ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Γόνιμη η 4η Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού στην Πρέβεζα



Η αρετή δεν χρειάζεται τίποτα που είναι έξω από τον εαυτό της. Ακόμη και η ελπίδα μιας αναγνώρισης την μειώνει.: ( Κωνσταντίνος Τσάτσος )


…ΘΕΜΑΤΑ …16-05-2017


Γόνιμη η 4η Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού στην Πρέβεζα      

       






















 
Ιδιαιτέρως γόνιμη ήταν η συνάντηση εργασίας των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού στην Πρέβεζα το Σάββατο 13 Μαίου που πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης . Στη συνάντηση συμμετείχαν από το Υπουργείο Τουρισμού, από την  Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ, ο κ.    Δημ.  Μπλούκος, από τον ΕΟΤ η  Αναπλ. Προϊστ. Δ/νση Έρευνας Αγοράς και Διαφήμισης κα  Πηνελ. Νομπιλάκη. Από την Περιφέρεια Ηπείρου οι Αντιπεριφερειάρχες, ο προεδρεύων κ. Στράτος Ιωάννου, η κ Τατιάνα Καλογιάννη, ο κ.  Βασίλης Γιολδάσης,  ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Περικλής Βασιλάκης, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας η κ. Ανθή  Αγγέλη. Από τις Περιφέρειες της Επικράτειας, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες , Ανατ. Μακεδον. & Θράκης  κ. Κων. Αντωνιάδης,  Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θάνος Αλέξανδρος,  Δυτ. Μακεδονίας  ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοφ. Ζυμπίδης καθώς και ο κ. Π. Κώττας (Πρόεδρος Εταιρίας Τουρισμού), από την Περιφέρεια  Δυτικής  Ελλάδας ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κ. Καρπέτας, από την Περιφέρεια  Ιονίων Νήσων ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, από την  Περιφέρεια Πελοποννήσου η  Αντιπεριφερειάρχης κα Κων/να Νικολάκου καθώς και  ο Προϊστ/νος Δ/νσης Τουρισμού κ. Κ.  Ψυχάρης και ο Ειδικός Σύμβουλος  Περ. Πελοπ/σου κ. Σωτ. Βαρελάς, από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η Εντεταλμένη Περιφερειακή Συμβ. κα Αγγ.  Σαραντινού.Ο  Εκπρόσωπος του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Δ. Μπλούκος  μετέφερε το χαιρετισμό της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, εξήρε τη συμβολή των Περιφερειών στην τουριστική Ανάπτυξη της Χώρας ενώ ευχαρίστησε για την ζεστή φιλοξενία και συνεχάρη τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου για το επίπεδο της συνάντησης.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΜΑΪΟΥ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΣΤΡΙΝΗ






















Στό πλαίσιο τῆς ψυχικῆς τόνωσης τῶν πιστῶν μέσα ἀπό τή  λειτουργική  ζωή τῆς  Ἐκκλησίας,   στό γραφικό ὁμώνυμο παρεκκλῆσι στήν Κεστρίνη Θεσπρωτίας, θά τιμηθεῖ ἡ ἀνακομιδή καί ἡ μετακομιδή  τῶν λειψάνων τοῦ θαυματουργοῦ ἁγίου Νικολάου, τό Σάββατο 20 Μαΐου.Τήν παραμονή τῆς ἑορτῆς, Παρασκευή 19  Μαΐου, στις 19:00 μ.μ., θά ψαλλεῖ  πανηγυρικός Ἑσπερινός.Τό Σάββατο 20 Μαΐου θα τελεστεῖ  Ὄρθος καί Θεία Λειτουργία με κήρυγμα καί ἀρτοκλασία. Θά ἀκολουθήσει, μέ πρωτοβουλία κατοίκων, παραδοσιακό πανηγύρι.Στό παρεκκλῆσι τοῦ Ἁγίου Νικολάου, ὅπου ὑπῆρχαν ἐρείπια παλαιοῦ ναοῦ καί  ἡ φύση εἶναι πανέμορφη, συναισθάνεται κανείς πώς ἡ πίστη, μέσα ἀπό τήν Ὀρθόδοξη ζωή, γίνεται ἀφετηρία γιά γόνιμες δραστηριότητες, γιά ἔργα καί προσφορά, πού νοηματίζουν τή ζωή. 

Πρόγνωση για έντονα καιρικά φαινόμενα - Από την Ε.Μ.Υ. εκδόθηκε σήμερα το παρακάτω δελτίο επιδείνωσης του καιρού













 







"Καταιγίδες οι οποίες πιθανόν να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις προβλέπεται να εκδηλωθούν αύριο Τρίτη (16-5-2017) αρχικά στην Κεντρική Μακεδονία και από τις μεσημβρινές ώρες στη Δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και πιθανόν στη Θεσσαλία και τη Δυτική Πελοπόννησο. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων τις βραδινές ώρες".Βάσει αυτού η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, με έγγραφό της προς τους Δήμους και τις αρμόδιες υπηρεσίες εφιστά την προσοχή τους.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών”


















  Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΕΝΙΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών” αφού συνήλθε σε συνεδρίαση αποφάσισε να συμμετέχει και να στηρίξει την Γενική Απεργία της 17ης. Μαΐου. Παράλληλα καλεί όλους τους αγρότες του Νομού μας να συμμετέχουν μαζικά, δίνοντας αγωνιστικό παρόν ενάντια στα υπό ψήφιση μέτρα τα οποία οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό ολόκληρου του αγροτικού κόσμου.

ΤΕΠ Ηγουμενίτσας - Σε σύσκεψη κάλεσε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος παράγοντες



















Προκειμένου να υπάρχει υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών, αλλά και αποσαφήνιση των προθέσεων της πολιτείας σε ότι αφορά στη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος κάλεσε σε σύσκεψη τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Νικολόπουλο Παναγιώτη, τον Δ/ντή του Γ.Ν. Νοσοκομείου Φιλιατών κ. Δερδεμέζη Σπυρίδωνα και τους επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 και ώρα 16:00, στο Γραφείο του κ. Δήμαρχου και συμμετείχαν ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Νικολόπουλος Παναγιώτης, ο Διοικητής του Γ.Ν. Νοσοκομείου Φιλιατών κ. Δερδεμέζης Σπυρίδων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας κ. Μαρτίνης Δονάτος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Πάκος Δημήτριος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Κατσίλης Σταύρος.Κατά τη σύσκεψη, τέθηκε με σαφήνεια από πλευράς του Δήμου, το ερώτημα για το εάν η άμεση λειτουργία του ΤΕΠ, όπως αυτό σχεδιάστηκε και εγκρίθηκε με βάση το σχετικό ΦΕΚ 874 Β’/20.03.2012, αποτελεί τον τελικό προσανατολισμό της Διοίκησης και τονίστηκε η ανάγκη της άμεσης λειτουργίας του, ως ΤΕΠ.Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ ανέφερε ότι αρχικά στο συγκεκριμένο κτίριο θα μεταφερθούν οι δυο Πρωτοβάθμιες Μονάδες Υγείας της Ηγουμενίτσας (ΠΕΔΥ και Κέντρο Υγείας) ενώ μελλοντικά και εφόσον υπάρξει η οικονομική δυνατότητα, θα προκηρυχθούν οι ανάλογες ιατρικές ειδικότητες για την στελέχωση και λειτουργία του ΤΕΠ, όπως αυτό αρχικά σχεδιάστηκε.Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κατέστησε σαφές ότι επιθυμία της τοπικής κοινωνίας είναι η άμεση λειτουργία του ΤΕΠ σύμφωνα με τον αρχικό του σχεδιασμό. Τόνισε δε ότι επιβάλλεται η άμεση στελέχωση και εξοπλισμός του και επεσήμανε τον κίνδυνο που θα προκύψει από μια πιθανή μετεγκατάσταση των πρωτοβάθμιων δομών υγείας στο συγκεκριμένο κτίριο καθώς, θα «αναιρεθεί» ο βασικός ρόλος που καλείται να διαδραματίσει, ως Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, και θα μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας με ουσιαστική λειτουργία τη συνταγογράφηση, πράγμα που θα αναιρεί τον αρχικό σκοπό δημιουργίας του.
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

Δημιουργία ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο Ηγουμενίτσας 




























Με την υπ’ αριθ.  98/2017 Απόφαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας προχωράει στη δημιουργία ΚΕΠ Υγείας. Στόχος της νέας αυτής δομής υγείας είναι η παροχή υπηρεσιών προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες η δυνατότητα προληπτικών εξετάσεων, αλλά και η ενημέρωση των πολιτών για θέματα υγείας, η δωρεάν παροχή υπηρεσιών και η ανάπτυξη δραστηριοτήτων αγωγής και προαγωγής υγείας. Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας θα συντονίζει για τους υγιείς πολίτες τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου πριν νοσήσουν, θα τους ευαισθητοποιεί σε θέματα υγείας και πρόληψης και θα τους ενημερώνει για τις δυνατότητες πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας της περιοχής τους.Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στα πλαίσια του προγράμματος θα συντονίζει τον προσυμπτωματικό έλεγχο σε 7 νοσήματα σχετικά με τον καρκίνο. Ακόμη θα υπάρχει ενημέρωση των πολιτών σε θέματα, που αφορούν σε:
1.         Σχολικό εκφοβισμό
2.         Ασφαλές διαδίκτυο
3.         Έλεγχο καρδιαγγειακού κινδύνου
4.         Πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας
Βασικό μέλημα του Δήμου Ηγουμενίτσας είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση, η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και παραπομπών σε δομές υγείας όλων των πολιτών. Έτσι ο πολίτης:
1.         Ενημερώνεται για τις προληπτικές εξετάσεις που οφείλει να κάνει
2.         Ενημερώνεται για τις λίστες των ιατρών και των διαγνωστικών εργαστηρίων  που συνεργάζονται με το ΚΕΠ Υγείας
3.         Χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση, οι ευπαθείς–ανασφάλιστες ομάδες ωφελούνται των υπηρεσιών πρόληψης και προαγωγής της υγείας
4.         Αν το επιθυμεί έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει τον δικό του φάκελο υγείας, που θα τον συμπληρώνει ο θεράποντας ιατρός ή ο πιστοποιημένος υπάλληλος του ΚΕΠ Υγείας
5.         Θα λαμβάνει προσωποποιημένες υπηρεσίες προσανατολισμού για τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς σε περίπτωση που νοσήσει και ενημερώνεται για τα προγράμματα προαγωγής της υγείας.
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Συνελήφθη στο Καλπάκι Ιωαννίνων 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, οδηγός φορτηγού που μετέφερε μεγάλη ποσότητα κάνναβης




















Εντοπίστηκαν πάνω από (207) κιλά κάνναβης, μέσα σε (8) ταξιδιωτικούς σάκους.Οι σάκοι με τα ναρκωτικά βρέθηκαν στις μπαγκαζιέρες του ψυγείου του επικαθήμενου.Συνελήφθη, χθες (15-05-2017) το βράδυ στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για διακίνηση, μεταφορά και κατοχή μεγάλης ποσότητας κάνναβης.Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν φορτηγό αυτοκίνητο - επικαθήμενο με αλβανικές πινακίδες κυκλοφορίας, να κινείται στο παραπάνω οδικό δίκτυο, με οδηγό τον 42χρονο συλληφθέντα και διενήργησαν έλεγχο σ’ αυτό.Κατά τον έλεγχο, βρέθηκαν στις μπαγκαζιέρες του ψυγείου του επικαθήμενου και κατασχέθηκαν, οκτώ ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν (196) ανισοβαρείς συσκευασίες-πακέτα με κάνναβη, συνολικού  βάρους -207- κιλών και -190- γραμμαρίων.Επιπλέον, κατασχέθηκε το προαναφερόμενο φορτηγό, ιδιοκτησίας αλβανικής εταιρείας μεταφορών, καθώς και το χρηματικό ποσό των (280) ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός, για κλοπές δικύκλων στην πόλη των Ιωαννίνων
Συνελήφθη, χθες (15-05-2017) το πρωί στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές δικύκλων.Όπως προέκυψε από την έρευνα, κατά την οποία αξιοποιήθηκαν όλα τα προανακριτικά στοιχεία, ο 33χρονος διέπραττε συστηματικά κλοπές δικύκλων, στην πόλη των Ιωαννίνων.Ειδικότερα, ο 33χρονος δράστης διέπραξε τις παρακάτω κλοπές:
           χθες (15-05-2017) το πρωί, αφαίρεσε δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο κατελήφθη να οδηγεί
           τα ξημερώματα της 14-05-2017, αφαίρεσε δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία βρέθηκε εγκαταλελειμμένη
           την 10/11-05-2017, αφαίρεσε δίκυκλο μοτοποδήλατο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού από σπίτι στο Δεμάτι Ιωαννίνων
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δύο συνεργών τους.Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνες αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού από σπίτι στο Δεμάτι Ιωαννίνων.Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, συνελήφθησαν χθες (15-05-2017) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, δύο ημεδαποί, ηλικίας 63 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και δύο ημεδαπούς συνεργούς τους (έναν 32χρονο άνδρα και μία 30χρονη γυναίκα), τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.Πιο συγκεκριμένα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες ενεργώντας από κοινού, πρωινές ώρες χθες, μπήκαν σε σπίτι 84χρονου ημεδαπού στο Δεμάτι Ιωαννίνων και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και μία τσάντα που περιείχε προσωπικά έγγραφα.Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε στην κατοχή των δραστών μέρος των κλοπιμαίων καθώς και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διάπραξης της κλοπής.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση και οι έρευνες ενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: