ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - Επαγγελματικό Λύκειο Φιλιατών



…ΘΕΜΑΤΑ …18-05-2017


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - Επαγγελματικό Λύκειο Φιλιατών




















Σας γνωρίζουμε ότι στο σχολείο μας για το σχολικό έτος 2017-2018 θα λειτουργήσουν οι παρακάτω τομείς ειδικοτήτων:
         Πληροφορικής
         Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού
         Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος
         Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας με ειδικότητες:
o          Βοηθός Νοσηλευτή
o          Βοηθός Ιατρικών –Βιολογικών Εργαστηρίων
o          Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
o          Αισθητικής Τέχνης
o          Κομμωτικής Τέχνης
Στην Β’ Τάξη δύναται να εγγράφονται:
         μαθητές που έχουν προαχθεί από την Α’ Τάξη του Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου
         κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου ή ισοτίμων με τα απολυτήρια αυτά τίτλων σπουδών
         απόφοιτοι Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (Τ.Ε.Ε.) για απόκτηση απολυτηρίου και πτυχίου
Οι εγγραφές στα ΕΠΑ.Λ. γίνονται τον Ιούνιο.Στους μαθητές που φοιτούν στο σχολείο δίνεται η δυνατότητα να διαμένουν και να σιτίζονται στη μαθητική εστία του Δήμου Φιλιατών.

Επιστημονικό σεμινάριο με θέμα τον Αυτισμό και τη ΔΕΠΥ από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου Αυτισμός & ΔΕΠΥ: Συμπτωματολογία των διαταραχών - Θεραπευτικός σχεδιασμός

























 Μία ακόμα εξαιρετική πρωτοβουλία από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, το οποίο πραγματοποιεί στα Ιωάννινα, το Σάββατο 20 Μαΐου, σεμινάριο για φοιτητές, επαγγελματίες και γονείς με θέμα τον Αυτισμό και τη ΔΕΠΥ.Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι  ο διακεκριμένος Παιδοψυχίατρος Δρ. Βάιος Νταφούλης (Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Παιδοψυχιατρικού Τμήματος Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Γνωστικός - Συμπεριφορικός θεραπευτής EABCT Therapist). Ο ομιλητής θα αναφερθεί στην κλινική εικόνα του Αυτισμού και της ΔΕΠΥ, αναφέροντας τη συμπτωματολογία των διαταραχών αυτών και παρουσιάζοντας τον θεραπευτικό σχεδιασμό.Η προεγγραφή στο σεμινάριο είναι απαραίτητη και γίνεται συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση στο www.diepistimoniko.gr ή στη γραμματεία του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου.Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον υπεύθυνο του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου κ. Λευτέρη Μέλιο, ηλεκτρονικά στο diepistimoniko.edu@gmail.com .

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Περιφερειακό Τμήματο Ε.Ε.Σ. Ηγουμενίτσας



















Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής πτυχίων, προαγωγών και τιμητικών διακρίσεων του Περιφερειακού Τμήματος Ηγουμενίτσας. Την Τελετή τίμησαν με την Παρουσία τους ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός, η Τομεάρχης  Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Ε.Ε.Σ, κυρία Παρασκευή Φελέκη και πολλοί εκπρόσωποι της πολιτικής  και πολιτειακή ηγεσίας του Νομού Θεσπρωτίας. Στην τελετή απονεμήθηκαν πτυχία από όλους τους επισήμους που παρευρέθησαν στην εκδήλωση στους 44 Εθελοντές Νοσηλευτικής και απονεμήθηκαν προαγωγές σε 21 Εθελοντές Νοσηλευτικής. Ακολούθησε η απονομή των Τιμητικών διακρίσεων από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε διάφορους Φορείς για την συμβολή τους στο Ερυθροσταυρικό έργο και ιδιαίτερα στο  έργο του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ηγουμενίτσας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας : Ψήφισμα για το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου
1. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας, κατά τη συνεδρίασή του στις 15 Μαΐου 2017, πήρε την απόφαση να εκδώσει ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα: «Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεση μας σε οποιαδήποτε προσπάθεια «απογύμνωσης» των δομών υγείας του Δήμου μας και ειδικότερα στην  προωθούμενη υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Μαργαριτίου.Είναι πέρα από κάθε λογική η μεταφορά ιατρικού  προσωπικού από ήδη υποστελεχωμένες υγειονομικές δομές του Δήμου μας για την ενίσχυση δομών υγείας εκτός Δήμου και εκτός Π.Ε. Θεσπρωτίας. Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς, να μην σχεδιάζουν και λαμβάνουν αποφάσεις εν κρυπτώ οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και επισκεπτών του Δήμου μας, αλλά αντίθετα να προβούν σε ενέργειες περαιτέρω ενίσχυσης των υφιστάμενων δομών υγείας. Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, καθώς και στον Υπουργό Υγείας». 
2. Ψήφισμα για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας, κατά τη συνεδρίασή του στις 15 Μαΐου 2017, πήρε την απόφαση να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα:«Διαφωνούμε με τον προτεινόμενο σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ που υποβαθμίζει και μετατρέπει το ΤΕΠ σε ένα νέο Κέντρο Υγείας στην Ηγουμενίτσα.Είμαστε αντίθετοι σε αυτό το σχεδιασμό που δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της πόλης και δεν ικανοποιεί το πάγιο αίτημα για δημιουργία δευτεροβάθμιας δομής υγείας στην Ηγουμενίτσα.Κρίνουμε αναγκαία και συμφωνούμε ως προς την συνένωση των πρωτοβάθμιων δομών, Κέντρου Υγείας και ΠΕΔΥ, η οποία όμως δεν θα πρέπει να γίνει στο χώρο του ΤΕΠ, καθώς θίγει και ακυρώνει την λειτουργία του ως αυτόνομου Νοσοκομειακού τμήματος.Ζητάμε να εφαρμοστεί ο αρχικός σχεδιασμός, να στελεχωθεί και να εξοπλιστεί το ΤΕΠ ως νοσοκομειακό τμήμα που θα είναι ικανό να αντιμετωπίσει τα επείγοντα περιστατικά υγείας» 
3. Συνάντηση με θέμα τον οδικό άξονα Ηγουμενίτσας – Μαυροματίου  





















Με πρωτοβουλία των Δημάρχων Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου και Φιλιατών κ. Σπυρίδωνα Παππά, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, στα γραφεία της Εγνατίας Α.Ε. στη Θεσσαλονίκη, συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της Εγνατίας Α.Ε. κ. Απόστολο Αντωνούδη. Η συνάντηση είχε ως βασικό θέμα την πορεία της μελέτης για τον οδικό άξονα, που θα συνδέει το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας με το Τελωνείο Μαυροματίου, συμπεριλαμβανομένης και της παράκαμψης της πόλης της Ηγουμενίτσας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Εγνατίας Α.Ε. και έγινε αναλυτική παρουσίαση των προτεινόμενων λύσεων και των δυνατοτήτων χρηματοδότησης της μελέτης προκειμένου να προχωρήσει άμεσα το εν λόγω έργο. Η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου αποτελεί μια από τις πρώτες προτεραιότητες και των δύο Δήμων οι οποίοι θα εργαστούν μαζί και συντεταγμένα, προκειμένου να βρεθεί άμεσα χρηματοδότηση για την εκπόνηση των μελετών και την κατασκευή του.
4. Δήμος Ηγουμενίτσας : Πρόσκληση για εγγραφή των ενδιαφερομένων εργοληπτών και μελετητών δημοσίων έργων
Πρόσκληση για εγγραφή των ενδιαφερομένων εργοληπτών και μελετητών δημοσίων έργων στους υπό διαμόρφωση καταλόγους της παρ. 5 του άρθρου 118 του Ν. 4412/16  .Ο Δήμος Ηγουμενίτσας καλεί τους ενδιαφερόμενους Εργολήπτες και Μελετητές Δημοσίων Έργων που επιθυμούν να συμπεριληφθούν στους υπό διαμόρφωση καταλόγους της παρ. 5 του άρθρου 118 του Ν. 4412/2016 (ΦΕΚ 147Α΄/08.08.2016), για την επιλογή αναδόχων μέσω δημόσιας ηλεκτρονικής κλήρωσης δημοσίων συμβάσεων έργων, μελετών και παροχής τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών του Δήμου Ηγουμενίτσας, να υποβάλουν εντός αποκλειστικής προθεσμίας είκοσι (20) ημερών από τη παρούσα ανακοίνωση, σχετική αίτηση στο πρωτόκολλο του Δήμου Ηγουμενίτσας (Γραμματεία Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ηγουμενίτσας, υπεύθυνη κα Μ. Νάκα, τηλ. 2665361103, 3ος όροφος, οδός Σουλίου 3, Τ.Κ 46100), προσκομίζοντας φωτοαντίγραφο του εργοληπτικού (Μ.Ε.Ε.Π. / πρώην Νομαρχιακά Μητρώα) ή μελετητικού τους πτυχίου, το οποίο να είναι σε ισχύ.Περισσότερες πληροφορίες και υποδείγματα αιτήσεων στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.igoumenitsa.gr).

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS 












 




Συνελήφθησαν τρία άτομα στα Ιωάννινα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα
Συνελήφθησαν, χθες (17-05-2017) στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρία άτομα, ένας 59χρονος ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, ένας 46χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 49χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα. Ειδικότερα, σε βάρος του 59χρονου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Βελγικών Αρχών,  για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών, με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.Σε βάρος του 46χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για παραβίαση υποχρέωσης διατροφής, με ποινή φυλάκισης επτά μηνών.Σε βάρος του 49χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, για πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, με ποινή φυλάκισης δέκα μηνών.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Συνελήφθη 60χρονος ημεδαπός στο Χειμαδιό Πρέβεζας, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης
Κατασχέθηκαν (23) δενδρύλλια κάνναβης που βρέθηκαν σε γλάστρες στο σπίτι του δράστη.Συνελήφθη, χθες (17-05-2017) το πρωί στο Χειμαδιό Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 60χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης. Ειδικότερα, ο 60χρονος συνελήφθη διότι όπως διαπιστώθηκε, καλλιεργούσε σε γλάστρες στο μπαλκόνι του σπιτιού του, (6) δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 0,35 έως 0,80 εκατοστά και (17) δενδρύλλια κάνναβης σε πρώιμη ανάπτυξη, τα οποία κατασχέθηκαν.  Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φύλλα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (38) γραμμαρίων, τα οποία κατείχε ο δράστης στο σπίτι του. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στην Λίμνη Πωγωνίου Ιωαννίνων, οι οποίοι διευκόλυναν τη μεταφορά στο εσωτερικό της χώρας ενός μη νόμιμου αλλοδαπού
Συνελήφθησαν, χθες (17-05-2017) το απόγευμα στη διασταύρωση Λίμνης Πωγωνίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ένας 52χρονος άνδρας και μία 22χρονη γυναίκα, οι οποίοι κατηγορούνται για μεταφορά ενός μη νόμιμου αλλοδαπού.Ειδικότερα, η σύλληψη των δραστών πραγματοποιήθηκε όταν αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ως οδηγός ο 52χρονος και ως συνοδηγός η 22χρονη και διαπίστωσαν ότι αυτοί διευκόλυναν τη μεταφορά προς το εσωτερικό της χώρας, ενός 31χρονου ομοεθνή τους, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.  Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, κατασχέθηκε. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια: