισκόμενους εργαζόμενους και ακροατήριο του Δημοτικού Συμβουλίου και απεχώρησε της αίθουσας συνεδριάσεων. Στη συνέχεια ο Δημοτικός Σύμβουλος της συμπολίτευσης κ. Μπέλλος Παύλος υπέβαλε πρόταση με την οποία να καταδικάζεται η ενέργεια  του Προέδρου των εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας κ. Υφαντή Σπυρίδωνα να  κινηθεί με χειρονομίες εναντίον του Δημοτικού  Συμβούλου κ. Μποροδήμου Κωνσταντίνου, ως ενέργεια ανεπίτρεπτη σε βάρος τόσον του Δημοτικού Συμβούλου όσον και σε βάρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Την πρόταση αυτή υπερψήφισαν τα παρόντα μέλη της συμπολίτευσης. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ δήλωσε παρών.Ακολούθως  τα μέλη της αντιπολίτευσης  υπέβαλαν πρόταση με την οποία να καταδικάζεται τόσον η λεκτική επίθεση με ύβρεις του Δημοτικού  Συμβούλου κ. Μποροδήμου Κωνσταντίνου εναντίον του Προέδρου των εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας κ. Υφαντή Σπυρίδωνα ως επίσης και η ενέργεια  του Προέδρου των εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας κ. Υφαντή Σπυρίδωνα να  κινηθεί με χειρονομίες εναντίον του Δημοτικού  Συμβούλου κ. Μποροδήμου Κωνσταντίνου, ως ενέργεια ανεπίτρεπτη σε βάρος τόσον του Δημοτικού Συμβούλου όσον και σε βάρος του Δημοτικού Συμβουλίου.Την πρόταση αυτή υπερψήφισαν τα παρόντα μέλη της συμπολίτευσης. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ δήλωσε παρών.
Φιλιάτες 22 Ιουνίου 2017 ,Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου : Χρήστος Ν. Γκίζας

Ζημιές στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας
























Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου της Εφορίας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και κατόπιν ενημέρωσης από τον Προϊστάμενο της οικείας υπηρεσίας για το κλείσιμο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος, απέστειλε σχετικό έγγραφο στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού σύμφωνα με το οποίο:
           Ζητά άμεση παρέμβαση, προκειμένου να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό οι ζημιές, που έχουν προκληθεί και να υπάρξει επαρκής φύλαξη στο μουσείο, καθώς δεν διαθέτει νυχτοφύλακες, όπως θα έπρεπε.
           Τονίζει την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας, ενόψει της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει και εν αναμονή της άφιξης κρουαζιερόπλοιων στην πόλη μας.
           Τέλος ζητά την άμεση επίλυση των προβλημάτων χρηματοδότησης της υπηρεσίας, καθώς η υπηρεσία δεν μπορεί μόνη της, να προβεί σε αναθέσεις, για την αντιμετώπιση των ζημιών.
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS 

















Τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:

           Δευτέρα (26-06-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα-  Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.
           Τρίτη (27-06-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
           Τετάρτη (28-06-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
           Πέμπτη  (29-06-2017)   και   ώρες    από    08.00  έως      15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
           Παρασκευή   (30-06-2017)   και  ώρες    από  08.00  έως  15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
           Σάββατο  (01-07-2017)    και    ώρες    από    18.00   έως   01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλιθέα – Χαραυγή - Λεπτοκαρυά.
Συνελήφθη 25χρονος υπήκοος Αλβανίας στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα
Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης επτά ετών καθώς και χρηματική ποινή (10.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.Συνελήφθη, χθες (22-06-2017) το βράδυ στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα.Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, ο 25χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς και του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, σύμφωνα με τις οποίες είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης επτά ετών  καθώς και χρηματική ποινή (10.000) ευρώ, για μεταφορά, κατοχή και απόπειρα πώλησης ναρκωτικών ουσιών.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.
Ληστεία  στα Ιωάννινα
Καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ότι χθες (22-06-2017) αργά το βράδυ στα Ιωάννινα, άγνωστος δράστης, έχοντας καλυμμένα χαρακτηριστικά του προσώπου του, αφαίρεσε με την απειλή μαχαιριού από δύο 19χρονες ημεδαπές, χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα.Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.Σύλληψη 39χρονου αλλοδαπού στο Χάνι Δελβινακίου Ιωαννίνων,  για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώραΣυνελήφθη, χθες (22-06-2017) το απόγευμα στο Χάνι Δελβινακίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 39χρονος υπήκοος Τουρκίας, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και  παράνομη είσοδο στη χώρα. Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 39χρονο, διότι κατείχε και επέδειξε σε αυτούς, πλαστό δελτίο ταυτότητας Βουλγαρικών Αρχών, το οποίο και κατασχέθηκε.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 21χρονου ημεδαπού, για απόπειρα κλοπής στην Άρτα
Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, υπόθεση απόπειρας κλοπής από Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο στην Περάνθη Άρτας και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ενός 21χρονου ημεδαπού.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο 21χρονος δράστης, απογευματινές ώρες της 05-04-2017 στην Περάνθη Άρτας,  αποπειράθηκε να αφαιρέσει αντικείμενα από Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Εξιχνιάσθηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε γραφείο στην πόλη της Άρτας
Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 19χρονου ημεδαπού .Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε γραφείο στην πόλη της Άρτας.Για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 19χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο 19χρονος δράστης, εμπλέκεται σε διάρρηξη – κλοπή σε γραφείο, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 17 έως 19-03-2017 στην πόλη της Άρτας, απ’ όπου αφαιρέθηκε ένα τσαντάκι που περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο, διάφορα έγγραφα και αντικείμενα. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ η έρευνα ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: