ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ( 8 έως 14 Μαΐου) ΣΕ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟΒρε ζωή φαρμάκια στάζεις, σε βαρέθηκα.Κι αν χρυσά παλάτια τάζεις, είναι ψεύτικα . : (από το τραγούδι 'Φέρτε μια κούπα με κρασί, 1971, με τον Πρόδρομο Τσαουσάκη) : ( Χαράλαμπος Βασιλειάδης ’’ Τσάντας ’’ )


…ΘΕΜΑΤΑ …08-05-2017


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ( 8 έως 14 Μαΐου) ΣΕ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ 
Για δεύτερη συνεχή χρονιά όλοι οι πολίτες μπορούν  από 8 μέχρι 14 Μαΐου να επισκεφθούν έργα που χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ήπειρο. Η δυνατότητα αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Η Ευρώπη στην Περιφέρεια μου» (Europe in my Region), που υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος» 2014-2020 της Περιφέρειας Ηπείρου, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/βαθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, και το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς. Τα έργα που φέτος επιλέχθηκαν προς επίσκεψη είναι το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Κάστρο Ιωαννίνων και το Μουσείο Αργυροτεχνίας. Στους στόχους της πανευρωπαϊκής καμπάνιας αναφέρθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τονίζοντας ότι  επιδίωξη της είναι να ενθαρρύνει τους πολίτες να ανακαλύψουν και να γνωρίσουν τα έργα που χρηματοδοτήθηκαν από την Ε.Ε., ώστε να αντιληφθούν το μέγεθος του άμεσου και έμμεσου οφέλους αυτών.Ο Περιφερειάρχης, μιλώντας από τον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας (το οποίο όπως είπε έδωσε μια άλλη διάσταση στον πολιτισμό), υπογράμμισε ότι "ως Περιφέρεια Ηπείρου θέλουμε να φέρουμε κοντά το κόσμο για να δει που πήγαν τα χρήματα της Ε.Ε. σε  ορισμένα χαρακτηριστικά έργα που έγιναν από το πρόγραμμα 2007-2013. Ο αγώνας είναι μεγάλος και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φορείς για τη συνεργασία που έχουμε, απόρροια της οποίας είναι και η υλοποίηση της πανευρωπαϊκής  καμπάνιας  «η Ευρώπη στην Περιφέρεια μας». Η  Περιφέρεια Ηπείρου, έχει ξεκινήσει την προσπάθεια υλοποίησης του νέου προγράμματος και παρά τις καθυστερήσεις που προκαλούνται από τη νομοθεσία, πραγματοποιήσαμε αρκετές δημοπρασίες. Στα πλαίσια της Ευρώπης γίνονται πολλά έργα. Αυτά πρέπει να είναι χρήσιμα στον κόσμο και το καθένα πρέπει να δίνει την υπεραξία στον τόπο που  πρέπει".
Από 11-12 Μαΐου το 2ο Φόρουμ της Μακροπεριφέρειας
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης και στο 2ο Φόρουμ της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής - Ιονίου (EUSAIR Forum) που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα στις 11 και 12 Μαΐου. "Αναμένουμε- ανέφερε-  να δώσουν το "παρών" οι Περιφέρειες που εφάπτονται της Αδριατικής και του Ιονίου, για να συζητήσουν διάφορα κοινού ενδιαφέροντος θέματα. Η οργάνωση γίνεται από τα Υπουργεία Εξωτερικών και Ανάπτυξης, η δε πρόταση έγινε από μας, υποστηρίχτηκε πάρα πολύ από την τελευταία διάσκεψη της Μακροπεριφέρειας που έγινε στο Ντουμπρόβνικ και στην οποία από πλευράς Περιφέρειας Ηπείρου επικεφαλής ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Τ. Καλογιάννη". Σημειώνεται ότι στο 2ο φόρουμ της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής – Ιονίου (EUSAIR Forum), θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των κρατών της Μακροπεριφέρειας,  ενώ είναι πιθανή και η συμμετοχή Ευρωπαίου Επιτρόπου.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αναφέρθηκε σήμερα και στο περιεχόμενο της συνάντησης των Περιφερειαρχών με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας πολύ καλή τη συζήτηση: "Ο κάθε Περιφερειάρχης, είπε μεταξύ άλλων, παρουσίασε  τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε περιοχής.  Το κεντρικό μήνυμα που προκύπτει είναι ότι αν συνεχίσει να βλέπει τους Περιφερειάρχες και αν συνεχίσει να συζητά μαζί μας στο τέλος κάτι θετικό θα βγει. Σε διαφορετική περίπτωση, ούτε αυτός θα έχει τη βοήθεια από τις γνώσεις που έχουμε αποκτήσει από τον τόπο στον οποίο δραστηριοποιούμαστε, ούτε η πατρίδα μας". Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και σε τοπικά θέματα, τα οποία θα υποβληθούν και εγγράφως. Πρόσθεσε ακόμη ότι στον Πρωθυπουργό τέθηκαν από τους Περιφερειάρχες και ζητήματα των τομέων που έχουν αναλάβει στην ΕΝΠΕ, με τον ίδιο να παρουσιάζει αναλυτικά προβλήματα και προτάσεις για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Τέλος ανέφερε ότι τέθηκαν και το θέμα των αλλαγών που συζητούνται για τον "Καλλικράτη", για τις οποίες ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε να καλέσει εκ νέου για συζήτηση τους Περιφερειάρχες.

(Π.Α.Κ.Π.ΠΟ)   ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017 
Το Π.ΑΚ.Π.ΠΟ του Δ. Ηγουμενίτσας προσκαλεί όλες τις μουσικές ομάδες (μπάντες, μουσικά σχήματα), θεατρικές ομάδες, σχολές χορού, και όποιες άλλες ομάδες επιθυμούν να καταθέσουν τις προτάσεις-αιτήματά  τους αναλυτικά για τις εκδηλώσεις «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017».Οι προτάσεις θα γίνονται γραπτώς στο γραφείο του Τμήματος  Αθλητισμού – Πολιτισμού του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ (Ελευθερίας 7, Παλιό Δημαρχείο, 1ος όροφος  και στον     Κο ΓΙΑΝΝΑΚΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ από τις 08/05/2017 έως και 31/05/2017.ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ:  Γιαννακός Αλέξανδρος 2665360019
Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ : Γεράσιμος Φουσέκης

Δράσεις και πρόγραμμα  της πρωτοβουλίας «Η Ευρώπη στην Περιφέρεια μου» στην Ήπειρο

Η καμπάνια «Η Ευρώπη στην Περιφέρεια μου» (Europe in my Region) περιλαμβάνει επίσης διαγωνισμό φωτογραφίας στο facebook, κυνήγι θησαυρού και blogging που διοργανώνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. http://ec.europa.eu/regional _policy/en / policy/communication /euinmyregion) .Πέρυσι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε 23 χώρες, πάνω από 400.000 άτομα επισκέφθηκαν 2.500 έργα.Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών (ΒΕΤ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
           Εγκαίνια του ΒΕΤ (10 Μαΐου, 18:30-19:30),
           Διοργάνωση εκδήλωσης για μαθητές με σκοπό την παρουσίαση του ΒΕΤ (11 Μαΐου, 10:00-16:00).
Κάστρο Ιωαννίνων
           Δωρεάν ξεναγήσεις στο Κάστρο και στις Ακροπόλεις Ιτς Καλέ & Ασλάν  Πασά (11 Μαΐου, 11:00-13:00 και 12 Μαΐου, 15:30-17:30).
           Ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό στον περίδρομο του τείχους του Κάστρου των Ιωαννίνων (11-14 Μαΐου, 11:00-13:00 δύο περιηγήσεις στις 11:00 π.μ και στις 12:00 π.μ. συγκέντρωση στο Βυζαντινό Μουσείο με συνοδεία  φύλακα αρχαιοτήτων (τηλ: 2651025989).
Μουσείο Αργυροτεχνίας
           Δωρεάν είσοδος στο Μουσείο Αργυροτεχνίας και προβολή της παραγωγής making-of του μουσείου στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων (8 – 14 Μαΐου, πλην Τρίτης, ώρες 10:00 – 18:00),
           Δωρεάν ξεναγήσεις στο Μουσείο Αργυροτεχνίας (10-14 Μαΐου,  10:00-13:00 και 12  Μαΐου 15:30-19:30),
           Προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ “Ήπειρος “(1998) του Στράτου Στασινού (10 Μαΐου, 19:00),
           Μουσική παράσταση των μικρών φλογεριστών του 15ου δημοτικού σχολείου Ιωαννίνων (14 Μαΐου, 12:00),
           Ελεύθερη πρόσβαση στον περίδρομο του τείχους της εσωτερικής Ακρόπολης (Ιτς Καλέ) (11-14 Μαΐου, 11:00-13:00).
Στοιχεία για τα επισκέψιμα έργα
 «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΝΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - 4η ΕΦΑΡΜΟΓΗ»
Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 3,96 εκ. €, αφορά στην κατασκευή  ενός νέου διώροφου κτιρίου με υπόγειο στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων που εξυπηρετεί τις ανάγκες του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και τη σύνδεση του κτιρίου με τα υπάρχοντα δίκτυα οδοποιίας και πεζοδρόμων της Πανεπιστημιούπολης, καθώς και στην προμήθεια και εγκατάσταση του απαιτούμενου εξοπλισμού γραφείων και εργαστηριακού εξοπλισμού λειτουργίας του Τμήματος.
Η εργολαβία κατασκευής του κτιρίου, συνολικού εμβαδού 3.840 m2, είχε τελικό κόστος 2,9 εκ. €, ενώ η προμήθεια του εξοπλισμού προϋπολογισμό 1,06 εκ. €.
Το έργο υλοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) στο πλαίσιο του ΕΠ Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου 2007-2013 και του ΕΠ Ήπειρος 2014-2020.  Το έργο έχει ολοκληρωθεί και έχει ήδη εγκατασταθεί και λειτουργεί σε αυτή το τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών.
 «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΚΑΣΤΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (β’ φάση)»
Το έργο, προϋπολογισμού 1,44 εκ. €, αφορά σε αναστηλωτικές εργασίες στην εσωτερική πλευρά του δυτικού σκέλους των τειχών επί της οδού Ιουστινιανού, στο βυζαντινό πύργο και τη βυζαντινή πύλη στη βορειοανατολική ακρόπολη του κάστρου, στο ανατολικό τμήμα των εξωτερικών τειχών, στο βόρειο τμήμα των εξωτερικών τειχών από τον ΒΔ προμαχώνα μέχρι τη λίθινη κλίμακα στον παραλίμνιο δρόμο που οδηγεί στη ΒΑ ακρόπολη, εργασίες καθαρισμού στο σπήλαιο Διονυσίου Φιλοσόφου, εργασίες αναστήλωσης στον περίδρομο του δυτικού σκέλους των τειχών, συντήρηση της κεντρικής πύλης του Κάστρου και της θύρας της ΒΔ πυλίδας.Το έργο υλοποιήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) στο πλαίσιο του ΕΠ Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου 2007-2013, ολοκληρώθηκε και έχει παραδοθεί για χρήση στους πολίτες. Το έργο αυτό αποτελεί συνέχεια της Α’ φάσης, προϋπολογισμού 2,1 εκ. €,  που χρηματοδοτήθηκε επίσης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) στο πλαίσιο του ΠΕΠ Ηπείρου 2000-2006 (Γ’ ΚΠΣ) και το αντικείμενο αυτού περιελάμβανε το σύνολο των εργασιών που απαιτούνται για την πλήρη αποκατάσταση τμήματος των τειχών του κάστρου Ιωαννίνων και συγκεκριμένα του κεντρικού τμήματος της νοτιοδυτικής πλευράς των τειχών, που περιλαμβάνει τη μνημειακή κεντρική πύλη του Κάστρου και τα εκατέρωθεν τμήματα με τον βυζαντινό πύργο και τις στοές, καθώς και επεμβάσεις άρσης ετοιμορροπίας και μορφολογικής αποκατάστασης της περιμέτρου των τειχών. Επιπλέον στο πλαίσιο του έργου αποκαταστάθηκε το θολωτό τμήμα του κεντρικού τμήματός του και διαμορφώθηκε κατάλληλα ώστε να λειτουργήσει ως επισκέψιμος οργανωμένος εκθεσιακός χώρος.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΤΕΧΝΙΑΣ στο Κάστρο Ιωαννίνων


Το Μουσείο Αργυροτεχνίας στεγάζεται στο Κάστρο Ιωαννίνων, και συγκεκριμένα στο δυτικό προμαχώνα της νοτιανατολικής ακρόπολης (Ιτς Καλέ).Καταλαμβάνει τις δύο στάθμες του προμαχώνα, καθώς και το κτίσμα των παλαιών μαγειρείων που εφάπτεται σε αυτόν.Μελετήθηκε, κατασκευάστηκε και λειτουργεί υπό την ευθύνη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.Η δημιουργία του Μουσείου χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» ΕΠΑΝ ΙΙ με 6,8 εκ € και την Τράπεζα Πειραιώς.Μια προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2008 με την εκπόνηση αρχικού ερευνητικού προγράμματος σχετικά με την αργυροτεχνία από το  Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς. Οι αναστηλωτικές εργασίες στο χώρο του μνημείου όπου στεγάζεται το Μουσείο Αργυροτεχνίας ξεκίνησαν το 2012. Αργότερα ξεκίνησαν και οι εργασίες για την υλοποίηση της έκθεσης. Το Μουσείο εγκαινιάστηκε το Σεπτέμβριο του 2016.

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ : Εκδήλωση - αφιέρωμα στη Μελοποιημένη Ποίηση

Εκδήλωση- αφιέρωμα στη Μελοποιημένη Ποίηση με τίτλο «…Μακρινή Μητέρα, Ρόδο Αμάραντο…», με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας, συνδιοργανώνει το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, ο Δήμος Ηγουμενίτσας, το Εργαστήριο Μουσικής Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Θεσπρωτίας, την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00, στο Συνεδριακό Κέντρο  του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα.Κατά την εκδήλωση το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει γνωστά τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων Ποιητών σε Μουσική των μεγάλων Ελλήνων Συνθετών Μάνου Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη, τα οποία θα ερμηνεύσει η Χορωδία του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το φωνητικό σύνολο Concentus. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS 

Συνελήφθη 23χρονος αλλοδαπός διακινητής στο Κομπότι Άρτας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, πέντε μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη, προχθές (06-05-2017) το πρωί στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά πέντε μη νόμιμων μεταναστών. Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 23χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός προωθούσε στην ενδοχώρα, πέντε ομοεθνείς του (τέσσερις άνδρες, ηλικίας 55, 30, 31 και 23 ετών και μία 25χρονη γυναίκα), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι τελικός προορισμός των διακινούμενων αλλοδαπών ήταν διάφορες περιοχές της χώρας και ότι για την παράνομη μεταφορά θα κατέβαλαν χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν μεταξύ (500) και (1.000) ευρώ.Επίσης, σε βάρος δύο εκ των λαθρομεταναστών εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Άρτας.
Συλλήψεις τεσσάρων αλλοδαπών για διωκτικά έγγραφα από την ΕΛ.ΑΣ. Ηπείρου
Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τέσσερις αλλοδαποί, για διωκτικά έγγραφα και παράνομη είσοδο στη χώρα.Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
           Χθες μετά τα μεσάνυκτα στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Θεσπρωτίας, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατ’ επάγγελμα.
           Προχθές το απόγευμα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης είκοσι μηνών και χρηματικής ποινής (6.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
           Χθες το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, ποινής φυλάκισης δύο ετών και τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για τα αδικήματα της κλοπής και παραβάσεων της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
           Σήμερα μετά τα μεσάνυκτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
Σύλληψη ημεδαπού για πλαστογραφία στην Καστρίτσα Ιωαννίνων
Συνελήφθη, προχθές (06-05-2017) το βράδυ στην Καστρίτσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, ένας 42χρονος ημεδαπός, διότι κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου, κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του, στο οποίο είχε τοποθετήσει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών στη Εθνική Οδο Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας
Συνελήφθη, προχθές (06-05-2017) το μεσημέρι στο 19ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 33χρονος ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που του διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε, κατελήφθη να κατέχει μία συσκευασία με μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: