ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Σύλλογος Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας διοργανώνει ημερίδα για την ‘’ Φέτα ‘’



Η αλήθεια είναι πολυτέλεια των ισχυρών. Ο μικρός κι ο φτωχός ζουν με το όπιο του μύθου.: ( Νίκος Δήμου )


…ΘΕΜΑΤΑ …04-05-2017


Σύλλογος Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας διοργανώνει ημερίδα για την ‘’ Φέτα ‘’



























Ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας διοργανώνει ημερίδα για την Φέτα το Σαββάτο 06 Μαΐου 2017 στις 12:00μμ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων "ΚΑΡΚΑΜΙΣΙ» στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.«Οι διεθνείς συμφωνίες με Νότιο Αφρική και Καναδά (CETA) και πως επηρεάζουν την ΦΕΤΑ και γενικότερα τον πρωτογενή τομέα της ΕΛΛΑΔΑΣ».Η ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου καθώς και στον απλό καταναλωτή ώστε να γνωρίζει την γίνεται ή σκοπεύει να γίνει με την φέτα.Κεντρικοί ομιλητές της ημερίδα είναι ο κ. Νότης Μαριάς, ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου.Υποστηρικτές τις εκδήλωσης είανι ο Γενικός αγροτικός συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών», η Ένωση Νέων αγροτών Νομού Ιωαννίνων, ο αγροτικός συνεταιρισμός Θεσπρωτίας και ο αγελαδοτροφικός συνεταιρισμός Άρτας – Πρέβεζας.

H Κίνηση Καθαρός Καλαμάς εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για τα εγκλήματα σε βάρος του Καλαμά






















Για μία ακόμα φορά γίναμε μάρτυρες ενός εγκλήματος σε βάρος του Καλαμά.Η βλάβη στο αντλιοστάσιο στην ΒΙΠΕ, οδήγησε ένα μεγάλο όγκο λυμάτων στην τάφρο και από εκεί στον Καλαμά. Αιτία; Η βλάβη στην ΒΙΠΕ .Λύση; Ποια άλλη από την παροχέτευση στον "αποδέκτη"!Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα έγκλημα που διαπρασσεται καθημερινά σε βάρος του Καλαμά.Καλούμε τους υπεύθυνους να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο συγκεκριμένο σημείο όπου μία έκταση αρκετών στρεμμάτων έχει γίνει ένας απέραντος βόθρος από λύματα απροσδιόριστου βαθμού επικινδυνότητας τα οποία μπορούν να εξελιχθούν σε βόμβα ενάντια στο περιβάλλον γενικά και στον Καλαμά ειδικά, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα όπως επιδιόρθωση των αντλιών και τοποθέτηση εφεδρικής αντλίας καθώς και απάντληση των λυμάτων και μεταφορά στον βιολογικό. Με την παρούσα θέλουμε να θέσουμε όλους τους αρμόδιους φορείς όπως κι αν λέγονται αυτοί, Δήμοι, Περιφέρεια, προ των ευθυνών τους που είναι πλέον σοβαρές.Η Κίνηση Καθαρός Καλαμάς εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για το συγκεκριμένο γεγονός και καθιστά σαφές ότι θα κινηθεί με όλα τα μέσα που της δίνει η νομοθεσία για να διασφαλίσει την σωτηρία του ΚΑΛΑΜΑ.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2017 : Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για κείνα που δεν λέγονται Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας 



































Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017, που διοργανώνεται από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) και είναι φέτος αφιερωμένη στη θεματική «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για κείνα που δεν λέγονται», θα πραγματοποιήσει θεματική ξενάγηση με τίτλο «από τον Αϊδωνέα στον Αϊ Δονάτο» την Πέμπτη, 18 Μαΐου και την Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας. Κατά τη διάρκεια του φετινού εορτασμού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στη διαχρονικότητα της θρησκευτικής ανάγκης, στις αλληλεπιδράσεις και τις συγκρούσεις παλαιών και νέων θρησκειών. Στη Θεσπρωτική περιοχή του Νεκρομαντείου του Αχέροντα, ιδρύονται τους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες, πλειάδα παλαιχριστιανικών ναών και αναπτύσσεται η τοπική λατρεία του Αγίου Δονάτου. Η μετάβαση από τις παλιές λατρείες στο χριστιανισμό, κοινοί συμβολισμοί, επιβιώσεις και μετασχηματισμοί στις θρησκευτικές δοξασίες και πρακτικές, θα παρουσιαστούν μέσα από την ιστορική αφήγηση και με αφορμή επιλεγμένα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.
Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Πέμπτη - Παρασκευή, 18 - 19 Μαΐου 2017
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας | ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ 
 «Από τον Αϊδωνέα στον Αϊ-Δονάτο. Παιχνίδια με τον μύθο. Από τις παλιές λατρείες στον χριστιανισμό: συμβολισμοί, επιβιώσεις, μετασχηματισμοί στις δοξασίες και τις πρακτικές».
ΓΙΑ ΣΤ΄ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ και Α΄ - Γ΄ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ / απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλ. 26650.21417, 28539.
Στις 18 Μαΐου 2017 η είσοδος στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
  O Προϊστάμενος της Εφορείας  :  Ιωάννης Χουλιαράς ,  Aρχαιολόγος

Λειτουργία Κέντρου Υγείας Μαργαριτίου


























Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας για την υποβάθμιση των δομών υγείας του Δήμου μας και συγκεκριμένα για την προωθούμενη υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Μαργαριτίου. Είναι πέρα από κάθε λογική η μεταφορά ιατρικού προσωπικού από το Κ.Υ. Μαργαριτίου ή και από οποιαδήποτε άλλη υγειονομική δομή του Δήμου μας για την ενίσχυση δομών υγείας εκτός Δήμου πολλώ δε μάλλον εκτός της Π.Ε. Θεσπρωτίας. Η λύση των προβλημάτων των εφημεριών ενός Κέντρου Υγείας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι η «απογύμνωση» ενός άλλου Κέντρου Υγείας και η θέση σε κίνδυνο της υγείας των πολιτών μιας άλλης χωρικής ενότητας!Δεν θα μείνουμε αμέτοχοι και καλούμε δημόσια όσους υπογείως εργάζονται προς την κατεύθυνση αυτήν, καθώς και τα κέντρα αποφάσεων να μην προχωρήσουν σε οποιαδήποτε σχετική ενέργεια. Καλούμε δε, όλους τους θεσμικούς φορείς και τους εκπροσώπους του τόπου να πάρουν δημοσίως θέση επί του θέματος.
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας
                     
ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
 

Συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός στο Κομπότι Άρτας, για παράβαση της Νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας























Συνελήφθη, χθες (03-05-2017) το πρωί στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, ένας 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας. Ειδικότερα, στο πλαίσιο ερευνών για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής, επεξεργασίας και πώλησης λαθραίου καπνού και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε αγρόκτημα του 54χρονου στο Κομπότι Άρτας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
           δύο νάιλον συσκευασίες με αδασμολόγητο καπνό, συνολικού βάρους (5.775) γραμμαρίων
           δύο νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστα φύλλα καπνού, συνολικού βάρους (955) γραμμαρίων
           ένα μηχάνημα (τόρνος), διαμορφωμένος για τεμαχισμό φύλλων καπνού
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.

Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώνει
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με το διαδικτυακό φαινόμενο «Blue Whale Challenge» (Δοκιμασία - Πρόκληση «Μπλε Φάλαινα»).Πρόκειται για φαινόμενο που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές σωματικές βλάβες στους συμμετέχοντες που δέχονται να λάβουν μέρος στις δοκιμασίες.Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώνει τους πολίτες και ιδίως τους γονείς, αναφορικά με φαινόμενο, το οποίο αποκαλείται "Blue Whale Challenge” (Δοκιμασία - Πρόκληση «Μπλε Φάλαινα»).Η συγκεκριμένη σειρά δοκιμασιών - πρόκληση φέρεται να λαμβάνει χώρα μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης (social media), όπου κυρίως έφηβοι καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα ιδιότυπο παιχνίδι διάρκειας πενήντα (50) ημερών. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού λαμβάνουν οδηγίες από άγνωστο άτομο, που έχει χρηστεί «επικεφαλής», προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχία μια σειρά άκρως επικίνδυνων για την υγεία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα δοκιμασιών (λ.χ. αυτοτραυματισμός, παρακολούθηση ταινιών τρόμου, αναρρίχηση σε ψηλά κτίρια). Οι Αρχές επιβολής του νόμου άλλων χωρών έχουν εκδώσει ειδοποιήσεις προς γονείς και παιδιά, ενώ πολυάριθμα είναι και τα σχετικά δημοσιεύματα από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του εξωτερικού, που αναφέρουν πως το φαινόμενο λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις και έχει εξαπλωθεί πιθανόν ως αυτοδιαδιδόμενη φάρσα (hoax).Στη χώρα μας δεν έχει σημειωθεί αντίστοιχο περιστατικό, όμως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επαγρυπνά, σε κάθε περίπτωση, για την άμεση ανίχνευση και πρόληψη σχετικών συμβάντων, καθώς λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας, το φαινόμενο ενδέχεται να λάβει πραγματικές και εξαιρετικά σοβαρές διαστάσεις.Τέλος, εάν κάποιος γονέας υποπτευθεί πως το παιδί του σχεδιάζει να προβεί στη δοκιμασία - πρόκληση «Μπλε Φάλαινα» ή σε παρόμοια, ή όποιος πολίτης γνωρίζει σχετικές πληροφορίες γι’ αυτό, καλείται να επικοινωνήσει άμεσα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τους ακόλουθους τρόπους:
           Τηλεφωνικά: 11188
           Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
           Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
           Μέσω twitter: @CyberAlertGR
Σύλληψη 32χρονου ημεδαπού στο Ελευθέριο Θεσπρωτίας, για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού
Συνελήφθησαν, χθες (03-05-2017) το πρωί στο Ελευθέριο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 32χρονος ημεδαπός και ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης απασχόλησης αλλοδαπού και παράνομης εισόδου και εργασίας στη χώρα. Συγκεκριμένα, ο 32χρονος απασχολούσε παράνομα σε κτηνοτροφικές εργασίες τον 27χρονο αλλοδαπό, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια για εργασία. H προανάκριση ενεργείται από  την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός στο Κομπότι Άρτας, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες (03-05-2017) το απόγευμα στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 36χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες το απόγευμα τον 36χρονο δράστη να επιβαίνει σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Άρτα και να κατέχει, κρυμμένη κάτω από τα ρούχα του, μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία περιτυλιγμένη με μονωτική ταινία, που περιείχε ηρωίνη, βάρους -16,78- γραμμαρίων.Η παραπάνω ποσότητα ηρωίνης κατασχέθηκε.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.
Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στην Ηγουμενίτσα
Συνελήφθη, χθες (03-05-2017) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Α’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κατερίνης, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.















Δεν υπάρχουν σχόλια: