ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Την προμήθεια περιπολικών, ραντάρ και ασυρμάτων της Αστυνομίας χρηματοδοτεί το Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020 »




Η θέληση είναι μια δύναμη που αποτελεί τη σύνδεση ανάμεσα στους ανθρώπους και τον κόσμο.: ( Κάρλος Καστανέντα )


…ΘΕΜΑΤΑ …16-06-2017


Την προμήθεια περιπολικών, ραντάρ και ασυρμάτων της Αστυνομίας χρηματοδοτεί το Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020 »



















 Την ανανέωση του εξοπλισμού των αστυνομικών υπηρεσιών τροχαίας της Ηπείρου, με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας,  χρηματοδοτεί με το ποσό των 998.700 ευρώ η Περιφέρεια μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020. Η απόφαση ένταξης της πράξης υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και αυτή περιλαμβάνει:
1. Αστυνομικά αυτοκίνητα τύπου SUV, (τεμ.12)
2. Επιβατικά αυτοκίνητα εννέα θέσεων (συμπεριλαμβανομένου και του οδηγού), (τεμ. 4)
3.Αστυνομικά αυτοκίνητα (τεμ. 20). Πρόκειται για επιβατικά αυτοκίνητα, διασκευασμένα σε αστυνομικά αυτοκίνητα υπηρεσιακού και ελεύθερου χρωματισμού.
4.Ασύρματοι πομποδέκτες αυτοκινήτων (τεμ. 36
5. Φορητά ραντάρ (τεμ. 5). Πρόκειται για συσκευή φορητή χειρός η οποία μετά από την σκόπευση θα πρέπει να απεικονίζει σε κατάλληλη οθόνη (Display) την ταχύτητα του οχήματος σε Km/h και την απόσταση από αυτή.
Σε ομάδες εργασίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης συμμετέχει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου.Με αποφάσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελου Αποστόλου, συστάθηκαν και συγκροτήθηκαν Ομάδες Εργασίας:
Α) για την παρακολούθηση της εφαρμογής των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 που έχουν εκχωρηθεί στις Περιφέρειες
Β) για τη διατύπωση προτάσεων για θέματα των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων και για το Εργόσημο.
Στις δύο Επιτροπές ως τακτικό μέλος θα συμμετάσχει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.Σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου παραβρέθηκε και τοποθετήθηκε στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής των Ελλήνων, που ως θέμα της Ημερήσιας Διάταξης είχε την "Υλοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 στην Περιφέρεια", με εισηγητή τον Υπουργό κ. Ευ. Αποστόλου.

Π.ΑΚ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας : ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017























Το Π.ΑΚ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας σας ενημερώνει για δύο ακόμη εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν  στα πλαίσια των εκδηλώσεων «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017» αυτήν την εβδομάδα και είναι:
-Τετάρτη 14-06-2017 θεατρική παράσταση «ΕΙΡΗΝΗ» του Αριστοφάνη από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους στις 21:30.
-Κυριακή 18-06-2017 θεατρική παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» από τους μαθητές του ΚΔΑΠ Δίαυλος στο Θέατρο Μαθητική Εστία ώρα 20:00  
Σύντομα θα  ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού.
Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ,Γεράσιμος Φουσέκης

Δήμος Ηγουμενίτσας : Καταστροφή πρασίνου 




















Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στην προσπάθεια που κάνει, να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών, προχώρησε και θα συνεχίσει να καταβάλει προσπάθειες για την αναβάθμιση του πρασίνου στην πόλη. Την προσπάθεια όμως αυτή, υπονομεύουν ασυνείδητοι συμπολίτες μας, οι οποίοι προέβησαν στην καταστροφή δένδρων. Ως Δημοτική Αρχή, καταδικάζουμε τις πράξεις αυτές και καλούμε όλους τους πολίτες να μην μένουν αμέτοχοι και να καταγγέλλουν τις πράξεις αυτές, γιατί είναι ανάγκη η πόλη μας να μη στερείται το πράσινο. Εξάλλου, το κόστος αποκατάστασης επιβαρύνει όλους μας.
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας
                   
ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ












 



Ανάπτυξη συστήματος παρακολούθησης κατολισθητικών φαινομένων μέσω του Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020"
Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος 2014-2020" πράξη για την «Ανάπτυξη συστήματος καταγραφής, παρακολούθησης και αντιμετώπισης κινδύνων από κατολισθητικά φαινόμενα με την εφαρμογή σύγχρονων γεωτεχνικών και δορυφορικών μεθοδολογιών». Ο  προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε  250.000 ευρώ  και Φορέας υλοποίησης είναι το  Πανεπιστήμιο Πατρών (Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας).Το φυσικό αντικείμενο της πράξης αφορά στην ανάπτυξη ενός μόνιμου συστήματος παρακολούθησης για περιοχές που παρουσιάζουν προβλήματα αστάθειας πρανών εξαιτίας κατολισθητικών φαινομένων με τη χρήση των πλέον σύγχρονων δορυφορικών και γεωτεχνικών μεθόδων. Το σύστημα θα εφαρμοσθεί πιλοτικά σε περιοχή  με πρόβλημα κατολισθήσεων στην Περιφέρεια Ηπείρου που έχει προκαλέσει κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις στον τοπικό πληθυσμό.Η πράξη υλοποιείται με τέσσερα πακέτα εργασίας:
1.Ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης και καθορισμός της περιοχής παρακολούθησης.
2. Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού παρακολούθησης εδαφικών μετακινήσεων στην κατολισθαίνουσα περιοχή.
3. Καταγραφή, συλλογή και επεξεργασία των γεωτεχνικών και δορυφορικών δεδομένων της περιοχής παρακολούθησης.
4. Σχεδιασμός και ανάπτυξη γεωβάσης χωρικών δεδομένων και διαδικτυακής πλατφόρμας για την έγκαιρη ενημέρωση και προστασία από επερχόμενα κατολισθητικά φαινόμενα.
Τοποθέτηση απινιδωτή στα Σεισμόπλητα Ιωαννίνων
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου, την Πέμπτη 29-06-2017 και ώρα 11:00 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου Σεισμοπλήκτων, θα τοποθετηθεί αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής  χορηγία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κραψιτών Σεισμοπλήκτων Ν. Ιωαννίνων.
Εκτεταμένες εργασίες βελτίωσης του  Οδικού Δικτύου της Ηπείρου
Σε εκτεταμένες, συνδυαστικές, εργασίες βελτίωσης και αποκατάστασης φθορών στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Ηπείρου, προχωρά η Περιφέρεια με αποφάσεις που έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη. Οι εργασίες αφορούν βελτιώσεις τμημάτων των οδοστρωμάτων, σήμανση, ηλεκτροφωτισμό και καθαρισμό θάμνων και κλαδιών από τα ερείσματα των δρόμων. Συγκεκριμένα:
                 Εγκρίθηκε η διάθεση τεσσάρων πιστώσεων από 150.000 ευρώ η κάθε μία για τη συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου:  Φιλιππιάδα- Πρέβεζα, Ε.Ο. Ιωαννίνων- Άρτας, Ε.Ο. Άρτας- Τρικάλων και Ιωαννίνων - Κακαβιάς.
Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων:
                 «Εγκατάσταση οδικού ηλεκτροφωτισμού σε 2 σημεία επί της ΕΟ Άρτας-γέφυρας Καλογήρου», προϋπολογισμού 95.000 ευρώ
                 «Προμήθεια υλικών κάθετης σήμανσης στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού 40.187 ευρώ
Αναδείχτηκαν οι ανάδοχοι για τα έργα:
                 «Συντήρηση, συμπλήρωση και αποκατάσταση πρασίνου στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Περιφέρειας Ηπείρου» συνολικού προϋπολογισμού 74.000 ευρώ. Το έργο αφορά στον καθαρισμό δρόμων του Εθνικού Οδικού Δικτύου από θάμνους και κλαδιά που φύονται στα ερείσματα και στις τάφρους.
Ανάδοχοι κατά τμήματα αναδείχτηκαν οι εξής:
                   "Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κακαβιάς & Ιωαννίνων – Κόνιτσας – όρια νομού Κοζάνης"   Μπίμπος Σπυρίδων - Γεωπόνος ΕΔΕ
                   Ε.Ο. από Γέφυρα Καλογήρου έως Πρέβεζας και Ενωτική Κόμβος Φραξήλα – Κόμβος Λιμποχωβίτη,  Γείτονας Χρ. Ευάγγελος, Αποφράξεις- Έργα πρασίνου.
                   Ε.Ο. Ιωαννίνων – Μέτσοβο – όρια νομού Τρικάλων. Ανάδοχος: Χατζής Ζ. Κωνσταντίνος - Αγροτική Εκμετάλλευση.
                   όρια νομού Πρέβεζας – Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας από σήραγγα Ακτίου έως Ηγουμενίτσα). Ανάδοχος: Ηλίας Κ. Τσιώρης - Δασοπόνος ΕΔΕ.
                   Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας & Ε.Ο. Άρτας – όρια νομού Τρικάλων. Ανάδοχος: Ιωάννης Δ. Λάμπρης - Γεωπόνος.
                 Επείγουσες εργασίες επισκευής των εγκαταστάσεων φωτεινής σηματοδότησης,  προϋπολογισμού 24.800 ευρώ. Ανάδοχος: Τέλης Δημήτριος ΕΔΕ.
Ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός για την αναβάθμιση του Οδοφωτισμού σε εθνικό, επαρχιακό και αστικό οδικό δίκτυο
 Η Ο.Ε. ενέκρινε την διενέργεια ηλεκτρονικού ανοικτού δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για το έργο «Παροχή Υπηρεσιών για την Αναβάθμιση του Οδοφωτισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου και στο Αστικό Οδικό Δίκτυο των Δήμων Αρταίων, Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας στο πλαίσιο του έργου «Αποδοτικά και Φιλικά προς το Περιβάλλον Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δημόσιος Οδοφωτισμός και Κτίρια στην Περιφέρεια Ηπείρου». Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 353.780 ευρώ.
Έργα βελτίωσης στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο
   Εκτός των ανωτέρω από την Οικονομική Επιτροπή ελήφθησαν αποφάσεις και για εργασίες βελτίωσης σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου και συγκεκριμένα:
Αναδείχθηκαν ανάδοχοι για τα έργα:
                 «Βελτίωση  και αποκατάσταση βατότητας του δρόμου  Δημαριό – Κομπότι ΠΕ Άρτας» προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Ανάδοχος: Κατασκευαστική Χαρμπης & ΣΙΑ Ο.Ε.
                 «Προμήθεια και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου ΠΕ Άρτας» προϋπολογισμού 60.000 ευρώ. Ανάδοχος: Οικονόμου Γεώργιος του Συμεών. 
                 «Βελτίωση επαρχιακής οδού προς Πηγή Κόνιτσας», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ. Ανάδοχος: Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.
Εγκρίθηκε η δημοπράτηση έργου για  "συντήρηση Ηλεκτροφωτισμού Οδικού Δικτύου ΠΕ Άρτας για το έτος 2017» προϋπολογισμού 10.000 ευρώ
Λίμνη, ύδρευση Κόνιτσας, καταπολέμηση δάκου
Με άλλες αποφάσεις της η Οικονομική Επιτροπή:
                   Ανέδειξε τον ανάδοχο του έργου (Σ. Φασιας Κατασκευαστική & ΣΙΑ Ε.Ε) «Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Δήμου Κόνιτσας», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.
                   Ανέδειξε τον ανάδοχο (Πατσιούρα Μαρία, Γεωπόνος) για το έργο: «Παροχή Υπηρεσιών για τον έλεγχο των δακοπληθυσμών με τη μέθοδο της παγιδοθεσίας με παγίδες τύπου Mcphail στους ελαιώνες στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς έτους 2017, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 18.213,49 ευρώ. 
                   Ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου: Προμήθεια και ανάπτυξη σε πιλοτικό στάδιο συστήματος ελέγχου των αλγών με υπερήχους στη Λίμνη Παμβώτιδα, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS 

















Συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός στην Ηγουμενίτσα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες (15-06-2017) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 24χρονος ημεδαπός,  σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 24χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της κας Ανακρίτριας του 2ου Ανακριτικού Τμήματος Ναρκωτικών του Πρωτοδικείου Αθηνών, για διακίνηση ναρκωτικών.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
•Δευτέρα (19-06-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα-  Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.
•Τρίτη (20-06-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
•Τετάρτη (21-06-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
•Πέμπτη  (22-06-2017)   και   ώρες    από    18.00  έως      01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
•Παρασκευή   (23-06-2017)   και  ώρες    από  08.00  έως  15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
•Κυριακή  (25-06-2017)    και    ώρες    από    08.00   έως   15.00 ,   ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος –  Κουκλιοί - Γλυκή.
Συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός στο Πέραμα Ιωαννίνων, για άσκοπους πυροβολισμούς και παράνομη οπλοκατοχή
Συνελήφθη, χθες (13-06-2017) αργά το βράδυ στο Πέραμα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 56χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες το βράδυ στο Πέραμα Ιωαννίνων, ο 56χρονος προέβη σε άσκοπους πυροβολισμούς με κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα.Το παραπάνω όπλο καθώς και τρεις κάλυκες κατασχέθηκαν.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο ημεδαπές στα Ιωάννινα, για απόπειρα κλοπής σε βάρος 89χρονης ημεδαπής
Συνελήφθησαν, χθες (13-06-2017) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ιωαννίνων και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαπές, ηλικίας 43 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.Ειδικότερα, οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν διότι χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα, ενεργώντας από κοινού, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν πορτοφόλι από τσάντα 89χρονης ημεδαπής. Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ημερήσια Διάταξη Οικονομικής Επιτροπής (Συνεδρίαση Παρασκευή 16-6-2017)





















 Tην Παρασκευή και ώρα 9.30  συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου,  με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:  Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 07-06-2017 συνεδριάσεως.
1.                 Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 16-05-2017 ανοιχτής διαδικασίας άνω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του υποέργου «Κατασκευή Αποχετευτικών Αγωγών (Δίκτυα Συλλογής και Μεταφοράς) και Αντλιοστασίων λυμάτων στα όρια του Δήμου Πάργας», προϋπολογισμού 2.028.000,00 € με Φ.Π.Α. της Πράξης «Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων του πρώην Δήμου Ζαλόγγου (νυν Δήμος Πρέβεζας) και οικισμών Λούτσας και παράλιας Λούτσας Δήμου Πάργας, Περιφέρειας Ηπείρου».
2.                 Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 12-06-2017 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση Η/Μ εγκαταστάσεων για το Εθνικό Στάδιο ‘‘Ζωσιμάδες’’», προϋπολογισμού € 15.000,00 με Φ.Π.Α.
3.                 Έγκριση του από 06-06-2017 Πρακτικού της Επιτροπής διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 32 του Ν. 4412/2016, για «Επείγουσες εργασίες επισκευής των εγκαταστάσεων φωτεινής σηματοδότησης στο ΕΟΔ αρμοδιότητας Περιφέρειας Ηπείρου έτους 2017 (παροχή υπηρεσιών)» προϋπολογισμού 24.800,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.
4.                 Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση οδικού ηλεκτροφωτισμού σε 2 σημεία επί της ΕΟ Άρτας-γέφυρας Καλογήρου», προϋπολογισμού 95.000,00 € με Φ.Π.Α.
5.                 Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ψήνας», αναδόχου Κων/νου Συγκούνα, μέχρι την 30-10-2017.
6.                 Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση – αποκατάσταση Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σελλάδων Άρτας», αναδόχου «Σταύρου Ν. – Γιαννακός Μ. Ε.Ε.», μέχρι την 30-09-2017.
7.                 Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση - αποκατάσταση τμήματος Ε.Ο. Ιωαννίνων - Άρτας», αναδόχου ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΑΤΕΒΕ, μέχρι την 30-06-2017.
8.                 Έγκριση χορήγησης παράτασης της συνολικής προθεσμίας περαίωσης της σύμβασης της μελέτης της Περιφέρειας Ηπείρου «Μελέτη Συγκοινωνιακών Έργων Ανάδειξης Αρχαιολογικού Χώρου Νικόπολης (Αρχαιολογικό Πάρκο Νικόπολης)», με ανάδοχο τα συνεργαζόμενα Γραφεία Μελετών: [“HYDROMENT-ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Ε.Ε.” / “Μ. ΚΩΤΟΥΖΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ” Ε.Ε., Διακριτ. Τίτλος: “ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΕΜΕ”/ ΠΑΡΑΔΕΙΣΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ/ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΥ ΜΑΡΙΑ]’’.

9.                 Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 20-04-2017 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση επαρχιακής οδού προς Πηγή Κόνιτσας», προϋπολογισμού 40.000,00 € με Φ.Π.Α.
10.               Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Τοποθέτηση συρματοκιβωτίων προστασίας στον ποταμό Άραχθο στην θέση Χάνι - Καμπέραγα», αναδόχου Δημητρίου Τσομπίκου, μέχρι την 30-09-2017.
11.               Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση Οδού Δέμα - Μπουραζάνι», αναδόχου «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.», μέχρι την 31-07-2017.
12.               Έγκριση χορήγησης 5ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οικισμού Δαφνούλας», αναδόχου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΝ. ΣΔΡΑΛΑΓΚΑ, μέχρι την 31-07-2017.
13.               Έγκριση διενέργειας ηλεκτρονικού ανοικτού δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού και κατάρτιση των όρων της διακήρυξής του,  προϋπολογισμού 353.780,00 € πλέον ΦΠΑ, με αντικείμενο την «Παροχή Υπηρεσιών για την Αναβάθμιση του Οδοφωτισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου και στο Αστικό Οδικό Δίκτυο των Δήμων Αρταίων, Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας στο πλαίσιο του έργου «Αποδοτικά και Φιλικά προς το Περιβάλλον Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δημόσιος Οδοφωτισμός και Κτίρια στην Περιφέρεια Ηπείρου» που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται, από το Μηχανισμό ELENA (ΕΕ-ΕΤΕπ), έργο “Project Development Services for Efficient Eco-Friendly Transportation, Public Lighting and Buildings in the Region of Epirus, Greece”» και συγκρότηση και ορισμός των μελών της Επιτροπής του διαγωνισμού.
14.               Έγκριση διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού, και κατάρτιση των όρων της διακήρυξής του, για την «Προμήθεια και ανάπτυξη σε πιλοτικό στάδιο συστήματος ελέγχου των αλγών με υπερήχους στη Λίμνη Παμβώτιδα», προϋπολογισμού 50.000,00 € με ΦΠΑ, καθώς και συγκρότηση και ορισμός των μελών της Επιτροπής Διενέργειας του διαγωνισμού. 
15.               Έγκριση διενέργειας συνοπτικών μειοδοτικών διαγωνισμών για τις προμήθειες γραφικής ύλης, φωτοαντιγραφικού χαρτιού Α4 και αναλώσιμων ειδών (μελανιών και toner για fax και εκτυπωτές), για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Π.Ε. Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου, για το έτος 2017 και συγκρότηση και ορισμός των μελών της Επιτροπής των διαγωνισμών.
16.               Έγκριση του από 06-06-2017 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας του συνοπτικού μειοδοτικού διαγωνισμού, για την εκτέλεση των υποέργων του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση, συμπλήρωση και αποκατάσταση πρασίνου στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Περιφέρειας Ηπείρου», συνολικού προϋπολογισμού € 74.000,00 με ΦΠΑ, για καθαρισμό δρόμων του Εθνικού Οδικού Δικτύου από θάμνους και κλαδιά που φύονται στα ερείσματα και στις τάφρους.
17.               Έγκριση μίσθωσης μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης με χειριστή, σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 52837/3267/09-06-2017 απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, για την παροχή έργου από 08-06-2017, για την άρση καταπτώσεων και αποκατάσταση βατότητας (κατολισθήσεις-καθιζήσεις-πτώσεις λίθων, κ.λ.π.) από απρόβλεπτα και έντονα καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις-καταιγίδες) στην επαρχιακή οδό Αμπελοχώρι-Πράμαντα, στην επαρχιακή οδό Παλαιοχώρι-Συρράκο και στην επαρχιακή οδό προς Βαθύπεδο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων στην Ε.Ο. Ιωαννίνων-Τρικάλων του Δήμου Μετσόβου, στην επαρχιακή οδό Πωγωνιανή - Δολό του Δήμου Πωγωνίου, στην επαρχιακή οδό Ιωαννίνων-Δερβιζιάνων του Δήμου Δωδώνης και στην επαρχιακή οδό Καλοχώρι - Εκκλησοχώρι-Γρανιτσοπούλα του Δήμου Ζίτσας.
18.               Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και ανάθεσης για την προμήθεια μεταλλικού πλέγματος, αγκυρίων και συρματόσχοινων για το εθνικό οδικό δίκτυο Ιωαννίνων - Μετσόβου.
19.               Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και ανάθεσης για την προμήθεια σωλήνων για το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Ιωαννίνων.
20.               Έγκριση διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού, και κατάρτιση των όρων της διακήρυξής του, για την «Προμήθεια υλικών κάθετης σήμανσης στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού 40.187,00 € πλέον ΦΠΑ, καθώς και συγκρότηση και ορισμός των μελών της Επιτροπής Διενέργειας του διαγωνισμού.
21.               Έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην εκδήλωση της Αδελφότητας Μεγάλου Περιστερίου Ο ΛΑΚΜΟΣ.
22.               Έγκριση δαπανών για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση Tour Natur, που διοργανώνεται στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, το διάστημα 1-3/9/2017.
23.               Έγκριση δαπάνης και ανάθεσης υπηρεσιών για τη μεταφορά, ξενάγηση και φιλοξενία Πολωνών δημοσιογράφων, τουριστικών πρακτόρων και εμπορικών αντιπροσώπων στο πλαίσιο Fam Trip (ταξίδι εξοικείωσης) στην Ήπειρο, το διάστημα 19-24/6/2017.
24.               Έγκριση δαπανών για τη μετακίνηση των: Σοφίας Τριάντου, Προϊσταμένης του Τμήματος Εφαρμογής Προγραμμάτων & Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου, Αγγελίδη Γρηγορίου, ειδικού συνεργάτη της Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ιωαννίνων, και Καλλιόπης Τέσια, αποσπασμένης υπαλλήλου στο Γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ιωαννίνων, στην Πάτρα, στις 20 και 21-06-2017, προκειμένου να συμμετάσχουν στην 3η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREGV-A «Ελλάδα –Ιταλία 2014-2020», της όποιας η Περιφέρεια Ηπείρου είναι μέλος.
25.               Έγκριση δαπανών και διάθεση πίστωσης για τον διορισμό, απόσπαση και μετάταξη υπαλλήλων στην Περιφέρεια Ηπείρου.
26.               Έγκριση δαπανών και διάθεσης πιστώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων (οδοιπορικά μηνών Ιουνίου-Ιουλίου -Αυγούστου 2017).
27.               Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων για έργα της Π.Ε. Ιωαννίνων σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού οικ. έτους 2017.
28.               Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 08-06-2017 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Προμήθεια και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου ΠΕ Άρτας» προϋπολογισμού € 60.000,00 με ΦΠΑ.
29.               Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 25-04-2017 ανοιχτής διαδικασίας, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση  και αποκατάσταση βατότητας του δρόμου  Δημαριό – Κομπότι ΠΕ Άρτας» προϋπολογισμού € 200.000,00 με ΦΠΑ.
30.               Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συντήρηση Ηλεκτροφωτισμού Οδικού Δικτύου ΠΕ Άρτας για το έτος 2017» προϋπολογισμού € 10.000,00 με ΦΠΑ.
31.               Έγκριση διαδικασίας ανάθεσης για την προμήθεια υλικών σήμανσης και ασφάλισης οδοποιίας  ΠΕ Άρτας για το έτος 2017, προϋπολογισμού δαπάνης € 12.000,00 με ΦΠΑ.
32.               Έγκριση απευθείας ανάθεσης για την «Προμήθεια εξαρτημάτων αντλίας Νο 3 αντλιοστασίου Βίγλας», προϋπολογισμού δαπάνης € 20.000,00 με ΦΠΑ.
33.               Έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων του προϋπολογισμού οικ. έτους 2017 της Π.Ε Άρτας.
34.               Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης λειτουργικών δαπανών της Π.Ε Άρτας.
35.               Έγκριση του Πρακτικού IΙ/13-06-2017 (αποσφράγιση και αξιολόγηση δικαιολογητικών κατακύρωσης) της Επιτροπής διεξαγωγής του συνοπτικού  μειοδοτικού διαγωνισμού της Π.Ε. Άρτας,  για την ανάδειξη αναδόχου για την υλοποίηση του Προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών Περιφερειακής Ενότητας Άρτας για το έτος 2017 κα κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
36.               Έγκριση ανάθεσης λειτουργικών δαπανών της Π.Ε. Άρτας.
37.               Έγκριση μετακίνησης του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Άρτας κ. Βασιλείου Ψαθά, στην Αθήνα, την Τετάρτη 14-6-2017 (αυθημερόν) και την Πέμπτη 15-6-2017 (αυθημερόν), για υπηρεσιακούς λόγους και του υπαλλήλου της Π.Ε. Άρτας, Ιωάννη Δήμου, το ίδιο διάστημα, για τη μετακίνηση του Αντιπεριφερειάρχη και έγκριση των σχετικών δαπανών.
38.               Έγκριση δαπάνης για τη μετακίνηση των υπαλλήλων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Άρτας, Σαπλαούρα Κων/νου και Περικλή Ευσταθίου, στην Αθήνα, για τη συμμετοχή τους στην ενημέρωση ελεγκτών σε θέματα ελέγχων στον τομέα τροφίμων φυτικής προέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στις 22 και 23-06-2017.
39.               Έγκριση του Πρακτικού Νο1/06-06-2017 της Επιτροπής Διενέργειας του συνοπτικού διαγωνισμού της Π.Ε. Θεσπρωτίας για την επιλογή αναδόχου για την «Παροχή Υπηρεσιών για τον έλεγχο των δακοπληθυσμών με τη μέθοδο της παγιδοθεσίας με παγίδες τύπου Mcphail στους ελαιώνες στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς έτους 2017, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας».
40.               Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την προμήθεια φακέλων με προπληρωμένο τέλος, για τις ανάγκες του Τμήματος Γραμματείας της Δ/νσης Διοικητικού – Οικονομικού της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
41.               Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης λειτουργικών δαπανών για τις ανάγκες του Τμήματος Πληροφορικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
42.               Έγκριση ανάθεσης α) της προμήθειας χρωματιστού χαρτιού για την εκτύπωση των Χρηματικών Ενταλμάτων Πληρωμής από το Τμήμα Οικονομικής Διαχείρισης της Δ/νσης Διοικητικού Οικονομικού και β) της εκτύπωσης του βιβλίου Μητρώου Καταχώρησης των εργοληπτικών επιχειρήσεων του Νομού για τις ανάγκες της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
43.               Έγκριση ανάθεσης υπηρεσιών για την συντήρηση και αναγόμωση είκοσι τριών (23) πυροσβεστήρων, για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
44.               Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης  για την συμμετοχή της της Π.Ε. Θεσπρωτίας στις  εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Ένωση Αποδήμων Σεβαστού στην «6η Αλλωνιάδα» που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 11-12-13 Αυγούστου 2017 στο Σεβαστό Παραμυθιάς.
45.               Έγκριση μετακίνησης του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη, στη Αθήνα, από 13 έως 15 Ιουνίου 2017, προκειμένου να παραβρεθεί στη θεματική συνάντηση «Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση & Ενδοπεριφερειακή Αποκέντρωση: Υφιστάμενη κατάσταση και προτάσεις στο πλαίσιο διαλόγου για την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης» του Forum  Αντιπεριφερειαρχών και έγκριση των σχετικών δαπανών.
46.               Έγκριση δαπάνης για τη μετακίνηση του υπαλλήλου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας, Μητσάκη Θεοχάρη γεωπόνου, στην Αθήνα, για τη συμμετοχή του στην ενημέρωση ελεγκτών σε θέματα ελέγχων στον τομέα τροφίμων φυτικής προέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στις 22 και 23-06-2017.
47.               Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων για έργα της Π.Ε. Πρέβεζας σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού οικ. έτους 2017.
48.               Έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης και διάθεσης πίστωσης σε βάρος των πιστώσεων του έργου της ΣΑΕΠ 030 Ηπείρου με Κ.Α. 2013ΕΠ03000011 «Συντήρηση – αποχιονισμός – αποκατάσταση επαρχιακού οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου» (Υποέργο: «Οριστική μελέτη Περιφερειακής Οδού Πάργας – Ανθούσας Ν. Πρέβεζας»).
49.               Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων του προϋπολογισμού οικ. έτους 2017 της Π.Ε. Πρέβεζας (οδοιπορικά).
50.               Έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης και διάθεσης πίστωσης της Π.Ε. Πρέβεζας (σε εκτέλεση της αριθ. 75/2017 διαταγής πληρωμής του Δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πρέβεζας).
51.               Έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης και διάθεσης πίστωσης της Π.Ε. Πρέβεζας (επιστροφή ποσών από καταβληθέντα παράβολα).
52.               Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την για την ανάθεση παροχής υπηρεσιών ασφαλιστικής κάλυψης οχημάτων και μηχανημάτων έργου της Π.Ε. Πρέβεζας.
53.               Υπηρεσίες ταχυμεταφοράς εγγράφων - δεμάτων της Π.Ε. Πρέβεζας, για το έτος 2017 (παραίτηση και αντικατάσταση αναδόχου).
54.               Έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης και διάθεσης πίστωσης υπερωριακής απασχόλησης κατά τις απογευματινές ώρες, υπαλλήλων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πρέβεζας, για την αξιολόγηση των υποψηφίων Ν. Γεωργών.
55.               Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 14-03-2017 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Δήμου Κόνιτσας», προϋπολογισμού 150.000,00 € με Φ.Π.Α.
56.               Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων, και ειδών συνεργείου (ανταλλακτικά – αναλώσιμα κλπ) της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.









Δεν υπάρχουν σχόλια: