ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Τ.Ε.Ι. Ηπείρου : Ημερίδα «Η Εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στον ΤουρισμόΠάντα μ’ αρέσει να περπατώ στη βροχή, έτσι κανένας δεν μπορεί να με δει που κλαίω.: ( Τσάρλυ Τσάπλιν )


…ΘΕΜΑΤΑ …09-05-2017


Τ.Ε.Ι. Ηπείρου : Ημερίδα «Η Εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στον Τουρισμό»Η Κατεύθυνση Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου σε συνεργασία με τον Δήμο Ηγουμενίτσας, διοργάνωσε ημερίδα σχετικά με την εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στον Τουρισμό. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο του Τμήματος, στην Ηγουμενίτσα. Διακεκριμένοι καθηγητές και στελέχη του τουριστικού τομέα και της πληροφορικής, ανέπτυξαν θέματα εφαρμογής σύγχρονων μέσων στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και τρόπους ενίσχυσης της ηλεκτρονικής παρουσίας των τουριστικών προορισμών.Ο κεντρικός ομιλητής, Καθηγητής κ. Δ. Μπούχαλης, Διευθυντής του Τμήματος Τουρισμού και Φιλοξενίας του Πανεπιστημίου Bournemouth, αναφέρθηκε στον δυναμικό ρόλο των Νέων Τεχνολογιών στον Τουρισμό. Πιο συγκεκριμένα κατέθεσε την εμπειρία του σχετικά με την ανάγκη εφαρμογής καινοτόμων και ολοκληρωμένων λύσεων για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος.Ο Καθηγητής κ. Στ. Βλαχόπουλος αφού έκανε μια μικρή αναφορά στο νεοσύστατο Εργαστήριο Επιχειρησιακής Επικοινωνίας και Οργανωσιακής Συμπεριφοράς του Τμήματος, παρουσίασε με την ερευνητική ομάδα του, την πρώτη έρευνα του εργαστηρίου σχετικά με την κριτική ανάλυση λόγου ως εργαλείο παροχής επιχειρηματικών πληροφοριών. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της FORTcrs, ο κ. Γ. Παπασταματίου, παρέθεσε τα πλεονεκτήματα της χρήσης νέων τεχνολογιών στην ακτοπλοΐα, αντλώντας παραδείγματα από τον Ελληνικό και τον διεθνή χώρο.Την εμπειρία και την τεχνογνωσία του στον τομέα των ξενοδοχείων κατέθεσε ο κ. Ν. Παπαδημητρίου, Σύμβουλος Πωλήσεων της Sunsoft. Από τον τομέα των μεταφορών o Managing Director of Greece, Cyprus και Israel της Travelport κ. Λ. Ζώτος και η New Business Development Manager κα Φ. Παυλιώτη, ανέλυσαν τη σημασία ενός ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης και κράτησης εισιτηρίων σε διάφορους τουριστικούς τομείς όπως στις αερομεταφορές, στα δωμάτια ξενοδοχείων, στην ενοικίαση αυτοκινήτων, κ.λπ.Στη συνέχεια ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. κ. Α. Νταής και ο Διευθυντής Ανάπτυξης κ. Κ. Γκρίνιας αναφέρθηκαν σε δυο μελέτες περίπτωσης όπου ο Ο.Λ.ΗΓ. εφάρμοσε και ενσωμάτωσε τις νέες τεχνολογίες.Τέλος ο κ. Κ. Παπανικολάου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Comitech A.E., παρουσίασε παραδείγματα προώθησης και μάρκετινγκ εταιρειών αλλά και δημοσίων φορέων με την χρήση τεχνολογιών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι Δήμων και της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς επίσης εκπρόσωποι και μέλη επαγγελματικών, εκπαιδευτικών και ακαδημαϊκών φορέων και συλλόγων. Κύριος χορηγός της ημερίδας ήταν η ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ PLUS. Επίσης χορηγίες παρέθεσαν: η Τουριστική Επιχείρηση –Catering Holiday Ζήγος, η Εταιρεία COFFEE ERIRUS, τα αρτοποιεία ΠΑΝΤΑΖΗΣ και ΤΣΙΑΒΟΣ. Πολύτιμη βοήθεια για την ολοκλήρωση της εκδήλωσης αυτής υπήρξε και από τους φοιτητές του Τμήματος, που συνέβαλαν και αυτοί στην επιτυχημένη οργάνωση και υλοποίηση της.
Η Οργανωτική Επιτροπή

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ  : Διακοπή της κυκλοφορίας για την εκτέλεση του έργου: “ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΓΚΑΝΙ”Σε εκτέλεση της με αριθ. 2169/6-2-2017 Σύμβασης Κατασκευής Έργου με τίτλο «ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΓΚΑΝΙ», πρόκειται να  διακοπεί η κυκλοφορία στον δρόμο πρόσβασης προς Φιλοθέη (Γκανί) για τις ανάγκες εκτέλεσης του έργου.Η διακοπή της κυκλοφορίας θα πραγματοποιηθεί στο εν λόγω τμήμα της οδού από τη 10η  Μαΐου 2017 με καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης των εργασιών την 20η Μαΐου 2017.Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας!
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

Εγγραφή παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς, στα ΚΔΑΠ (ΔΙΑΥΛΟΣ και ΑΡΙΩΝ) και ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Ηγουμενίτσας μέσω ΕΣΠΑ 

Οι μητέρες ή κηδεμόνες που είναι ασφαλισμένες στον ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, καθώς και οι Άνεργες έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο ΕΣΠΑ και απαλλάσσονται από την οικονομική συμμέτοχη στις υποχρεώσεις των Δομών (Παιδικοί Σταθμοί, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ).Φέτος η διαδικασία για την υλοποίηση της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» αρχίζει νωρίς τον Μάιο, με στόχο να ολοκληρωθεί με την έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων, εντός Ιουνίου.Ενόψει της δημοσίευσης της νέας Πρόσκλησης οι αιτούντες που επιθυμούν να λάβουν «Αξία Τοποθέτησης» (VOUCHER) θα πρέπει:
           Να έχουν υποβάλει την φορολογική τους δήλωση έτους 2016, που αφορά στα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το έτος 2016 (από 1/1/2016 ως 31/12/2016) και να έχει εκδοθεί η Πράξη Προσδιορισμού Φόρου, προκειμένου να υπολογιστούν τα εισοδήματα.
           Να έχουν ανανεώσει την Κάρτα Ανεργίας για όσες μητέρες είναι άνεργες
           Να γνωρίζουν τον προσωπικό τους ΑΦΜ , ΑΜΚΑ και e-mail, καθώς και το ΑΜΚΑ των παιδιών για τα οποία θα υποβάλλουν αίτηση.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή στη δράση, θα περιγράφονται αναλυτικά στην Πρόσκληση η οποία θα εκδοθεί προσεχώς.
           Πληροφορίες για του Παιδικούς Σταθμούς στο τηλ. 2665360018 (πρωινές ώρες)
           Πληροφορίες για τα ΚΔΑΠ στα τηλ. 2665021463 και 2665094221 (απογευματινές ώρες)
           Πληροφορίες για τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στο τηλ. 2665027333 (πρωινές ώρες).
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών, κατά το τελευταίο 24ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα 

Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις και σχηματισμοί δικογραφιών, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου. Αναλυτικότερα:
           Συνελήφθη, στην Καστροσυκιά Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 59χρονος ημεδαπός, διότι μετέφερε με το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητό του, προς το εσωτερικό της χώρας, έναν 24χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας.
           Συνελήφθη, στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 53χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 53χρονος, βρήκαν στην κατοχή του μία άδεια ικανότητας οδήγησης, η οποία από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ήταν πλαστή.
           Συνελήφθη, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ιωαννίνων, ένας 47χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης έξι μηνών, για παραβάσεις του ΚΟΚ.
           Συνελήφθη, στους Κωστακιούς Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, ένας 20χρονος ημεδαπός, γιατί κατελήφθη να ασκεί δραστηριότητα υπαίθριου εμπορίου, διαθέτοντας προς πώληση διάφορα προϊόντα παρεμπορίου, στερούμενος την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια αρχή.
           Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε βάρος 19χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, εμπλέκεται σε δύο υποθέσεις διαρρήξεων – κλοπών από σπίτια, που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 08 έως  27-04-2017, στο Πέτα και στην Ελεούσα Άρτας, απ’ όπου αφαιρέθηκαν χρυσά κοσμήματα.

Προτάσεις για τη νέα Οργανωτική Δομή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) στην Ήπειρο

Συγκεκριμένες, ρεαλιστικές προτάσεις που λαμβάνουν υπόψη το σύνολο των αναγκών, αλλά και των προϋποθέσεων που υπάρχουν στην περιοχή της Ηπείρου, γίνονται από την Περιφέρεια για τη νέα Οργανωτική Δομή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Οι προτάσεις, υποβλήθηκαν με έγγραφο του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη,  στο πλαίσιο της Διαβούλευσης για το Οργανόγραμμα του Οργανισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι απόρροια συνάντησης εργασίας που έγινε με την προεδρία του Εντεταλμένου και θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης Περιφερειακού Συμβούλου κ. Κωνσταντίνου Σιαράβα και τη συμμετοχή των Διευθυντών των υπηρεσιών των Ασφαλιστικών Οργανισμών στην Ήπειρο, του Γενικού Δ/ντη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας κ. Ιωάννη Νικόπουλου και Υπηρεσιακών στελεχών. Στη συνάντηση εργασίας, μετά την αναλυτική παρουσίαση στοιχείων, για την έως τώρα λειτουργία των ασφαλιστικών οργανισμών, τα προβλήματα και τις ανάγκες τους, εξετάστηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν για την καλύτερη λειτουργία του νέου Οργανισμού για την εξυπηρέτηση των πολιτών σε θέματα υγειονομικά και ασφαλιστικά. "Με τις προτάσεις μας, θέλουμε να συμβάλλουμε δημιουργικά στη διαμόρφωση του Οργανογράμματος του ΕΦΚΑ στην Ήπειρο. Αυτές λαμβάνουν υπόψη όλες τις παραμέτρους που έχουν τεθεί- – πληθυσμιακά στοιχεία, γεωγραφικά χαρακτηριστικά, κτηριακές υποδομές, προσβασιμότητα – και κυρίως το γεγονός ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση πρέπει να λειτουργήσει προς όφελος των  ασφαλισμένων, είτε αυτοί διαμένουν σε αστικά κέντρα, είτε σε απομακρυσμένες περιοχές", αναφέρει ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. "Οι προτάσεις προέκυψαν μετά από μια ουσιαστική και σε βάθος συζήτηση με τους προϊστάμενους των Ασφαλιστικών Οργανισμών της περιοχής μας, με τους οποίους έχουμε μια άριστη συνεργασία, την οποία θα συνεχίσουμε και στο μέλλον, ώστε να αμβλυνθούν τα προβλήματα και να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες και παράλληλα θα αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία μας", υπογράμμισε από την πλευρά του ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κων. Σιαράβας.
Οι βασικότερες προτάσεις αφορούν: 
Αναφορικά με τα ΠΕΚΑ
         Στο Οργανωτικό Σχήμα αναφέρεται : Διεύθυνση ΠΕΚΑ Ηπείρου και Κέρκυρας (Έδρα Ιωάννινα). Η πρόταση της Περιφέρειας περιλαμβάνει και τη Λευκάδα, η οποία έχει άμεση επαφή με την Ήπειρο, μέσω της Υποθαλάσσιας Σήραγγας του Ακτίου. Για το στελεχιακό δυναμικό που υπηρετεί στους Οργανισμούς σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου, προτείνεται να αποτελέσει το νέο προσωπικό του ΠΕΚΑ, χωρίς να μετακινηθεί από τις Π.Ε. Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας αλλά και Κέρκυρας, Λευκάδας, έχοντας ως σημείο αναφοράς την έδρα –Ιωάννινα.
Αναφορικά με τις  ΠΥΣΥ
         Πρόταση : Για τους ίδιους λόγους που προαναφέρθηκαν  θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται και η Λευκάδα.
Αναφορικά με τα γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης
         Στα προβλεπόμενα  Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης σε Κόνιτσα , Μέτσοβο, Φιλιππιάδα, Παραμυθιά και Πάργα, η Περιφέρεια προτείνει την πρόβλεψη δημιουργίας αντίστοιχου Γραφείου και στην  έδρα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, το οποίο θα εξυπηρετεί και όλη την περιοχή του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, ο οποίος ανήκει στην Π.Ε. Άρτας. Με δεδομένο ότι  έως τώρα τα ανωτέρω γραφεία λειτουργούν στους Δήμους, χωρίς την δυνατότητα ηλεκτρονικής διασύνδεσης με τις Κεντρικές Υπηρεσίες, προτείνεται να  διερευνηθεί η δυνατότητα στέγασης  στους χώρους των αντίστοιχων ΚΕΠ, ώστε να επιτευχθεί και η ηλεκτρονική τους διασύνδεση. 
Αναφορικά με τα κτηριακά ζητήματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων:
         Η  υφιστάμενη κατάσταση είναι η εξής :
         Το ΙΚΑ διαθέτει : Α ) ένα ιδιόκτητο Κτήριο επί της οδού Π. Μελά στα Ιωάννινα, το οποίο στεγάζει τις υγειονομικές υπηρεσίες- Ιατρεία και μέρος των Διοικητικών Υπηρεσιών , Β) ένα δημόσιο κτήριο Μονάδα Υγείας ΠΕΔΙ (πρώην ΚΕΛΠΝΟ), παραχωρημένο στον ΕΟΠΥΥ που βρίσκεται στους Αμπελόκηπους και  Γ) ένα μισθωμένο κτήριο στην οδό Φιλικής Εταιρείας, που στεγάζει διοικητικές υπηρεσίες .
         Ο ΟΓΑ   στεγάζεται σε μισθωμένο κτήριο
         Ο ΟΑΕΕ   στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτήριο
         Το ΤΣΑΥ  στεγάζεται σε μισθωμένο κτήριο
         Το ΤΣΜΕΔΕ  στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτήριο
     Πρόταση : 
         Το Κεντρικό ιδιόκτητο κτήριο του ΙΚΑ στην Παύλου Μελά μπορεί να στεγάσει όλες τις Διοικητικές Υπηρεσίες του νέου Οργανισμού ΕΦΚΑ. Να μεταφερθούν δηλαδή εκεί όλοι οι επιμέρους οργανισμοί (ΕΦΚΑ-ΟΓΑ , ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ , ΕΦΚΑ μισθωτών κλπ)
         Τα Ιατρεία του ΙΚΑ που βρίσκονται στην Παύλου Μελά να μεταφερθούν στο επίσης ιδιόκτητο κτήριο των Αμπελοκήπων, όπου ως κτήριο που θα χρησιμοποιούνταν για το ΠΕΔΙ έχει και τις προϋποθέσεις αλλά και σημαντικό μέρος ιατρικού εξοπλισμού που είναι ανεκμετάλλευτος με ότι αυτό συνεπάγεται .
         Να δημιουργηθεί μία νέα Μονάδα Υγείας στο Κτήριο  του ΟΑΕΕ στην οδό Μετσόβου, αφού όπως προαναφέρθηκε οι διοικητικές του υπηρεσίες θα μεταφερθούν στην Παύλου Μελά.
Πρέπει εδώ να τονισθεί το γεγονός ότι με την ανωτέρω πρόταση για τα κτηριακά ζητήματα επιτυγχάνουμε :
         Τη συγκέντρωση των Διοικητικών Υπηρεσιών σε ένα κτήριο, το οποίο θα εξυπηρετήσει τα μέγιστα και την εύρυθμη λειτουργία τους και κυρίως τους πολίτες.
         Την εξοικονόμηση οικονομικών πόρων , αφού δεν θα απαιτείται πλέον η μίσθωση των κτηρίων στην οδό Φιλικής Εταιρείας και για τον ΟΓΑ –ΕΦΚΑ στους Αμπελόκηπους.
         Τη δημιουργία δύο Μονάδων Υγείας Αστικού Τύπου, οι οποίες θα αποσυμφορήσουν τα Νοσοκομεία της πόλης και θα εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους πολίτες, καθώς η χωροταξική τους τοποθέτηση θα βρίσκεται εκατέρωθεν του Κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων  και μάλιστα σε σημεία που είναι αρκετά εύκολη η πρόσβαση.

Συνάντηση Αρχών, Κοινωνικών Υπηρεσιών και φορέων για τη λειτουργία των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων 
 Ενόψει έναρξης της λειτουργίας των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων την Τρίτη 9 Μαΐου και ώρα 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου, διοργανώνεται συνάντηση  Αρχών, Κοινωνικών Υπηρεσιών και φορέων, τόσο  για να τιμηθεί το έργο της ΕΛΕΠΑΠ αλλά και για να συμβάλλουμε στην επιτυχία της λειτουργίας των ΣΥΔ, που αποτελούν πρότυπο μοντέλο διαβίωσης και προστασίας των Ατόμων με Αναπηρία. Στη συνάντηση θα παραβρεθεί η Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Νατάσσα Μπέγκα και στελέχη της ΕΛΕΠΑΠ.

Ημερήσια Διάταξη Οικονομικής Επιτροπής (συνεδρίαση 9 Μαΐου) 


Σας καλούμε την 09-05-2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: 
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 28-04-2017 συνεδριάσεως.
1.         Έγκριση του από 02-05-2017 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της από 25-04-2017 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ανακατασκευή ΤΟΛ στην Αετόπετρα Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 25.000,00 με Φ.Π.Α.
2.         Έγκριση δαπάνης για την μετατόπιση στύλων της ΔΕΔΔΗΕ στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Βελτίωση-ασφαλτόστρωση επαρχιακής οδού Παλαιοχώρι Συρράκου - Κοτομίστα».
3.         Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τις εκτός έδρας μετακινήσεις των υπαλλήλων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ιωαννίνων για το τρίμηνο Μάιος – Ιούλιος 2017 (έργα ΕΣΠΑ 2014-2020).
4.         Έγκριση διενέργειας συνοπτικού (πρόχειρου) μειοδοτικού διαγωνισμού για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια υπαίθριου υποσταθμού (2X500) KVA, τύπου container», προϋπολογισμού 74.400,00 €, με Φ.Π.Α..
5.         Έγκριση συμπλήρωσης ονομαστικών καταστάσεων δικαιούχων μετακίνησης μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων, με επιδόματα του άρθρου 3 παρ. 1 περ. α & β της υπ΄ αριθ. 24001/14-06-2013 ΚΥΑ και διόρθωση στοιχείων στη σχετική, αριθμ. 34/1816/09-12-2016 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
6.         Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την εκτέλεση του υποέργου «Οργάνωση και Ανάπτυξη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων έτους 2017».
7.         Έγκριση δαπανών για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΗ που διοργανώνεται στην Αθήνα το διάστημα 18-21/05/2017.
8.         Έγκριση δαπάνης και ανάθεσης υπηρεσιών για τη μεταφορά, ξενάγηση και φιλοξενία Αυστριακών δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων στο πλαίσιο Fam Trip (ταξίδι εξοικείωσης) στην Ήπειρο, το διάστημα 22 έως 26-05-2017.
9.         Έγκριση δαπάνης, διάθεσης πίστωσης και ανάθεσης υπηρεσιών για τη συντήρηση και καταχώρηση παραγωγών και των προϊόντων τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, που είχε δημιουργηθεί με το υποέργο: «Δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων αγροτών – παραγωγών και καταχώρηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα» στο πλαίσιο του έργου: «Ολοκληρωμένη Εφαρμογή Αγροτών – Πωλητών και προώθησης αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Ηπείρου».
10.       Έγκριση κατανομής δαπανών του κονδυλίου «Εκούσιοι αναδασμοί (Αποζημιώσεις Ηρτημένης Εσοδείας) Π.Ε. Ιωαννίνων» έτους 2017 του Προγράμματος Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.).

11.       Έγκριση δαπάνης για τη μετακίνηση της υπαλλήλου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου / Τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων, Καράπαπα Ειρήνης, στην Αθήνα, από 14 έως 15 Μαΐου 2017, για τη συμμετοχή της στο επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Νομιμότητα και Διαφάνεια στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση» που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης στις 15-19 Μαΐου 2017.
12.       Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τις εκτός έδρας μετακινήσεις των υπαλλήλων της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Ηπείρου για το τρίμηνο Μάιος – Ιούλιος 2017.
13.       Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τον εορτασμό της ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην έδρα της Περιφέρειας Ηπείρου.
14.       Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην εκδήλωση «Run Greece Ιωάννινα».
15.       Έγκριση ανάθεσης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια αγωγών και υλικών άρδευσης πρασίνου στο Ε.Ο.Δ. Ιωαννίνων - Άρτας», προϋπολογισμού 24.800,00 € με Φ.Π.Α.
16.       Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τις εκτός έδρας μετακινήσεις των υπαλλήλων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου, για το τρίμηνο Μάιος – Ιούλιος 2017 (έργα ΕΣΠΑ 2014-2020).
17.       Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Προμήθεια και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου ΠΕ Άρτας» προϋπολογισμού € 60.000,00 με ΦΠΑ.
18.       Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση προσβάσεων σε παραγωγικές μονάδες ΠΕ Άρτας» προϋπολογισμού € 300.000,00 με ΦΠΑ.
19.       Έγκριση του από 25-04-2017 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της ανοιχτής διαδικασίας, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση  και αποκατάσταση βατότητας του δρόμου  Δημαριό – Κομπότι ΠΕ Άρτας» προϋπολογισμού € 200.000,00 με ΦΠΑ.
20.       Εκμίσθωση του δημόσιου ιχθυοτροφείου Λογαρού της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.
21.       Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης λειτουργικών δαπανών της Π.Ε Άρτας.
22.       Έγκριση ανάθεσης λειτουργικών δαπανών της Π.Ε. Άρτας.
23.       Έγκριση δαπάνης για τη μετακίνηση του υπαλλήλου του Τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας της Π.Ε. Άρτας, Ντζαμίλη Παναγιώτη, στην Αθήνα, για τη συμμετοχή του στο επιμορφωτικό πρόγραμμα που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του ΕΚΔΔ, από 08/05/2017 μέχρι 12/05/2017 με τίτλο «Ο ρόλος του χωρικού σχεδιασμού ως εργαλείο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».
24.       Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της από 25-04-2017 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Αντικατάσταση αγωγών άρδευσης ΤΟΕΒ Αχέροντα - Γλυκής και ΤΟΕΒ Παραμυθιάς», προϋπολογισμού € 63.000,00 με Φ.Π.Α.
25.       Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της από 27-04-2017 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Υδροδότηση Τ.Δ. Ραγίου Δήμου Φιλιατών», προϋπολογισμού € 145.000,00 με Φ.Π.Α.
26.       Έγκριση μετακίνησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη, από 3 έως 4 Μαΐου 2017, στα Τρίκαλα και στον Βόλο, προκειμένου να παραβρεθεί, σε συνάντηση εργασίας με τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες Τρικάλων και Μαγνησίας ενόψει του συνεδρίου της ΕΝΠΕ, για υπηρεσιακούς λόγους και έγκριση των σχετικών δαπανών.
27.       Έγκριση ανάθεσης της προμήθειας κτηνιατρικών υλικών για την αντιμετώπιση αναγκών του τμήματος Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
28.       Έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων για την ανάδειξη εργολάβων δακοκτονίας, στα πλαίσια εφαρμογής του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της ελιάς έτους 2017 στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.
29.       Έγκριση του Πρακτικού IΙ/03-05-2017 της Επιτροπής διεξαγωγής της διαδικασίας διαπραγμάτευσης για την ανάθεση δρομολογίων μεταφοράς μαθητών στα πλαίσια της υποχρεωτικής διεξαγωγής του αντικειμένου της κολύμβησης, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας και κατακύρωση των αποτελεσμάτων.
30.       Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την επισκευή του φωτοτυπικού μηχανήματος της Δ/νσης Διοικητικού-Οικονομικού της Π.Ε. Πρέβεζας και την προμήθεια των απαραίτητων ανταλλακτικών για την επισκευή.
31.       Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την ανάθεση υπηρεσιών για την υλοποίηση του ΕΠ Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ/FEAD) για την Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. Πρέβεζας.
32.       Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την ανακατασκευή της ιστοσελίδας της Π.Ε. Πρέβεζας (www.preveza.gr) και τη μεταφορά του περιεχομένου της στο νέο διαδικτυακό περιβάλλον.
33.       Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης λειτουργικών δαπανών της Π.Ε. Πρέβεζας και της Δ/νσης Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πρέβεζας.
34.       Έγκριση ανάθεσης της προμήθειας κλιματιστικών μονάδων για τις ανάγκες της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πρέβεζας και υπηρεσιών για την επισκευή κλιματιστικών μονάδων της Π.Ε. Πρέβεζας.
35.       Έγκριση δαπάνης για τη μετακίνηση του υπαλλήλου του Τμήματος Κτηνιατρικής Π.Ε. Πρέβεζας, Φάη Θεοφάνη, στην Θεσσαλονίκη για τη συμμετοχή του στο σεμινάριο που διοργανώνεται από το Π.ΙΝ.ΕΠ. με θέμα: TRACES, από 22 έως 24 Μαΐου 2017.
36.       Έγκριση μετακίνησης της υπαλλήλου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πρέβεζας, Σαμοθράκη Μυρσίνης, στην Ρίγα της Λετονίας, από 27-05 έως 02-06-2017, για την παρακολούθηση επιμορφωτικού σεμιναρίου BTSF της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με θέμα ANIMAL DISEASE CONTROL, και έγκριση των σχετικών δαπανών για την κάλυψη της μετακίνησης της υπαλλήλου, από Πρέβεζα Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη Πρέβεζα.
37.       Έγκριση δαπάνης, διάθεσης πίστωσης και ανάθεσης για την «Προμήθεια υλικών για την επισκευή του κτιρίου της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων».
38.       Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων, και ειδών συνεργείου (ανταλλακτικά – αναλώσιμα κλπ) της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
39.       Έγκριση δαπάνης, διάθεσης πίστωσης και ανάθεσης της προμήθειας ορθογώνιων αγωγών και τσιμεντοσωλήνων για την αποκατάσταση βατότητας στην επαρχιακή οδό Ιωάννινα –Βρυσοχώρι.
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Ο.Ε.  :ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ ,Περιφερειάρχης Ηπείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: