ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - Επαγγελματικό Λύκειο Φιλιατών



Άρκτου παρούσης, τα ίχνη μη ζήτει.μτφρ: όταν η αρκούδα είναι εδώ, μην ψάχνεις τα ίχνη της: ( Βακχυλίδης )


…ΘΕΜΑΤΑ …29-05-2017


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η  -  Επαγγελματικό Λύκειο Φιλιατών




















Σας γνωρίζουμε ότι στο σχολείο μας για το σχολικό έτος 2017-2018 θα λειτουργήσουν οι παρακάτω τομείς ειδικοτήτων:
         Πληροφορικής
         Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού
         Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος
         Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας με ειδικότητες:
o          Βοηθός Νοσηλευτή
o          Βοηθός Ιατρικών –Βιολογικών Εργαστηρίων
o          Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
o          Αισθητικής Τέχνης
o          Κομμωτικής Τέχνης
Στην Β’ Τάξη δύναται να εγγράφονται:
         μαθητές που έχουν προαχθεί από την Α’ Τάξη του Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου
         κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου ή ισοτίμων με τα απολυτήρια αυτά τίτλων σπουδών
         απόφοιτοι Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (Τ.Ε.Ε.) για απόκτηση απολυτηρίου και πτυχίου.
Οι εγγραφές στα ΕΠΑ.Λ. γίνονται τον Ιούνιο.Στους μαθητές που φοιτούν στο σχολείο δίνεται η δυνατότητα να διαμένουν και να σιτίζονται στη μαθητική εστία του Δήμου Φιλιατών.

Τα παιδάκια του κατηχητικού της ενορίας Κεστρίνης έκαναν εκδρομή στη Σαγιάδα…!
































Με την ευκαιρία της λήξης των μαθημάτων στο κατηχητικό σχολείο της ενορίας Κεστρίνης, παιδάκια του δημοτικού και του Γυμνασίου, που παρακολούθησαν το κατηχητικό του ιερού ναού Αγίου Μηνά, έκαναν εκδρομή στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, συνοδευόμενα από τον εφημέριο π. Ηλία Μάκο και τον εκκλησιαστικό επίτροπο Σπυρίδωνα Κολιομίχο. Δεν πέρασαν μόνο όμορφα δίπλα στη θάλασσα, βλέποντας τον ήλιο να αντανακλά πάνω στα νερά ή απολαμβάνοντας το παγωτό τους στην παραλία, αλλά στο μυαλό τους, παρά τη μικρή ηλικία τους, επεξεργάστηκαν, το έδειξαν με τη συμπεριφορά τους, και τα μηνύματα από τα κατηχητικά μαθήματα. Ένιωθε κανείς, βλέποντάς τα ότι η ψυχή τους, ζώντας μέσα στην αγάπη και την πρόνοια του Θεού, χαμογελά, ειρηνεύει, αγωνίζεται για το καλύτερο και ευγνωμονεί το Θεό για την πλούσια αγάπη του.  Και θυμήθηκαν κάποια από τα λόγια που άκουσαν στα κατηχητικά μαθήματα. Στριφογύριζε στο μυαλό τους, ότι, όπως καίγεται το λιβάνι και βγάζει ευωδιά, έτσι, για να είναι ευωδιαστή η ζωή μας μπροστά στο Θεό, πρέπει να γίνονται κάποιες θυσίες πνευματικές, κάποιες προσπάθειες για την εφαρμογή του  θελήματος του Θεού, που θα βοηθήσουν την ψυχή μας να αγαπήσει τις αρετές και να αποφύγει τη δυσωδία της αμαρτίας. Τα παιδάκια του κατηχητικού της ενορίας Κεστρίνης φανερώνουν με πολλούς τρόπους ότι πιστεύουν. Και αυτό αρκεί. Είναι αρκετό, για να έχουν όλη τη χαρά και την ευτυχία μέσα τους. Και μάτια, που να βλέπουν το φωτισμό του Θεού. Υπάρχει σπουδαιότερο από αυτό;
Εκ του ιερού ναού Αγίου Μηνά ενορίας Κεστρίνης

Συναντήσεις Δημάρχου Ηγουμενίτσας με Φορείς στην Ανκόνα της Ιταλίας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Tipicità in Blu 2017
























Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Tipicità in Blu που διοργανώθηκε στην Ανκόνα της Ιταλίας, όπου η πόλη της Ηγουμενίτσας συμμετείχε ως «τιμώμενη πόλη», ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος της Ανκόνα κ. Rodolfo Giampieri και ο Διοικητής της Λιμενικής Αρχής της Ανκόνα κ. Calogero Carapezza, υποδέχτηκαν τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννη Λώλο, στον χώρο του Λιμένος της Ανκόνα.Κατά τη συνάντηση στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ρόλο των δύο λιμένων ως μέσο αύξησης των επενδυτικών πόρων και στις δύο περιοχές με άμεσα και έμμεσα οικονομικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες. Κοινή διαπίστωση και των δύο μερών αποτέλεσε πως η ακόμα πιο έντονη συνεργασία των λιμένων με τους Φορείς των πόλεων και η κοινή τους δράση μπορούν να αποφέρουν πολλαπλασιαστικά οφέλη στις κοινωνίες και των δύο περιοχών. Το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 η Δήμαρχος της Ανκόνα Valeria Mancinelli υποδέχτηκε τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας στην Marina Dorico της Ανκόνα στην Ιταλία, όπου συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας και επέκτασης της Μαρίνας.Στη συνέχεια στην κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ στην περιοχή Mercato Ittico all’ Ingrosso – Molo Mandracchio του λιμανιού της Ανκόνα, η Δήμαρχος της Ανκόνα, κα. Valeria Mancinelli, ο Δήμαρχος της Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού της Βενετίας, κα. Paola Mar, και η Πρόεδρος της FICO (Fabbrica Italiana Contadina), κα. Tiziana Primori, έδωσαν ανοιχτή στο κοινό συνέντευξη τύπου στο ιταλικό εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο Tg5, παρουσία δημοσιογράφων από άλλα εθνικά δίκτυα και περιοδικά.Στη συνέχεια, ο κ. Ιωάννης Λώλος υποδέχτηκε την Δήμαρχο της Ανκόνα, την Αντιδήμαρχο Τουρισμού της Βενετίας και την  Πρόεδρο της FICO στο εκθεσιακό περίπτερο με τα τοπικά προϊόντα της περιοχής της Θεσπρωτίας, τονίζοντας για μια ακόμη φορά την ανάγκη συνεργασίας των περιοχών που τους συνδέουν κοινοί παραδοσιακοί θεσμοί και οικονομικά συμφέροντα.Στο περιθώριο της επίσκεψης ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας της Περιφέρειας Μάρκε (Comunità Ellenica Marche), κ. Γεώργιο Σολωμό, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας της Περιφέρειας της Emilia Romagna (Comunità Ellenica Emilia Romagna), κ. Αχιλλέα Μέτσιο και τον Πρόξενο ε.τ. του Ελληνικού Προξενείου στην Ανκόνα, κ. Δημήτριο Μπεληγιάννη. Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν τα θέματα των Ελληνικών Κοινοτήτων και των Ελλήνων των δύο Περιφερειών.
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

Δήμαρχος Ηγουμενίτσας : Δήλωση για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη  



























Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Ιωάννης Λώλος πληροφορούμενος την απώλεια του πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Με θλίψη αποχαιρετούμε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, μια ηγετική μορφή που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στην πολιτική ιστορία του τόπου μας.Μεταρρυθμιστής και άνθρωπος των πράξεων, υπήρξε πάντα οραματιστής και αποτέλεσε ένα ξεχωριστό πολιτικό κεφάλαιο για την Ελλάδα. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια».
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

Συνελήφθη 52χρονος υπήκοος Αλβανίας στα Ιωάννινα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διάταξη και ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής






















Συνελήφθη, χθες (28-05-2017) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 52χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διάταξη και ένταλμα σύλληψης.Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 52χρονου εκκρεμούσε διάταξη του Προέδρου Εφετών Θεσσαλονίκης και ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Ε’ Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για κλοπή και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη αλλοδαπών φυγόποινων στην Ηγουμενίτσα




















Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου το πρωί στην Ηγουμενίτσα
Συνελήφθη, προχθές (27-05-2017) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς  Πλημμελειοδικείου Ναυπλίου και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κατερίνης, συνολικής ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (6.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα
Συνελήφθη, χθες (28-05-2017) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης σε έδαφος Schengen καθώς και καταδικαστική απόφαση του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου Κρήτης, ποινής φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα καθώς και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.







Δεν υπάρχουν σχόλια: