ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Π.Ε. Θεσπρωτίας - Πρόγρσμμα «ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ» - Ημερίδα «Βιώσιμη Διαχείριση των Ακτών»Η τέχνη είναι ένα ψέμα που μας βοηθάει να ανακαλύψουμε την αλήθεια. : ( Πικάσο )


…ΘΕΜΑΤΑ …31-05-2017


Π.Ε. Θεσπρωτίας - Πρόγρσμμα «ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ» - Ημερίδα «Βιώσιμη Διαχείριση των Ακτών»Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Βιώσιμη διαχείριση των ακτών» την Δευτέρα 22 και Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 σε Δημοτικά σχολεία του Δήμου Ηγουμενίτσας. Η ημερίδα που εντάσσεται στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Προγράμματος «ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ» ήταν μια συνδιοργάνωση του Δήμου Ηγουμενίτσας, της Δ/νσης Α’θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Θεσπρωτίας, της Σχολικής Επιτροπής Α’θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, του Φορέα Διαχείρισης Στενών & Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών και του Εθελοντικού Οργανισμού Sivotistas.Έχοντας ως στόχο την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των μικρών μαθητών και των εκπαιδευτικών τους, το ΚΠΕ Φιλιατών μέσω της εισήγησης «Λιμένες και Παράκτια ζώνη της Θεσπρωτίας» παρουσίασε τον τρόπο χωροθέτησης των λιμανιών και τις ανάγκες που αυτά εξυπηρετούν επί σειρά ετών, ενώ αναλύθηκε ειδικότερα το παράδειγμα του Λιμένα της Ηγουμενίτσας, αλλά και των μικρών λιμένων της Πλαταριάς και των Συβότων.Την μεγάλη οικολογική αξία των παράκτιων οικοσυστημάτων, αλλά και την αξιόλογη προσφορά τους στην οικονομική ανάπτυξη ενός τόπου ανέλυσε ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, με την εισήγηση «Παράκτια οικοσυστήματα και διαχείρισή τους». Ειδικότερα, επισημάνθηκε η ανάγκη ορθολογικής και ολιστικής διαχείρισής τους προκειμένου να μην υποστούν υποβάθμιση. Μια περισσότερο βιωματική προσέγγιση του θέματος της βιώσιμης διαχείρισης των ακτών παρουσίασε ο Εθελοντικός Οργανισμός Sivotistas, οι οποίοι έδειξαν στους μικρούς μαθητές μέσα από βίντεο με δράσεις καθαρισμού των ακτών, πώς όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε και να αποκτήσουμε μια περιβαλλοντικά ορθή συμπεριφορά.
 Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας : Συνάντηση με το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας 
Τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο επισκέφθηκαν την Τρίτη 30 Μαΐου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας κ. Γεώργιος Μπούργος, ο Αντιπρόεδρος Σωτήριος Γκίκας και ο Γραμματέας Ιωάννης Δημητρίου. Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήταν η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΗ για τους μακροχρόνια ανέργους, καθώς και ο νέος πράσινος φόρος που θεσμοθετήθηκε. Ο Δήμαρχος κατά τη συζήτηση επεσήμανε την προσπάθεια της ΔΕΥΑΗ και του προέδρου της να απορροφήσει τον φόρο, αλλά και να προφυλάξει τις ευπαθείς ομάδες στο βαθμό, που η κείμενη νομοθεσία το επιτρέπει.  Τέλος, συζητήθηκε το θέμα του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας για το οποίο υπήρξε ταύτιση απόψεων και των δύο πλευρών, καθώς τόσο ο Δήμος Ηγουμενίτσας όσο και το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας είναι κάθετα αντίθετοι στην υποβάθμιση τόσο του ΤΕΠ όσο και της πρωτοβάθμιας υγείας στην Ηγουμενίτσα.
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας


Δεν υπάρχουν σχόλια: