ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Φιλιατών : ‘’ ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ‘



Δεν σκέφτομαι όλη αυτή τη δυστυχία, αλλά την ομορφιά που ακόμα μένει.: ( Άννα Φρανκ )


…ΘΕΜΑΤΑ …30-05-2017


Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  του Γυμνασίου Φιλιατών : ‘’ ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ‘’
























Ο Σύλλογος  Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Φιλιατών, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, διοργάνωσε ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με θέμα «την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, τον εθισμό καθώς και τους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί», τη Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Φιλιατών, σε συνεργασία με την Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Β/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας και Πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Θεσπρωτίας – «ΑΡΙΑΔΝΗ» κα Κοτσώνη Αλέκα και τους Αρχιφύλακες κ.κ. Ράπτη Φώτη και Τσανέλη Λευτέρη του Γραφείου Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής της Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας. Το πρωί της ίδιας μέρας, η εν λόγω παρέμβαση υλοποιήθηκε στους μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου Φιλιατών, στο πλαίσιο του προγράμματος Θεματική Εβδομάδα για τα Γυμνάσια.Αναμφίβολα, το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλύσει τις ζωές όλων μας, μικρών και μεγάλων. Όμως, πέραν της πολυποίκιλης χρησιμότητάς του,  αφού αποτελεί χρήσιμο εργαλείο ενημέρωσης, αναζήτησης πληροφοριών και ψυχαγωγίας, δεν παύει να ελλοχεύει και κινδύνους. Με σωστή  ενημέρωση των νέων-εφήβων, επίβλεψη των γονιών και καθοδήγηση οι κίνδυνοι και τα αρνητικά ελαχιστοποιούνται. Και επειδή «το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και η Υπεύθυνη του Σ.Σ.Ν. και Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης – «ΑΡΙΑΔΝΗ» κα Αλέκα Κοτσώνη, υλοποιήθηκε η συγκεκριμένη δράση και στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών των σχολείων της πόλης των Φιλιατών, με στόχο τη θωράκιση των παιδιών μας.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Φιλιατών και Γραμματέας του Κέντρου Πρόληψης – «ΑΡΙΑΔΝΗ» κα Παππά-Μάλλιου Ουρανία, η Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης – «ΑΡΙΑΔΝΗ» κα Κοτσώνη Αλέκα, η Περιφερειακή Σύμβουλος, ταμίας του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης και μέλος του Δ.Σ. του Α.Σ. «ΗΡΑΚΛΗΣ» Φιλιατών κα Σπανοπούλου Λιάνα, τα  μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γ/σιου Φιλιατών κα Μπάντιου Νατάσα, Γκάγκαλης Κώστας, Δήγρα Σούλα και Ευθυμίου Ελένη, εκ μέρους του Αθλητικού Σωματείου «ΗΡΑΚΛΗΣ» Φιλιατών η κα Δημητρίου Αμαλία, μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και του Γυμνασίου Φιλιατών με τους γονείς τους.Ακολούθησε γόνιμος διάλογος μεταξύ των εισηγητών και των γονέων και δόθηκαν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και τις απορίες τους.
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Η  Πρόεδρος   :  Μπάντιου Νατάσα  ,    Η  Γραμματέας  :  Ευθυμίου Ελένη

Ενημερωτική εκδήλωση του Μουσείου Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ




















Ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Μουσείο Τύπου, ετών 60» συνδιοργανώνουν στα Γιάννινα η Ένωση Συντακτών Πελοποννήσου – Ηπείρου- Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) και το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ. Απώτερος  στόχος είναι  να αναδειχθούν οι τρόποι αξιοποίησης του ψηφιοποιημένου αρχειακού υλικού, αλλά και να γίνει ευρύτερα γνωστό ένα Μουσείο, που συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια λειτουργίας, είναι μοναδικό στο είδος του, έχει έδρα την Πάτρα, αλλά απευθύνεται σε όλον τον κόσμο.Τα εκθέματα του Μουσείου Τύπου κάνουν τον επισκέπτη δέκτη πλήθους σημαντικών πληροφοριών, μέσα από τις εφημερίδες και τα περιοδικά που κυκλοφόρησαν σε προηγούμενους αιώνες έως τις ημέρες μας και αποτελούν «ζωντανή απόδειξη» της ιστορίας.Τις πτυχές αυτές θα επιχειρήσουν να φωτίσουν με τις ομιλίες τους:
           «Μουσείο Τύπου: Παρελθόν, παρόν και μέλλον», η Αφροδίτη Τσικριτσή , γενική γραμματέας ΔΣ Μουσείου Τύπου
           «Εκπαιδευτικά προγράμματα, μαθήματα ιστορίας από τον Τύπο»,  η Ειρήνη Τσάκα, μέλος ΔΣ  Μουσείου Τύπου
Θα προλογίσει και θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιώργος Κυρούσης, μέλος ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 και ώρα 19.30, σε αίθουσα του ξενοδοχείου DU LAC  .

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ – «ΑΡΙΑΔΝΗ»






















Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Θεσπρωτίας – «ΑΡΙΑΔΝΗ», στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και  σε συνεργασία με το Παράρτημα Προστασίας του Παιδιού Θεσπρωτίας (Π.Π.Π.), διοργάνωσε φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των οικοτρόφων – μαθητών, εθελοντών και του προσωπικού του Π.Π.Π., το Σάββατο, 27 Μαΐου 2017 και ώρα 19:30΄μ.μ., στο Δημοτικό Στάδιο Φιλιατών.Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί συνέχεια μιας σειράς παρεμβάσεων καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στους μαθητές του Παραρτήματος, από τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης κ.κ. Παπαγιάνη Άννα και Θεοδώρου Θανάση, με στόχο την ενθάρρυνση, την τόνωση της αυτοπεποίθησης, την επιβράβευση, την κοινωνικοποίηση και την αποδοχή τους από τη μαθητική κοινότητα και την τοπική κοινωνία.Την προσπάθεια των παιδιών τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές του νομού κ.κ. Κάτσης Μάριος και Γιόγιακας Βασίλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φιλιατών κ.  Γκίζας Χρήστος, η Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης – «ΑΡΙΑΔΝΗ» κα Κοτσώνη Αλέκα, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατών κα Σκεύη Παρασκευή, η Περιφερειακή Σύμβουλος, ταμίας του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης και μέλος του Δ.Σ. του Α.Σ. «ΗΡΑΚΛΗΣ» Φιλιατών κα Σπανοπούλου Λιάνα, η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου κα Μητοπούλου Κατερίνα και ο Αντιπρόεδρος κ. Μηλιαρέσης Σπύρος, εκ μέρους των ΑΝ.ΕΛ. οι κ.κ. Μπάρκα Ελπινίκη και Μπάλλα-Μπότσαρη Ειρήνη και Βασιλείου Αντώνης,  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Σουλιωτών κ. Μπότσαρης Δημήτρης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γ/σιου Φιλιατών κα Μπάντιου Νατάσα, ο Δ/ντης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας  Φιλιατών κ. Ντούβαλης Λάμπρος, εκ μέρους του Αθλητικού Σωματείου «ΗΡΑΚΛΗΣ» Φιλιατών οι κυρίες Δημητρίου Αμαλία και Ευθυμίου Ελένη, μαθητές του Γυμνασίου Φιλιατών και γονείς που ενθάρρυναν με επευφημίες και χειροκροτήματα τους αθλητές για τη συμμετοχή τους.
 Για το Δ.Σ.
  Η  Πρόεδρος                            Η   Γραμματέας
 ΚΟΤΣΩΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ      ΠΑΠΠΑ  ΟΥΡΑΝΙΑ                                                                                                                                                                                                                                                                                            
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ  ΓΙΑ ΤΗ  ΔΙΕΘΝΗ  ΕΚΘΕΣΗ   ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ «TOURNATUR 2017»   

























Στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού «TourNatur» που θα διοργανωθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο του Dusseldorf της Γερμανίας από 1 μέχρι 3 Σεπτεμβρίου 2017, θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Ηπείρου, στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού και τις τέσσερεις εποχές του έτους. Η  Περιφέρεια προτίθεται να φιλοξενήσει στο περίπτερό της  όσους  επαγγελματίες επιθυμούν να συμμετάσχουν από την Ήπειρο.Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους το αργότερο ως την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017 στo e-mail: i.gkartzonikas@php.gov.gr  (υπόψη κ. Ηλία Γκαρτζονίκα, τηλ 2651087141).   Επίσης όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μέσω αποστολής διαφημιστικού υλικού, το οποίο θα πρέπει να είναι στη γερμανική γλώσσα για να είναι εύχρηστο (ή στην αγγλική αν δεν υπάρχει η δυνατότητα στη γερμανική), μπορούν να επικοινωνήσουν στο ίδιο email και τηλέφωνο,  ώστε να το στείλουν στο Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου (γραφείο 141) ως την Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017 στις 2.00 μμ..
"Στοχευμένη" επιλογή της Περιφέρειας Ηπείρου
Η «TourNatur» είναι η σημαντικότερη διεθνής έκθεση εναλλακτικού τουρισμού στη Γερμανία, η οποία αποτελεί χώρα-στόχο για την Ήπειρο σε αυτό το πεδίο. Προσφέρει   μεγάλη ποικιλία από προϊόντα και υπηρεσίες ενώ προσελκύει τουρίστες από τη συγκεκριμένη χώρα και την Κεντρική Ευρώπη οι οποίοι επιθυμούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία, αναρρίχηση, ιππασία, καγιάκ και άλλες αθλητικές δραστηριότητες στη φύση.  Επισημαίνεται ότι η διοργάνωση του 2016  πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, προσελκύοντας 43.567 επισκέπτες και  272 εκθέτες και brands από όλο τον κόσμο, οι οποίοι δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τα μεγέθη της επισκεψιμότητας, αλλά και το επίπεδο των ενδιαφερομένων.  Παράλληλα με την Διεθνή Έκθεση «Salon Caravan», οι δύο εκθέσεις προσελκύουν πάνω από 200.000 επισκέπτες και αποτελούν ένα διαδραστικό γεγονός που παρουσιάζεται με τον καλύτερο τρόπο στο Γερμανικό κοινό.Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δραστηριότητες υπαίθρου, όπως η πεζοπορία,  αποτελούν για σημαντικό αριθμό Γερμανών τουριστών μέρος του σχεδιασμού τους, για τις οποίες ξοδεύουν κάθε χρόνο σημαντικό ποσό του ετήσιου προϋπολογισμού τους. Ειδικά σε ότι αφορά στην πεζοπορία, καταγράφεται ότι το 69% των Γερμανών ενδιαφέρεται για αυτή ενώ ξοδεύει ετησίως πάνω από οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ για εναλλακτικές μορφές τουρισμού αποτελώντας έτσι μία αγορά- στόχο για τους προορισμούς που διαθέτουν περιπατητικά μονοπάτια, αναρριχητικά πεδία κλπ. Περισσότερες πληροφορίες για την Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού TourNatur στο : http://www.tournatur.com/  .
Π.Ε. Ιωαννίνων : ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΒΟΟΕΙΔΩΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΖΩΔΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ
Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων ενημερώνει τους βοοτρόφους ότι επιβάλλεται άμεση επίσπευση των εμβολιασμών όλων των βοοειδών, λόγω της εμφάνισης κρούσματος Οζώδους δερματίτιδας σε γειτονική περιφερειακή ενότητα.

Εντοπίσθηκε φυτεία κάνναβης στην Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας




























 
Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα.Βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σε αγρόκτημα (66) δενδρύλλια κάνναβης .Εντοπίστηκε, στο πλαίσιο της διαρκούς και οργανωμένης δράσης για την καταπολέμηση των ναρκωτικών,  από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Ειδικών Δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας και της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, σε αγροτική περιοχή στην Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας. Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης και έρευνας, συνελήφθησαν χθες (29-05-2017) το πρωί, ένας 20χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 62χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, της Νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας και της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.Ειδικότερα, χθες το πρωί στην περιοχή της Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας,  εντοπίστηκε σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του 62χρονου, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, η οποία αποτελούνταν από -66- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,30 έως 1,45 μέτρων περίπου, τα οποία περιποιούνταν ο 20χρονος συλληφθείς. Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.Στο χώρο της φυτείας και στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια κάνναβης, το χρηματικό ποσό των (320) ευρώ  και τρία κινητά τηλέφωνα.Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε ο 62χρονος απασχολούσε παράνομα σε αγροτοκτηνοτροφικές εργασίες τον 20χρονο αλλοδαπό, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα ενώ στην κατοχή του αλλοδαπού βρέθηκε επιπρόσθετα και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε (475) γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων λαθραίου καπνού.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λευκάδας ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Εκτεταμένες παρεμβάσεις σε οδικές/αγροτικές υποδομές κ.ά. προωθεί η Περιφέρεια Ηπείρου με  αποφάσεις της Οικ. Επιτροπής















 




Αποφάσεις για την υλοποίηση έργων που αφορούν αποκαταστάσεις ζημιών και βελτιώσεις του οδικού δικτύου, αντιπλημμυρικά ως και εγγειοβελτιωτικά έργα στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες συνολικού προϋπολογισμού  2,68 εκ. ευρώ έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου. Αναλυτικά:
Οδικά έργα:
Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των εξής:
         «Διαμόρφωση κόμβου εισόδου Νεοχωρίου (Π.Ε. Άρτας)  μετά απαλλοτριώσεων» προϋπολογισμού  310.000 ευρώ.
         «Ασφαλτόστρωση του επαρχιακού δρόμου από Γέφυρα Κονδύλη έως Πετράλωνα Τετρακώμου»  Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού  150.000 ευρώ
         Βελτίωση  - ασφαλτόστρωση του δρόμου πρόσβασης στη Γέφυρα Γκολφαρίου Αχελώου ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού  100.000 ευρώ
         «Βελτίωση - συντήρηση οδού σύνδεσης Ε.Ο. Ανατολή – Κατσικάς με την πόλη των Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ
         «Συντήρηση οδικού δικτύου του Δήμου Κόνιτσας», προϋπολογισμού  100.000 ευρώ
         «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Αγία Παρασκευή - Φούρκα», Π.Ε. Ιωαννίνων προϋπολογισμού 70.000 ευρώ
         «Βελτίωση βατότητας επαρχιακής οδού Κάτω Ζάλογγο-Φτέρη-Δοβλά» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού  80.000 ευρώ
         «Κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού Ιτέα – Τρίστενο και αποκατάσταση βατότητας παραγωγικών μονάδων με επαρχιακό δίκτυο», προϋπολογισμού  80.650 ευρώ
         «Βελτίωση οδού Μανολιάσα  προς Μελιγγούς», Π.Ε. Ιωαννίνων προϋπολογισμού 80.000 ευρώ
         «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Δερβίζιανα – όρια νομού», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ
         Αποκατάσταση οδού πλησίον του κυρίως φράγματος στην λίμνη Μετσόβου», προϋπολογισμού  65.000 ευρώ
         «Συντήρηση επαρχιακής οδού Ελατοχώρι – Μακρίνο», προϋπολογισμού  60.500 ευρώ
         ««Συντήρηση – καθαρισμός στομίων και ενίσχυση αναχώματος ιχθυοτροφείου Κόφτρα – Παληομπούκα», Π.Ε. Άρτας προϋπολογισμού  11.500 ευρώ
         «Συντήρηση – επισκευή παρόδων της 10ης επαρχιακής οδού» Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 25.000 ευρώ
         «Αποκατάσταση τεχνικού εισόδου – εξόδου γέφυρας Δροσοπηγής Κόνιτσας», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ
         «Αποκατάσταση, προστασία γέφυρας οδού Ζάλογγο – Ραδοβίζι», προϋπολογισμού 25.000 ευρώ
         «Βελτίωση βατότητας οδού προς Ιερά Μονή Βύλιζας», προϋπολογισμού  80.000 ευρώ
Αναδείχθηκαν ανάδοχοι για τα εξής:
         «Ασφαλτοστρώσεις δημοτικών οδών στον Δήμο Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού  246.000 ευρώ. Ανάδοχος ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.
         «Αποκατάσταση στηθαίων στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Aνάδοχος: ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΙΚΕ
         «Αποκατάσταση οδών προς Κούρεντα και προς Πολύλοφο», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ. Ανάδοχος: R-V-R ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ
         «Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης (σαρζανέτ) προ της γέφυρας Διχομοιρίου ΠΕ Άρτας» προϋπολογισμού 40.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΕΡΓΟΤΕΧΝΙΚΗ Β.ΘΩΜΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
           «Αποκατάσταση 24ης Ε.Ο. Αθαμάνιο - Τετράκωμο - Μεσούντα Π.Ε. Άρτας (κατασκευή σαρζανέτ)» προϋπολογισμού 60.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΕΡΓΟΤΕΧΝΙΚΗ Β. ΘΩΜΑΣ &ΣΙΑ Ο.Ε.
Αρδευτικά/Εγγειοβελτιωτικά - Δημοπρατούνται τα έργα:
         «Βελτίωση προσβάσεων σε παραγωγικές μονάδες ΠΕ Άρτας» προϋπολογισμού 300.000 ευρώ
         «Αντιπλημμυρική προστασία περιοχών Παλιοκάτουνου, Κολομοδίων και Καλογερικού ΠΕ Άρτας» προϋπολογισμού 60.000 ευρώ
         Συντήρηση και καθαρισμός τάφρων πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού 90.000 ευρώ
Ανεδείχθησαν ανάδοχοι για τα έργα:
         «Αποκατάσταση αντλιοστασίου Τ.Ο.Ε.Β. πεδιάδας Παραμυθιάς (Αεροδρόμιο - Γαρδίκι) – Προμήθεια υλικών υψηλής τάσης - περιέλιξη, επισκευή ηλεκτροκινητήρα 340HP / (R.p.m=1.500))», προϋπολογισμού  12.734 ευρώ. Ανάδοχος: Φώτιος Κ. Βασίλειος
         «Διαπλάτυνση γεφυρών τάφρων για την πρόσβαση σε αγροδιατροφικές μονάδες ΠΕ Άρτας» προϋπολογισμού 90.000 ευρώ. Ανάδοχος Λ. Βερλέκης &ΣΙΑ Ο.Ε
Άλλα έργα - Δημοπρατούνται τα έργα:
         «Γεωλογική αναγνώριση ερευνητικής γεώτρησης στο Τ.Δ. Αμπέλια του Δήμου Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού  30.000 ευρώ
         «Εργασίες αποκατάστασης και αντιμετώπισης της υγρασίας στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καπεσόβου», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ
Αναδείχτηκε ανάδοχος (Σ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.) για το Πρόγραμμα  καταπολέμησης κουνουπιών Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας για το έτος 2017,  με προσφορά 24.299,99 ευρώ με  ΦΠΑ. 
Υποβολή αιτήσεων από μελισσοκόμους
Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων, ανακοινώνεται ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την υποβολή αιτήσεων για ένταξη των ενδιαφερόμενων μελισσοκόμων στις δράσεις " αντικατάσταση κυψελών" και "οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας" με καταληκτική ημερομηνία την 14η Ιουνίου 2017. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν, όλοι οι μελισσοκόμοι που είναι κάτοχοι θεωρημένου μελισσοκομικού βιβλιαρίου στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων (γραφείο 112, τηλ. 26510-64112) ή στο Κέντρο Μελισσοκομίας (Δασκαλοπούλου 44-46 Αγρίνιο ΤΚ. 30100- τηλ. 26410-32604).
           


Δεν υπάρχουν σχόλια: