ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Δυο Υπουργοί στην Ηγουμενίτσα για τη Σύνοδο των Λιμένων




Να ξέρεις να εξουσιάζεις τη διάθεσή σου, γιατί αν δεν υπακούει, τότε διατάζει.: ( Οράτιος )


…ΘΕΜΑΤΑ …03-05-2017


Δυο Υπουργοί στην Ηγουμενίτσα για τη Σύνοδο των Λιμένων





















Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος των Λιμένων που βρίσκονται στον άξονα της Εγνατίας Οδού και της Αδριατικής Θάλασσας, που διοργανώνει την Παρασκευή 5 Μαΐου ο Οργανισμός Λιμένος στην Ηγουμενίτσα.Στη σύνοδο έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους εκπρόσωποι από τα Λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Βόλου, Τεργέστης, Βενετίας, Ανκόνα, Μπάρι και ο Φορέας RAM από την Ιταλία, Φορέας του Ιταλικού Υπουργείου Υποδομών κα Μεταφορών που έχει αναλάβει την ανάπτυξη των θαλάσσιων διαδρόμων στη γειτονική χώρα.Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, πέραν από τις ομιλίες των δύο υπουργών, αναμένεται να υπάρξουν εισηγήσεις σχετικές με τον τομέα των Μεταφορών από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων Παναγιώτη Κορκολή, την Διευθύνουσα Σύμβουλο της Εγνατίας Οδού κ. Γλυκερία Καλφακάκου, εκπρόσωπο του Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών Ελλάδας αλλά και Πανεπιστημιακών Καθηγητών με θέματα μεταφορών.

Ημερίδα για την «Εφοδιαστική αλυσίδα Αδριατικής-Ιονίου και Εγνατίας: Δημιουργώντας νέα δεδομένα στις Μεταφορές και την Επιχειρηματικότητα»

























Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Εφοδιαστική αλυσίδα Αδριατικής/Ιονίου – Εγνατίας: Δημιουργώντας νέα δεδομένα στις Μεταφορές και την Επιχειρηματικότητα» στην Ηγουμενίτσα, την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017. Κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα θα είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης. Στόχος της ημερίδας είναι η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των λιμένων του Ιονίου και της Αδριατικής για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών για την καλύτερη αντιμετώπιση των προκλήσεων της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR). Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο ρόλο των συνδυασμένων μεταφορών και τις δυνατότητες ενδυνάμωσης της μεταφορικής αλυσίδας Αδριατικής-Ιουνίου και Εγνατίας, με στόχο την ενίσχυση και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.  Η ημερίδα εντάσσεται στις παράλληλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ για τη Στρατηγική της Ε.Ε. για τη Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου, το οποίο θα λάβει χώρα στα Ιωάννινα στις 11-12 Μαΐου.Σας επισυνάπτουμε το πρόγραμμα της ημερίδας.

Δήμος Ηγουμενίτσας : Σχέδιο Δράσης Βιώσιμης Ενέργειας (ΣΔΒΕ)  























Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας του  Συμφώνου των Δημάρχων της Ε.Ε, στο οποίο συμμετέχει από τον Νοέμβριο του 2015, ξεκίνησε την εκπόνηση του  Σχεδίου Δράσης Βιώσιμης Ενέργειας (ΣΔΒΕ)  σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Συμφώνου. Η εκπόνηση χρηματοδοτείται από το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Ήπειρος», ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2 «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και το  Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).Στόχος του ΣΔΒΕ αποτελεί η απογραφή των εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα (CO2) για το Δημοτικό Τομέα (κτίρια, οδοφωτισμό, οχήματα), τον Οικιακό Τομέα (κατοικίες-νοικοκυριά) και τον Τριτογενή Τομέα (επιχειρήσεις), η οποία θα επιτευχθεί με τη συλλογή στοιχείων καταναλώσεων ενέργειας και ερωτηματολογίων που θα συμπληρωθούν από τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις του Δήμου. Την απογραφή των εκπομπών θα ακολουθήσει η σύνταξη αναλυτικού Σχεδίου Δράσης, το οποίο θα περιέχει στοχευμένα μέτρα και δράσεις ανά άξονα παρέμβασης (Δημοτικό, Οικιακό, Τριτογενή). Το Σχέδιο Δράσης θα στοχεύει στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, των Πράσινων Προμηθειών, στη Βελτίωση της Ενεργειακής Συμπεριφοράς των Πολιτών και θα τεθεί προς Δημόσια Διαβούλευση για εύλογο χρονικό διάστημα.Για να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή των πολιτών, επιχειρήσεων και φορέων του Δήμου κατά την εκπόνηση της Α΄ Φάσης του ΣΔΒΕ, θα αναρτηθούν ερωτηματολόγια α) για τον Οικιακό Τομέα και β) για τον Τριτογενή Τομέα, στην ιστοσελίδα του Δήμου σε ηλεκτρονική μορφή (http://sdve.igoumenitsa.gr). Επίσης, ερωτηματολόγια για τον Οικιακό Τομέα σε έντυπη μορφή θα βρίσκονται διαθέσιμα προς συμπλήρωση, σε χώρους Υπηρεσιών και Φορέων του Δημοσίου.      
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας


Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2017-Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για κείνα που δεν λέγονται - Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας 



























Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας καλεί να λάβετε μέρος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017, που διοργανώνεται από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) και είναι φέτος αφιερωμένη στη θεματική «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για κείνα που δεν λέγονται», συμμετέχοντας στις εκπαιδευτικές δράσεις που διοργανώνει την Πέμπτη, 18 Μαΐου και την Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας. Κατά τη διάρκεια του φετινού εορτασμού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, διοργανώνοντας θεματικές ξεναγήσεις, επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στη διαχρονικότητα της θρησκευτικής ανάγκης που αποτελεί θεμελιώδες κεκτημένο του πολιτισμού όπως τον γνωρίζουμε και είναι καθοριστικής σημασίας για τη δυναμική της ανάπτυξής του. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζει στην εκπαιδευτική κοινότητα τη μεταβατική περίοδο των πρώτων μεταχριστιανικών αιώνων, όταν οι παλιοί θεοί αγωνίζονταν να κρατήσουν τα κεκτημένα τους, ενώ νέες θρησκείες, ανάμεσά τους και ο χριστιανισμός, επιχειρούσαν να τους εξοβελίσουν, μια και η πίστη στο πατροπαράδοτο θρήσκευμα είχε από καιρό κλονιστεί βαθιά και είχε χάσει σε μεγάλο βαθμό την παλιά της αίγλη. Ένα θέμα εξαιρετικά επίκαιρο, καθώς ο θρησκευτικός παράγοντας εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να χρησιμοποιείται ως μοχλός πρόκλησης διχασμού και συγκρούσεων αντί να συμβάλλει στην ελεύθερη και ειρηνική συνύπαρξη των κοινωνιών.
Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Πέμπτη - Παρασκευή, 18 - 19 Μαΐου 2017
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας | ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ 
«Από τον Αϊδωνέα στον Αϊ-Δονάτο. Παιχνίδια με τον μύθο. Από τις παλιές λατρείες στον χριστιανισμό: συμβολισμοί, επιβιώσεις, μετασχηματισμοί στις δοξασίες και τις πρακτικές».
ΓΙΑ ΣΤ΄ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ και Α΄ - Γ΄ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ / απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 26650.21417 .Στις 18 Μαΐου 2017 η είσοδος στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
 Προϊστάμενος της Εφορείας :   Ιωάννης Χουλιαράς , Aρχαιολόγος
                     

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS 
Συνελήφθη 30χρονος ομογενής στην περιοχή της Νεράϊδας Θεσπρωτίας, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο πάνω από (75) κιλά κάνναβης 
















 




Επιπρόσθετα, σε βάρος του δράστη εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών.Συνελήφθη, σήμερα (03-05-2017) τα ξημερώματα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 30χρονος ομογενής, κατηγορούμενος για μεταφορά, κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης ναρκωτικών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 30χρονο δράστη σήμερα τα ξημερώματα στην παλαιά Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων (στο ύψος της Νεράϊδας Θεσπρωτίας) να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο. Σε έλεγχο που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν στο όχημά του, δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάθμευσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα. Το όχημα ακολουθήθηκε και λίγο αργότερα, ακινητοποιήθηκε στην Εγνατία Οδό και συνελήφθη ο 30χρονος οδηγός. Σε έρευνα που έγινε στο παραπάνω αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στα πίσω καθίσματα και στο χώρο των αποσκευών -70- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -75- κιλών και -860- γραμμαρίων. Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων του ανωτέρω δράστη προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Χαλκίδας, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ενώ ο συλληφθείς με την κακουργηματική σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Ανατροπή οχήματος – Θανάσιμος τραυματισμός ημεδαπού στο Καπέσοβο Ιωαννίνων
Την (02-05-2017) το μεσημέρι, στο Καπέσοβο Ιωαννίνων, έλαβε χώρα θανατηφόρο τροχαίο, όταν το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο με οδηγό 39χρονο ημεδαπό εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 39χρονου. Ενεργείται προανάκριση, από το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου δυστυχήματος.
Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου στην Άρτα
Συνελήφθη, χθες (02-05-2017) στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 43χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης ενός έτους, για ενδοοικογενειακή βία.
Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή στα Ιωάννινα
Συνελήφθησαν, χθες (02-05-2017) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο 22χρονες ημεδαπές, οι οποίες αφαίρεσαν από εμπορικό κατάστημα ενδύματα.
Σύλληψη αλλοδαπού για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα στο Δελβινάκι
Συνελήφθη, σήμερα (03-05-2017) μετά τα μεσάνυκτα στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου καθώς και δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς και του Α΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, συνολικής ποινής φυλάκισης επτά μηνών και χρηματικής ποινής (4.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: